De situatie escaleert en wordt steeds gevaarlijker

Azerbeidzjaanse troepen hebben op drie plaatsen Armeense stellingen met artillerie en grootkaliber wapens aangevallen.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Mochten de meldingen van een grootscheeps opgezette overval van het islamitische Azerbeidzjan op het christelijke Armenië waar blijken te zijn, dan is de internationale crisis in nog groter gevaar om uit te monden in een wereldoorlog. Want Armenië is verbonden met zijn beschermende macht Rusland, die kennelijk ook al zou zijn verzocht om zijn verdragsplicht te vervullen. Azerbeidzjan daarentegen is voor de EU belangrijk als gasleverancier en geldt als “betrouwbare EU-partner”.

Rusland kan het kleine Armenië niet in de steek laten, wordt echter nu in nog een militaire confrontatie gedwongen. Voor Moskou zou dat de reden kunnen zijn om te mobiliseren en het oorlogsrecht uit te roepen. Dat op zijn beurt zou de situatie in de Oekraïne-oorlog dramatisch veranderen.

De spanningen tussen de beide landen in de Kaukasus zijn niet nieuw en worden steeds opnieuw met militaire middelen uitgevochten. Blijkbaar gaat het bij de actuele gebeurtenissen echter niet om nog meer grens-schermutselingen tussen de beide landen, maar om het begin van een oorlog op een verdacht, in ieder geval uiterst gevaarlijk moment.

Het kan zijn dat de Azerbeidzjaanse leiding in Bakoe gebruik wil maken van de kritische situatie voor Moskou in de Oekraïne om het met Rusland verbonden Armenië te overwinnen. Van de EU verwacht Bakoe zeker geen echt verzet, want Europa heeft per se gas nodig, waarvandaan dan ook.

Het is echter de vraag of de Russen in een Azerbeidzjaanse solo op eigen risico geloven of veelmeer nog een door het Westen aangestuurde provocatie en escalatie vermoeden. De laatste mogelijkheid kan niet worden uitgesloten. De situatie is uitermate zorgwekkend.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De situatie escaleert en wordt steeds gevaarlijker

 1. Hovawart zegt:

  Wederom een prachtige zet,…..Heb je je ooit afgevraagd: “Wat is het snelst mogelijke schaakmat bij schaken?” Dat is het mat in twee zetten. Het mat in twee zetten (onbeleefd het gekkenmat genoemd) is eigenlijk nogal dom en is alleen mogelijk als jij of je tegenstander een paar heel slechte zetten doet….
  Laat dat maar aan de EU over……misschien leren ze er iets uit.

  Geliked door 3 people

 2. Hovawart zegt:

  De aanval vanuit de flanken beslist de strijd, en kost het totaal geen moeite…
  Rusland heeft Europa bijna omsingelt, enkel heeft Brussel dat nog niet door…die richten stug hun pijlen op het Oostfront.

  Like

 3. karton zegt:

  Ik hoor zojuist dat Befje Ollonkreng spoorslags is vertrokken naar het front ter plaatse, om te proberen om enkele zeer verouderde legervoertuigen te slijten. Je kunt álles van die moeder-overste zeggen maar ze is wél dapper !

  Geliked door 2 people

 4. VarAway zegt:

  De Kaukasus, maw Georgië, Armenië, Turkije, Azerbaijan is een altijd latent aanwezig KRUITVAT!

  Geliked door 1 persoon

 5. Dewaere zegt:

  Een nieuwe proxy-oorlog om het Russische front te verdelen, een oude militaire taktiek. Koop maar alvast een stevige paraplu tegen de atoomraketten, straks gaat de GGD weer jodiumpillen uitdelen, het kabinet en kamer zal dan wel naar de Antillen vliegen, zogenaamd állemaal op werkvakantie, ergens in december of zo. Heb al wat Colombiaanse huurmoordenaars gebeld, wel duur geworden door de inflatie, was eerst een tientje p.p., nu € 20, misschien subsidie aanvragen bij de overheid?

  Geliked door 4 people

 6. droevige mof zegt:

  Azerbeijan viel Armenië aan, dus is het een agressor, net zoals Rusland officieel een agressor is. Maar wacht, Rusland is bondgenoot van Armenië en Azerbeijan levert gas aan de EU. Dan is alles anders.

  Like

 7. bobzelf zegt:

  IK MOET U NATUUURLIJK WEER EERST EVEN WAKKER SCHUDDEN ..

  U LEEST OVERAL HULPGELDEN ??? LENING ???

  DIT GELD IS / ZIJN GEEN LENINGEN … HET IMF B.V HEEFT NOG NOOIT 1 EURO DOLLAR WEGGEGEVEN

  WAKKER WORDEN DUS . UKRAINE. UW GELIEFDE PLEURIS JOOD MET KEPPELTJE SLUIST MILJOENEN EN MILJARDEN WEG .. ALS MEEST CORRUPTE LANDJE TER WERELD .

  DUS LEES NU EVEN OP UW GEMAK VERDER. WHAHAHAHAHA

  OMDAT U NU BEGRIJPT DAT U . JAN LUL DUS DIT ALLEMAAL GEWOON GAAT BETALEN ..

  VERMITS ??? U EEN KALASHNIKOV ACHTER DE DEUR HEEFT STAAN . ??

  NOU IK GOK OP WAT EXTRA ROLLEN WC PAPIER. HAMSTERENN WHAHA

  WHAHAHAHAHA . HET ZAL WEL WEER MEEVALLLEN HE JONGENS ??

  WHAHAHAHAAH
  Hoewel er dit jaar al meer dan 2,2 miljard EU-hulpgelden naar Oekraïne zijn gestroomd, komt er nu weer geld beschikbaar voor de corrupte oligarchstaat. Dit keer gaat het om ongeveer 5 miljard euro die Oekraïne als “lening” zal ontvangen. Nogmaals, de EU-lidstaten moeten worden gevraagd om te betalen en aansprakelijk te zijn.

  Oekraïne wordt steeds meer een bodemloze put . Omdat de volgende tranche aan de staat moet worden overgemaakt, althans volgens de wensen van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen . En zodat er geen bezwaren zijn van individuele landen , worden ze gewoon uitgesloten van het besluitvormingsproces – een noodprocedure maakt het mogelijk.

  Omdat Oekraïne het geld dringend nodig heeft. Maar er zijn ook andere concessies gepland. De rentekosten voor de lening komen voor rekening van de EU – dus eigenlijk door de lidstaten – om Oekraïne verder te ontlasten. Maar “de mogelijkheid van een eventuele niet-terugbetaling van de hoofdsom tot het einde van de looptijd van de lening of tot het tijdstip van een mogelijke wanbetaling moet worden beperkt of uitgesteld”. De staten mogen geen inspraak hebben in de beslissing, maar moeten wel garantieverklaringen afgeven voor het bedrag. Deze 5 miljard zou een ander deel van de moeten zijn€ 9 miljard aan macrofinanciële bijstand beloofd aan Zelensky in mei.

  Blijkbaar is hulp dringend WHAHAHAHAHAAHAA …

  Aangezien het echter enkele maanden zou duren om de garantieverklaringen van de individuele EU-lidstaten te verkrijgen , moeten de fondsen beschikbaar worden gesteld terwijl de garanties tegelijkertijd worden verkregen. Omdat het waarschijnlijk niet zo eenvoudig zal zijn om met de afzonderlijke staten te onderhandelen hoeveel elke staat zal overnemen. In principe hadden echter alle lidstaten, met uitzondering van Hongarije, begin september al verklaard bereid te zijn verdere betalingen te doen , hoewel het nog onduidelijk was of dit in de vorm van leningen of subsidies zou moeten zijn, wat Oekraïne niet zou moeten doen. terugbetalen.
  EP Kamerleden tegen betalingen

  Liberale EP-leden spreken zich uit tegen onvoorwaardelijke betalingen aan Oekraïne . Dit is niet wat Oostenrijk wil, aldus EU-parlementslid Roman Haider . Enerzijds worden de nationale parlementen opnieuw volledig genegeerd door Brussel en anderzijds is er nog steeds geen bereidheid om het conflict op enigerlei wijze op te lossen . Er worden geen stappen ondernomen om te de- escaleren of zelfs te onderhandelen . “Als we geld en wapens naar Oekraïne blijven sturen en er is geen teken van de-escalatie, zal dit alleen maar leiden tot een totale oorlog.”. Gezien de effecten zoals inflatie kan deze escalatie niet in het belang van de Oostenrijkers zijn”, zegt Haider.

  Oekraïne al voor de oorlog voor miljarden graf..

  HELAAS HEEFT DIE OUWE LUL , DIE KLOOTZAK OP DIE STRANDSTOEL U IN 2009 AL GEWAARSCHUWD … WHAHAHAHAAAHA

  Het is ook de vraag waar de fondsen eigenlijk naartoe gaan . Omdat Oekraïne nog steeds het meest corrupte land van Europa is . Zelfs vóór de oorlog tussen Oekraïne en Rusland was het land een graf van een miljard dollar voor de EU .

  Alleen al de directe hulp bedroeg al minstens 17,5 miljard euro in de jaren 2014 tot 2021.

  lle hervormingsinspanningen liepen echter spaak door massale corruptie, zoals de Europese Rekenkamer in het najaar van 2021 moest constateren . En destijds trok hij zelfs de wettigheid van de EU-hulp in twijfel , aangezien aan twee van de drie voorwaarden niet was voldaan zijn.
  Zelensky wil ook meer geld van het IMF

  Maar de EU is niet de enige melkkoe voor de altijd veeleisende Oekraïense president. Off-Shore Accounts President en marionet oligarch Zelensky eist ook een lening van tussen de $ 15 miljard en $ 20 miljard van het Internationaal Monetair Fonds (IMF ). Insiders betwijfelen echter of het IMF – in tegenstelling tot de EU – het land vrijwillig een lening van deze omvang betaalt en verstrekt .

  U BENT DUS GEWOON DE LUL . GRIEKENLAND. ZAL BLIJKEN EEN GESCHIFT POPPENHUIS TE ZIJN . WHAHAHAHAHA

  OOM STRANDSTOELTJE ..

  Geliked door 2 people

 8. Andre zegt:

  Eventjes weer de rol van S. Kaag en het D666 van Soros.

  https://internationale-samenwerking.d66.nl/2018/02/10/europese-vergezichten-kaukasus/

  en hier nog 1 tje.

  Klik om toegang te krijgen tot Verslag-Reis-Georgie-en-Armenie-TAIS-en-IDI.pdf

  En dan het IDI, hoeveel miljoen had S. Kaag van NL belastinggeld een maandje of 2 terug gedoneerd daar?

  Het gaat hierom.

  https://en.wikipedia.org/wiki/South_Caucasus_Pipeline#/media/File:South_Caucasus_Pipeline_(BTE_Pipeline).svg

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s