Een boodschap van de Amerikaanse president Donald Trump aan alle Amerikanen

(Vertaling: E.J. Bron)

Op 13 januari richtte de Amerikaanse president Donald Trump zich met een toespraak tot alle Amerikaanse burgers. Hij verzocht de bevolking de komende dagen geweldloos en vreedzaam te blijven. De toespraak werd uitgezonden op YouTube. Hieronder de letterlijke toespraak in Nederlandse vertaling.

“Mijn Amerikaanse medeburgers. Ik wil vanavond graag met u spreken over de verontrustende gebeurtenissen van de afgelopen weken. Zoals ik u al heb gezegd, heeft de inbraak in het Amerikaanse Capitool het hart van onze republiek getroffen, hij heeft miljoenen Amerikanen dwars door het politieke spectrum geërgerd en geschokt. Ik wil me graag duidelijk uitdrukken.

Ik veroordeel ondubbelzinnig het geweld dat we de afgelopen weken hebben gezien. Geweld en vandalisme hebben absoluut geen plaats in ons land en geen plaats in onze beweging. Amerika weer groots maken, heeft er altijd mee te maken de rechtsstatelijkheid te verdedigen, de mannen en vrouwen van de strafvervolging te ondersteunen en de heiligste tradities en waarden van onze natie in ere te houden.

Geweld tegen alles waarin ik geloof, en tegen alles waarvoor onze beweging staat. Een waar ondersteuner van mij zou nooit de strafvervolging of onze fantastische Amerikaanse vlag verachten. Een waar ondersteuner van mij zou nooit zijn Amerikaanse medeburgers kunnen bedreigen of lastig kunnen vallen.

Als zij een van deze dingen doen, dan ondersteunen zij onze beweging niet, maar vallen haar aan en vallen ons land aan. Dat kunnen we niet tolereren. Tragisch genoeg hebben we in het afgelopen jaar, dat vanwege Covid-19 zo zwaar was, moeten zien hoe het politieke geweld uit de hand liep. We hebben te veel onlusten, te veel vechtpartijen, te veel intimiderende daden en verwoesting gezien. Dat moet stoppen, of men nu rechts of links, Democraat of Republikein is. Er bestaat nooit een rechtvaardiging voor geweld, geen uitvluchten, geen uitzonderingen. Amerika is een natie van wetten.

Diegenen, die vorige week deelnamen aan de aanslagen, zullen voor de rechtbank komen. Nu verzoek ik iedereen, die ooit in onze agenda heeft geloofd, erover na te denken hoe men de spanningen kan afbouwen, de gemoederen tot bedaren kan brengen, de vrede in ons land kan bevorderen. Er waren berichten dat er voor de komende dagen nog meer demonstraties staan gepland, zowel hier in Washington als in het hele land.

Ik werd door de Amerikaanse geheime dienst over de mogelijke bedreigingen geïnformeerd. Elke Amerikaan heeft het recht om zijn stem op respectvolle en vreedzame wijze te verheffen. Dat is jullie recht volgens het First Amendment van de grondwet. Maar ik kan niet genoeg benadrukken dat het niet tot geweld, tot wetsovertredingen en welke vorm van vandalisme dan ook mag komen. Een ieder moet zich aan onze wetten houden en de aanwijzingen van de strafvervolgingautoriteiten opvolgen. Ik heb opdracht gegeven aan federale autoriteiten om alle noodzakelijke middelen in te zetten om de orde te handhaven.

In Washington zullen we duizenden leden van de Nationale Garde inzetten om de stad te beveiligen en een veilige overgang te garanderen. En zonder incident. Net als u waren wij allen geschokt en zeer terneergeslagen over de catastrofe in het Capitool vorige week. Ik wil de honderden miljoenen ongelooflijke Amerikaanse burgers, die gematigd en met genade op dit moment gereageerd hebben, bedanken. Wij zullen deze uitdaging doorstaan, zoals we dat altijd doen.

Ik wil ook graag enkele woorden zeggen over de unieke aanval op de vrijheid van meningsuiting, die we in de afgelopen dagen hebben gezien. Dit zijn spannende en moeilijke tijden. De pogingen om onze medeburgers te censureren, hun accounts te verwijderen en hen op een zwarte lijst te plaatsen, zijn fout en ze zijn gevaarlijk. Wat we nu nodig hebben, is dat we naar elkaar luisteren, niet dat we onszelf wederzijds tot zwijgen brengen. We kunnen er allemaal door ons handelen toe besluiten om ons boven de massa te verheffen en een gemeenschappelijke basis en een gemeenschappelijk doel te vinden.

We moeten ons er op concentreren de belangen van de hele natie vooruit te helpen, de wondervaccins te leveren, de pandemie te overwinnen, de economie weer op te bouwen, onze nationale veiligheid te beschermen en de rechtsstatelijkheid te handhaven. Vandaag roep ik alle Amerikanen op om de hartstochten van het moment te boven te komen en zich als één Amerikaans volk aaneen te sluiten. Laten we beslissen om, voor het welzijn van onze families, onze gemeentes en ons land, verenigd op te treden. Dank u. God zegene u. En God zegene Amerika.”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Een boodschap van de Amerikaanse president Donald Trump aan alle Amerikanen

 1. Pingback: Standpunt van president Trump op 13 jan. 2021 ! | https://tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 2. Bob Fleumer zegt:

  Amen

  Like

 3. Jan zegt:

  President Trump roept alle Amerikanen op om ‘zich als één Amerikaans volk aaneen te sluiten’. Hij vraagt dit wellicht met de Democratische revolver tegen zijn kop. Na vier jaar oorlog vanwege de Democraten (oa Antifa, BLM, Bill Gates, etc) en de linkse media in de VS en de rest van de wereld, is hereniging als één volk absoluut onmogelijk. Republikeinen en rechtsdenkenden in de rest van de wereld hoorden niet één excuus, niets van oprecht berouw vanwege de Democraten. Hoe zou er dan ook maar enige sprake kunnen zijn van vergeving en hereniging??? De vijandschap en de afschuw tegenover elkaar is zó groot geworden dat deze kloof nog onmogelijk kan overbrugd worden. In de VS maar ook in de EU zijn er twee leefwerelden ontstaan, deze van links en deze van rechts. De polarisatie is immens groot. Hereniging is uitgesloten.
  Om die reden dient het democratisch stelsel ernstig in vraag worden gesteld. Democratie is met grote waarschijnlijkheid ten dode opgeschreven. Vóór de verkiezingen polariseert men onafgebroken de bevolking, men voert onafgebroken oorlog. Na de verkiezingen zou de man in de straat dat plots allemaal moeten vergeten, als een robot die men reset. Maar de man in de straat is zo hypocriet niet. Eens men een overtuiging heeft ontwikkeld dan blijft men daar gewoonlijk bij. Het is uitgesloten dat de Republikeinen vanaf 21/1 marionette Biden zouden verheerlijken en volgen. Het zou verraad zijn aan hun eigen overtuiging en in het bijzonder aan hun geliefde Trump die in het zak werd gezet tijdens de verkiezingen.
  Democratie is oubollig, rampzalig, polariserend, hypocriet en onbestuurbaar geworden. Vervalsingen van de verkiezingsuitslagen zijn legio, wat in de toekomst overal zal toenemen. Weg er mee.
  Een nieuwe staatsvorm dringt zich op! Bijvoorbeeld telkens afwisselend vier jaar links en vier jaar rechts despotisme. Voor altijd rechts despotisme zou beter zijn, maar dat zou onrechtvaardig zijn tegenover de linksen. Voor altijd linkse dictatuur, wat zich momenteel duidelijk aan het ontwikkelen is, is eveneens onrechtvaardig tegenover rechts. Dus een afwisselend bestuur van beide polen voor telkens vier jaar is een goede oplossing. We hoeven daar geen jaren meer over te debatteren terwijl er niets verandert. Gewoon doen. Veel kans dat iedereen tevreden is. Eigenlijk zou dat pas ècht ‘democratisch’ zijn want iedere pool komt even lang aan de macht, op regelmatige basis en met zekerheid!

  Like

 4. Bas zegt:

  Net als China….
  Democraten hebben de tactiek overgenomen van hun bondgenoten in de CCP:

  Like

 5. Bas zegt:

  Vuile linkse saboteurs
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/leaked-zoom-call-shows-us-federal-employees-conspiring-sabotage-trump-administration-video/

  Uitgelekte Zoom-oproep toont Amerikaanse federale werknemers die samenzweren om de Trump-administratie te saboteren (VIDEO)

  De Deep State zit diep.
  Een uitgelekte Zoom-oproep is online opgedoken en toont een aantal Amerikaanse regeringsfunctionarissen die bespreken hoe de Trump-regering kan worden gesaboteerd. Ze geven toe dat ze dit hebben gedaan door informatie te lekken of achter te houden.

  De groep prees zelfs een verklaring van president Harry S. Truman waarin hij zei:

  “Ik dacht dat ik de president was, maar als het om deze bureaucraten gaat, kan ik helemaal niets doen. Het komt er dus op neer dat we allemaal als gewone mensen en als federale arbeiders macht hebben.

  De facilitator is Sarah Starrett die werkt als advocaat voor het Departement van Arbeid, wat een belangenconflict is.

  Deze mensen waren er trots op wat ze aan het doen waren – een staatsgreep. En tenminste een van de medewerkers zei dat hij regelmatig en anoniem informatie naar de pers lekte.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pingback: Een boodschap van de Amerikaanse president Donald Trump aan alle Amerikanen! | eunmask

 7. Marc zegt:

  Mogelijk de enige echte president die de VS ooit gehad hebben.

  Geliked door 1 persoon

 8. hans zegt:

  Absoluut holle frasen en volledig gedicteerd door het Pentagon.
  Vrees dat er heel veel geweld nodig om deze marxistische linkse psychopaten ten val te brengen.
  Nu wel duidelijk dat het noodzaak is.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  Hier is een van die “slechte” mensen die gezinnen waarschuwt om het gebied te verlaten … Wat een fascist … Hoe durft hij vrouwen en kinderen te vertellen het gebied te verlaten en dat Antifa zich voordoet als rechtse demonstranten …..

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  Hij is leuk!!!

  Like

 11. jack vanderStoep zegt:

  Prima rechtse vent die Trump, misselijk linkse, onbetrouwbare, leugenachtige, oplichtersbende die onverdiend de verkiezing gewonnen hebben door de verkiezing te kapen ! Van Trump zijn ze nog niet af!

  Like

 12. Bas zegt:

  The riot….

  Like

 13. Klaas zegt:

  Like

 14. Helena zegt:

  Er lopen nu al duizenden migranten uit Honduras richting de grens van de VS om verwelkomd te worden door de grote verbinder Sleapy Joe die beloofd heeft iedereen te zullen helpen! Dat is ie straks, als het er op aan komt, weer meteen vergeten. De terugkeer van The Donald zal wel eens eerder toegejuicht worden dan verwacht. We gaan het zien!

  Like

 15. Bas zegt:

  Tsja….
  https://theconservativetreehouse.com/2021/01/16/more-u-s-military-troops-needed-to-install-joe-biden-than-we-have-in-afghanistan/

  Meer Amerikaanse militaire troepen nodig om Joe Biden te installeren dan we in Afghanistan hebben

  Denk er goed over na…. 25.000 troepen nodig bij het Amerikaanse Capitool om de administratie van Biden te installeren. Hoeveel gewapende soldaten heb je nodig bij de inauguratie van de “meest populaire presidentskandidaat in de Amerikaanse geschiedenis na de veiligste verkiezingen in de geschiedenis?”

  Like

 16. Bas zegt:

  A 78 yr old man campaigned from his basement

  Picks one of the most unpopular VP’s

  Receives the most votes of any candidate in history at 4am

  Confirmed in the middle of the night

  An empty inauguration

  20,000 troops to protect him

  & nobody can question any part of it

  Wow

  Nl:
  Een 78-jarige man voerde campagne vanuit zijn kelder

  Kiest een van de meest impopulaire VP’s

  Krijgt om 04.00 uur de meeste stemmen van alle kandidaten in de geschiedenis

  Bevestigd midden in de nacht

  Een lege inauguratie

  20.000 troepen om hem te beschermen

  & niemand mag er enig deel van betwijfelen

  Wauw

  Like

 17. Bas zegt:

  Jimhoft
  Denk aan dit … De FakeNews mainstream media VERBERGT voor Amerikanen dat JoeBiden
  zich midden in de late stadia van dementie bevindt terwijl hij zich kandidaat stelde voor POTUS.
  Ze promootten alleen clips van Joe op zijn best, terwijl ze urenlang NEGEERDEN dat hij niet wist waar hij was of wat er in godsnaam aan de hand was.

  Onsamenhangend. Incompetent. Ongeschikt om te leiden.
  Wat is er met Joe Biden gebeurd?

  Within two years Kamala will invoke the 25th amendment on Joe and she will be come President to move the country even further to the left.
  That has always been the DNC plan to promote their one party socialistic system.

  Binnen twee jaar zal Kamala een beroep doen op het 25e amendement op Joe en zij zal president worden om het land nog verder naar links te verplaatsen.
  Dat is altijd het plan van DNC geweest om hun socialistische eenpartijsysteem te promoten.

  Like

 18. Bas zegt:

  Paranoia……

  amuse
  Biden’s transition team has revealed there is a very real fear that members of the national guard who support President Trump might kill Biden during the inauguration so they’ve asked commanders to confiscate all ammo and magazines from the soldiers.

  Biden’s transition team asked if it would be possible to determine which soldiers voted in GOP primaries or who have contributed to GOP candidates so commanders could station them away from the president-elect. The request was refused fueling their fear of attack.

  When I was in the Marines we were called to LA for the riots. We couldn’t carry ammo. All we had were empty M16-A2s and our humvees.

  Biden’s fears started with his Secret Service detail, he had every agent on the White House detailed demoted as he worried about their loyalty to Trump. Democrats think that anyone who supports Trump is a very real threat.

  Even @SpeakerPelosi is fomenting fear by falsely claiming Republican members of Congress are planning to bring guns to the inauguration to intimidate and threaten the president-elect.

  The Army has confirmed they’ve acquiesced to Biden’s demand for security screening for National Guard members who support President Trump.

  Nl:
  Het overgangsteam van Biden heeft onthuld dat er een zeer reële angst bestaat dat leden van de nationale garde die president Trump steunen, Biden zouden kunnen vermoorden tijdens de inauguratie, dus hebben ze commandanten gevraagd om alle munitie en magazijnen van de soldaten in beslag te nemen.

  Biden’s overgangsteam vroeg of het mogelijk zou zijn om te bepalen welke soldaten in GOP-voorverkiezingen hebben gestemd of die hebben bijgedragen aan GOP-kandidaten, zodat commandanten hen bij de verkozen president konden plaatsen. Het verzoek werd geweigerd om hun angst voor een aanval aan te wakkeren.

  Toen ik bij de mariniers zat, werden we naar LA geroepen voor de rellen. We konden geen munitie dragen. Alles wat we hadden waren lege M16-A2’s en onze humvees.

  Biden’s angsten begonnen met zijn geheime dienst-detail, hij had elke agent in het Witte Huis gedegradeerd omdat hij zich zorgen maakte over hun loyaliteit aan Trump. Democraten denken dat iedereen die Trump steunt een zeer reële bedreiging vormt.

  Zelfs SpeakerPelosi wakkert angst aan door ten onrechte te beweren dat Republikeinse leden van het Congres van plan zijn wapens naar de inauguratie te brengen om de verkozen president te intimideren en te bedreigen.

  Het leger heeft bevestigd dat ze hebben ingestemd met Biden’s eis voor een veiligheidscontrole voor leden van de Nationale Garde die president Trump steunen.

  Like

 19. brabantman zegt:

  Mooi gesproken. Maar mooir woorden zullen het land niet redden. Trump heeft nog 2 dagen de tijd om de material law toe te passen. Doe hij dit niet dan stort hij niet alleen Amerika maar de gehele wereld in de grootste ellende. De linkse terreur;

  Like

 20. Bas zegt:

  Video’s van Parler hier te zien:
  https://projects.propublica.org/parler-capitol-videos/?fbclid=IwAR26vgTFrvVxUdRU3_3NREdEUg37ENFHG7foD1bvJhU01CzFV-can6tslPo

  What Parler Saw During the Attack on the Capitol
  Wat Parler zag tijdens de aanval op het Capitool

  Veel Video’s van Parler te zien.
  -Around DC
  -Near Capitol
  -Inside Capitol

  Like

 21. Jan zegt:

  De vijf meest duidelijke fraudegevallen bij de verkiezingen van 2020 waarover u niet langer mag discussiëren

  Sinds de rellen in het Amerikaanse Capitool op 6 januari zal het Democrat-Media Complex, inclusief de techreuzen, GEEN ENKELE discussie over fraude meer toestaan bij de verkiezingen van 2020. Democraten en RINO Republikeinen zoals Lindsey Graham zijn vastbesloten om deze discussie stop te zetten.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/five-obvious-acts-fraud-2020-election/

  Amerikaanse socialisten zijn goede opvolgers van Hitler zijn bende

  Like

 22. Jan zegt:

  Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten

  FBI onderzoekt troepen van de nationale garde in DC wegens angst voor ‘aanval van binnenuit’ of bedreiging van servicemedewerkers die de inauguratie van Biden veiligstellen

  Biden’s kamp wordt steeds paranoïder na het stelen van de verkiezingen van 2020.

  In de dagen voorafgaand aan de inauguratie van Biden is de hoofdstad van het land veranderd in een bezette militaire zone zoals Bagdad. In feite zijn er tegenwoordig meer Amerikaanse troepen in de hoofdstad van het land dan in Irak, Syrië en Afghanistan samen.

  Gewapende Amerikaanse troepen die gemachtigd zijn om dodelijk geweld te gebruiken, bemannen controleposten om het centrum van Washington binnen te komen en te verlaten. Er zijn groene zones en rode zone vastgesteld. Verschillende bruggen naar de stad vanuit het naburige Virginia worden volgende week gesloten voor de inauguratie.

  Om het Capitool en het Hooggerechtshof is een hekwerk met scheermesprikkeldraad opgetrokken, grote delen van het officiële Washington zijn afgesloten voor autoverkeer.

  Als Joe Biden 25.000 troepen nodig heeft om zijn inauguratie te beschermen en hij paranoïde is over een insider-aanval van die troepen. zou het wel eens kunnen zijn dat hij niet door het volk gekozen is.
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/fbi-vetting-national-guard-troops-dc-fears-insider-attack-threat-service-members-securing-biden-inauguration/

  Die maffiabende vecht elkaar binnen de kortste keer de tent uit

  Like

 23. Jan zegt:

  BREAKING: DNI Ratcliffe publiceert rapport waaruit blijkt dat China zich bemoeide met de verkiezingen van 2020 en dat CIA-management analisten onder druk om het niet te melden

  …..
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/breaking-dni-ratcliffe-releases-report-showing-china-interfered-2020-election-cia-management-pressured-analysts-not-report/

  Like

 24. Jan zegt:

  Twitlert zuivert verder:

  Populaire GOP-vertegenwoordiger Marjorie Taylor Greene van Twitter gesmeten omdat zij het niet eens is met de verkiezingsresultaten in Georgia
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/01/no-dissent-allowed-popular-gop-rep-marjorie-taylor-greene-suspended-twitter-questioning-fraudulent-georgia-elections-results/

  Like

 25. Bas zegt:

  Zonder wapens….hoezo bang voor hun eigen leger?

  De Democraten brachten de hele dag met ruzie door, met militaire leiders en uiteindelijk werden de troepen ontwapend.

  Like

 26. Jan zegt:

  Biden wordt een mikpunt van spot en heeft het aan hemzelf en zijn maffiabende te wijten. Buitenlandse regering zullen hem achter zijn rug, maar ook de gehele kliek uitlachen

  Bijna tot eind doorspoelen. Biden weet niet eens wat hij er doet

  Like

 27. Bas zegt:

  Diep verontrustend….

  Benjamin Weingarten
  The notion of a hermetically sealed candidate, having a hermetically sealed inauguration, in front of a nation of people hermetically sealed in their homes, is deeply, deeply disturbing

  Nl:
  Het idee van een hermetisch afgesloten kandidaat, die een hermetisch afgesloten inauguratie heeft, voor een natie van mensen die hermetisch gesloten zijn in hun huizen, is diep, diep verontrustend

  Like

 28. Bas zegt:

  Wanneer je 20.000 bewapende soldaten nodig hebt….
  https://pbs.twimg.com/media/Er-VwM3WMAMWk8G?format=jpg&name=small

  Geliked door 1 persoon

 29. Bas zegt:

  Gênante vertoning

  Like

 30. Stef zegt:

  Dit artikel ben ik niet in de volkskrant tegengekomen! Raar ??

  Like

 31. Bas zegt:

  Reportage van CNN, van toen ze nog een nieuwszender waren

  Like

 32. Bas zegt:

  Obama achter geweld tegen Trump supporters

  https://thepoliticalinsider.com/bob-creamer-obama-inciting-violence-trump-rallies-met-obama/

  DNC-ambtenaar verantwoordelijk voor het aanzetten tot geweld tijdens Trump-bijeenkomsten, ontmoet Obama 42 keer privé.

  Een DNC-topambtenaar die werd ontslagen nadat er video opdook over zijn rol in het brein achter geënsceneerd en betaald geweld tijdens Trump-bijeenkomsten, is de afgelopen jaren 342 keer naar het Witte Huis geweest, waarbij minstens 42 van die bezoeken rechtstreeks bij president Obama waren.

  Uit officiële gegevens blijkt dat Bob Creamer, de man die wordt ontmaskerd als achter een tactiek genaamd ‘bird-dogging’, waarbij daklozen, ouderen en geesteszieken worden betaald om geweld te beginnen tijdens Trump-bijeenkomsten, sindsdien vele malen in het Witte Huis is geweest. 2009.

  Een groot deel van die bijeenkomsten betrof face-to-face tijd met president Obama en First Lady Michelle Obama.

  Like

 33. Bas zegt:

  https://rumble.com/vcuuz3-giuliani-reveals-evidence-of-antifa-provocateurs-at-capitol-hill.html
  VIDEO:

  Giuliani onthult bewijs van Antifa-provocateurs op Capitol Hill

  Rumble – Rudy Giuliani heeft bewijs gevonden dat ten minste 200 antifa-leden op 6 januari geweld hebben aangewakkerd om een ​​rel te organiseren om president Trump te beschadigen.

  Like

 34. Bas zegt:

  En alweer nummer zóveel…

  Een andere Antifa-man die zich voordoet als een Trump-supporter in het Capitool. De enige “geplande opstand” lijkt afkomstig te zijn van enkele BLM- en Antifa-jongens die van plan zijn te doen alsof ze Trump-supporters zijn. Het beschuldigingsverhaal was vanaf het begin volledig onjuist en blijft met de dag uit elkaar vallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s