“Sea-Watch 3” terug in de ophaalzone: Op dit moment 220 migranten op weg naar de sociale paradijzen

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Na een pauze van zeven maanden is de “Sea-Watch 3” in de zoek- en afhaalzone voor de Libische kust teruggekeerd om weer te beginnen met de shuttleservice over de Middellandse Zee om “vluchtelingen” op te pikken en op wens naar Europa respectievelijk Italië/Malta te brengen.

De zoektocht was de moeite waard. Kort na aankomst voor de Libische kust werden al drie oppikacties uitgevoerd. Vrijdag werden 45, waaronder 15 “minderjarigen”, zaterdag 102 en vandaag nog eens 73 bootmigranten, waaronder 16 vrouwen en enkele kinderen, uit rubberboten opgepikt en aan boord genomen.

Op dit moment bevinden zich 220 “reizigers” op de migrantenveerboot, die daar alleen maar kort te gast zijn. Weldra zal de roep naar een veilige haven duidelijk hoorbaar zijn om de ontscheping – desnoods met hartverwarmende verhalen – af te dwingen.

Wellicht vaart de migrantenveerboot echter ook nog een paar rondjes, zoals onderstaande video van 26-02-2021 tijdens het opsporen van de rubberboot met 45 bootmigranten laat zien, om eventueel nog enkele reizigers te ontdekken en op te vissen, opdat het transport naar Europa respectievelijk naar de Europese sociale paradijzen de moeite loont.

Bron:
politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Sea-Watch 3” terug in de ophaalzone: Op dit moment 220 migranten op weg naar de sociale paradijzen

 1. vangie1206j zegt:

  Hoelang pikken die EU landen dit

  Like

 2. Marc zegt:

  Waar is die Trident nou?

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Nog van deze terreur bende en ontwrichters van Europa

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Duizenden ontheemden ophalen en loslaten binnen Europa als pressiemiddel om meer geld te generen voor het ‘goede doel’, ontwikkelingsgelden drogen op dus de NGO’s gaan over tot chantage, enkel de directeuren verdienen er aan, de rest verliest….alles.

  Like

 5. Andre zegt:

  Het is kennelijk een heel gevecht wie deze kansloze sukkels aan boord kan trekken. De Seawatch 3 krijgt kopgeld van Frans Timmermans en Libya trapt ze net zo makkelijk weer terug vanwaar ze komen.Voor Zuwara en Zawiya deed de Seawatch 3 zn oppik rondje en de Libya navi dus ook met 1315 stuks heeft deze laatste dus ruimschoots gewonnen,

  https://www.libyaobserver.ly/inbrief/libyan-authorities-rescue-100-illegal-immigrants-coasts-zuwara-and-zawiya

  Like

 6. Frits zegt:

  Het is wachten op de Holland- Afrika-Lijn. Goed bedeelde klanten hebben recht op betere suites
  Casino en Persoonlijke Verzorging van kop tot teen

  Like

 7. Claudia Millenaar zegt:

  Wanneer gaat deze idiotie stoppen? We kunnen hier niet de rest van de wereld bergen, daar is Europa te klein voor. In ons land kunnen de oorspronkelijke bewoners niet eens behoorlijke en vooral betaalbare woonruimte krijgen, waar moeten we al deze mensen dan allemaal gaan laten. Nederland is helemaal vol, hier wachten er nog een fiks aantal die we, al zouden we dat direct nog zo graag willen, niet kunnen bergen!

  Wij kunnen simpelweg niet voor al deze mensen gaan zorgen, daar waren al onze sociale afspraken en daarop volgende systemen ook nooit op gebaseerd! Je kunt niet van de oorspronkelijke bevolking blijven verwachten dat zij ook nog voor al deze kosten op blijven draaien.

  Ergens zal er toch enige wisselwerking op gelijk niveau moeten ontstaan? Daar loopt het dan al gauw mank, want velen zijn simpelweg, wegens te vaak, totaal ongeschoold, ongeletterd en derhalve niet inzetbaar binnen ons arbeidsproces.

  Daarbij lonkt wel het grote geld; de bling-bling! Dat werkt criminaliteit in de hand, want waar elders kun je “goed” aan veel pecunia komen… Het vermoeden kan bestaan dat in deze kringen deze al dan niet gejatte, hele dure bling’s nog wel eens goed van hand tot hand zouden kunnen gaan?

  Sterker nog, ze schieten elkaar af om zo’n mislukt ontwerp ketting, oké ’t ding is wellicht van goud en ik meen met geslepen diamant, maar dan nog. [M.i zou het trouwens verboden moeten worden mooie edelstenen en goud te verwerken in dergelijk banale sieraden…]

  Maar goed, voorlopig zijn we er maar goed mee in de aap gelogeerd. Voor de zogenaamde veiligheid van derden, wordt die van ons volledig opgegeven. Ondertussen kan tuig, schorem van de bovenste plank de goddelijke gang gaan en wij hebben het nakijken.

  Die enkele echte vluchteling daargelaten, maar daar heb je dan weer last van. Van de rest moet nu echt snel afscheid genomen gaan worden, want het draagvlak deze mensen nog langer te huisvesten en levenslang verzorgen, is bij mij al enige tijd geleden gestopt! Dit kan zo niet langer.

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Nou dreigen de PVDA en GroenLinks, gelijk wart ze van plan zijn met die 220 “migranten”, opeens ook een deel van de Nederlandse bevolking uiteindelijk toch nog ter gaan overdrevenen maar dan met de jongeren hier! En dat wordt dan ooit op een wijze gedaan die helemaal niet zou misstaan tijdens Sinterklaas of Kerstmis! Lees daar dit artikel uit 2020 maar eens over:

  GroenLinks: Geef alle jongeren 10.000 euro op hun 18de verjaardag

  Alle jongeren in Nederland moeten op hun 18de verjaardag 10.000 euro op hun rekening gestort krijgen als ‘startkapitaal’. Zónder voorwaarden. Miljonairs moeten dat idee van GroenLinks via de belasting gaan betalen.
  Die linkse idioten bij GroenLinks en de PVDA zullen hiermee alleen maar de jongeren (die grotendeels al verpest zijn door modernisatie, smartfones, iPads, en overbetuttelingen) alleen hierdoor NOG meer afhankelijk gaan maken zodat zij niet voor zichzelf kunnen gaan zorgen!

  Het opvallende plan, dat 2,2 miljard euro per jaar kost, staat duidelijk beschreven in het GroenLinks-verkiezingsprogramma dat zaterdag wordt gepresenteerd. Om het te betalen wil de partij een ‘miljonairstaks’ invoeren van 1 procent (voor vermogens vanaf 1 miljoen euro) of 2 procent (voor wie 2 miljoen euro of meer heeft). Partijleider Jesse Klaver noemt de extra belasting ‘een solidariteitsbijdrage’.
  In werkelijkheid zullen die jongeren het helemaal niet waarderen als ze opeens een dergelijk geldbedrag gratis en voor niets cadeau krijgen als ze daar geen enkele moeite voor hoeven te doen! Want hun mening werd daar natuurlijk totaal NIEt om gevraagd!

  Het geld zou naar álle 18-jarigen gaan, ook naar kinderen van ouders zonder krappe portemonnee. Klaver zegt ‘bewust’ te hebben gekozen voor ‘een simpel systeem’. ,,Miljonairs met kinderen gaan aan dit systeem bijdragen. Er zitten ongetwijfeld jongeren bij die het niet nodig hebben, maar het overgrote deel heeft géén ouders die miljonair zijn.” Elk jaar worden in ons land ruim 200.000 kinderen 18 jaar.
  Nou zitten veel van die jongeren zich te pletter te vervelen omdat ze steeds maar thuis zitten en vaak hebben ze niet eens meer geleerd hoe ze met geld moeten omgaan.

  Doelmatig

  Waar GroenLinks er bij het omstreden kabinetsplan voor een investeringssubsidie voor bedrijven (BIK) op hamert dat het geld niet terecht moet komen bij bedrijven of personen die het niet nodig hebben, ziet Klaver dat probleem niet voor een generieke gift aan alle jongeren.
  Fraude en bedrog worden niettemin al jaren in Nederland gepleegd met bedriegers, oplichters en zogenaamde asielzoekers, vluchtelingen en moslims die geen ene ruk uitvoeren om hier eerlijk hun boterham te verdienen!

  ,,Wij denken dat het heel doelmatig is, omdat het de kansen van jongeren vergroot en we het miljonairs laten betalen.” Er zijn volgens het CBS meer dan 200.000 mensen in Nederland met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro. Met zijn plan wordt volgens Klaver ‘welvaartsongelijkheid’ bestreden.
  Denk Klaver nou ECHT dat die miljonairs erom zitten te springen om jongeren te overstelpen met bakken geld wat hen juist alleen NOG afhankelijker maakt? En terwijl zijzelf juist moeten worden gestimuleerd om voor zichzelf werk te zoeken!

  De GroenLinks-leider zegt dat elke jongere het geld naar eigen inzicht kan investeren in zijn of haar toekomst. ,,Nu beginnen jongeren met een studieschuld aan hun leven, straks hebben ze een startkapitaal.” Het geld komt wel met een waarschuwing, verzekert Klaver: dat het van belang is dat het wordt gebruikt voor je eigen ontwikkeling en voor je toekomst. ,,Besteed het wijs.”
  De gehate euro heeft niettemin alles zo duur gemaakt dat veel jongeren het geld weggeven alsof het Monopolygeld was omdat zij de waarde van geld niet eens meer kennen!

  Verbrassen

  Bang dat de 18-jarigen het geld verbrassen is hij niet. ,,We hebben daar vertrouwen in.” Dat heeft volgens hem te maken met zijn ‘mensbeeld’. ,,Ik geloof dat als je mensen verantwoordelijkheid geeft, ze die in de meeste gevallen met beide handen zullen aangrijpen. Wij willen jongeren het stuur over hun eigen leven in handen geven.”
  Als jongeren opeens veel geld in hun bezit krijgen dan zullen ze juist daarmee gaan strooien alsof het pepernoten zijn en het vaak besteden aan moderne prularia waar ze later niets aan hebben!

  Volgens GroenLinks hebben jongeren het startkapitaal nodig, omdat zij nu een te grote achterstand hebben op eerdere generaties. Zo kunnen ze lastiger een vaste baan vinden en komen ze moeilijker aan een woning. Met een startkapitaal kunnen ze ‘in zichzelf investeren’, is het idee. Dat GroenLinks veel jonge kiezers heeft, heeft volgens Klaver niets met dit voorstel te maken.
  Die achterstand komt vooral door de langdurige overbetuttelingen van die jongeren omdat zij niet van hun ouders leerden dat ook tegenslagen en pech bij het leven horen!

  De leeftijd waarop de jongeren het geld krijgen, was wel ‘een discussiepunt’. Klaver koos bijvoorbeeld niet voor 25 jaar omdat hij ook wil dat mbo-studenten die na hun opleiding een eigen bedrijf willen beginnen, het geld daarvoor kunnen gebruiken. Ook moet het gebruikt kunnen worden voor een studie aan hogeschool of universiteit. ,,Als je 18 bent mag je stemmen, begint je volwassen leven en geven wij je een kickstart.”
  Het is zelfs nog maar de vraag of jongeren boven de 18 nog willen gaan stemmen daar ze al maanden in de onzekerheid blijven door de lockdown!

  Compensatie leenstelsel

  Dit is de manier om te zorgen dat de generatie die nadeel heeft ondervon­den van het leenstel­sel er een stuk voor terug­krijgt
  Het leenstelsel voor studenten – Klaver stond in 2014 zelf aan de wieg – maakt in het verkiezingsprogramma plaats voor een ‘nieuwe studiebeurs’ waarbij studenten maximaal 400 euro per maand krijgen. Alle studenten die de afgelopen vijf jaar wél hun beurs hebben moeten lenen krijgen in de plannen van GroenLinks ter compensatie ook eenmalig 10.000 euro. ,,Dit is de manier om te zorgen dat de generatie die nadeel heeft ondervonden van het leenstelsel er een stuk voor terugkrijgt.”
  Geleend geld zullen die jongeren niet snel teruggeven als ze het zomaar cadeau krijgen.

  De PvdA, die vorig jaar zijn handen aftrok van het leenstelsel, vindt ook dat de leenstelselgeneratie compensatie moet krijgen. Maar op welke manier dat moet gebeuren, wordt pas eind van de maand duidelijk als het verkiezingsprogramma wordt gepresenteerd. D66 denkt aan een korting op de studieschuld. Studenten die hun studiefinanciering hebben geleend met terugwerkende kracht een beurs geven zou tussen de 3 en 8 miljard euro kosten.
  Veel studenten zitten bijvoorbeeld in Amsterdam zo op elkaar gepropt en onderhouden zichzelf zo slecht dat ze hierdoor gigantische schulden oplopen!

  Er is al langer geen meerderheid meer voor het huidige leenstelsel. Maar alle partijen hebben verschillende plannen voor een alternatief. Omdat in het regeerakkoord is afgesproken deze kabinetsperiode niet te tornen aan het leenstelsel, verandert er nu niets. Het volgende kabinet zal met een alternatief moeten komen.
  Feitelijk gezien wordt er hier opnieuw met vele miljarden gestrooid die helaas bij de verkeerde mensen aankomen!

  Piketty als inspiratiebron

  GroenLinks werd op het spoor gebracht van een ‘startkapitaal’ voor jongeren door de Franse econoom Thomas Piketty, die Klaver in 2014 naar Nederland haalde voor een gesprek in de Tweede Kamer. Volgens Piketty is het niet langer vanzelfsprekend dat jongeren het beter krijgen dan hun ouders en neemt de ongelijkheid in westerse landen toe. Om deze sociaaleconomische ongelijkheid tegen te gaan, stelt Piketty voor om iedereen die 25 jaar wordt een schenking te geven die gekoppeld is aan het gemiddelde vermogen van een land. Voor Nederland zou dat om ongeveer een ton gaan als ‘basisvermogen’. Dat voorstel, stelt GroenLinks, is ‘in de Nederlandse politieke context niet haalbaar’. Maar het diende wel als inspiratiebron voor het startkapitaal voor jongeren.
  Lat alsjeblieft die jongeren, gelijk aan migranten, gewoon voor hun eigen geld werken, in plaats van daarvoor op een manier te profiteren die me aan Gijs Gans en Guss Geluk doen denken! Op GroenLinks en de PVDA zal ik niettemin in geen eeuwigheid meer gaan stemmen!

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Goed vol…? Torpedo’s los…!!!

  Like

 10. Triumph zegt:

  Zijn er daar geen nazaten van E Rommel meer die weten hoe ze dit gespuis aan moeten pakken.

  Like

 11. ronjaspers zegt:

  Onze toekomstige moordenaars.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s