Viktor Orbán over EU-kritiek: “Ik heb geen tijd voor zoiets”

Screenshot_136

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) weigert, in ieder geval eerst, om zich bezig te houden met de kritiek van andere EU-landen op de omstreden Hongaarse uitzonderingswet.

epoch times

“Met alle respect, maar ik heb geen tijd voor zoiets”, schreef Orbán vrijdag in een brief aan de secretaris-generaal van de Europese Volkspartij (EVP), Antonio López-Istúriz White. De brief werd door een kabinetslid van Orbán op Twitter gepubliceerd.

“Ik kan me nauwelijks voorstellen dat iemand van ons tijd heeft om over de bedoelingen van andere landen te fantaseren”, staat er verder in de brief. “Dit lijkt mij deze dagen een extravagante luxe te zijn.” Hij zou bereid zijn “om erover te discussiëren zodra de pandemie voorbij is.”

Tegen de Hongaarse publiekrechtelijke omroep zei Orbán vrijdag dat de EU-vertegenwoordigers in de “Brusselse bubbel” zich bezig zouden moeten houden met de bestrijding van de pandemie in plaats van met de gebeurtenissen in Hongarije.. “We zouden levens kunnen redden als we samenwerken. En waar houdt Brussel zich mee bezig? Met ons.”

Op Hongarije wordt op dit moment kritiek uitgeoefend wegens een onlangs besloten uitzonderingswet. Orbán had zich maandag door het Hongaarse parlement omvangrijke volmachten laten geven om de corona-virus crisis te bestrijden. De politicus kan nu per decreet regeren en de uitzonderingstoestand vanwege de pandemie zonder toestemming van het parlement naar believen verlengen.

Daarom eisten donderdag 13 partijen van de EVP de uitsluiting van de partij van Orbán, Fidesz, uit het bondgenootschap. De CDU en de CSU waren hier niet bij, net zomin als andere grote nationale partijen van de Europese Volkspartij. In totaal bestaat de EVP uit meer dan 80 partijen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, christendemocraten, demoniseren, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Viktor Orbán over EU-kritiek: “Ik heb geen tijd voor zoiets”

  1. Jan zegt:

    Alles met ‘People’ in een organisatie of partij is een communisten kliek: Peoples Republik, Volkspartij en vertegenwoordigt alleen eigen belangen, dwz aandelen, obligaties, salaries (diefstal), luxe enz. Met het volk hebben zij niets te maken, die verdwijnt in de gulag als zij opstandig is en niet wil luisteren

    Like

  2. bobzelf zegt:

    de landverraders van een dikke 80 EU PARTIJEN ,,,

    WILLEN DUS ,, 1 VAN DE WEINIGEN ,, DIE STAAT VOOR ZIJN VOLK EN LAND ,,,

    DOLGRAAG ,,,OPHANGEN ,,, DOODSCHIETEN ,, DAN WEL LATEN VERDWIJNEN ,,,,

    WAT EEN HEERLIJKE ORGANISATIE DAARIN BRUSSEL ……..love them all !!!

    ALLE RATTEN VERZAAAAAAAMELENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

    ome Geert

    Geliked door 2 people

  3. vangie1206j zegt:

    VIKTOR ORBAN dat tenminste een leider die komt op voor zijn volk en land.
    Daar kunnen die sndere weekdier leiders nog wat van leren.

    Geliked door 2 people

  4. karton zegt:

    Die Viktor Orbán toch ! Prachtige man, man voor zijn eigen volk, zo zijn er niet zoveel meer in Europa !
    Óók nog eens humoristisch door de EUSSR duidelijk te maken dat zij voor hém héél klein zijn !! En terecht ! Ieder land dat meteen blindelings doet wat de EUSSR EIST, vervalt in een dictatuur , Nederland is hard op weg om zo’n dictatuur te worden.

    Geliked door 3 people

  5. koddebeier zegt:

    Daar zijn de meeste Europarlementariërs geschikt voor……………prietpraat !

    Geliked door 2 people

  6. Pingback: Viktor Orbán over EU-kritiek: "Ik heb geen tijd voor zoiets" | Schivor

  7. Henk Beije zegt:

    Hongarije mag niet doen wat de EUSSR zelf graag wilt doen !!Daarom NEXIT !!

    Geliked door 4 people

  8. Peter zegt:

    In Italie verbranden ze al de EU vlaggen,prima,het gaat steeds moeilijker worden om de kikkers in de kruiwagen te houden .Kan me werkelijk niet snel genoeg gaan .

    Like

  9. Jan zegt:

    Hongaarse Minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó verwijt CNN leugens

    https://3speak.online/watch?v=rairfoundation/depcqqna&jwsource=cl

    Like

Plaats een reactie