Algerijnse schrijver Boualem Sansal: “De islam is niet te hervormen”

(Vertaling: E.J. Bron)

Boualem Sansal waarschuwt in de “Welt” het Westen voor “islamistische” veroveringsveldtocht – Politieke islam is “extreem effectieve oorlogsmachine” – Wezenlijke verbreiding door preken, politiek, media, opvoeding, economie en diplomatie.

“Het Westen wil gewoon niet toegeven dat de islam grensoverschrijdend in opmars is.” Met duidelijke taal heeft de Algerijnse schrijver Boualem Sansal in een interview met de “Welt” voor een “islamistische” veroveringsveldtocht gewaarschuwd. Het politieke “islamisme” zou voor hem een “extreem effectieve oorlogsmachine” zijn, die ervan zou profiteren dat Europa door de pandemie en andere crises zo verzwakt zou zijn. De wezenlijke verbreiding in Europa zou volgens de schrijver en islamkenner echter niet alleen maar plaatsvinden door het terrorisme, maar door preken, opvoeding, politiek, diplomatie, economie, media en de ondermijning van de samenleving. Het doel van deze oorlog zou de islamisering van de wereld zijn. “De islam wil bekeren en veroveren. Dat is de wil van Allah.” Het Westen zou de omvang van de bedreiging nog steeds niet hebben begrepen.

Volgens Sansal wil het Westen gewoon niet toegeven dat de islam een civilisatie in grensoverschrijdende opmars zou zijn, die 1,5 miljard gelovigen zou tellen. Het “islamisme” is de politiek-militaire variant van de islam. “Zowel rechts als links verbeeldt men zich dat de islam en het ´islamisme´ niets met elkaar te maken hebben en dat het volstaat om meer ruimte te geven aan de islam om het ´islamisme´ te verdringen”, zei de schrijver. Hij benadrukt dat Frankrijk op het punt zou staan zichzelf te islamiseren. Twintig jaar geleden waren er ongeveer tien moskeeën in Frankrijk, nu zijn het er duizenden. De westelijke samenlevingen hebben volgens Sansal geen idee van het islamitische universum in de meest verschillende schakeringen. Daarom zouden deze het “islamisme” niet efficiënt kunnen bestrijden.

Bron:
kath.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Algerijnse schrijver Boualem Sansal: “De islam is niet te hervormen”

 1. A. de Koning zegt:

  Die mijnheer Boualem Sansal heeft helemaal gelijk natuurlijk en dat zullen de lezers van Bron ook wel vinden maar nu nog de rest van de bevolkingen ervan overtuigen en dat zal het moeilijke punt zijn want die hebben daar meestal geen zin in, daar is veel meer voor nodig want zelfs de keelafsnijdingen van leraren is nog niet voldoende om de waarheid te zien, ze denken allemaal dat het een “ver van mijn bed show” is en ze vinden het maar lastig om daar mee te worden geconfronteerd.

  Geliked door 5 people

 2. delamontagne zegt:

  ALGERIJE:Een seculiere Algerijn [ een die geen enkel geloof aanhangt ! ] was in eerste instantie veroordeeld tot 9 jaar strenge gevangenis-straf voor de belediging van de voorschriften van de islam.

  Hij werd vooral beschuldigd van “Ontheiliging” van de Koran en het beledigen van de islam.
  Maar nu werd zijn straf in hoger beroep gisteren Woensdag teruggebracht tot één jaar gevangenisstraf nadat hij in eerste aanleg was veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. gevangenis sluit in oktober. Zijn aanhangers hekelen een politiek proces.

  “Ik ben op de eerste plaats een seculiere moslim”, verdedigde de 52-jarige Yacine Mebarki, zich tijdens zijn proces in eerste zitting op 8 oktober in Khenchela (noordoost Algerije ).
  Voor de rechter legde hij uit dat hij vocht tegen RELIGIEUS RADICALISME en de islam niet kleineerde

  ( in die moslim-landen mag je noch als burger van dat land noch als buitenlander ook maar “iets” negatiefs zeggen van dat geloof van de wrede.


  “Je praat, je verdwijnt in de gevangenis, je denkt na, je gaat naar de gevangenis ! “……………

  Voor hem en zijn medevolgers/vrienden is deze straf bedoelt als waarschuwing aan anderen en om angst op-te-wekken om niet op lokaal niveau zich tegen de islam te keren…….
  BRON:

  https://www.middleeasteye.net/fr/actu-et-enquetes/algerie-liberte-conscience-religion-prison-hirak

  Geliked door 2 people

 3. Stef zegt:

  In de vier jaren dat ik voor werk met gezin in Algerije woonde ( 1977 )is me herhaaldelijk verteld door de bevolking dat de islam Europa zal veroveren. Net als Algerije eens is veroverd en onderworpen aan de islam. Zelfs een blinde kan zien en begrijpen dat dit gaande is en versneld met behulp van links wordt gerealiseerd.

  Geliked door 4 people

 4. oprechtegeus zegt:

  De linkse kerk, alsmede politici (met name van GL en D666), de gehersenspoelde burgers en de Raspoetin aan de Amstel denken nog steeds, dat als je de krokodil maar blijft aaien, hij op den duur wel aardig en vriendelijk terug zal doen. Wat is het toch voor een geestelijke gesteldheid? Sommigen verkeren in een diepe psychose en zien het gevaar van de islam totaal niet, ondanks de zeer duidelijke signalen. De conformdenkers krijgen hun trekken nog wel thuis, maar zij sleuren daarbij wel een ieder mee de afgrond van de islam in.

  Geliked door 2 people

 5. abouneenee zegt:

  Van mij hoeft de islam niet hervormd te worden, ik heb immers nog nergens last van. Wij moeten er echter voor waken dat er krachten zijn, islamitisch of anderszins, die onze manier van leven willen beperken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor islamieten, want over hun ruggen wordt die ideologische strijd gestreden. Met hen als stok achter de deur.

  Like

  • delamontagne zegt:

   U bent toch niet degene die ik eens hoorde zeggen over de islam:”Wat kan mij die islam/moslims schelen, ALS ZE MIJ MAAR MER RUST LATEN………………. “

   Geliked door 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Ik voel inderdaad niet de behoefte om alle ellende in de wereld aan te pakken, het leven is al zo kort, zodra iemand mij in mijn vredelievende zijn wil storen heb ik graag dat die elementen verdwijnen. Of dat nou die pietenhaters zijn of luitjes die mij hun geloof willen opleggen, ze moeten het allebei gewoon niet doen.

    Geliked door 1 persoon

 6. Gienekehado St. zegt:

  Welk STUK STRONT van 18 heeft een vader van 42 BEWUST platgewalst??????????????? Laat mij raden!!!!!!!!!!! Hoogstwaarschijnlijk weer zo’n stuk RutteVerrijking!!!
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/18-jarige-verdachte-dodelijke-aanrijding-wijchen-naar-onderzoeksrechter/ar-BB1bnH2c?ocid=msedgdhp

  Like

 7. Laura van der Storm zegt:

  Ik waarschuwde al in 2011 :-)) nog maar een keer als het mag ?
  Crisis en Islam
  14th March by Laura van der Storm

  De PVV vergeet al jaren de juiste reden (in Nederland) uit te leggen en te blijven herhalen waarom zij uiteindelijk is ontstaan nl.: de islam terugdringen en Nederland vrijwaren van islam indoctrinatie.
  Het gaat niet om details, zoals hoofddoekjes en k.t-Marokkaantjes, die oude vrouwtjes beroven.
  Het gaat over de deken die de islam over Nederland en Europa aan het leggen is, waar geen land aan ontsnapt. Het gaat erom wat de mensen voor hun kinderen en kleinkinderen willen in dit land over 20/30 jaar.
  Die deken houdt in moslims met 2 paspoorten toe te staan een plaats in te nemen in gemeenteraden en regering.
  Er hoeft niets meer uitgevonden te worden, de moslims hebben het al uitgevonden. Moslims, die via voorkeurstemmen de plaats innemen van de autochtone bevolking in bv. Rotterdam, Helmond etc. Moslims met 2 paspoorten in de regering, zelfs als staatssecretaris voor integratie. Wij weten toch wel wat de bedoeling hiervan is? Juist ja, ervoor zorgen dat de islam zich wortelt in de Nederlandse samenleving, zodat de islam agenda getrokken kan worden.
  Het land wordt stukje bij beetje geruisloos overgenomen door de islam. Het is voor mij een raadsel waarom de Nederlandse bevolking dit toestaat. Is het de totale oppervlakkigheid? Is het pluche echt belangrijker dan het nageslacht? Is het de olie? Wie het weet mag het zeggen. Ik kan hiervan geen partij uitsluiten, noch links, noch rechts. Zelfs de PVV niet.
  Wat nou crisis? Wat maakt die crisis nog uit, als we het land toch zonder slag of stoot weggeven aan de islam? Gaan we toch met zijn allen in de toekomst 5x per dag op de knieën naar het Oosten liggen. Zorgt Allah voor het geestelijke voedsel. Hebben we helemaal geen olie meer nodig. Olie bestond niet in de middeleeuwen. Gaan de slaven van de islam wel hout sprokkelen voor hun heer en meester.
  Ik weet het natuurlijk wel 🙂 ), het komt door de vele belangen, die meespelen. Echter, mijn mening is dat er niet één belang opweegt tegen ons eigen belang, het terugdringen van de islam. Als wij toestaan dat Nederland verandert in een moslimland, is het einde verhaal voor Nederland.
  Een van de weinige mensen, die dit goed kan uitleggen is Dr. Bob Smalhout (en natuurlijk ook een paar prominenten van Art7) , maar zelfs Smalhout krijgt geen poot aan de grond, gezien de uitslag van de PS-verkiezingen. Die ignorante bevolking moet toch ook te bereiken zijn?
  Ik weet het, ik heb een grote mond en het commentaar zal zijn: Ok, Laura, leuk geschreven, maar wat is jouw oplossing?
  Mijn oplossing zou zijn: Geert Wilders duidelijk maken dat kopvoddentax en zwaardere staffen voor k.t-Marrokkaantjes details zijn, maar dat het Nederlandse volk veel meer gewaarschuwd moet worden voor die deken van de islam, die over Nederland en Europa gelegd wordt.
  Schudt ze maar eens goed wakker die oppervlakkige Nederlandse stemmers en niet-stemmers en vraag ze eens wat ze werkelijk willen voor hun nageslacht. Vrijheid of slavernij.
  : Uncategorized
  : I&I

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Het is dat ik ’t niet zelf zo kan schrijven, geweldig hoe U ’t verwoordt.
   HELEMAAL mee eens.
   Maar je kunt de NL-ers [ EU-ers ] wel die reden geven van ontstaan van PVV, maar als naar mensen die aan den lijve de islam hebben ervaren, de intelligente burgers uit die landen, nog niet wordt geluisterd ( Ellian, hier die schrijver Boualem !etc )
   Het gaat inderdaad niet om de details van hoofdlappen en andere uitingen, maar de geweldadige kern van de islam.
   Hoe moet je zo’n 21e Eeuw paus zien, die de verderfelijke islam vergoelijkt en een van de opperhoofden er van omarmt, etc, etc.
   Het Nederlandse volk waarschuwen voor de islam ? ?
   zinloos als de gemiddelde nog niet eens veel weet van zijn eigen geschiedenis.
   De Oost-Europese landen zijn verstandiger [geworden !] door de eeuwenlange ervaring, evenals de Grieken…………..
   Ik kon me ook gelijk vinden in de reactie van de Heer Stef hierboven.
   Die moslimbevolkingen zijn daarvan overtuigd, de islsam zal eens overal heersen.
   Ze krijgen gelijk,, hen wordt nog aan hun eisen voldaan.

   Like

   • Laura van der Storm zegt:

    Delamontagne, ik like je, maar ik weet niet hoe en de webmaster wil het me niet vertellen:-))

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    @Laura

    Ik heb echt geen idee. Ik heb een volledig ander dasboard dan reaguurders!

    Webmaster

    Like

   • delamontagne zegt:

    Het was dus als een echt gemeend compliment bedoeld. Maar dat is wel begrepen.
    Sta volledig achter de tekst, alleen je moet ’t wel zo kunnen opschrijven.
    Ik hou me maar bij ’n enkele vertaling zodat de reageerders niet denken dat al die moslimellende ’t ALLEEN in NL speelt.
    In Fr ook, maar we wonen gelukkig in een gebied waar er nauwelijks wonen.
    Mvg…………..

    Like

  • Helena zegt:

   Tuurlijk mag dat Laura, dank voor deze uiteenzetting, maar het kuddevolk dat zich vrijwillig laat opsluiten en muilkorven – ook in de buitenlucht om te laten zien hoe ze deugen – is niet voor rede vatbaar en neemt niet de moeite om aan waarheidsvinding te doen. Waarom zouden ze zich druk maken, de overheid heeft het toch ‘goed’ met ze voor? Verwend en dom zijn ze, ze denken nog steeds dat ze na het spuitje hun normale leven weer terug krijgen, en die islam is toch zo erg niet? Daar hebben ze (nog) geen last van en als onze cultuur wordt weggesneden uit de geschiedenisboeken hebben ze daar ook vrede mee want “je moet met de tijd mee gaan”! Ik heb het al zo vaak geprobeerd en ze gewezen op de verschillende verdragen zoals de Resolutie van Straatsburg, maar het interesseert ze gewoon niet! Nee, ik moet geen groepen tegen elkaar weg zetten, schande! Ik ben een racist en een antisemiet, ja het wordt je maar gezegd. “Het is maar een kleine groep die het verpesten dat moet je niet alle moslims aanrekenen”, krijg je dan te horen. Onze vriendengroep is behoorlijk uitgedund in de loop der jaren en dat is beter zo. Die verhitte discussies ben ik ook meer dan zat, als je ook maar een poging deed volgde er een diepe zucht en werd je vervolgens al vinger wijzend en met de nodige stemverheffingen vermanend toegesproken “Laten we het nou een keer gezellig houden!” Geert Wilders is ook een roepende in de woestijn, hoe duidelijk moet hij nog zijn? De mensen hebben toch ogen in hun hoofd? Ze zien de wijken toch veranderen in no-go zones en de islam ‘paleizen’ die overal de grond uit worden gestampt die weer een stuk veroverd grondgebied markeren? Ze zijn toch niet blind! De demonstraties tegen de islam (Pegida) zijn altijd verpest door links (Antifa). Geen mens durft nog, ze weten dat dat te gevaarlijk is, maar wat ze vooral erg vinden: Je zou toch eens voor ‘rechts-extremist’ of ‘nazi’ uitgemaakt kunnen worden want zo worden vrijheidsstrijders aangemerkt in de media.
   Ja het is triest, diep triest.

   Geliked door 2 people

  • Republikein zegt:

   Kopvoddentax was satire,net zo als “iedere Nederlander 1000 euri”, soort reclame.
   Overigens, sinds binnenkomst gastarbeiders jaren 60/70 reeds door ondergetekende gesignaleerd!
   Gasten die het tijdelijke hebben ingeruild voor het blijvende, met de hulp van de autochtone burger, de slaapkoppen.
   Ze hebben de duivel binnen gehaald.

   Geliked door 2 people

 8. klaas zegt:

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Het kartel samen met links en de vele onnozele burgers slapen verder, want het zal wel niet zo’n vaart lopen ! Daar komen ze nog wel achter (als het te laat is.) !

  Like

 10. ronjaspers zegt:

  Ik heb een paar keer een filmpje gezien van een sjeik,hij zei als je de doodstraf afschaft die staat op het verlaten van de islam.Dan bestaat de islam niet meer.

  Like

 11. John van antwerpen zegt:

  Stel dat Europa straks geheel islam is, daarna gaat hun expansiedrift uiteraard gewoon verder
  en stuitten ze op de Russen, Chinezen e.d.
  En dat kan wel eens de grote zuivering worden met grootschalige afrekeningen enz.
  Tegen die tijd heeft Amerika weer een rechtse regering en zit India nog steviger in haar zadel.
  De gehele wereld veroveren is nog niemand gelukt, leid tot zelfdestructie en versterking
  van de vijand. Zie Hitler, Stalin, Napoleon, Alexander de Grote, het Romeinse Rijk enz.
  Ik wilde dat ik een paar eeuwen verder leefde of 40 jaar terug.

  Like

 12. Marc zegt:

  Ik heb inmiddels alle westerse volken afgeschreven. Het is bizar te zien hoe Oost-Europa, bakermat van de westerse gekte, juist nu het licht ziet.

  De zaak is dat het westerse antifascisme zich in de kern toespitst op wat het ziet als racisme. Dat is de schuld van Hitler, die prat ging op dat racisme. Los van de moorddadige praktijken die hij organiseerde, zat hij er voor wat betreft zijn racistische overtuiging volledig naast. Racisme is immers naar de aard van die theoretische opvatting een positieve uitspraak: een volk is superieur omdat die en die culturele prestaties resultaat zouden zijn van de genetische samenstelling van dat volk. Inmiddels weten wij dat niet de genetische samenstelling van een volk, maar de aanwezigheid van creatieve geesten op een bepaalde plaats in een bepaalde tijdsspanne de tijdgeest creëren waarin een cultuur ontstaat en op haar beurt individuen de ruimte verleend zulke prestaties te leveren.

  Feitelijk keert het westerse antifascisme zich niet tegen racisme, maar betreurt het het verlies van zelfrespect en eigenwaarde na confrontatie met een massamoord die tientallen miljoenen bedraagt. Om dit zelfrespect en eigenwaarde terug te winnen, keert het zich tegen die massamoorden, alsof het zo gedane zaken ongedaan zou kunnen maken.

  Hoewel Duitsers in die tijd geen westerlingen waren, heeft het westen die schuld van diezelfde Duitsers op zich genomen. Deze omkering heeft zich vanaf midden jaren 1960 voorgedaan. Tussen 45 en 60 was de Duitser enig bezitter van de blaam waarvoor verantwoordelijkheid genomen moest worden.

  Maar toen was er de Koude Oorlog. West-Duitsers waren plots onze medestanders. Er moesten verschillen weggewerkt worden. In zo’n situatie is een achterhaalde vijandschap contraproductief: niet langer de griezelige Duitser, maar de Russische Beer was het gevaar. Duitsers bleken eigenlijk hele aardige mensen die gewoon heel domme fouten hadden begaan. Gelukkig was dat nu verleden tijd. En waren we eigenlijk niet allemaal zo slecht als de Duitse nazi? Wij hadden toch ook ons kolonialisme? We waren minstens net zo erg als de nazi’s.

  Deze idioot foute redenering komt nog verschrikkelijker voor als je je realiseert dat ook de Duitsers op hun beurt slachtoffer zijn van de massamoorden die in Oost-Europa plaatsvonden ten tijde van Lenin, Stalin en andere lokale machtshebbers. Het boek van Timothy Snyder (Bloedlanden) schept hierin veel duidelijkheid. Hij schetst het beeld dat massamoorden in concentratiekampen ontstond vanaf 1920 in de SU en aangrenzende gebieden. Slachtoffers en daders losten elkaar af: Oekraieners, Polen, Russen, Turken en vele anderen, waaronder ook joden. Die aantallen slachtoffers liepen al in de vele miljoenen.
  Snyder geeft ook goed aan dat dit moorden eind 1938 stopte, om in 1939 door de Duitsers voortgezet te worden, soms zelfs door de gevangenenpopulatie in zo’n Russisch (of anderszins) concentratiekamp te vervangen met een andere. De Duitsers volgden dus in het spoor van wat al die Oost-Europese volken elkaar in de voorgaande twintig jaar hebben aangedaan.
  Duitsers werden dus meegezogen in een furie van vuur en wederzijdse haat die behoorden tot Oost-Europa.

  De ‘les’ die westerse volken trokken uit de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog en Holocaust waren dus:
  1. geen les die zij, maar de Duitsers hadden moeten leren
  2. een les die verwerkt had moeten worden door Oost-Europese en Duitse volken

  Dus op grond van Oost-Europese en Duitse geschiedenis heeft het Westen gemeend die fout niet te moeten herhalen, ook al waren zij daar niet schuldig aan. En hoe moest die ‘fout’ hersteld worden? Door eenvoudigweg het tegendeel te worden van wat de nazi’s propageerden: het binnenlaten van tal van vreemde culturen onder het mom van ‘gelijke rechten’ voor elk individu, verwordend in het absurde ‘gelijke culturen’.
  Echter, niet alleen was het Westen niet schuldig aan die misdaad, dat feitelijk thuis hoorde binnen Oost-Europa (waar Duitsland, sinds de eenheid van 1871 deel van uitmaakte), maar vooral zaten Hitler c.s. er volstrekt naast met betrekking tot het realiseren van hun opvatting van de racistische theorie: ze is gewoon niet waar!!!

  Een van de zeer significante feiten (!) die aantonen hoe de nazi’s hun eigen theorie vervalsten, was het verduitsen van niet-arische volken als Polen en Slovenen op grond van het feit dat ze blond haar en blauwe ogen hadden (en dan te bedenken dat Hitler bruin haar en bruine ogen had!). Een ander feit dat de racistische theorie weerlegde was dat Jesse Owens in 1936 al de Olympische Spelen won. Een consequent racist zou hieruit zijn conclusies hebben getrokken. Zo niet Hitler en zijn vrienden.

  Als laatste geef ik aan dat culturele prestaties van een volk altijd gegeven zijn aan zeer specifieke lokale en regionale factoren en actoren die het mogelijk maken een cultuur te laten ontstaan waarin individuen tot grote hoogten komen. Want of je naam nu Schubert, Mozart of Strauss is, ze komen allemaal uit Wenen tussen, pakweg, 1650 en 1914. Niet daarvoor, niet daarna, niet elders maar alleen in Wenen en omgeving.

  Om maar een dwarsstraat te noemen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s