Trump op CPAC-conferentie in Dallas: Uitval tegen links en gender-propagandisten

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft ook de voormalige (en wellicht toekomstige) Amerikaanse president Donald Trump op de jaarlijkse bijeenkomst van het conservatieve CPAC-forum in Dallas, Texas, een fulminante toespraak gehouden. Net als in de afgelopen jaren was Trump ook dit jaar de belangrijkste spreker op het congres, dat al sinds 1974 belangrijke persoonlijkheden en activisten uit de rechts-conservatieve scene bij elkaar brengt.

Trump maakte van de gelegenheid gebruik om af te rekenen met de links-liberale Biden-regering en een paar markante geurvlaggen neer te zetten. Zo stelde hij voor om het Amerikaanse ministerie van Onderwijs compleet af te schaffen. “Men kan de Bijbel niet onderwijzen, maar men kan kinderen bijbrengen dat Amerika slecht is en dat mannen zwanger kunnen worden”, aldus Trump sarcastisch onder daverend applaus. Hij eiste strikte verboden voor het doorgeven van “ongepaste” inhouden aan schoolkinderen.

Nog maar enkele weken geleden had Trump´s voormalige minister van Onderwijs iets soortgelijks gezegd. Het ministerie van Onderwijs zou niet moeten bestaan, had Betsy Devos gezegd. De onderneemster uit Michigan had er tijdens haar tijd in de regering vooral aan gewerkt om de invloed van het ministerie zo veel mogelijk te reduceren.

Toen Trump op het thema seksuele identiteit en school te spreken kwam, was het applaus bijzonder daverend. “Geen enkele leraar zou onze kinderen zonder toestemming van de ouders iets over transgender mogen bijbrengen”, zei Trump. Ook in het leger zou geen “linkse gender-theorie” mogen zijn, voegde hij er aan toe. “De wereld is te gevaarlijk voor Amerika´s strijdkrachten om politiek correct te zijn. U ziet wat er met China en Rusland gebeurt.”

Trump kreeg ook veel applaus van zijn ongeveer 1000 luisteraars bij thema´s zoals migratie of toen hij inging op de verloren presidentsverkiezingen van 2020 – de ex-president houdt nog steeds aan zijn versie vast dat hij destijds door enorme verkiezingsvervalsing heeft verloren.

Ook in Dallas koketteerde hij er opnieuw mee nogmaals aan te treden bij de presidentsverkiezingen in 2024 – hij vermeed het echter om zichzelf daarop vast te pinnen. “Nu moeten we het misschien opnieuw doen. We moeten het misschien opnieuw doen”, zei hij. Bij een anonieme online-peiling tijdens de conferentie in Dallas sprak 69% van de geënquêteerden zich ervoor uit dat Trump zich nogmaals kandidaat zou moeten stellen. De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, die op dit moment eveneens een toeverlaat van de Republikeinen is, kwam met maar 24% op de tweede plaats.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Trump op CPAC-conferentie in Dallas: Uitval tegen links en gender-propagandisten

  1. Julia zegt:

    Trump mag van Biden en zijn aanhangers nimmer meer aan de macht komen omdat deze man namelijk geen oorlogen op zijn naam heeft staan en niet past in het plaatje van de oorlogszuchtige VS democraten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s