Bedreigend voorbeeld: Zo meedogenloos is de gezondheidsdictatuur in Spanje!

(Door: James Osch – Vertaling: E.J. Bron)

Wie is er überhaupt in Galicië geïnteresseerd?

Vaccinatieplicht onder dreiging van een boete van tot € 600.000,-; gedwongen onderzoek en gedwongen behandeling op bevel van de gezondheidsautoriteiten; opname en opsluiting in quarantainecentra: wat als een natte dystopische droom van een krankzinnig geworden gezondheidsfascist klinkt, is ondertussen in een deel van Europa realiteit. Op 25 februari 2021 werd in de Noordwest-Spaanse regio Galicië met de stemmen van de daar alleen regerende Partido Popular de Galicia een aanpassing van de gezondheidswet uit 2008 besloten, die dit alles en nog meer bevat.  

In het geval van een pandemie mag de gezondheidsautoriteit van Galicië met onmiddellijke ingang bijvoorbeeld burgers ter controle van anderen respectievelijk  tot het uitvoeren van verplichte taken rekruteren. Hele groepen personen mogen zonder gerechtelijke procedure gearresteerd worden wanneer zij met een vermeend besmet persoon contact hadden of alleen maar van “gevaarlijke activiteiten” verdacht worden. Persoonlijk eigendom mag willekeurig in beslag genomen worden en openbaar evenals privé gezondheidspersoneel mag gecontroleerd en gedwongen overgeplaatst worden.

Boetes tot € 600.000,-

De in deze wet vastgelegde straffen hebben het in zich:

 • Tussen € 1000,- en € 3000,- voor mensen die weigeren een mondkapje te dragen, voor deelname aan verboden grote bijeenkomsten en ook voor gastronomen en winkels die zich niet aan de voorgeschreven openingstijden houden.
 • Van € 3000,- tot € 6000,- voor personen die zich niet aan de quarantainebepalingen houden of feesten en andere bijeenkomsten organiseren.
 • Evenals tot € 6000,- voor als bijzonder gevaarlijk voor de volksgezondheid geldende ingeschatte gevallen van bovenstaande punten.

Volgens de voorzitter van de Partido Popular de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, dient de wet een geautomatiseerde pandemiebestrijding te vereenvoudigen, de onveiligheid te verminderen en een homogene interpretatie door de rechtbanken te garanderen. Door tegenstanders wordt de wetaanpassing inmiddels Auschwitz-wet (Ley Auschwitz) genoemd.

Weliswaar hebben de oppositionele socialisten in het regionale parlement van Galicië tegen de aanpassing van de wet gestemd, maar hun voorzitter Gonzalo Caballero wil absoluut niet met de Negocionistas (ontkenners) in één pot gegooid worden en noemde de in de straten van Santiago de Compostella demonstrerende tegenstanders van de wet “een handvol barbaren”. Gonzalo Caballero is van mening dat de vaccinatiebereidheid in Galicië, net als overal in Spanje, sowieso zeer groot zou zijn en dat daarom een aanpassing van de gezondheidswet onnodig zou zijn.

Schending van de grondwet

Explosief aan de situatie is dat er in het Comité Clinico, dat de regionale regering adviseert en maatgevend betrokken was bij het ontwerp van de nieuwe wet, blijkbaar sprake is van stevige belangenconflicten. Volgens de Asociación Galega para a Defensa de Sanidade Publicá (Vereniging ter verdediging van het openbare gezondheidswezen in Galicië) zijn bijna de helft van de 26 leden van de gezondheidscommissie ambtenaren, die hun functie niet op grond van hun omvangrijke kennis en langjarige beroepservaring bekleden, maar dankzij politieke affiniteiten. Veel zwaarder weegt echter de beschuldiging dat 20 van de 26 commissieleden verbindingen met de farmaceutische industrie zouden hebben, ook met firma´s die betrokken zijn bij de vaccinproductie.

Op 22 maart kondigde Jorge Buxadé, parlementsafgevaardigde van de “ultrarechts” genoemde partij VOX, aan een proces voor het Spaanse constitutioneel gerechtshof te starten. De nieuwe gezondheidswet van Galicië zou niet alleen de door de grondwet gegarandeerde grondrechten beperken, maar ook ingrijpen in terreinen die voorbehouden zijn aan de Spaanse nationale regering. Ook deze is in ieder geval naar het lijkt kritisch en laat op dit moment door de Staatsraad de conformiteit met de grondwet onderzoeken. Het proces loopt nog tot 26 mei.

In het Galicisch bestaan 70 woorden voor regen. Van de meer dan 3000 verlaten dorpen in Spanje bevinden zich meer dan de helft in Galicië. Wie niet per se geïnteresseerd is in de Sint Jacobsroute (de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella) zal met Galicië en zijn 2,69 miljoen inwoners niet veel op hebben. Desondanks is de ontwikkeling in het noordwesten van Spanje relevant voor heel Europa. Hier wordt nu al in de realiteit geïmplementeerd wat bepaalde kringen voor Europa respectievelijk de hele wereld willen: een met behulp van gezondheidsvoorschriften ingevoerd totalitair controlesysteem. Net als op een schaakbord wordt men ter plekke voor voldongen feiten geplaatst om van daaruit de aanval uit te breiden.

Totalitair gezondheidssysteem

Deze handelwijze werd in 1999 door de voormalige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, elegant uitgelegd: “We besluiten iets. We brengen dat dan naar voren en wachten af wat er gebeurt. Als er geen protest is of opstand uitbreekt – want de meesten begrijpen toch niet wat er beslist wordt – dan gaan we weer wat verder, stap voor stap, tot er geen terugkeer meer mogelijk is.”  

Voor zijn onvermoeibare inzet in de zin van de totalitaire zaak wordt Alberto Núñez Feijóo al genoemd als mogelijk voorzitter van de landelijke Partido Popular en zou zodoende zijn extreme standpunten meenemen naar Madrid. Nee, zeer zeker is niemand van plan om een gezondheidsdictatuur op te richten…

Bron:
wochenblick.at
Door: James Osch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bedreigend voorbeeld: Zo meedogenloos is de gezondheidsdictatuur in Spanje!

 1. LUCIA zegt:

  Het is de INQUISITIE ALL OVER AGAIN, komt met een niet bestaande dreiging , confisqeert alle bezittingen van diegenen die zogenaamd de dreiging vertegenwoordigen.. ze waren toen moordenaars en ze zijn het nog steeds… zelfde structuren, zelfde wezens????

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Lucia, ik kan mij daarin ook vinden. In het verleden toen ze de Hertog van Alva naar ons stuurden met zijn Bloedraad. De man oefende een enorme terreur hier uit, compleet met vele executies.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s