De toekomst van de Rabobank als slippendrager van het WEF

(Door: “Weethetwel”)

Ooit was de Rabobank een gerespecteerde bank die een enorme bijdrage heeft geleverd aan de welvaart in Nederland, met name op het platteland. In naam is het nog steeds een coöperatie, maar de invloed van de leden is in recordtijd naar nul teruggebracht. Verwonderlijk is dat niet, want de Rabobank ontpopt zich steeds meer als voorstander van de globale economie met als apotheose de Great Reset. Er komt een strakke regulering van de mensheid en er is in die visie geen behoefte meer aan kleinschalige economische activiteiten. En dat belang is totaal tegengesteld aan dat van de leden.

De ontwikkelingen komen niet uit de lucht vallen

Het proces waarbij de Rabobank zich steeds verder afkeerde van haar leden speelt al enige tientallen jaren. Het aantal zelfstandige banken werd drastisch teruggebracht en tegelijk moesten de kleinere klanten/bedrijven geforceerd groeien/fuseren, vaak onder invloed van duistere wet- en regelgeving. Het loopt een beetje parallel aan de andere ontwikkelingen in de maatschappij, waarbij kleinschaligheid en de menselijke maat opgeofferd werden. Kleine gemeentes werden ook opgeofferd om er grote anonieme instituten van te maken met volstrekte onbereikbaarheid voor de burgers. Hetzelfde geldt voor ziekenhuizen, scholen, universiteiten, politieorganisatie, belasting”dienst” en noem maar op. Maar wat veel belangrijker is: door die schaalvergroting kon men zich onttrekken aan de sturing en controle van de leden en de burgers en kreeg men de gelegenheid een eigen agenda uit te rollen. En die is niet mis. Het eind van het liedje dient te zijn dat de mensheid volledig gestuurd gaat worden in zijn gedrag, in zijn leven. Dat is althans de visie van een hele generatie politici en bestuurders van bedrijven, ook die van de Rabobank. Of het ze gaat lukken, zal de tijd leren, maar ze zijn al een heel eind op weg.

De Great Reset maakt veel duidelijk

Om de agenda van de Great Reset uit te rollen, zijn vele tientallen jaren uitgetrokken. Het lijkt daarom een geleidelijke natuurlijke ontwikkeling te zijn. Niks vreemds aan. De dreigende herverkiezing van Trump heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat het startsein voor de definitieve eindstrijd nét iets te vroeg gegeven moest worden. De ingehuurde toneelspelers zoals Rutte, Merkel, Johnson en vele anderen waren nog niet helemaal voorbereid en moesten nog wennen aan hun rol. Maar ze konden en kunnen niet meer terug. Zoals Jensen het uitdrukt: “Ze zijn de kamer binnengekomen en staan nu in het licht. De deur is achter ze dichtgevallen”. Er kan nu niet meer om de werkelijke bedoelingen heen gedraaid worden en men geeft nu ook aan waar het in hun ogen naar toe moet. Zelf lijken ze het geweldig te vinden, maar voor de gemiddelde burger wordt het een vreselijk robotbestaan.

Politieke ideologie in plaats van het belang van de leden

Het zou voor de hand liggen dat een coöperatieve bank zich in de eerste plaats zou richten op het belang van de leden. Voor de kredietverstrekking betekent dat vooral de behoefte van deze leden aan kleine en middelgrote kredieten. Dat is het traditionele werkveld van de Rabobank. Helaas is de animo om dit op te pakken sterk verminderd. De bestuurders, niet meer gehinderd door leden die over de schouder meekeken, hielden zich liever bezig met megalomane internationale projecten. Zo kon het voorkomen dat ze terechtkwamen in diverse grote schandalen zoals het Libor-schandaal, waarbij de internationale rente werd gemanipuleerd. Dat weerhield ze er intussen niet van aan hun eigen leden dubieuze rentederivaten te verkopen,terwijl ze wisten dat de leden daardoor veel geld zouden verliezen.

Ook op het gebied van het betalingsverkeer laat de bank het volledig liggen. Het is absoluut in het belang van de leden dat het traditionele betalingsverkeer ongehinderd doorgang kan vinden. Dat geldt met name ook voor het gebruik van contant geld. Voor veel mensen is het van groot belang dat ze door het bezit van contant geld overzicht houden op hun financiële huishouding. Daarnaast is contant geld een smeermiddel voor de economie en leidt hoe dan ook tot een evident hoger Nationaal Inkomen (het inkomen dat we met elkaar verdienen). Het uitbannen van contant geld snijdt gewoon een stuk economisch plezier weg dat op geen enkele manier terugkomt. De redenering dat er tóch wel via de bank betaald wordt, klopt op geen enkele manier, dit stuk economie is gewoon weg. De vraag is of het de taak van de Rabobank is om daaraan mee te werken of juist voor het belang van zijn leden op moet komen. Maar dan wreekt het zich dat het bestuur een politieke keuze heeft gemaakt. De Rabobank is aangesloten bij het World Economic Forum en onderschrijft kennelijk de uitgangspunten van centralisme en staatsbemoeienis. Geen enkele keer heeft de bank in het belang van de leden gewaarschuwd voor de komst van het digitale geld, integendeel. In volle overtuiging wordt er nog steeds aan meegewerkt cashgeld zo snel mogelijk te elimineren.

Digitaal geld maakt traditionele banken overbodig

Het is daarnaast ook nog zo dat er voor de traditionele banken geen plaats meer is in de nieuwe digitale geld-wereld. Als de EU in zijn huidige vorm blijft bestaan, is het te verwachten dat de algemene digitale geldstromen vanuit de ECB in Frankfurt worden geredigeerd en gecontroleerd. Dat is dus niet de Rabobank. Het lijkt onmogelijk dat het bestuur daarvan niet op de hoogte was of zich dat niet gerealiseerd heeft. Integendeel: al jaren zijn ze druk bezig met het afbouwen van het bankennetwerk en het ontslaan van het personeel. De keuze voor de Schwab-wereld is zo nadrukkelijk dat ze op voorhand alle verzet gestaakt hebben en er volop aan mee werken.

Maar ze hopen natuurlijk wel dat de nodige kruimels van de tafel zullen vallen. Het is zeker niet zo dat dit het einde van de organisatie betekent (en daarmee het einde van een groot aantal lucratieve topbaantjes). De Rabobank-organisatie bezit nog tal van winstgevende ondernemingen o.a. in het vastgoed en controleert een groot gedeelte van de Nederlandse verzekeringsmarkt (Interpolis, Achmea, Centraal Beheer, Zilveren Kruis etc). Maar met name zien ze toch enorme mogelijkheden in de nieuw te scheppen controle-maatschappij. De eerste stappen zijn al gezet.

Data is het nieuwe goud

Langzaam maar zeker is de Rabobank zich aan het voorbereiden op het nieuwe controle tijdperk. Van alle klanten wordt zoveel mogelijk informatie verzameld, soms onder de vreemdste voorwendselen. Doodnormale burgers moeten hun hele hebben en houden aan hen bekend maken, “omdat dat van de staat moet in het kader van witwassen” en andere smoesjes. Inmiddels zijn ze ook begonnen met het analyseren van het koopgedrag van hun klanten om zodoende “een CO2 voetprint te kunnen maken”. Het zijn allemaal voorbereidingen om deze data straks te kunnen koppelen aan het digitale paspoort en zo een score te kunnen maken of men niet te veel reist of het verkeerde eten koopt (te veel vlees en te weinig insecten bijvoorbeeld). Degene die deze controletaak krijgt van de overheid is koopman. Het is een systeem waarvan ze denken dat het eeuwige inkomsten oplevert. Bovendien is het ook nog lachen geblazen, want als het systeem aangeeft dat iemand iets te veel heeft gekocht of anderszins, zet je zijn rekening uit. Moet je die beteuterde gezichten zien!

Ook de verzekeringstak wordt nu gebruikt voor het grote doel

Toekomstige opdrachten van de overheid hangen natuurlijk ook af van hoe loyaal men is in deze spannende fase en of het allemaal gaat lukken met de Great Reset. Neem nu het draaiboek om de mobiliteit van het plebs te decimeren. Er wordt véél te veel gereisd, dat móet minder. Wat betreft het vliegverkeer zit men aardig op schema. Eerst dat gedoe met die mondkapjes en allerlei beletsels en nu wordt er zoveel chaos geschapen op de diverse vliegvelden dat het vliegverkeer razendsnel afneemt. KLM-aandelen zijn binnenkort te koop als pennystocks. Heel anders is het met het autoverkeer. Al jaren probeert men het rekeningrijden in te voeren om zodoende de automobilist te kunnen controleren, maar deze heeft er geen zin in. En als we allemaal niet meedoen, gebeurt het ook niet. Maar vorige maand is er weer een grote campagne gestart dat het rekeningrijden er toch écht gaat komen. Hoe dan? Wat is er veranderd? Wel, men heeft nu de medewerking van de Rabobank en de andere verzekeraars gekregen. Tegelijk met de nieuwe campagne maken de verzekeraars bekend dat ze een auto voortaan niet tegen diefstal verzekeren als er geen “diefstalbeveiliging” wordt ingebouwd. Dat kunnen verschillende categorieën zijn van 1 t/m 5, maar 4 en 5 zijn voertuigvolgsystemen et voilà: de Rabobank maakt uw auto klaar voor het rekeningrijden. Helemaal leuk wordt het natuurlijk als ze dan ook uw auto uit kunnen zetten als u genoeg gereden heeft. Beteuterde gezichten weet u wel. Om de campagne kracht bij te zetten (die wordt natuurlijk niet alleen in Nederland uitgerold), wordt in Londen bijv. helemaal niets meer gedaan om autodiefstallen op te lossen, zodat u het weet: haal het niet in uw hoofd de auto niet tegen diefstal te verzekeren, want u bent hem kwijt. Zo zijn er de talloze draaiboeken die vaak recht in uw gezicht en soms op uiterst geraffineerde wijze hun bijdrage leveren aan de nieuwe controlemaatschappij. Als u het weet, ziet u het ook.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”. Alleen in de corona-periode al meer dan 50. Het is een interessante ontdekkingstocht dat een nep-pandemie gebruikt wordt om de maatschappij definitief te veranderen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De toekomst van de Rabobank als slippendrager van het WEF

 1. Republikein zegt:

  Ik denk een snuifje.

  Like

 2. Olie bol zegt:

  Ben gelukkig al jaren weg bij die bank.

  Like

  • Julia zegt:

   Olie bol Geloof mij maar het is niet alleen de Rabo bank het zijn alle banken die aan het WEF terrorisme mee werken.

   Geliked door 1 persoon

   • Olie bol zegt:

    klopt wat u zegt, maar welke bank zit daar niet bij, elke bank besodemieter je, zonder een bank werkt u zaken niet. kijk u moet een plastic kaart nemen, rekeningen kan u betalen via hun bank betalen, u geld word op die banken gestort, en u haalt het er misschien weer af???, het is wachten dat contant geld ook verdwijnt. dan heeft het WEF het monopolie

    Like

 3. Andre zegt:

  Deze is ook zo van de ANWB. De volg app voor een beetje korting.
  https://www.anwb.nl/verzekeringen/autoverzekering/veilig-rijden/rijscore-en-feedback
  Maar de NL staat heeft onder Ard vd Steur een contract getekend voor 50 miljard sensoren.
  Weet het wel wij weten het ook.

  Geliked door 2 people

 4. Weet het wel heeft de capaciteiten om de zaken perfect te analiseren.
  Het gevolg is dat de persoon in kwestie dus eenvoudig in dit geval de aandeelhouders ten toon stelt en laat zien waar de grote jongens zich mee bezig houde ( het genereren van veel geld)
  Dank daarvoor beste Weethetwel.

  Geliked door 3 people

 5. antiislamnu zegt:

  Samen met de roverheid zijn de banken de grootste criminelen

  Geliked door 2 people

 6. hw.rademaker zegt:

  rabo ruimt alle boeren op.
  rabo in het begin van de corona pandemie ze hebben de criteria van pandemie veranderd
  WIEBE DRAAIER kreeg in een tv programma te horen dat de eu adviseerde aan de banken
  geen divident uit te betalen CRISTINE LAGARDE zie wikipedia veroordeeld maar niet gestraft
  de rabo bleef buiten schot de overheid financierde.
  een half miljard winst de rabo certificaten uitbetaling van 2020 hebben ze in beslag genomen
  en tot op heden niet uitbetaald dit noemen ze discritionaire bevoegdheid.
  dit geld is een aanvulling op ons pensioen.
  de belastingdienst is hier van op de hoogte maar die doet ook weinig aan het toeslagen schandaal
  het bovenstaande verhaal is een onderdeel er is veel meer aan de hand maar dat lees je niet in de sufferd de kloontjes savonds matine voor de tv corona dit en corona dat de nekharen gaan overeind staan neem nog maar een prikkie van het niet goedgekeurde joegeldebom.
  ze verdienen nooit eerder vertoonde winsten aan dit spul apenpokken ook aan te bevelen
  ik ben zo 79 jaar en hoop nog mee te maken hoe dit allemaal afloopt.
  ik heb gelukkig geen enkele spiut gehad genetisch gemanipuleerde rotzooi spuit je niet in mensen maar in planten

  Geliked door 3 people

 7. hans zegt:

  De Boerenleenbank is nooit een goeie bank geweest, hoe komt men er bij? ha ha.

  Like

 8. Andre zegt:

  Weet het wel deze is ook weer bizar. Ik zit nu even deze te kijken, wel een zit maar zeker de moeite waard.

  Boer Kees is gevlucht uit Ukraine oh man die verschrikkelijke man Putin maar deze boer Kees is gewoon een manager die daar is neergezet en werkt voor de eigenaar……………de Rabobank!

  https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5290983/oekraine-oorlog-boeren-nederlanders-oekraine-vluchtelingen-migranten-visum

  Rutte op bezoek bij de boer en weer een potje liegen natuurlijk. Maar de boerderie ziet er wel heel erg spik en span uit en het staat ingeschreven als evenementen bedrijf met eigenaar die weer zit in de raad van bestuur van jawel………….de Rabobank.

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/video/video/5321833/boer-boeren-stikstof-boerderij-rutte-kabinet-remkes-crisis

  en zoveel meer ik had mijn kantoor in Jakarta tegenover een kantoortje van de Rabobank echt ik heb daar toen nog nooit iemand in of uit zien lopen. De keten Rabobank was verkocht daar voor 300 miljoen en was niets anders dan een witwasverhaal. Nu doen ze dat op de zuid-as in Amsterdam. Een smerige dieven en rovers bende is het en hun logo is de laatste boer die de bank uit loopt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Meine zegt:

  Ga eens naar de website van de RABO bank, op de foto’s zijn “Blanken” een minderheid. En als er dan een “Blanke” op een foto staat, is het eentje met een baard, samen met een (overmatig) getinte partner, en natuurlijk met mix kinderen. De boodschap is duidelijk, diversiteit in mensen moet en zal uitgeroeid worden, er mag slechts 1 soort mens overblijven.. Lichtgetint en volgzaam…

  Op de foto’s heeft de kleurling altijd een “intelligente“ houding of functie …

  Natuurlijk is de keuze van partner vrij, maar het hoeft niet opgedrongen en gepromoot te worden… Dit schiet zodanig door dat het een weerstand oproept. Net zoals met teveel vluchtelingen, en met al die lgbqrt+/ transsexuelen/ afwijkingen …..

  Geliked door 1 persoon

 10. Boike zegt:

  De RABObank was vroeger een conglomeraat van veel kleine banken, de bank op de hoek van de straat. Henk en Ingrid waren hun gewaardeeerde klanten. Maar helaas, dat is nu verleden tijd. De RABObank is nu groot gegroeid.

  De jonge dynamische snelle gladjakkers bij de RABObank hebben een beetje heel veel last van hoogmoed, grootheidswaanzin en zelfoverschatting. En dat gaat, naar men zegt, altijd aan de val vooraf.

  De jochies menen met hun gedoe, hun baantje veilig te stellen, voor als de Nieuwe WereldOrde een feit is.

  Bij de RABObank hechten ze duidelijk geen belang meer aan de klandizie van Henk en Ingrid. Nee, ze richten zich op lieden met grote vermogens. Dat doen andere banken trouwens ook. Maar helaas, het aantal mensen, dat miljoenen en miljoenen te beleggen heeft, valt wel een beetje tegen. En als je het profijt moet delen met zoveel andere banken, dan wordt de spoeling toch wel wat dun.

  Henk en Ingrid en al die andere mensen met een modaal inkomen hebben weliswaar niet zo heel veel te beleggen, maar ze zijn wel met heel velen. En veel kleintjes maken ene grote. Veel peanuts is ook een berg. En wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

  De bomen blijven niet tot in de hemel groeien. Na de vette jaren komen de magere. En de Nieuwe WereldOrde pretendeert, dat we niets meer zullen bezitten. Dus oei, tel uit de winst. Zijn er dan nog wel banken nodig ???

  En zouden al die jonge dynamische snelle gladjakkers niet in de smiezen hebben, dat, als de Nieuwe WereldOrde ooit een feit mocht worden, de Khazarse Maffia hen dan echt niet meer nodig heeft. Ze mogen nu de hete kooltjes uit het vuur halen en het vuile werk opknappen. Maar straks is het: “bedankt en bye bye”.

  We staan momenteel aan het begin van een hele grote economische crisis. Een crisis, die erger wordt dan de crisis uit de 1930-er jaren. Je kunt het vergelijken met een bal, die een berg afrolt. Die gaat alsmaar harder en harder en is op een gegeven moment niet meer bij te benen. En die bal komt pas onder in het dal tot stilstand. Zie die bal maar weer eens naar boven te rollen.

  Maar ja, om dat allemaal te begrijpen, heb je wel wat wijsheid nodig. En dat vergaar je door levenservaring. Wijsheid kom met die grijsheid (Zuis-Afrikaans gezegde). Hoeveel wijsheid hebben de jonge dynamische snelle gladjakkers bij de RABObank al vergaard ???

  Terwijl ik dit opschrijf, zie ik het tv-spotje van de RABObank op mijn netvlies. Een te jonge, te hoog gehakte, te kort gerokte juffrouw met kale kak loopt door een groot bouwproject en vertelt aan een jonge onbenul, die achter haar aan hobbelt, dat de RABObank vroeger bestond uit coöperaties maar nu ook grote zaken doet. Echt een spotje, dat vertrouwen wekt, of niet soms ???

  Ik heb het gevoel, dat de RABObank eigenlijk een beetje de voetstappen van Philips volgt. Philips behoorde tot in de 1970-er jaren tot de grootste bedrijven in de wereld. Dat veranderde toen Frits Philips met pensioen ging. Zijn opvolgers hadden niet de ambitie en de feeling voor de zaak zoals Frits. Vooral onder leiding van Jan Timmer werd het een na het ander afgestoten. En van het een kwam het ander. Binnen de kortste keren kwam Philips op geen enkele lijst van grote bedrijven meer voor. De jonge dynamische snelle gladjakkers bij de RABObank doen eigenlijk hetzelfde.

  In mijn lange leven heb ik heel veel grote en gerenomeerde bedrijven ten onder zien gaan. Vaak vroeg ik me af, hoe het in godsnaam mogelijk was. Kan ik de RABObank binnenkort ook aan dat lijstje toevoegen ???

  De satanische elites, de trekpoppen van de Khazarse Maffia, werken aan een duivels plan, om met een Nieuwe WereldOrde de wereld te veranderen en naar hun hand zetten. Ze menen alles te kennen, te kunnen en te mopgen. Maar gaat het ze ook lukken ???

  De mens wikt, maar God beschikt, wat de toekomst zal brengen. De duivel kan wel menen, dat hij God is en dat hij de hele wereld naar zijn hand kan zetten, maar hij heeft een klein probleempje, hij is geen God.

  Geliked door 2 people

 11. Pingback: Rabobank raakt aan steeds lager wal | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s