Overpeinzingen . . .

(Door: “Ben”)

Dan zien we het ontstaan van het kabinet Rutte-IV de afgelopen week. Wat hier opvalt, is iets bijzonders. Bijzonderheden, die ook de afgelopen week door diverse mensen werden onderschreven. Van journalist tot politicus, van heldere denker tot ‘gewone’ burger. Ook die laatste snapt er niks van, maar ziet het wel (alleen doet er niks aan).

Een hele horde mensen die wij straks minister gaan noemen. Daarbij valt op dat velen van hen juist niet dié post gaan bekleden waar ze eigenlijk goed in zouden moeten zijn.  Kaag naar Financiën i.p.v. Buitenlandse Zaken, Wopke juist op Buitenlandse Zaken, Hugo naar Wonen, Jette op Klimaat, Dilan op Justitie… en ga zo maar door.

Speelt hier misschien iets anders? Ik denk even hardop; Rutte is binnen het WEF een van de agenda samenstellers. Stel, ze vormen een kabinet, maar zetten even niet de juiste poppetjes op de juiste plaatsen. De onbekendheid en het missen van de ervaring zou er wel eens toe kunnen leiden dat het kabinet hierdoor geen lang leven heeft. Als dat nu eens precies is wat de achterliggende gedachte is!

Het kabinet Rutte-IV valt. Rutte stapt op zonder gezichtsverlies en komt binnen bij een inmiddels door het WEF geïnstalleerd Europees bestuur, hij krijgt een leidinggevende positie. In Nederland komen dan nieuwe verkiezingen en Kaag schuift door als minister-president, want u denkt toch niet dat die verkiezingen eerlijk gaan worden. Het tijdelijk demissionair kabinet drukt de WEF-plannen door de strot van het volgzame schaapjesvolk gevormd door Rutte & Co. Alleen de minister-president in Nederland wordt onderdanig aan het Europees bestuur, een dingetje van D66, toch? Nederland is zo de eerste provincie van het Europese Rijk.

Nah, het zal wel niet, dat doen eerlijk gekozen politici toch niet? Nog maar een oliebol nemen, dit weekend staken we nog vuurwerk af, mocht ook niet, maar “ze” deden er niks aan. Of kregen we ‘even’ iets terug?

Door:
“Ben”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Overpeinzingen . . .

  1. droevige mof zegt:

    Van het vermeende Duivels dilemma naar het voorziene Duivels plan. (maar niet zo slim dat je er niet achter kan komen)

    Geliked door 1 persoon

  2. Hendrik de Zwijger zegt:

    Met 7,5 miljoen vreemdelingen en 10 miljoen autochtonen is de kans van slagen zeer groot.
    Want de 7,5 miljoen vreemdelingen interesseert het geen reet hoe het met ons land gaat, als ze maar een inkomen hebben.
    Maar bij de 10 miljoen autochtonen zitten veel linksen die Nederland graag een provincie van Europa zouden laten geworden, (cq naar de kloten zouden laten gaan ) want vechten voor ons land doen er nog maar weinig.
    Voor hen telt maar een ding, als ze maar subsidies blijven ontvangen, en niet behoeven te gaan werken, want dat staat niet in hun woordenboek.

    Geliked door 1 persoon

  3. Harry zegt:

    Dit lijkt me een steekhoudend verhaal !
    Het is niet te verklaren dat hopeloze falende klootzakken zoals Hugo de Jonge wéér een positie in de regering verdienen .
    Dat ie niet terugkomt op z’n oude positie bewijst dat zelfs Rutte hem weinig meer toevertrouwt .
    Nu krijgt ie de poedelprijs voor trouw .
    En de rest van de “ ministersposten “ lijkt ook meer op paniekvoetbal dan op een verstandige verantwoorde beslissing .
    Het zal een korte regeerperiode worden voor Rutte !
    Het wordt een spannende tijd , laten we die boevenclub MET GEEN ENKELE WANDAAD MEER WEG KOMEN !
    Rutte is tuig .
    Doortrapt vals links geteisem !
    Tot álles in staat om te blijven zitten op zijn post .

    Geliked door 4 people

  4. fredjohan zegt:

    Kaag moet ten koste van alles minister-president worden. Daarom bij komende verkiezingen GEEN D66 stemmen. Al erg genoeg dat Jette minister wordt.

    Geliked door 1 persoon

    • hannah zegt:

      en dan die Robbert Dijkgraaf, bij de VVD kon ik me nog voorstellen …. maar nee aanhanger D66 …. al weer zo’n gladjanes ….. niet te vertrouwen

      Like

  5. Niek zegt:

    Dat zou inderdaad zeer goed uitkomen en waar kunnen zijn.
    Het grootste probleem is dat het de meeste niet interesseert.
    Stemmen voor milieu en groene dingen zonder door te hebben wat
    het gevolg is. Ik vraag mij ook af wanneer we mogen gaan stemmen
    in Europa? Wie is Europa eigenlijk? De dochter van Zeus.
    Het staat er zelfs als standbeeld voor de deur als openbaringen.
    De hoer die alle regeringsleiders heeft verleid op de Stier.
    Wat ook vreemd is dat ze in Straatsburg een gebouw hebben dat
    op Babylon lijkt, zoek het maar eens op, er meer uitgedacht dan
    we dachten en is zorgvuldig aan gewerkt. Wij maar denken dat de
    Amerikanen en niet te vergeten de Russen dat de nazi’s waren
    verslagen? Niets is minder waar, het lijkt behoorlijk op de film
    Iron-sky waar de nazi’s zich verborgen hielden aan de donkere kant
    van de maan tot ze weer de aarde konden aanvallen.

    Geliked door 2 people

  6. Johan zegt:

    Het nieuwe kabinet :

    Ouwe zakken, gepresenteerd als nieuwe wijn.

    Geliked door 1 persoon

  7. HTT zegt:

    Kuipers ging paar maanden geleden ineens in de politiek…. vervanging van Hugo dus geen verrassing. Zou enge ogen hebben een pré zijn voor deze post? Krijg er de rillingen als je de foto’s voorbij ziet komen.

    Geliked door 1 persoon

  8. Jos 03 zegt:

    wij leerden op de MULO , bijna 60 jaar geleden , dat in tijden van crisis geen verkiezingen worden gehouden , indien er wel verkiezingen worden gehouden , dan worden de stemmen niet geteld . DIT STAAT IN DE GRONDWET . Is nooit veranderd , maar wel op GOOGLE weggehaald . De regering blijft ten alle tijden zoals voorheen , geen veranderingen dus ! De Nederlanders / Europeanen laten zich veel wijsmaken . Trouwens als ” stemmen ” veranderingen teweeg zou brengen , dan hadden ze dat nooit ingevoerd !

    Geliked door 2 people

  9. Boike zegt:

    Bekijk eens goed, wat voor onbekwaam tuig die ruttige Pinokkio in zijn 4e kabinet opneemt. Stuk voor stuk lieden, die hij kan opofferen, om zelf in het zadel te blijven. Alweer zo’n smerige streek, kenmerkend voor een psychopaat. De elitaire duivelaanbidder laat weer eens overduidelijk zien, uit welk gelijmd zaagsel hij werkelijk gesneden is. Die lummel is niet meer om te harden. Hij gedraagt zich als een wolf in schaapskleren. Hij moet zijn bek houden en oppleuren. De hel met hem. Gaat de oppositie Rutte-4 in een cordon sanitaire plaatsen en tackelen, of gaan ze weer zoete broodjes bakken ien hopen, dat er voortaan niet meer wordt gelogen en bedrogen ??? Vossen zijn sluw. Ze verliezen wel hun haren, maar niet hun streken. Eens een leugenaar, blijft altijd een leugenaar. Laten we hopen, dat het Parlement het vertrouwen in deze regering al bij de presentatie opzegt.

    Geliked door 2 people

  10. De regering Rutte-4 zal doorgaan met immigratie, zodat de extreem schaarse natuur in ons land nog veel schaarser wordt. De gevolgen hiervan zijn hoge kosten voor de belastingbetalers (ca. 17 miljard euro per jaar) en ernstige en irreversibele aantasting van natuur en milieu. Waarom kiezen de ministers hiervoor? Welke rationele besteding van belastinggeld is dit?

    Geliked door 1 persoon

  11. koddebeier zegt:

    Het mooiste zou zijn dat bij het “nieuwe” kabinet de vogelpest uitbreekt. Want dan moeten ze ger…………worden !!

    Geliked door 1 persoon

  12. Qvic zegt:

    Het zogenaamde kabinet is een commercieel bedrijf, die geen landsbestuurings bevoegdheden meer heeft. Want per 19-07-2021 is het voormalig Nederlandsgrondgebied officieel overgedragen aan Amerika. Sindsdien maken we deel uit als een lidstaat van Amerika en geen land meer afzonderlijk. Dan kan het nieuwe kabinet de grootste plannen hebben, maar als ze officieel geen bevoegdheden hebben over de bevolking. Wat hebben die grootste plannen dan voor invloed op de bevolking? Misschien hopen ze dat de bevolking door de onwetendheid gewoon door kunnen regeren, om de bevolking af te persen, chanteren, bedriegen, voor te liegen en met geweld ons te dwingen te gehoorzamen aan hen. De tijd zal het ons leren, wat ze voor ons in petto hebben.

    Like

  13. saddy zegt:

    “”juist niet dié post gaan bekleden waar ze eigenlijk goed in zouden moeten zijn.””

    Als je ergens goed in bent ga je niet de politiek in.

    Dit is het meest extreem nederland-hatende zootje reetlikkers ooit. Maar op competentie kun je hen niet betrappen.

    Like

Plaats een reactie