WEF-adviseur Yuval Noah Harari: “De grote meerderheid van de bevolking hebben we niet meer nodig”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische historicus, filosoof en publicist Yuval Noah Hariari (foto) heeft in de afgelopen jaren in de context van de corona-”pandemie”, maar ook in zijn boeken steeds weer met provocatieve thema´s van zich doen spreken. Hij is als “Agenda Contributor” niet alleen regelmatig te gast bij het omstreden World Economic Forum (WEF), maar geldt ook als prominent aanhanger van de zogenaamde “transhumanistische” agenda, die voor de toekomst het overwinnen van de biologische soort mens door kunstmatige intelligentie verwacht.

Nu heeft Yuval Harari in het kader van een TED-interview weer eens duidelijke taal gesproken en geen geheim gemaakt van zijn overtuiging: “We hebben de grote meerderheid van de bevolking in de vroege 21e eeuw niet nodig, omdat moderne technologieën de menselijke arbeid economisch en militair overbodig maken.”

In een gesprek dat het hoofd van de jaarlijkse TED-innovatieconferentie, Chris Anderson, onlangs met Harari had, had de Israëlische wetenschapper begrip voor de zorgen van veel mensen om op de weg naar de toekomst “achtergelaten” te worden.

Deze angsten zouden wel degelijk gerechtvaardigd zijn, voegde hij er aan toe, want de nieuwe technologieën zouden de economische behoeftes in veel categorieën van de bestaande arbeid verdringen: “(…) u heeft gelijk wanneer u dat denkt –, dat de toekomst mij niet nodig heeft. Er bestaan allemaal slimme mensen in Californië, New York en Peking, die deze fantastische toekomst met kunstmatige intelligentie en biotechniek en globale koppeling enzovoort plannen, en die hebben mij niet nodig. Als ze aardig zijn, zullen ze me wellicht een paar kruimels toegooien, zoals een universeel basisinkomen. Maar het is psychologisch veel erger om je nutteloos te voelen dan om uitgebuit te worden.”

In vergelijking met de wereld van de 20e eeuw zouden er in de 21e eeuw inderdaad steeds minder mensen nodig zijn, voorspelde Harari. Letterlijk: “Laten we eens in de vroege 21e eeuw vooruit spoelen, wanneer we de grote meerderheid van de bevolking gewoon niet meer nodig hebben, omdat de toekomst erin bestaat steeds meer verfijnde technologieën te ontwikkelen, zoals kunstmatige intelligentie en biotechniek. De meeste mensen dragen daar niets aan bij, behalve misschien hun data, en wat mensen nu nog doen wat nuttig is, zullen deze technologieën in toenemende mate overbodig maken en het mogelijk maken de mensen te vervangen.”

De TED-conferentie werd al in 1984 als internationale innovatieconferentie in het leven geroepen. Volgens Wikipedia “is de betekenis van de TED in de VS met datgene wat het WEF in Davos in Europa is”, te vergelijken. De jaarlijkse vijfdaagse hoofdconferentie van de TED met meer dan 80 sprekers vindt sinds 2014 in Vancouver plaats.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op WEF-adviseur Yuval Noah Harari: “De grote meerderheid van de bevolking hebben we niet meer nodig”

  • karton zegt:

   @ Htskday op 15-8-2022 om 16.17 u. “De zwakken en dommen gaan eerst” ? Goed nieuws, dus : Rutte, Jetten, Ollonkreng, v.d.Walg, Quag, de koning + nazaten gaan als eersten ! Goed plan.

   Geliked door 1 persoon

 1. BosscheBol zegt:

  Harari id de uit de hel herrezen dr. Mengele.

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  “De meerderheid v.d. bevolking is niet meer nodig”; laat ik nou precies hetzelfde al jááááren denken over de zg. boven-ons-gestelden”. Vreemde stelling van Hariari trouwens : als er geen bevolking zou zijn waar zijn dan de boven-ons-gestelden ? Boven wie zijn die dan gesteld ? Géén bevolking betekent géén boven-ons-gestelden………heerlijk rustig. (hoewel , dát weet ik natuurlijk niet want ik behoor tot de bevolking maar die bestaat dus niet…….. begriep ie ut nog ?)

  Geliked door 3 people

 3. Julia zegt:

  Dat psychopatisch WEF tuig hebben wij absoluut niet meer nodig tijd om eens flink een keiharde schoonmaak te gaan houden om ons te verlossen van de satanische WEF sekte en haar marionetten. Evenals die smerige 84 jarige Klaus Schwab kunnen dit soort ziekelijke psychopaten niet worden gedwongen een euthanasie pilletje te slikken zodat de samenleving voor goed is verlost van dit soort tuig. 84 jaar staat zeker al met één been in het graf maar ziet nog kans voordat hij wordt gekist de wereld tot een hel te maken. Opvallend dat al dit soort tuig evenals het grootste tuig uit WOII zo oud mogen worden ze zullen wel een ander middel hebben als de experimentele gifprikken waar zij volop genocide mee plegen. https://www.ninefornews.nl/keiharde-aanval-op-klaus-schwab-dit-is-complete-psychopathische-onzin/ Het is nu echt de hoogste tijd voor de eindafrekening het leven van velen is al genoeg geterroriseerd en kapot gemaakt daarbij hebben al die smeerlappen die hier aan meewerken bloed aan hun handen en is niet meer te vergeven.

  Geliked door 3 people

  • Boike zegt:

   @ Julia 15 augustus 2022 om 16:54

   De schurken maken zich schuldig aan hele ernstige misdaden tegen de menselijkheid. Zij menen er mer weg te kunnen komen, de wereldbevolking met 90% uit te roeien. Het wordt hoogtijd, dat zij worden berecht door een tribunaal à la Neurenberg, dat korte metten met ze maakt.

   Like

 4. BosscheBol zegt:

  Het “grappige” is, waar deze zak stront zijn muil over houdt: wat zijn de selectie-criteria? Welke groep wordt overbodig (of slaaf) en welke groep mag blijven en zich wentelen in rijkdom zoals ooit keizer Nero?

  Ik denk dat ik het wel weet: geld en macht. Wie dat niet heeft moet optyfen. Wie dat heeft mag blijven. En deze dr Mengele denkt dat hij wel mag blijven. Ik dacht het niet.

  Zakken stront worden opgeruimd.

  Geliked door 4 people

  • R Thomasson zegt:

   @BosscheBol. Hij is een ware zak stront. Het Israëlische leger wou hem niet hebben, dat terwijl iedere gezonde jongen daar is belangrijk. Nu worden ook op hoog niveau opererende autisten (de Aspergers) gerekruteerd voor speciale eenheden. Dus, er moet iets echt mis zijn met deze gabber.

   Geliked door 2 people

   • BosscheBol zegt:

    Deze man heeft zich lang voorgedaan als een echte wetenschapper. Hij heeft eerst een paar boeken geschreven over het ontstaan van de mensheid. Een vriend van me heeft die gelezen en vertelde me wat erin stond. Volgens mij was het niet veel nieuws maar het was leuk bij elkaar gezet.

    Toen kwam in 2018 zijn boek “lessen voor de 21ste eeuw”. Iedereen vroeg zich toen af of dit een objectieve en neutrale waarschuwing of voorspelling was van wat er volgens deze futuroloog zou gebeuren in de toekomst. Of dat meneer deze veranderingen (opruimen 95% van de mensheid en hun functie laten overnemen door AI) van harte toejuicht.

    Ik geloof steeds meer dat het de tweede optie is. Onafhankelijke, objectieve wetenschap bestaat niet meer. Uitgezonderd techniek, en de beta-wetenschappen is wetenschap gedegenereerd tot een club voor handige babbelaars die je kunt kopen. Meeste geld = klant dus de overheid wint meestal. Daarmee is “wetenschap” verworden tot propaganda, net als de kunst.

    Geliked door 1 persoon

 5. Drs.E.N.Schilder zegt:

  De vraag is wie er nog op hun (VN/WHO/NAVO/EU/WEF) zit te wachten? Wie heeft hèn eigenlijk nodig?

  Geliked door 3 people

  • LUCIA zegt:

   @ DRS S ….Juist situatie goed beschildert, Ik hoop dat hun AI uitgerust met de wetten van Assimov, ziende met wat voor deplorabele Killites ze te maken hebben, ze gewoon bij de 1e de beste gelegenheid, de nek omdraaien…Koeievlaai arari is de kleine papapegaai van Schwab die veel geschiedenis lessen vergeten is..hij en zijn kwade genius mogen als eerste;
   “Mark my words”de AI zal zich tegen hen keren want die zullen beseffen dat zij daarna net zo behandeld zullen worden als wij…. en een sentient AI zal dat niet pikken.

   Like

  • R Thomasson zegt:

   @Drs. E.N. Schilder. “Wie heeft hen eigenlijk nodig?” Wijn niet. Maar onze regerende moderne Quislings, Musserts, Degrelle’s en Maarschalk Petain zeker wel. Zij doen er alles aan om zo dicht mogelijk bij Fuhrer Schwab in zijn Hauptkommandantur in Davos te komen. Dat geldt zelfs voor de nietigste keffertjes die hoog willen klimmen. Kijk maar naar het CU teefje Carola Schouten. Ook zij had plaats bemachtigd om te keffen tijdens de laatste WEF conferentie in Davos https://www.youtube.com/watch?v=XiQ-1iyM1po&t=1s

   Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Schilder.U vergeet de zeer rijke en machtige nazi bilderberg groep,klauSS schwab is trouwens ook een bilderberger.

   Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @BosscheBol Ik neem aan, dat zijn eerste boeken lijken qua opbouw op de Manifesto van Breivik: cut-and-paste uit werken van anderen. Wat voor nieuwe informatie kan hij brengen? Ik heb ook ergens gelezen dat zijn algemene kennis van economie is niet veel soeps. Maar goed. Echter zijn boek uit 2018 “lessen voor de 21ste eeuw” reflecteert, overduidelijk, de gedachtegoed van een psychopaat. Hij oppert ideeen die passen perfect bij de aanwezigeclub van de Wannsee Conferentie (januari 1942). Ook zijn futuristisch toekomstbeeld past perfect bij de geest van Reinhard Heydrich “De Endlösung van de Wereldbevolking vraag”. Dat betekent systematische uitroeiing van 95% van de mensen op aarde. Men spreekt hier over 8 miljard mensen. Hoe is hij van plan dat te doen? Zijn vriend Bill Gates en de Big Pharma – huidige IG Farben – denken aan vaccinaties die onwetende mensen en geïndoctrineerde dombo’s, samen met hun kinderen en kleinkinderen, een zachte dood zouden sterven. https://gravereviews.com/2020/08/28/jonestown-massacre/ Artificial Intelligence (AI) zal hun plaats nemen. Ook zijn vriend Jacques Attali een de journalist Michel Salomon – schrijver van l’Avenier die la Vie – https://www.amazon.nl/AVENIR-VIE-MICHEL-SALOMON/dp/222150237X opperen dezelfde ideeen. Beide vinden dat men moet bij het uitroeiingsproces met de ouderen beginnen. Ouderen zijn geen productieve bevolkingsgroep. Zij zijn net als een koe die te oud is om melk te geven; Dus, tijd om te worden opgeruimd. Echter 1981 was nog een tijd waarin voor psychopaten niet veel plaats was. Dus, het boek is in Frankrijk niet makkelijk te krijgen. Yuval Noah Harari vraagt zich ook niet af wat zal er gebeuren als 95% van de mensheid weg is. Waar zullen zijn vrienden bij Coca Cola, MacDonalds, Black Rock, en Vanguard hun poen verdienen? Artificial Intelligence vreet niet, zuipt niet, gaat niet naar de dokter, betaalt geen zorgverzekeringen enz. Wie zal “Zijn Goden” van drugs voorzien als de meeste dealers dood zijn? Waar vinden ze leuke hoeren of escort bedrijven als er geen vrouwen meer zijn? Met dode temeijes gaan ze niet neuken, en hetzelfde doen met een robot pop is niet hetzelfde als met een gewone vrouw van vlees en bloed. Maar voor Yuval Noah Harari is dat geen probleem. Hij is een homo en zal zeker zoeken naar een lekkere robot vent met een six pack.

   Geliked door 2 people

 6. Fran zegt:

  “Niet meer nodig”, volgens deze nep jood.
  Maar moeten de nuttelozen ook de gaskamer in? Of worden ze ‘gewoon’ doodgehongerd, als offer voor het klimaat en voor de 4e industriële revolutie van Fascist KlauSS ?

  Geliked door 4 people

  • ronjaspers zegt:

   Fran.Bedankt dat u nepjood zegt,die harari is of familie of een marionetpop van de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.

   Like

  • BosscheBol zegt:

   @ Fran. Het “handigste” (wat de minste weerstand oproept) zal zijn om het volk iets toe te dienen, zonder dat ze het weten, waardoor ze geen kinderen meer kunnen krijgen. En net zo goed zijn ze daar al mee bezig.

   Like

  • R Thomasson zegt:

   @Fran. Het is niet aangenaam toe te geven, maar Yuval Noah Harari is een 100% nep Jood; net als trouwens de meeste Amerikaanse Joden die uit Oost Europa stammen. Zij zijn, buiten hun schuld, een product geworden van continue pogroms en massaverkrachtingen. Niet een, twee of tien pogroms in de loop van de geschiedenis. Pogroms en massaverkrachtingen vonden plaats in Ukraine, Moldavie, Wit Rusland, Roemenië en Polen stipt twee keer per jaar; op Kerst en Pasen. Pogroms en massamoorden waren (misschien nog steeds) integrale onderdeel bij hun Kerst en Paas tradities. Het is vanzelfsprekend dat 90% van de Oost Europese Joden (mannen) hebben geen Joodse Y-chromosoom, maar zij dragen voor 100% de smerige genen van de slechtste, meest gedegenereerde en laagste bevolkingsgroepen van Europa. Maar ook hun X-chromosoom is vervuild met de genen van vrouwelijk bloedlijn van deze beestmensen. De traditie van de Jezidis en de Koerden voorschrijft dat alle baby’s die geboren worden uit verkrachting (zoals ISIS), worden bij de geboorte afgemaakt. Zij willen ze niet in hun bloedlijn hebben. Bij de Joden was dat anders. De kinderen van de BAD HOMBRES (zoals Donald Trump noemde een bepaalde groep) mochten blijven in de gemeenschap, en werden als Joden erkend. Dus, wat overblijft aan Joodse genen is heel gering. Veel Israëlische Arabieren (cq. Palestijnen) zijn genetisch meer Joods dan deze groep.

   Like

 7. saddy zegt:

  Hij heeft zijn verhaaltje gedaan dus hebben we hem in ieder geval niet meer nodig. Hup, insectenvoer.

  Mocht je geen interesse hebben om insectenvoer te worden dan komt goed nieuws uit engeland:
  1 op de 482 mensen sterft binnen 4 weken na een proefprik. Je hoeft helemaal niet te gaan rekenen hoeveel dat er anders geweest zouden zijn want, en dit is veelzeggend:

  mortality rates per 100.000 are lowest among the unvaccinated in every single age group.

  Cijfers van UK health security agency

  Geliked door 1 persoon

 8. ronjaspers zegt:

  Hier waarschuw ik mensen al ongeveer 14 jaar voor,dat de satanische globalistische elite 90% van de wereldbevolking uit wil moorden.

  Geliked door 1 persoon

 9. R Thomasson zegt:

  Ik denk niet dat veel Israëliërs zijn trots op WEF-adviseur Yuval Noah Harari. En er is ook weinig reden trots op hem te zijn. Deze man laat duidelijk zijn psychopathische trekken zien. Aan de andere kant, misschien heeft hij nog, in tegenstelling tot andere WEF en NWO-monsters, ook een menselijke kant. Als een insider, probeert hij de wereld tijdig te waarschuwen voor een dodelijke globalistische agenda, die zeer gevaarlijk is voor de mensheid, en het bestaan van de wereld. De “transhumanistische agenda” betekent het overwinnen van de biologische soort mens door kunstmatige intelligentie. Maar er zijn paar onbeantwoorde vragen: a) Wat gaat men wereldwijd met 8 miljard mensen doen? Worden ze uitgeroeid? Verwachten hij, en zijn WEF-vrienden, gigantische Sobibor look-a-like wereldwijd vernietigingskampen? Of met “A Little help from his Pharma Friends” zullen “vaccines” wonderen doen https://www.youtube.com/watch?v=0C58ttB2-Qg De Big Pharma heeft zich al eerder als zeer effectief bewezen: IG Farben en de Zyklon B. De huidige pharma zou het efficiënter doen. b) “We hebben de grote meerderheid van de bevolking in de vroege 21e eeuw niet nodig, omdat moderne technologieën de menselijke arbeid economisch en militair overbodig maken.” Hier geeft hij aan, dat DE AGENDA is geen conspiracy-theorie. De duistere entiteiten v.d. WEF werken samen met Tech bedrijven aan een geleidelijk uitschakelen van de mensheid. En het zal zeer snel gebeuren! Zeker als onze Quisling-regeringen met ze meewerken voor een handje vol dollars en belofte voor vervolg carrière. De elitaire politieke Rida
  Bennajem’s worden door de WEF/NWO Benaouf’s makkelijk omgekocht.
  DEEL 2

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @ R Thomassen; ben het met je eens zowel dl1 en 2 , ze zijn druk bezig met 5G onderschat het niet, ze kunnen je zo naar de andere wereld blazen daarmee, het water denk dat ze daar al veel langer een waterige agenda hebben lopen en via ons voedsel daarom willen ze de boeren ook kwijt “a la roodkapjes grootmoeder “om je beter te kunnen vergiftigen”, ze hebben dit soort dingen al eerder gedaan op verre plekken in de 3e wereld of te lang geleden en de schijt harari’s hebben geholpen met geschiedsverduistering op grote schaal, dus niet meer na te gaan maar hun overmoed en hun AI zal hun val worden gebeurt in 2024 en tot die tijd moeten we het zien uit te houden.

   Geliked door 2 people

 10. R Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Let op wat Juval Harari zegt: Er bestaan allemaal slimme mensen in Californië, New York en Peking, die deze fantastische toekomst met kunstmatige intelligentie en biotechniek en globale koppeling enzovoort plannen, EN DIE HEBBEN MIJ (de kleine man) NIET NODIG! ALS ZE AARDIG ZIJN, ZULLEN ZE ME WELLICHT EEN PAAR KRUIMELS TOEGOOIEN!!! Heeft deze WEF-slimbo gedacht dat juist zo’n situatie brengt OORLOG en BURGEROORLOGEN? Als mensen niets meer te verliezen hebben, gaan ze op oorlogspad. Dat gebeurde ook na de WO1 en de chaos tijdens de Weimar Republiek https://www.youtube.com/watch?v=0oGG__ihnVQ c) Wat gaan zij doen tegen mogendheden en landen die vijandig staan tegenover alles wat westers is? De islamitische wereld, Iran, Rusland en zelfs China? De westerse slimmeriken zijn kennelijk niet slim genoeg. Er bestaat geen enkel elektronisch apparaat zonder een zgn. “Back door” die de Chinezen hebben ingebouwd. Iedere apparaat die hun fabrieken verlaat heeft zo’n software. Paar klikken op een Chinese muis, en de hele boel staat stil: van een elektrische tandenborstel tot een nucleaire centrale. WIJ HEBBEN MET DEZELFDE “SLIMME” DEBIELEN TE MAKEN, die iedere oorlog sinds 1945 hebben verloren.

  Geliked door 2 people

 11. oudmarinier zegt:

  Oh…En jij bepaald dat …Yuval Noah Harari ??? Heb je jezelf al “verheven” tot de Here God Almachtig ??

  Geliked door 4 people

 12. Asgard zegt:

  Ik kan mij moeilijk voorstellen dat de bewoners van Israel deze malloot op handen dragen,…volgens mij misbruiken juist dit soort nepjoden juist ook het volk Israel.

  Geliked door 3 people

  • R Thomasson zegt:

   @Asgard. “Ik kan mij moeilijk voorstellen dat de bewoners van Israël deze malloot op handen dragen”. De meeste bewoners van Israël weten zelfs niet dat deze malloot bestaat. De plaatselijke media zorgt ervoor dat niets naar buiten komt van wat hij, de “Heydrich’s club” WEF, en alles wat er rondom de vaccinaties gebeurt. Zij houden zich aan veilige onderwerpen zoals wat Iran doet? Hoe gevaarlijk zij zijn? en andere onderwerpen rondom het Midden-Oosten. Er zal daar niets worden geschreven over gevaccineerden die plotseling zonder enige reden overlijden. Dat weet ik van iemand die in Jeruzalem woont. “Bei uns zijn geen gevaccineerden overleden direct na vaccinatie! De vaccin heeft Israël gered, en alles kon weer snel terug naar het oude normaal! …Ja er zijn ook hier gekke wappies die anti vaccinaties zijn..Het interesseert hen niet dat zijn andere mensen in gevaar brengen enz. Deze houding van de media is niet vreemd. De gehele media is in handen van …de globalisten. Niets opereert nog zelfstandig.

   Geliked door 1 persoon

 13. J zegt:

  We staan echt nietop dergeijke idioten t e wachten!

  Geliked door 1 persoon

 14. Kees zegt:

  Toch niet te geloven dat er opnieuw een hele hoop mensen achter een rare Duitser aanlopen, die een nieuwe wereldorde belooft. Houdt dat nooit op??

  Geliked door 3 people

 15. Hans M zegt:

  Zolang hij dan maar bij die meerderheid hoort dan hebben we geen probleem.

  Like

 16. Hovawart zegt:

  De Coronavaccinaties blijken niets anders dan een bizarre vorm van ‘strootje trekken’, een spuitje om te winnen of te verliezen………te blijven of te sterven.
  (gelukkig denken de huisartsen en specialisten daar anders over………..toch?)

  Geliked door 1 persoon

 17. J.v.d.Heijden zegt:

  Hebben we misbaksels van het type Harari e.d. in deze wereld nodig?
  Wou Hitler destijds niet alle joden weghebben.???

  Geliked door 1 persoon

 18. Frits zegt:

  Het is maar hoe je het leest en interpreteert. Idd gaat er veel werk uit handen genomen worden door robots ed. Om minder volk te hebben later hoef je niemand te vermoorden. Begin eens met (verplichte?) geboortebeperking. Duurt wat langer maar lijkt me een stuk humaner.

  Geliked door 1 persoon

 19. J.v.d.Heijden zegt:

  @oudmarinier, 17-8, 08:46
  IN DE ROOS..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 20. Hovawart zegt:

  De functieomschrijving “Agenda Contributor” voor het WEF is een uitnodiging om als eerste te worden opgeofferd wanneer er een sterke oostenwind gaat waaien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s