Trump: FBI heeft “Mar-a-Lago” doorzocht – Republikeinen bekritiseren de razzia

(Door: Gary Bay – Vertaling: E.J. Bron)

De FBI heeft Trump´s huis “Mar-a-Lago” doorzocht. De FBI heeft zich tot nu toe niet uitgelaten over de razzia. Het voorval te midden van de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen zorgt voor ontsteltenis onder de Republikeinen. Ze zien in de doorzoeking een machtsmisbruik van de Biden-regering om Trump als potentiële tegenstander uit te schakelen.

De federale politie FBI heeft volgens informatie van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zijn huis “Mar-a-Lago in de Amerikaanse staat Florida doorzocht. “Mijn prachtige huis, ´Mar-a-Lago´ in Palm Beach, Florida, wordt op dit moment door FBI-agenten belegerd, doorzocht en bezet”, schreef Trump op het mede door hem opgericht netwerk “Truth Social”.

“Deze onaangekondigde razzia in mijn huis was noch noodzakelijk noch gepast”, schreef Trump verder. “Zelfs” zijn safe zou geopend zijn. Trump zou tijdens de actie niet thuis geweest zijn.

De razzia van de FBI vond twee dagen nadat Trump opnieuw zijn kandidatuur voor het presidentschap voor het jaar 2024 had aangeduid plaats. Trump´s advocate, Christina Bobb, bevestigde maandagavond tegenover CNN de onaangekondigde razzia.

De FBI zou documenten in “Mar-a-Lago” in beslag genomen hebben. “President Trump en zijn advocatenteam hebben bij elke stap meegewerkt met de FBI en de ambtenaren van het ministerie van Justitie”, zei de advocate. De FBI beantwoordde de vragen van “Epoch Times” niet.

Justitiesysteem is “bewapend”

Trump noemde de razzia “fout gedrag van het openbaar ministerie”. De “links-radicale Democraten” zouden het “ministerie van Justitie als wapen” hebben gebruikt om te verhinderen dat hij zich in 2024 opnieuw kandidaat stelt voor het presidentschap. Vooral met het oog op de nieuwste peilingen is Trump ervan overtuigd dat “de links-radicale Democraten alles zullen doen om de Republikeinen bij de komende tussentijdse verkiezingen te stoppen.”

Zoiets zou “een president van de Verenigde Staten nog nooit zijn overkomen”, zei Trump.

De Republikeinse afgevaardigde Mike Johnson zei daar maandag over: “De huidige razzia in het huis van de voormalige president midden in verkiezingstijd lijkt op nog een ongehoord en uniek machtsmisbruik.” Johnson behoorde tot het team advocaten van Trump toen de Democraten probeerden een ambtsontheffingsprocedure tegen de ex-president te starten.

In juli al zei Johnson tegenover de “Epoch Times” dat de regering-Biden het ministerie van Justitie volledig “bewapend” zou hebben. Normaal gesproken zo het Amerikaanse justitiesysteem “een bolwerk tegen tirannie” zijn.

“Maar wanneer het ministerie van Justitie bijvoorbeeld voor politieke doeleinden wordt geïnstrumentaliseerd – wat we op dit moment in de Biden-regering meemaken –, dan is deze steunpilaar zelf in gevaar”, aldus Johnson verder. “Wij zullen de orde en plicht om verantwoording af te leggen herstellen zodra we in november de Republikeinse meerderheid terugwinnen. Dat kan niet snel genoeg gebeuren!”

Trump: “Amerika is corrupt als nooit tevoren”

Direct na de razzia verklaarde Donald Trump: “Zo´n aanval kan alleen maar plaatsvinden in kapotte Derde Wereldlanden. Treurig genoeg is Amerika een van deze landen geworden, corrupt als nooit tevoren.”

De Republikeinse Senator Marco Rubio uit Florida sloot zich aan bij het commentaar van Trump. “De regeringsmacht gebruiken om politieke tegenstanders uit te schakelen, dat hebben we al vaak in marxistische dictaturen van de Derde Wereld gezien”, twitterde Rubio maandagavond laat. “Maar nog nooit in Amerika”.

“Wat denkt u waarvoor links na de huidige razzia in ´Mar-a-Lago´ de 87.000 nieuwe IRS-ambtenaren (federale belastingautoriteit) wil inzetten?”

“De FBI doet niets tegen de groeperingen die katholieke kerken verwoesten, brandbommen plaatsen tegen Pro-Life-groepen of rechters van het hoogste gerechtshof bedreigen. Maar ze vinden wel tjd voor een razzia in ´Mar-a-Lago´”, aldus Rubio.

Schreeuw van verontwaardiging van de Republikeinen

Voor de gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, is de razzia van de FBI een getuigenis van een nog nooit eerder voorgekomen politieke instrumentalisering van het ministerie van Justitie. “Ze zaten achter president Trump aan, als kandidaat, als president en nu als ex-president. Om het strafrechtsysteem zo te misbruiken, is on-Amerikaans”, schreef ze op Twitter.

De Republikeinse afgevaardigde Claudia Tenney uit New York eiste op Twitter; “Joe Biden en Merrick Garland moeten zich direct voor de huidige overval op een Amerikaanse president verantwoorden.” Deze regering zou de rechtsstatelijkheid en het vertrouwen in de democratische instellingen volledig aangetast hebben.

De Republikeinse afgevaardigde Diana Harshbarger uit Tennessee twitterde boos dat de Democraten met de razzia te ver gegaan zijn. “De Democraten misbruiken al te lang onze regeringsautoriteiten van de FBI tot aan de IRS om hun politieke tegenstanders aan te vallen. Deze ongelooflijke razzia is een aanval op onze republiek.”

De Republikeinse afgevaardigde Dan Meuser uit Pennsylvania schreef op Twitter: “Zo´n actie – een razzia tegen een voormalige president en politiek rivaal – zouden we van Poetin tegen zijn rivalen verwachten… niet echter hier, niet in de VS.”

“Dat zijn Gestapo-achtige tactieken”, schreef de afgevaardigde Jeff Duncan uit South Carolina. “Heeft Biden deze razzia goedgekeurd? Het Amerikaanse volk verdient antwoorden.”

Trump: “Heksenjacht moet gestopt worden”

Na de razzia maandag bevestigde Trump opnieuw: “Ik heb de bureaucratische corruptie in Amerika het hoofd geboden. Ik heb het volk de macht teruggegeven en werkelijk iets voor ons land gedaan zoals we daarvoor nog nooit hebben gezien. Het establishment heeft het gehaat.”

“Nu we zien dat de door mij ondersteunde kandidaten grote overwinningen behalen en mijn voorsprong in de peilingen, proberen ze opnieuw mij en de Republikeinse Partij te stoppen. De wetteloosheid, de politieke vervolging en de heksenjacht moeten blootgelegd en gestopt worden”, zei Trump.

“Ik zal voor het grote Amerikaanse volk blijven vechten!”

Bron:
epochtimes.de
Door: Gary Bay

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Trump: FBI heeft “Mar-a-Lago” doorzocht – Republikeinen bekritiseren de razzia

 1. Olie bol zegt:

  Trump mag niet terugkeren, klaar

  Like

 2. Olie bol zegt:

  Inval in Mar-a-Lago-resort
  Betekent FBI-huiszoeking het einde van politieke carrière Donald Trump?

  Klopt hij mag niet meer terugkomen hij voert geen oorlog.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter. zegt:

  De centrale banken zien het gevaar als Trump weer aan de macht komt,hij zal al hun plannen vernietigen .

  Like

 4. Frits zegt:

  USA is/wordt een 2de Ukraïne. Biden&Co hebben daar veel ervaring opgedaan. Trump moet vrezen voor zijn leven. Dit gaat niet meer goed komen. De wereld gaat ten onder. Ik wens u allen veel sterkte en wijsheid.

  Like

 5. hans zegt:

  Er komt een burgeroorlog en die lui (bidenkliek) gaan tegen de muur, verder zullen we voor de tweede keer in de korte geschiedenis getuige zijn dat een soort imperium ten val komt.
  De VS zal zijn macht verliezen en dit zullen de zelfde consequenties zijn voor Europa.

  Like

 6. Ravian zegt:

  Nixon moest opstappen nadat een stelletje amateuristische “spionnen” zonder zijn medeweten een vergadering van de Democraten afgeluisterd hadden.
  Biden stuurt gewoon hondsbrutaal de FBI en laat alles in beslag nemen, zodat ze op hun gemak de plannen van Trump eens kunnen doornemen.
  De naam “Democrats” vertegenwoordigt de grootste volksverlakkerij ooit.
  Opruimen dat hele criminele extreem linkse dictators zooitje dat in een democratie niets te zoeken heeft.
  Net als hun Nederlandse kameraden van D(emocrats) 66(6) overigens.
  Die zijn namelijk met exact hetzelfde criminele antidemocratische sop overgoten.

  Geliked door 2 people

 7. Hansan zegt:

  Ja voor Trumps leven vrees ik ook. Democratische Partij- (Hilary Clinton) en institutionele criminelen zijn tot alles toe in staat ook om een oud-president te vermoorden. Wel heeft Trump een groot deel van de kiezers achter zich en het leger. In Nederland hebben we echter ervaring hoe een politicus voor de verkiezingen om het leven gebracht werd door een linkse extremist.
  Burgeroorlog in Amerika niet uitgesloten. Als Trump overleeft en alle verkiezingen wint met zijn Republikeinen zal hij de ‘binnen- en buitenboel’ reinigen. Ook Oekraine.

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Op verkiezingen hoeven Republikeinse Amerikanen niet meer te rekenen want dat worden toch weer gestolen verkiezingen. Trump word al jarenlang op zijn huid gezeten door de Democraten, en telkens vinden ze weer iets nieuws om dwars te zitten, en telkens mislukt het. Slagen ze uiteindelijk er toch niet in om Trump uit te schakelen, dat overkomt hem waarschijnlijk hetzelfde als Kennedy.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s