Beperking van de bewegingsvrijheid: Plannen regelen strikt hoe vaak men de “15-minuten-stad” mag verlaten

In het Britse Oxford kan men zich binnenkort alleen nog vrij bewegen in zones.

(Door: Oliver Signus – Vertaling: E.J. Bron)

Britse politici keuren plannen voor klimaatbescherming goed. Het concept wordt al in de hele wereld op verschillende manieren stap voor stap gerealiseerd. De raad van het Britse graafschap Oxfordshire heeft plannen goedgekeurd om de bewoners in een van de zes zones op te sluiten. Daarmee willen ze een bijdrage leveren aan maatregelen tegen de klimaatverandering. Dat melden verschillende nieuwsplatforms, o.a. ook de Australische blogster “JoNova”.

Elektrische hekken sluiten gebieden af

De nieuwste fase van de “15-minuten-stad”-agenda voorziet in de afsluiting door elektrische hekken van de belangrijkste straten. Dan kunnen de bewoners zich alleen in hun eigen wijk vrij bewegen. Maar als ze de zone willen verlaten, hebben ze toestemming van het stadsbestuur nodig.

Camera´s bewaken iedere beweging

De nieuwe regeling dient in 2024 in te gaan. De bewoners mogen dan hun zone maximaal 100 dagen per jaar verlaten. Om deze toestemming te krijgen, moet iedereen de gegevens van izjn auto bij het stadsbestuur laten registreren. De autoriteiten kunnen dan alle bewegingen via intelligente camera´s in de hele stad volgen. Daarmee kan ook gecontroleerd worden hoe vaak iemand zijn zone verlaat.

Er worden maximaal drie toestemmingen per huishouden toegestaan wanneer er meerdere volwassenen met auto´s op één adres vermeld staan. Daarvan zijn bussen, reisbussen, taxi´s, bestelwagens, vrachtwagens, motoren en fietsen uitgezonderd. Bovendien zijn er speciale regelingen voor de bezitters van een blauwe sticker en personen met verzorgingsplichten, zet de “Oxford Mail” de plannen van het stadsbestuur uiteen.

Concept is onderdeel van WEF- en VN-agenda

Volgens “JoNova” heeft de raad van het graafschap Oxfordshire, dat door de Labour Party, de Liberal Democrats en de Green Party wordt geleid, al kort na zijn verkiezing in 2021 besloten om Oxford in zes “15-minuten-districten” te verdelen.

In hun verkiezingsprogramma´s zouden de wethouders zich niet hebben uitgelaten over concrete bedoelingen. In plaats daarvan waren er alleen maar vage formuleringen hoe ze “het milieu willen verbeteren”.

De “15-minuten-stad” is onderdeel van de agenda van het World Economic Forum (WEF) en de Verenigde Naties (VN). Daarbij voorziet het urbane woonconcept erin dat de mensen de meest belangrijke dingen in een straal van 15 minuten rondom hun woning kunnen afhandelen. De Colombiaanse wetenschapper Carlos Moreno gaf vorm aan dit begrip. En met o.a. dit plan won de Parijse burgemeester en socialiste Anne Hidalgo in 2020 de herverkiezing tot burgemeester.

Zakenmensen zijn niet enthousiast

Ook voor Brisbane, Melbourne, Portland en Buenos Aires bestaan plannen voor de “15-minuten-stad”. “Het is overal”, schrijft de met meerdere prijzen onderscheiden blogster.

In Oxford is de vooruitgang bijzonder dynamisch. Daar hadden wethouders ook de bevolking geënquêteerd. Maar onafhankelijk van het resultaat hadden ze aangekondigd dat het plan in ieder geval gerealiseerd zou worden. Daarbij interesseerde het hen niet wat de mensen daadwerkelijk van de plannen vinden, bericht “JoNova”.

De zakenmensen zijn niet enthousiast. Jeremy Mogford, eigenaar van drie hotels in de stad, noemde het plan “catastrofaal voor de economie”.

Café-eigenaar protesteert: “”Dat was het wat betreft de democratie”

Het stadsbestuur van het graafschap Oxfordshire had de plaatselijke ondernemingen dit jaar al met straatsluitingen en verkeersluwe maatregelen geërgerd. Maar dat had consequenties. De getroffen ondernemers klaagden over een aanzienlijke daling van het aantal klanten. Bovendien vernielden automobilisten in minder dan drie weken 20 paaltjes. En een gefrustreerde café-eigenaar plaatste uit protest een enorm affiche met het opschrift “Dat was het wat betreft de democratie”.

In het Britse Canterbury zou de opdeling van de stad in vijf verschillende districten gepland worden. Wanneer daar automobilisten zonder toestemming zones oversteken, moeten ze een boete betalen.

Bron:
epochtimes.de
Door: Oliver Signus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Beperking van de bewegingsvrijheid: Plannen regelen strikt hoe vaak men de “15-minuten-stad” mag verlaten

 1. Johan zegt:

  We leven nu dus in een ‘zachte’ diktatuur

  Like

 2. Daan Kranenburg zegt:

  Nep nieuws? Waar is dit te checken?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Volg de links in het artikel!

   Webmaster

   Like

  • ronjaspers zegt:

   Daan Kranenburg.Stop met tegen de spiegel te praten.

   Like

  • Inderdaad, is dit zo absurd dat ik dat ook dacht, dit kan gewoon niet waar zijn. Maar het is WEL waar, waar in de gedachte van onze grote Schwab vriend, die al dit moois voor ons in petto heeft. Schwab en zijn sidekick Hariri bedenken soms weer eens iets, het ene nog gekker dan het andere. En dan word het “losgelaten”, en kijken ze wat het doet. Soms zetten ze wat mensen in om hun gedachtespinsel te “promoten”, soms is het een video clip. Zoals laatst. Jesus was nepnieuws, de bijbel ook, Schwab werd onze nieuw God, en de WEF aanhangers waren de nieuwe goden. De clip circuleerde een tijdje over internet en gaf veel boze reacties. Dus dan verdwijnt de clip tussen de coulissen, en verder hoor je er eigenlijk niets meer van. Ook ik, niet eens kerks opgevoed, was woest. Wat denkt die vieze Schwab smeerlap wel niet, dit ging echt te ver!. Dus ik zie dit als weer een proefballonnetje, hopend dat dit zich vestigt in de belevingswereld van de mensen, en als het dan uiteindelijk in een iets mildere versie over ons word uitgerold, zullen we tegen elkaar zeggen. “Ach, het valt toch nog wel mee hoor, zo erg is het nu ook weer niet”.

   Geliked door 1 persoon

 3. eitreb zegt:

  een concentratiekamp komt wel heel dichtbij op deze manier

  Geliked door 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Past hier heel goed bij: Wie dit bedenkt, is psychisch goed in de war . . .

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  En dient zo snel mogelijk uit de samenleving verwijderd te worden !!

  Geliked door 1 persoon

 6. Even terugdenken aan verschillende grote demonstraties van de leetste paar jaren en je ziet wat de bedoeling is.
  Demonstraties als die in Berlijn verleden jaar zijn niet te onderdrukken door politie en andere “ordehandhavers” maar willen door regeringen onderdrukt worden.
  Is er voor de dictators een makkelijkere manier om dit soort dingen te voorkomen waarbij tegelijkertijd een hele boel informatie voor de mensen wordt onthouden.
  Moeilijk is het allemaal niet te begrijpen.

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Als de nederlandse boeren zijn bestolen (onteigend) van hun grond.Worden er tristate cities gebouwd in nederland.Hier worden de toekomstige slaven gehuisvest,die staan dan 24/7 onder permanente surveilance met camera,s en microfoons.Welkom in de NWO hel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wil Ik nog even de aandacht vestigen op een artikel wat Ik tegen kwam bij Frontnieuws over electrische auto’s
  Nou ben Ik niet zo’n kanjer als het over electriciteit gaat maar het rekensommetje wat hier gegeven wordt lijkt me wel zo ongeveer te kloppen met het gevolg dat al degenen die nu een dure electrische aoto gekocht hebben later met een geweldig vervoerprobleem komt zitten omdat ze hun auto op geen enkele manier op kunnen laden.
  Vanaf halverwege het artikel zo ongeveer.

  Nu willen ze elektrische auto’s verbieden om energie te besparen

  Vooral deze maakt iets duidelijk!!

  Update: met dank aan de lezer in de comments die heeft uitgerekend hoeveel kernreactoren er nodig zijn en tot de conclusie is gekomen dat we op zijn minst meer dan 200 nieuwe kernreactoren nodig hebben om überhaupt al die elektrische auto’s van stroom te voorzien. De politici die hierop aandringen leven in fantasieland, tenzij ze bereid zijn hierin te investeren. Ik bedoel, het is mogelijk, maar het zal niet goedkoop zijn!

  Stel je voor hoeveel windmolens we nodig zouden hebben om al die elektrische auto’s van stroom te voorzien. Je zou gewoon overal een leger van windturbines de skyline zien vervuilen. Het is onhoudbaar.

  https://www.frontnieuws.com/nu-willen-ze-elektrische-autos-verbieden-om-energie-te-besparen/

  Dat wordt dus bus en trein.

  Geliked door 1 persoon

 9. Julia zegt:

  Ook in dit gave landje gaan we geheel de verkeerde kant op en zal deze maatregel wel eens niet de ver van onze bed show zijn. Past geheel in het klimaatterrorisme en de WEF dictatuur die door ons WEF kartel VVD, D66, CU, CDA met ondersteuning van PvdA, Groen Links en Volt met sneltreinvaart wordt door geduwd. Zeg niet dat dit complot denken is tot op heden hebben de complot denkers de weldenkende onder ons hun gelijk gehad.

  Geliked door 1 persoon

 10. Snappie zegt:

  EU onderdanen verdwijnen in oeigoer kampen. Wir shaffen das!

  Geliked door 1 persoon

 11. Svalbard zegt:

  Ik las dit bericht al een aantal dagen geleden, want Amir Tsarfati uit Israël maakte hier ook melding van. Hij geeft inderdaad zeer betrouwbare informatie, en dat weet ik uit eerdere berichtgeving van hem over diverse zaken, waarbij dit nieuws vaak pas een week later hier te lezen was. Helaas komen deze berichten vrijwel nooit aan bod bij b.v. de NPO of RTL4.
  We worden over het algemeen met allerlei zaken afgeleid, terwijl men achter de schermen en uit het zicht allerlei zaken bekonkelt die uiterst nadelig voor de man in de straat uitpakken.
  En zo worden we steeds weer voor voldongen zaken gesteld!
  Eerst waren er de lockdowns vanwege Covid-19, en inmiddels is toch wel duidelijk dat die geen effect hebben gehad. Maar straks zitten we dus met klimaat-lockdowns, die al even weinig effect op het klimaat zullen hebben.
  Ook die zogenaamde stikstofdiscussie zal tot armoede en voedselschaarste leiden, hetgeen volgens mij ook precies de bedoeling is. Als we straks veel minder boeren hebben, en door de instroom van steeds meer migranten ons land steeds dichter bevolkt raakt, dan onstaan er tekorten aan voedsel. Dat gaan we vervolgens importeren en dientengevolge over grote afstanden transporteren. Alsof dat geen stikstof veroorzaakt, of CO²?

  Geliked door 1 persoon

 12. Ravian zegt:

  Zo hé, opsluiten in je eigen land is al niet meer genoeg blijkbaar.
  De juiste naam hiervoor is vrijheidsberoving, en dat is strafbaar.
  Lui die met dit soort beleid komen moet je gewoon opknopen…

  Like

 13. Hovawart zegt:

  ” Steeds een stapje verder, steeds een beetje minder, de knevel trekt aan”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s