CCP onderdrukt en vervolgt christenen met censuur, foltering en controle

(Vertaling: E.J. Bron)

China´s christenen zien zichzelf door nieuwe maatregelen en wetten van de communistische regering blootgesteld aan toenemende vervolging en controle, tot aan foltering en de dood toe. Op 1 mei traden compleet nieuwe bestuur voorschriften in werking, die vastleggen dat religieuze leiders de praktijken, de leiding en de fundamentele waarden van de CCP (Communistische Partij van China) actief moeten ondersteunen, zelfs in preken.

China´s christenen vormen met 100 miljoen inwoners de grootste religieuze minderheid van het land. Nog.

Nu zien ze zich blootgesteld aan een nieuwe regeringspolitiek van toenemende religieuze onderdrukking en vervolging (zie artikel in “Hudson Institute”). De relatieve tolerantie van de afgelopen decennia is nu definitief voorbij. Voor China´s christenen breken zware tijden aan.

In de laatste drie jaar is de regering een systematische campagne gestart om China´s christelijke bevolkingsaantal drastische te reduceren. Onder Xi Jinping werden religies als bedreiging voor de positie van de Communistische Partij en de plannen van de communistische regering beschouwd.

De maatregelen van de regering en de communistische partij hebben het zowel voorzien op de kerkleidingen als op gewone christenen. Het komt tot opsluitingen van christenen in gevangenissen en tot sociale marginalisering. Kerken worden gesloten. De christelijke leer en christelijke boeken worden gecensureerd. Bijbels worden op internet en in App-Stores gecensureerd. Bovendien wordt er bericht van hersenspoeling, maoïstische indoctrinatie en van folteringen en executies.

Het communistische regime gebruikt daarbij het volledige technologische en digitale arsenaal om de christenen, net zoals andere minderheden, te bespioneren en te controleren.

In opdracht van president Xi Jinping om de religie te “siniseren”, vaardigde de staat in 2018 nieuwe voorschriften uit, die de kerken ertoe verplichtten het dictaat van de CCP te volgen. Daartoe behoort de uitsluiting van minderjarigen van elke vorm van religie-uitoefening.

Op 1 mei 2021 traden 52 nieuwe bestuur voorschriften in werking, die vastleggen dat religieuze leiders de praktijken, de leiding en de fundamentele waarden van de CCP actief moeten ondersteunen, zelfs in preken.

Bisschop Vincent Zhan Silu, wiens excommunicatie paus Franciscus als voorwaarde voor het akkoord van het Vaticaan met Peking ophief, lijkt een voorbeeld voor China´s nieuwe model van een christelijke leider te zijn. Na zijn benoeming tot leider van het bisdom Mindong stuurde hij direct 33 priesters van het bisdom naar een “opleidingscursus” op het Centrale Instituut voor Socialisme met het plaatselijke eenheidsfront van de CCP en verklaarde ijverig: “Wij zullen vastberaden vaart zetten achter de sinificatie van de religie, we zullen een weg blijven gaan die overeenkomt met de socialistische maatschappij”.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op CCP onderdrukt en vervolgt christenen met censuur, foltering en controle

 1. Jean zegt:

  Religie is oorzaak van de totale vernietiging van vrijheid én veiligheid.

  Geliked door 1 persoon

 2. benkokjoodschrpastor zegt:

  Hele tour voor Xi Jinping om met de Schepper, die voor hem ook nog niet eens bestaat, te concurreren; dan moet je alle Bijbelse gelovigen monddood maken of letterlijk dood.
  Crimineel, maar ook erg onvolwassen kinderlijk.
  En dan te bedenken, dat de NWO de samenleving op z’n chinees wil inrichten.
  Shalom, in Yeshua zijn we meer dan overwinnaars,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Geliked door 4 people

 3. koosv8 zegt:

  En wat zegt die Kwalitatief Uiterst Teleurstellende PAUS???? NIKS NOPPES NADA. MAAR dat is eigenlijk geen nieuws.

  Geliked door 2 people

 4. saddy zegt:

  Andere woorden voor dezelfde begrippen maar is er nog een echt verschil tussen china en nederland?

  Wacht maar op het regeer-akkoord. Komt daar de spaanse onteigeningswet in? Of de franse gele niet-ge-proef-prikt ster? Of het social-credit systeem uit engeland en heel binnenkort de vs? Of allemaal?

  Mensen die denken dast er andere partijen dan de kartel-partijen in het kabinet komen zijn wat naief. Het risico dat er dan elke dag een nieuwe beerput ontdekt wordt is toch veel te groot?

  Geliked door 3 people

 5. Ravian zegt:

  Tsja, het communisme is nu eenmaal gelijk de islam, het duld geen “concurrentie” van andere ideologieën.

  Geliked door 2 people

 6. Ton Ruygrok zegt:

  Wel bijzonder.. altijd het zelfde liedje bij dergelijke regiems..
  God , JC en de Holy Spirit bestaan niet volgens hen maar moet wel altijd bestreden en vervolgd worden ..
  Nou ja.., door de eeuwen heen hebben talloze heersers inclusief het pausdom zich veelal bloedig vergrepen aan JC en Zijn volgelingen van De Drie Eènheid.
  Op de 1 of andere wijze frustreert deze… ‘ niet bestaande ‘…. 3 Eènheid de mensheid zonder ophouden…, ra ra hoe zou dat nu toch gekomen zijn…,
  A.Ruygrok,Monster.

  Geliked door 3 people

 7. Sobieski zegt:

  Het is een kenmerk van kwade krachten, om bestaande, ogenschijnlijk stabiele instituties langzaam van binnenuit over te nemen. Hiermee kunnen ze jaren-, decennia-, soms eeuwelang uit het zicht van de openbaarheid blijven, omdat ze hun perverse plannen en activiteiten voor de wereld kunnen verbergen achter de coulissen van die bestaande instituties.
  De corruptie en decadentie die bij oude instituties helaas altijd onherroepelijk inzet, werkt voor die duistere krachten gunstig, omdat ze op die manier gemakkelijker een voet binnen de deur krijgen. Dit is ook de reden waarom goede krachten het veel moeilijke hebben om invloed te nemen op het maatschappelijk bestel, omdat degenen die het goede nastreven juist afgestoten worden door diezelfde corruptie en decadentie binnen bestaande instituties. Nieuwe instituties oprichten en erkend krijgen is een hels karwei, met bovendien het risico dezelfde fouten te maken, want insituties baseren zich altijd op macht, en macht corrumpeert. Vrij denkenden en handelende mensen, die zonder instituties kunnen functioneren, is waar we als mensheid heen moeten, maar dit thema spaar ik voor en andere keer.
  Wat betreft de bestaande instituties: daar kunnen de overheid, het bedrijfsleven, leger en politie, het onderwijs, de wetenschap, de media, maar zeker ook de godsdienst toe gerekend worden.
  Alles met macht, en tegenwoordig zijn ze allemaa; geindoctrineerd en gecorrumpeerd door de plannen en ideologie van de NWO.
  Een heel belangrijke en machtig instituut in dit betoog is de Katholieke Kerk, juist omdat die al zo oud is en de laatste decennia door bijna iedereen vertrouwd werd, ook als men er niet (meer) in geloofde of zelfs kritische tegenover stond. Van buiten leek de Kerk nog altijd dezelfde te zijn, maar van binnen uit was zij al door en door verrot en uitgehold. Dit proces was al in de 16e eeuw begonnen met de (schijn-katholieke) vrijmetselaar Loyola, die de Jezuitenorde oprichtte, die sedertdien als een parasiet de Kerk heeft leeggezogen, de leer van Christus stap voor stap verlaten heeft, en zich van de mensen vervreemd heeft. In plaats van de dialoog in de Geest te zoeken met Joden en andere Christenen (protestanten, Anglikanen, Orthodoxen, Orientalen etc.), werd er steeds meer op politieke macht dmv intriges en kille intellektuele berekening gefocust, zodat een instituut wat pretendeert Christus op aarde te vertegenwoordigen, zich in feite steeds meer liet gebruiken door de kwade krachten.
  Jan-Pawel II en Benedictus hebben geprobeerd het tij te keren, en omdat de elitekringen achter de NWO het oude Sowjet-communisme wilden afschaffen, want dat had zijn destructieve “functie” reeds vervuld en dreigde nu juist een hindernis te worden voor de realisering van het nieuwe (woke, multi-culti, lgbt etc.) socialisme. Daardoor liet men Jan-Pawel de Kerk tijdelijk in ere herstellen, om met behulp van Solidarnosc in Polenals “breekijzer”, het oude Sowjet-communisme op te ruimen.
  Toen dit “karwei” geklaard was, werden de plannen die de NWO had met de Kerk radicaal omgesteld.
  Benedictus XVI, die de lijn van Jan-Pawel II wilde voortzetten zo goed als het ging, werd weggesaboteerd, om plaats te maken voor de de huidige Jezuiet, die zich ook nog naar Franciscus, één van de grootste Heiligen uit de Europese geschiedenis, durft te noemen.
  Let wel, Het is nog nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis, dat een Paus in levende lijve tot aftreden werd gedwongen, noch dat een Jezuiet tot Paus benoemd werd.
  Dat laatste is een teken van de Eindtijd, als men Johannes Apocalypse juist interpreteert.
  Om tot de relevant kern van dit verhaal te komen: Tot nu toe was het Vaticaan de beschermer van alle Christenen in China, ongeacht denominatie, zodat de Chinese Christenen, die al sinds de overname door Mao veel te lijden hebben gehad, zich in ieder geval internationaal geestelijk, moreel en politiek gesteund wisten in hun zware existentie onder deze staatsterreur.
  Die steun gaf reden tot hoop.
  Deze “Paus” heeft echter een concordaat afgesloten met de communistische partij van China, en te kennen gegeven Christenvervolging voortaan als een “binnenlandse aangelegenheid” van China te beschouwen.
  Hierdoor zijn naar schatting 300 miljoen (veel meer dan “100 miljoen”) in Christus gelovige en goedwillende mensen vogelvrij verklaard door deze Satanist (excusez le mot), die beweert “Paus”te zijn en het Christendom op aarde te vertegenwoordigen.
  Dat de internationakle media hier niet meer aandacht aan besteden en westerse politici hier collectief over zwijgen, spreekt boekdelen.

  Geliked door 2 people

 8. Andre zegt:

  ……..zegt Duitsland die hun eigen identiteit voor de bus hebben gegooid om de islam te omarmen. En weer de Paus natuurlijk met hun getal 33 die sukkel spreekt niet eens mandarin maar wel natuurlijk met de zegeningetjes van de paus. Halleluja Ik kan niet wachten op het volgende artikel over het onderdrukte volk de Oeigoeren.

  Like

 9. Frits zegt:

  Vooral Chinese teringzooi blijven kopen. Of beter: NIET

  Like

 10. Torsten Himmelstoss zegt:

  Helaas geen volledige versie: ik verwijs naar de papieren krant.!!!
  Er is veel meer aan de hand dat de “heren” ons willen laten geloven…
  https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1418322282/oorzaak-virus-moet-bekend-maar-china-zal-nooit-schuld-bekennen

  Like

 11. Knalkopje1 zegt:

  Ik beschouw China niet eens als een communistisch land. Je komt er de ergste vormen van roofkapitalisme tegen. Voor mij is China een totalitaire fascistische dictatuur, die zijn verderfelijke totalitarisme over de hele wereld probeert uit te breiden. Ze willen nog altijd Taiwan ‘bevrijden’, en ik wil er aan herinneren, tot onze diepe schande, dat Nederland vlijtig heeft meegedaan aan de boycot van Taiwan. De VOC-premier Balkenende boycotte ook de Dalai Lama om bij zijn fascistische vriendjes in Peking in het gevlij te komen. Ik weet het niet zeker, maar werd de boycot van Taiwan niet aangevoerd door de VN? Vergeet ook de sluipende genocide niet, die China bedrijft in Tibet. Daar moeten de Tibetanen beetje bij beetje door Chinezen worden vervangen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s