De arrogantie waarmee de bondskanselier neerkijkt op AfD-kiezers is onverdraaglijk!

Bondskanselier Angela Merkel (CDU) en Alice Weidel (AfD).

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Alice Weidel: Bondskanselier Angela Merkel heeft gisteren het werk van de gevolmachtigde “Oost” van de Duitse regering, Marco Wanderwitz (CDU), geprezen. Hij zou “zeer, zeer goed werk doen”, ze zou hem erg waarderen. Wanderwitz heeft problemen aangesproken “die ons allen zorgen baren”, benadrukte Merkel na overleg met de ministers-presidenten van de oostelijke deelstaten.

Daarmee ondersteunt ze in principe de onbeschrijflijke uitspraken van de gevolmachtigde “Oost”. Het moet eindelijk afgelopen zijn met de kiezersbelediging! Wie zijn kruisje zet bij de AfD, die wendt zich af van de democratie. Integendeel, wie zijn kruisje zet bij de AfD, die wil rechtsstatelijkheid en democratische principes weer tot gelding brengen. Grondwetsartikelen zoals 16a, die de binnenkomst van asielzoekers uit veilige derdelanden regelt en door de regering-Merkel al jaren geïgnoreerd wordt, moeten weer onbeperkt gelden. Verdragen, die op Europees niveau gesloten werden, om de Duitse belastingbetaler voor een garantie- en schuldenunie te behoeden, mogen niet langer gebroken worden. Wie op de AfD stemt, die spreekt zich uit voor een partij die meer directe democratische elementen in de grondwet wil verankeren. Opdat burgers niet alleen maar eenmaal in de vier jaar belangrijk voor de regering zijn.

Wie zijn kruisje zet bij de AfD, die ondersteunt een partij die zich in de afgelopen 4 jaar in het Duitse parlement heftig heeft verzet tegen elke poging om de vrijheid van meningsuiting, niet alleen op internet, steeds verder te beperken. Wij zijn het, die als geen andere partij een wezenlijke voorwaarde voor het functievermogen van een democratie wil krijgen, de moderne nationale staat. En wij zijn het ook, voor wie elementaire grondrechten niet naar believen uitschakelbaar zijn, niet in een beheersbare pandemie en al helemaal niet in een erbij geschreven klimaatcrisis. Voor dat alles en nog veel meer staat de rechtsstaatpartij Alternative für Deutschland!

Wanneer een regeringscheffin van een land bij deze stand van zaken miljoenen kiezers ongenuanceerd buiten het democratische spectrum plaatst, omdat die hun stem geven aan de grootste oppositiepartij in het land, dan toont dit aan wie in werkelijkheid een probleem heeft met de democratische spelregels. Mevrouw Merkel, stopt u ermee om met de arrogantie van de macht verachtelijk op kritische burgers neer te kijken.

U zou toch beter moeten weten. In de DDR werden andersdenkenden tot staatsvijanden verklaard. Wie het tegenwoordig waagt om een van de (links-groene) mainstream fundamenteel afwijkende mening te vertegenwoordigen, wordt al snel tot democratievijand verklaard. Zo niet mevrouw Merkel, juist de burgers in het oosten weten maar al te goed waar het naartoe leidt wanneer een betuttelende staat aan hen wil uitleggen hoe zij moeten denken en stemmen. De kiezers in Sachsen-Anhalt zullen zondag een duidelijk signaal afgeven en dat zal ui niet bevallen.

Bron:
politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De arrogantie waarmee de bondskanselier neerkijkt op AfD-kiezers is onverdraaglijk!

 1. Harry zegt:

  Je vraagt je af waarom zovele idioten wereldwijd die achterlijke , achterhaalde waanzin van de linkse hersenspoeling volgen .
  Zelfs in Rusland vragen ze zich af waar wij heen willen .
  Erger nog is de fanatieke waanzin waarmee ze die ideologie aan ons op proberen te dringen !
  Waarom hebben we geen vangnet om deze idioten uit het bestuur te vissen en onschadelijk te maken ?
  Waar is het nuchtere gezonde verstand gebleven waar zo ‘n Orban nog wél over beschikt ?

  En wij in Nederland ?
  We zitten opgescheept met een club incompetente leugenachtige idioten , die helaas de touwtjes nog steeds in handen hebben !

  Geliked door 1 persoon

 2. droevige mof zegt:

  Merkel heeft een patriottisch probleem in haar eigen partij. Er zijn daadwerkelijk leden in de CDU die conservatief en nationaal zijn en begrijpen dat er een AfD is die voor 50% uit voormalige CDU-leden bestaat. De woordvoerder van deze groepering is Max Otte. Hij werd onmiddellijk door de linkse bende bestempeld als een rechtse extremist.
  Merkel heeft de CDU geruïneerd, Otte zal de partij splijten. De AfD zal sterker uit deze strijd komen.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Alles wat Merkel doet is een vlucht naar voren. Het loopt haar dun in de broek uit angst voor het moment dat de covid 19 hoax ontmanteld wordt. Dat gaat gebeuren. Het kan niet anders want de leugen is zo groot dat op gegeven moment geen nieuwe leugen (inzidents Zahl, PCR Leugen) meer gevonden kan worden de eerste leugen te bedekken. Leugen op leugen wordt geuit daarin is Duitsland niet anders dan Nederland. Dit bouwwerk van leugen en bedrog gaat instorten. Dat kunnen Merkel en co en Rutte en co niet verhinderen. Zij zijn nu op een punt aangekomen dat ze niet meer terug kunnen trekken. Het zal letterlijk een gevecht worden op leven en dood. Of de bevolkingen worden wakker of de bevolkingen worden nog niet wakker. Hoe langer ze blijven slapen hoe ongunstiger de overleving voor de samenlevingen zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. verwardeman zegt:

  Winnares van de Kalergi-prijs , en zo’n stasihoer durft over vrijheid en democratie te lullen ?
  Dat je mag rotten in de hel , stasihoer !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s