Schrijver woke-woordenboek op Sky News Australia

(Door: “Malpaso”)

De logica van het wokeïsme is om het leven van mensen van beide geslachten, maar ook van álle rassen te vernietigen. Het is nihilistisch en vernietigt alles wat het aanraakt. Het is een ijskoningin, het verscheurt vrienden en families. De groene wokeïsten beweren dat ze levens redden met hun agenda om olieproductie te beperken. Ze willen mensen zo dwingen tot dure alternatieve bronnen van wind- en zonne-energie en om dure elektrische auto’s te kopen.

Iedereen kent tegenwoordig ‘Woke’ en haar Orwelliaanse controle over óns taalgebruik en bereidheid om alles wat ze als ‘politiek incorrect’ beschouwen te cancelen en uit te schakelen. We horen steeds nieuws over bekende of minder bekende personen, die door hun ‘foute’ meningen niet meer welkom zijn of oude standbeelden die uit de publieke ruimte verwijderd worden, omdat ze niet langer zouden passen binnen het waanzinnige woke-wereldbeeld.

De woke-beweging, een extreme vorm van cultureel links, waaide vanuit de Verenigde Staten over naar de rest van de Westerse wereld. De Australische Dr. Kevin Donnelly kwam op het idee om een woordenboek van het wokeïsme (Dictionary of Woke) te maken. Hierin toont hij aan, hoe woke-ideologen door controle over taalgebruik hun maatschappelijke visies over ras, kolonialisme, seksuele geaardheid, gender, klimaat en stééds meer zaken aan íedereen proberen op te dringen. Officieel streven wokeïsten naar een ‘inclusieve, rechtvaardige maatschappij’, maar in de praktijk leidt hun ideologie tot de verdeling van de samenleving in allerlei kleine ‘onderdrukte’ groepen en subgroepjes, waarvan de ‘rechten’ worden opgeëist met extreem militantisme en geweld. Dit gebeurt o.a. door ons ‘fout’ taalgebruik publiekelijk te bestraffen.

In een interview voor Sky News Australia verklaarde Dr. Donnelly, dat woke een ware intellectuele ziekte geworden is, die wetenschap, scholen, de medische wereld en bijna alle media heeft overgenomen. Bij de vraag waarom het wokeïsme zo gevaarlijk is, verwees hij naar George Orwell’s “1984”, waarin Orwell aangaf dat wie het taalgebruik controleert, ook de gedachten van mensen controleert. Ook de communisten en Nazi’s begrepen heel goed de band tussen de controle van taal en de macht over het volk. In de Sovjet-Unie labelde men tegensprekers als ‘reactionair’ en stuurde ze nog naar Siberië, in Nazi-Duitsland ging men als ‘Untermensch’ meteen naar een ‘Lager’. De gevolgen van het wokeïsme gaan zeer ver, omdat zelfs lichte critici stigmatisering, sociale uitsluiting, canceling en baanverlies moeten vrezen. Toch kan men als burger weerstand bieden, aldus Donnelly. Hij gaf een voorbeeld van een moeder, die op de geboorteakte van haar baby het politiek correcte, gender-neutrale woord ‘geboorteouder’ gewoon helemaal doorstreepte, en het verving door ‘moeder’.

Door dit wokeïsme hebben buiten de universiteits-faculteiten, management-kantoren en overheids-ministeries vele miljoenen mensen het komende winter koud, zijn minder mobiel en betalen veel meer om hun huizen te verwarmen en naar hun werk te rijden. De meeste woke ‘klimaat-redders’ zien zelden dat gewone mensen hun portemonnee legen om de rekening te betalen bij het tankstation of de verwarming maar uitzetten. Tesla-rijders lijken wel de architecten van de oorlog tegen alle brandstoffen. Maar de échte slachtoffers betalen voor hun vroomheid: degenen die géén mogelijkheden hebben om dure elektrische auto’s en warmtepompen te kopen. Het hele wokeïsme is in strijd met de grondwetten van alle Westerse landen en de Universele Verklaring van de Rechten van de MENS.

Wokeïsme is een wrede sekte – gecreëerd door en voor bevoorrechten. Hoe het wokeïsme tegen te werken:

Je bent áltijd vrij wat ze je ook wijsmaken. Hou vast aan je principes. Aanbid ‘de wetenschap’ niet. Maak gelijkgestemde vrienden en kennissen. Vertrouw je eigen ogen en oren. Wees eerlijk, lieg niet zoals de Wokeïsten altijd doen. Wees een voorbeeld voor je omgeving en (klein-)kinderen. Als iets je niet bevalt, vertrek en laat het dan achter je. Word zelfredzamer met allerlei kleine dingetjes.

Is your workplace getting too woke? How to speak up.

Checklist to combat wokeism at your child’s school

The Dictionary of Woke: How Orwellian Language Control and Group Think are Destroying Westernsocieties; ISBN: 9781922810090

Door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Schrijver woke-woordenboek op Sky News Australia

  1. Alphons Mantel zegt:

    steeds hogere belastingen door immigratie en kilmaatsprookjes

    Like

  2. Ravian zegt:

    Mijn eerste introductie in de macht van taal was, eind zeventiger jaren, “De talen van Pao”, een boek van sciencefiction en fantasy schrijver Jack Vance.
    Daarna waren mijn ogen open voor hoe je middels woordgebruik, en het promoten dan wel verbieden van bepaalde woorden, het gedrag van de mens kunt manipuleren.
    Een klassiek voorbeeld is het manipulerende gebruik van de woorden “doden” dan wel “vermoorden” in de media.
    Zo “doden” Palestijnen altijd Israëliërs, maar “vermoorden” Israëliërs altijd Palestijnen.
    De meeste mensen lezen dit zonder er over na te denken, en registreren onderbewust dat de Palestijnen “goed” zijn en de Israëliërs “fout” zijn.
    Hetzelfde geld voor het claimen van woorden met een positieve betekenis voor allerhande nefaste doelen.
    Het woord “socialisme” is daar een goed voorbeeld van, “socialisme” heeft namelijk niets met sociaal zijn van doen, en staat in werkelijkheid voor parasiteren.
    Tegenwoordig stikt het van dit soort woorden, zoals “duurzaam” en “groen” bijvoorbeeld.
    En met het ontstaan de “Woke” (wakker; maar niet echt) beweging zijn de sluizen helemaal open gegaan…

    Like

    • Chris Dirick zegt:

      Hi Ravian, Jack Vance was een heel begenadigd schrijver. Ik heb ook veel van hem gelezen in mijn SF periode (die nogal lang geduurd heeft moet ik toegeven). Van alle SF schrijvers was Jack Vance mij het liefst. Hoe vreemder de werelden die hij beschreef hoe liever ik ze las. Want dan moest je je hersens in een kronkel draaien om mee te zijn in het verhaal. Er zijn echter mensen die dat niet lusten en er dus ook niet van kunnen genieten. Spijtig voor hun.
      De hedendaagse trend om woorden een andere dan de originele betekenis te geven stuit mij ook tegen de borst. Wat je zegt over Palestijnen/Israëlies of over de woorden duurzaam of inclusie is correct. Ik kan ze niet meer horen. Elke keer als ik die woorden hoor of lees denk ik : daar zijn ze weer met hun propaganda!

      Geliked door 1 persoon

      • Ravian zegt:

        “Er zijn echter mensen die dat niet lusten en er dus ook niet van kunnen genieten.”

        Ze kunnen het geeneens…
        Net zoals ze, bijvoorbeeld, zwarte slavernij niet in de context van de tijd kunnen plaatsen, een tijd waarin het de Nederlandse arbeider en zijn hongerige gezin in de plaggenhut geen haar beter ging dan een zwarte slaaf op een katoen plantage.
        Het is gewoon armoede in hun bovenkamer…

        Like

Plaats een reactie