Minister van Binnenlandse Zaken van de Oekraïne en zijn plaatsvervangers komen om bij helikoptercrash in de buurt van Kiev (+ video)

(Vertaling: E.J. Bron)

De nationale politie van de Oekraïne bevestigde vanochtend de dood van de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, Denis Monastryrski (foto), zijn eerste plaatsvervanger en een staatssecretaris bij een helikoptercrash in de buurt van Kiev.

Er is nog geen informatie over bekend waarom de leiding van het ministerie van Binnenlandse Zaken met een helikopter onderweg was.

De helikopter zou in de buurt van een kleuterschool in de stad Brovary zijn neergestort. Daarbij kwam het tot een explosie en een brand. Volgens politiechef Igor Klimenko was de helikopter van de staatsdienst noodsituaties van de Oekraïne.

Volgens voorlopige informatie kwamen bij het ongeluk 18 mensen om het leven, waaronder drie kinderen. Er werden meerdere gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. “Of het sabotage, een technisch mankement of een overtreding van de vliegveiligheidsregels was, zullen we weldra achter komen”, zei Anton Gerasjtsjenko, een adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Minister van Binnenlandse Zaken van de Oekraïne en zijn plaatsvervangers komen om bij helikoptercrash in de buurt van Kiev (+ video)

 1. LUCIA zegt:

  Niet erg voor de slechte mensen die hierdoor omkwamen, wel erg voor de echte.

  Like

 2. Frans zegt:

  Die zullen wel door eigen vuur uit de lucht geschoten zijn. Net zoals het appartementencomplex.

  Like

 3. Gienekehado St. zegt:

  😢😢😢😢😢!!

  Like

 4. Peter. zegt:

  Russen of het klimaat ,iets anders zal het niet geweest zijn ,dat zijn de hoofddaders voor alles ,volgens de media .

  Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  Verschrikkelijk voor die kinderen,niet voor die nazi,s.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Moet ik hierom treuren dacht het niet wel triest voor de burgers die hierdoor zijn omgekomen. Zelensky en zijn aanhang juichen toch ook als er een Russisch toestel uit de lucht wordt geknald sterker nog zij zien dit als een heldendaad. Eens zullen al die oorlogshitser boeten.

  Like

 7. Ravian zegt:

  De getoonde puinzooi komt niet overeen met de schade die je verwacht na een helikopter crash.
  Hier is heel wat meer omlaag gekomen dan een helikopter…

  Geliked door 1 persoon

  • chrisdirick zegt:

   Ravian, het was weliswaar een grote helicopter (18 mensen) maar ik denk dat je gelijk hebt. Ik vind het ook frappant dat er iemand zo vroeg bij was om dit (professioneel) te filmen. Aan de vlammen te zien is het ongeluk (?) pas een paar minuten daarvoor gebeurd. In de reportage is geen sprake van andere helicopters.

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Het betrof een in Frankrijk geproduceerde Super Puma, en daar gaan maximaal 24 man in dacht ik (minder als het er eentje ingericht voor VIP transport was).
    Maar je praat dus over zo’n vijf ton aan helikopter plus nog eens maximaal zo’n tweeeneenhalve ton aan brandstof (ALS het ding volgetankt was, wat onwaarschijnlijk is), met een maximumsnelheid van ongeveer 275 kilometer per uur.
    En dat veroorzaakt dus bij een normale crash nooit zo veel en zo wijd verspreide schade als hier getoond wordt.
    Ik denk dus dat deze helikopter uit de lucht geschoten is, met een zware luchtafweer raket, waardoor er over een groot gebied brandende onderdelen van zowel de helikopter als die raket zijn terecht gekomen…

    Like

 8. boorzalf zegt:

  Gewoon uit de lucht geschoten door de Oekies. Foutje bedankt!!!!

  Like

 9. D. G. Neree zegt:

  Ik schat in dat deze minister op het punt stond om in verzet te komen tegen Zelensky of op zijn minst openlijk begon te twijfelen over de huidige koers van de heer Z.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s