Klimaat- en energiebeleid is overgeleverd aan ondeskundige alfa-bestuurders

(Door: Prof. Guus Berkhout)

Hoogste tijd voor een zakenkabinet

De huidige Haagse alfa-regeringsclub heeft geen verstand van hun portefeuilles, maar de bemoeizucht neemt een steeds hogere vlucht. De overheid claimt steeds meer taken en het klimaat- en energiebeleid is overgeleverd aan ondeskundige bestuurders. Ons eens zo robuuste energiesysteem wordt stap voor stap afgebroken en ingeruild voor ‘groene’ onbetaalbare stroom, terwijl kernenergie de enige oplossing is. Het is hoog tijd voor een deskundig zakenkabinet, dat het verval van de afgelopen jaren gaat stoppen.

Lees verder>>>
(h/t “Blaffertje”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Klimaat- en energiebeleid is overgeleverd aan ondeskundige alfa-bestuurders

 1. BosscheBol zegt:

  Citaat: “Het is hoog tijd voor een deskundig zakenkabinet, dat het verval van de afgelopen jaren gaat stoppen.” Einde citaat.
  Daarom proberen de groenen ook zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld aan windmolens en warmtepompen te verkwanselen. Want als het geld op is, kunnen we geen kerncentrales meer bouwen: dan is er geen weg terug meer.
  Hier komen die Groen Socialisten (Groezi’s) op klaar; een energievoorziening die maar voor een klein deel van de huidige wereldbevolking toereikend is. En de rest? Die mogen fijn dood.

  Geliked door 3 people

  • Schimanski zegt:

   Berkhout heeft helemaal gelijk. De laatste weken hoor je steeds meer échte natuur-wetenschappers die het hebben over het doorgeslagen klimaatbeleid, over IPCC computermodellen (simulaties zijn het, niet meer met ook nog eens grote verschillen in uitkomsten) die niet kloppen en waar men dus geen beleid op kan baseren, zelfs de BBC rectificeerde zich onlangs zelf dat ze te vér hiermee waren gegaan in hun berichten. De Britten verklaarden onlangs nog dat er in ieder geval in hun land de afgelopen decennia helemaal geen bovengemiddelde klimaatramp-scenario’s of extreem weer is opgetreden.
   Maar de figuren in alle regeringen, niet alleen hier, zijn op zijn best alpha-wetenschappers die daar écht niets van snappen, net als journalisten trouwens die hebben ook zelden natuurkunde gestudeerd.

   Als ik nu zie hoe snel ze in de EU en USA vooral alle klimaatmaatregelen erdoor willen jagen dan is er duidelijk sprake van paniek, niet om snel het ‘klimaat te redden’, want CO2 opbouw gaat érg traag en bouwt ook erg traag af. Nee het is een torschluss-panik, wat de wereldwijde ontzettendsnelle opwarming gebeurd maar niet, al zijn er her en der natuurlijk altijd extremen, maar die waren er 1000 jaar geleden al. Ze willen wellicht voordat iedereen dit weet nog snel hun financiële – en industrievriendjes een hoop opdrachten bezorgen voordat dat alles achterhaald is gebleken. De echte milieuproblemen van de Aarde laten ze intussen buiten schot en die zijn véle malen erger dan ‘klimaat’, maar als ze daar iets aan zouden doen zouden diezelfde vriendjes minder bakken met geld verdienen.

   Geliked door 3 people

 2. Voight-Kampff zegt:

  En dan beginnen we met het onderwijs en trappen de universitaire alpha- en gamma opleidingen terug in het hok van de beroepsopleidingen en geven hen de titel van master.

  Een competente populatie van bakkers, accountants, juristen, loodgieters, vertalers, antropologen, leraren, psychologen, economisten, notarissen, piloten, slagers, sociologen etc.

  Like

 3. Julia zegt:

  Ondertussen is de algehele EU in paniek. Geen gas meer en geen olie uit Rusland. Nou dat zullen de Groningers weten want Nederland moet meer gas gaan leveren aan haar lidstaten. Windmolens een drama voor natuur en fauna, massaal bossen kappen voor de Bio centrales, zonnepanelen die niet goed blijken te werken https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/zonnepanelen-vallen-bij-75000-eigenaren-uit-tijdens-volle-zon/ kortom gebrek aan opslag voor energie kortom het is nu al een groot fiasco. Vooral doorgaan met de desastreuze sancties tegen Rusland.Binnenvaartschippers kunnen ernstige motorproblemen krijgen wanneer biobrandstoffen worden gemengd met fossiele gasolie. Vanaf 2022 is dat, in het kader van de Green Deal, verplicht. De Algemeene Schippers Vereeniging (ASV), NOVE, de brancheorganisatie van brandstofleveranciers, en Slurink Bunkerstations maken zich om uiteenlopende redenen zorgen over deze kwestie. Vrachtverkeer dat rijdt op diesel en elektrisch rijden nog niet haalbaar is. Kortom de problemen stapelen zich op. Poetin doet het dus niet slecht want ondertussen helpt hij de algehele EU economisch naar de afgrond. Waarom????? alles voor de Oekraïne een NAZI corrupt land. Hieruit blijkt dat het helemaal niet om het conflict gaat maar puur om de klimaatdoeleinden te halen en het realiseren van de great reset. Als Nederland c.q. zo begaan waren met het leed van de burgers in de Oekraïne zouden zij geen wapens leveren. Het is puur de hetze tegen een wereldmacht namelijk Rusland de grote verliezer dat mag u zelf invullen. Maar met ondeskundige onbenullen zoals Jetten hoe haalt men het in het hoofd dit D66 ventje te promoveren tot minister van klimaat en energie dit alleen al is natuurlijk een lachertje en een doorgeslagen klimaatpaus en dictator binnen de EU Frans Timmermans dan kun je ook niet veel verwachten. De burgers zullen het in ieder geval nog flink voor de kiezen krijgen buiten nog de torenhoge prijzen voor voedsel en vooral voedselschaarste die ons nog te wachten staat. Dan zullen we het over de komende vaccinatieterreur en de lock downs nog even niet hebben. We zijn diep zinkende en zolang het volk dit tolereert zal de armoede en schaarste in alles nog alleen maar toenemen.

  Geliked door 2 people

  • Htskday zegt:

   “”Ondertussen is de algehele EU in paniek.””

   Zijn zij in paniek, of “spelen” ze dat zij in paniek zijn?
   Het is toch één grote poppenkast..
   Het is toch de bedoeling dat alles naar z’n grootje gaat?

   Build back better.. álles móét kapot!
   Volgens mij zijn zij goed op schema…

   Geliked door 2 people

 4. Zou het niet erder zo zijn dat het zogenaamde beleid dat gevoerd wordt door allemaal incapabele idioten gedaan wordt
  Kijk eens naar een Ollengren die dus defensiminister mag spelen
  De Al quack kut die overal waar ze geweest is een revage achter gelaten heeft
  Robje Jetten die alleen door wat one-liners te schreeuwen nu ook een beetje mee mag ministeren
  Dan hebben we ten slotte nog een Rutte die ondanks zijn gelieg daar al jaren op een plaats zit waar hij zeker niet thuis hoort, want het is duidelijk dat onder zijn wanbestuur Nederland steeds verder naar de kloten gaat.

  Geliked door 2 people

 5. J.v.d.Heijden zegt:

  Je zult ’t zien en beleven…
  Komt de warmtepomp-STASI aan de deur om te controleren
  of je wel echt zo’n stroomVRETER hebt aangeschaft…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s