Burgers in Oostenrijk hebben geen zin in gemaskerd bal: eerste cafés sluiten alweer

Screenshot_5

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Wenen: De pret voor de stamgasten van het café Museum op de Karlsplatz in Wenen was slechts van korte duur. Vrijdag opende het samen met tienduizenden andere horecabedrijven na de door corona gedwongen pauze de deuren – maar de dinsdag daarna stond men bij het traditionele koffiehuis alweer voor de dichte deur.

politikstube

“Het loopt niet, het loopt helemaal niet”, zegt de chef Berndt Querfeld in gesprek met “ÖSTERREICH”. In de vier dagen dat het café geopend was, zou het maar 10% van de gebruikelijke omzet hebben gedraaid, aldus de gastronoom: “We hebben gemerkt dat het economisch gewoon niet vol te houden is”.

Een plakkaat op de toegangsdeur van het café verijst gasten nu naar twee andere cafés van de familie Querfeld, die nog wel open zijn: niet ver weg, in het café Mozart, is het echter niet veel anders.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Oostenrijk, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Burgers in Oostenrijk hebben geen zin in gemaskerd bal: eerste cafés sluiten alweer

 1. vangie1206j zegt:

  De wereld moet gewoon kapot kost wat kost.

  Like

 2. Peter zegt:

  Overal zijn de regeringen compleet van God los,de een weet het nog beter dan de ander,mondkapje ,1,5 m afstand ,allemaal shit
  Die bang is blijft thuis,en die eruit wil gaat lekker in de frisse lucht,naar mijn weten is daaraan nog nooit iemand gestorven .
  En voor degene die ziek is ,neem een medicijn van onze dokter uit de Peel ,en je bent er binnen no-time weer bovenop,Laat de farmacheut maffia maar het lazerus krijgen,dat zijn de grootste boeven en spannen samen met Rutte en co .

  Like

 3. Juanito zegt:

  Verkleed gaan met een mondkapje is alleen leuk met Carnaval. In het dagelijks leven kan de overheid doodvallen met haar zinloze en onderwerpende eisen en wetten. Vanaf 1 juni zal ik het openbaar vervoer boycotten.

  Like

 4. Yvonne zegt:

  Daar gaat dan je zaak naar de klo… Mensen die gewoon hun brood willen verdienen
  Er zullen bij ons ook velen failliet gaan lang Leve de lockdown dat regeringen de burgers al die regels opleggen en we trappen er met miljoenen in !!

  Like

 5. duinsnip zegt:

  Ik hoop dat dit ook in Nederland gebeurt, zodat de hele horeca failliet gaat. Niet om die hard werkende mensen, maar alleen omdat op die keiharde manier we worden verlost van psychopaten.

  Like

 6. Leon Theunisz zegt:

  Dat deed het mij al vermoeden het is echt niet zo dat na opening er storm is om in een café te zitten echt niet

  Like

 7. Julia zegt:

  Jan de Hollander stapt straks gedwee en onderdanig met nep mondkapjes het OV in. Gelukkig voor Rutte hebben wij in Nederland heel veel angsthazen die de onderdrukking gelaten op zich af laten komen en nog geloven in de leugens. Triest volk helaas sleuren ze wel de weldenkende mensen met zich mee de totale afgrond in.

  Like

 8. Piet Snot zegt:

  Dat ie de tent niet meer vol krijgt kan ik ook nog wel bedenken, maar om nou na 1 dag de deur weer te sluiten.
  Mensen moeten ook weer een beetje wennen, als je jezelf heb laten opsluiten.
  Fijn voor je vaste klantenkring. Daar kom je dan ook meteen niet meer voor een 2de keer.
  Of had de man verwacht dat ze met ze alle voor de deur stonden te wachten bij opening in rijen.
  Nou weet hij zeker dat ie geen stuiver meer verdient.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  In Duitsland lopen er echter op Carnavalsoptochten en Halloweenfeesten een hoop gemaskerde mannen en vrouwen die dan op meisjes gaan “jagen” om hen in draaimolens rond te draaien, in confettibaden te stoppen, hun sokken en schoenen te “stelen” of de meiden over hun schouder dragen!
  Dat mensen met maskers op vaak altijd vragen oproepen is weer goed bekend van ‘De Lone Ranger’ (1980), een gemaskerde cowboy met een blauw cowboy-kostuum aan, die in het Wilde Westen vocht tegen onrecht met zijn vriend Tonto.
  En als ze weer naar de horizon vertrokken dan vroegen zowel vriend als vijand zich steeds af: “Who was that Mask man?” (“Wie was die gemaskerde man?”) en het antwoord was dan weer hetzelfde : “It is the Lone Ranger” (“Het is de Lone Ranger!”)

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Jules, zoek een vriendin, dan kan je er zelf mee naar de kermis of over je schouder dragen, en zelfs mee naar het strand meenemen in een kort strak spijkerbroekje.
   Sokken en schoenen stelen vinden ze niet leuk, dat kan je beter niet doen.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Zal ik iets heel grappigs hier vertellen? ik heb namelijk, toen ik nog in Arnhem woonde, tientallen vrouwen over mijn schouder gedragen en dat heb ik allemaal afgekeken uit allerlei (Amerikaanse) speelfilms waarbij dit met duizenden vrouwen werd gedaan, iof ze nou jeans aan hadden of andere broeken en jurken!
    Ooit was er zelfs een lange en gebrilde kerel met een korte baard en een pet op die in de site van “Feetandsleep – Advanced Search (blootsvoet) tientallen mooie meisjes “bewusteloos” sloeg om hen daarna in zijn armen te nemen of over zijn schouder te dragen! Overigens zou ik zelf NOOIT bij vrouwen hun schoenen of sokken gaan uittrekken omdat ik dit verre van fris vindt!

    Like

 10. kampersrene zegt:

  De echte reden waarom dat gemaskerd bal geen doorgang vind….heeft te maken met het feit dat bepaalde deelnemers zich wilde verkleden in moslim asielzoekers…toe dat aan de oren kwam was de lol eraf

  Like

 11. Jan zegt:

  Gisteren zeker 30 mensen die buiten de winkel van Action stonden te wachten. 1 er uit, 1 er in want mandje verplicht. Dat iemand zich dit aandoet is onbegrijpelijk, temeer daar men in een glazen ruimte stond te wachten, waarin het snikheet was.

  Zeeman: 5 mensen buiten, een paar binnen want men had 3/4 van de winkelmandjes opgeruimd zodat er een zielige 3 mensen in de winkel waren. Bij Xenos niemand in de winkel. Kruitvat een stuk of 5. Hema: 1-richtingverkeer, ene deur in, andere uit. De markt op het plein: een paar kramen langs 3 zijden en afgeschermd met hekken. Het ontbreekt alleen nog aan een douche waaronder je je kunt ontsmetten.
  Conclusie: Nederland is knettergek en gaat failliet of wordt hiernaar bewust gestreefd om privé-bankrekeningen te plunderen? Zou mij niets verwonderen; of zou de Haagse maffia nou werkelijk niet doorhebben dat als dit nog even doorgaat alle winkels gesloten zijn en niemand uiteindelijk nog werkt en naar de gaarkeuken moet?

  De idiotie doet mij denken aan de voormalige DDR. In Berlijn ging ik naar een boekenwinkel en moest een mandje pakken (de stapel werd ‘bewaakt’ door een vopo (of zo iemand) en kon de boekenwinkel in (armzalige collectie) waar maar een paar aanwezig waren.
  Alle idiotie van 22 jaar terug in de DDR vind je nu hier terug. Gewoon 1:1 gecopieerd.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Hier net in de supermarkt.
   Staat een hele rij te wachten om binnen te komen, blijkt dat iemand nogal uitgebreid de tijd neemt om handgel in te laten werken, en daarmee de hele boel ophield.
   Ik ben er langs gelopen om een mandje te pakken en waar voor ik kwam.
   Ik snap de mensen niet, niemand doet ze smoel meer open, zo slaafs als de pest hoe ze zich gedragen. Lijken wel zombies.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s