Oekraïners nu zeker van de overwinning: “We parkeren onze tanks op het Rode Plein in Moskou

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor de eerste verjaardag van de Russische interventie zijn de Oekraïners steeds zekerder van de overwinning. Oleksiy Danilov, Zelensky´s veiligheidschef, heeft het er al over om de eigen tanks op het Rode Plein in Moskou te parkeren. Ondertussen tekent zich echter het volgende grote offensief in de Donbass af.

“Wij parkeren onze tanks op het Rode Plein in Moskou en dat zal gerechtigheid zijn”, benadrukte Oleksiy Danilov, de baas van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad maandag in Kiev. En hij bevestigde dat de Oekraïne “alle Russische troepen van zijn grondgebied zou verdrijven.”

Zelensky´s veiligheidschef: bloedigste veldslagen zijn ophanden

Danilov zwoer bovendien dat aan de Oekraïne recht zal worden gedaan voor de duizenden burgers die gedood werden. Maar terwijl de Oekraïners na het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden steeds zekerder worden van de overwinning, dreigt het volgende grote Russische offensief in de Donbass. Daarvan is is ook Zelensky´s veiligheidschef zich echter bewust. De bloedigste veldslagen zouden de volgende maanden nog komen, zei hij.

Groot offensief rondom de verjaardag

De Oekraïne houdt volgens inschatting van het Amerikaanse Instituut voor oorlogsstudies (ISW) tekening met een grootscheeps opgezet Russisch offensief omstreeks omstreeks de verjaardag van de interventie. Een begeerd doel voor Poetins offensief in de Oekraïne-oorlog zou Bakhmut kunnen zijn. In de afgelopen weken stond de stad in het oosten van de Oekraïne in het middelpunt van de gevechten.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Oekraïners nu zeker van de overwinning: “We parkeren onze tanks op het Rode Plein in Moskou

  1. Julia zegt:

    We kunnen onze borst weer nat maken de NPO gaat de hele week aandacht besteden i.v.m. met de herdenking 24 februari a.s. dat het precies 1 jaar geleden is dat de Russen de Oekraïne binnen vielen. Let wel het begon vanochtend al 400 kinderen in de Oekraïne gedood door de oorlog het is intens triest maar bekijk wel even de realiteit en de medaille van twee kanten . Deze oorlog gaat over geld en macht en de essentiële grondstoffen die de Oekraïne rijk is. Beide partijen zijn de schuld van de onnodige doden onder de burgers mede de VS, NAVO, EU en uiteraard onze regering zij zijn degenen die de corrupte Zelensky blijven ondersteunen met wapentuig Zelensky, EU, VS en NAVO zijn niet bereid te onderhandelen dan zal de oorlog met steun van het Westen heel lang gaan duren en het bloedvergieten nog heel veel levens eisen. Uiteindelijk kun je een oorlog alleen beëindigen door onderhandelen en niet eindeloos met wapens. Wat doet het Westen weer nog meer wapens leveren om de boel te escaleren dat uiteraard niet al te best gaat aflopen. Waar staat de Nederlandse regering weer mee vooraan een brief te schrijven aan het OS om Russische sportmensen uit te sluiten. Wie is er nu flink haar verstand aan het verliezen??????? Binnen de EU is er maar één leider die zijn volle verstand nog bij elkaar heeft namelijk Orban een zeer triest balans dus.

    Geliked door 4 people

  2. Alphons Mantel zegt:

    De echte reden voor de recente inval door Rusland in Oekraine wordt zelden bekend gemaakt. De NAVO en Ukraine begonnen vanaf 2014 met het onderdrukken en vermoorden van Russen in de Donbass. Vanaf 2014 zijn er naar schatting 15.000. Russen vermoord in de Donbass.
    Poetin heeft verdere massamoord op de Russen effectief voorkomen.
    De Nederlandse hoogleraar mensenrechten en de ministers zijn hierover opvallend stil.

    Geliked door 7 people

  3. Cathja zegt:

    Nou nou, ze trekken opeens wel een héle grote broek aan! Ik zou me liever wat bescheidener opstellen. Hun ‘zekerheid’ zou wel eens heel anders kunnen uitpakken….

    Geliked door 2 people

  4. karton zegt:

    Een tank op ’t Rode Plein parkeren ? whawhawhawhoewhoe !!!!
    Leer zo’n ding eerst maar eens te besturen !

    Geliked door 4 people

  5. Jules Vismale zegt:

    Zelensky moet alleen wel goed oppassen dat hij niet hetzelfde als Napoleon en Hitler gaat denken die ook meenden dat zij Moskou konden veroveren! Ik wens inderdaad het einde van Poetin wel toe maar wil er belist ook geen regering voor terug die nog veel erger is!

    Geliked door 1 persoon

    • Ravian zegt:

      “Ik wens inderdaad het einde van Poetin wel toe maar wil er belist ook geen regering voor terug die nog veel erger is!”

      Onderbouw dat eens zou ik zo zeggen…

      Minstens 120 miljoen Russen zijn het namelijk niet met je eens.
      En die hebben er meer verstand van dan Jules Vismale vermoed ik zo.

      Like

      • Jules Vismale zegt:

        Heb jij anders zoveel verstand van de Russen? Anders kun je jezelf net zo goed via een hypnotiseur laten terugplaatsen naar de tijd van Jozef Stalin om erachter te komen hoe die vent precies was! De Russen lijken bovendien al eeuwenlang niet eens te weten wie ze nou echt als leiders willen hebben!

        Like

      • Ravian zegt:

        Ik wil je niet verontrusten, maar Vladimir Putin en Jozef Stalin zijn twee geheel verschillende personen…

        En nu wacht ik nog altijd op die onderbouwing waarom Putin zo nodig weg moet.
        Maar gezien je antwoord kun je dat blijkbaar niet, en blaat je dus blijkbaar maar domweg de welbekende NPO anti Putin propaganda na.
        De rest vul je zelf maar in…

        Geliked door 1 persoon

  6. Andre zegt:

    Ja natuurlijk weer een hoop blablabla maar dat is natuurlijk omdat de grote baas zometeen zn toespraak gaat doen. Rusland heeft de veiligheid van opa demente Biden gegarandeerd met zn carnavalsbezoek aan Kiev en Bakhmut bestaat dat nog? Rusland gebruikt vacuum bommen en dan is er niets meer. Kunnen jullie nog de bom op Beiroet herinneren met die rare drukgolf die eruitzag als een soort haagse stolp? Nou die dingen.

    Geliked door 2 people

  7. Zulke gasten moeten natuurlijk de overwinning preken want verlies preken zou zo maar een opstand in het leger kunnen veroorzaken.
    Allemaal zo doorzichtig als wat.
    Daarbij komt, dat dit soort onzin het gevolg heeft dar er nog meer geld naar Oekraine gaat en in de bodemloze put verdwijnt.

    Geliked door 2 people

  8. jantjeuitnl zegt:

    De Oekraïne heeft geen schijn van kans.
    Overgave betekent het einde van het bloedvergieten van vnl. jonge mannen.

    Geliked door 1 persoon

    • De jonge mannen uit Oekraine die naar het front geprest worden kunnen van alle leeftijden zijn Jantje.
      85 jaar en half invalide.

      https://rumble.com/v2aanrw-85-years-old-guy-was-attempted-to-summon-to-frontline-in-ukraine..html

      Like

      • karton zegt:

        @ Henk der N. op 21-2-2023 om 13.28 u.
        Óók 85 jarigen behoren tot de doelgroep, lees ik ?
        Potverdorie……..nou heb ik vele nachten in de vrieskou aan de DDR-grens liggen afluisteren/observeren, heb geholpen de inval in de Varkensbaai in Cuba te doen mislukken, heb de bouw van de Berlijnse muur geprobeerd te voorkomen en nú zal ik óók nog eens moeten vechten voor Oekraïne ?
        Ik “vecht” nu plm. dagelijks tegen de overheid en enkele van haar instanties (o.a. RDW en Belastingdienst), en nu dít weer.
        Ik geef de pijp maar aan Maarten, denk ik. (nee, niet aan van Rossum, die kan wat mij betreft de Knokkelkoorts krijgen).
        Oh gelukkig, ik droomde ff dat ik in Oekraïne verbleef, sorry.

        Like

  9. Peter zegt:

    Denk dat hij redelijk veel wodka zuipt en aan korsakov lijdt .In Irak liep vroeger ook zo’n malloot rond .

    Geliked door 3 people

  10. xzorro123 zegt:

    Toch geen reden om nu te juichen voor de successen. Als Rusland/ Poeting het benauwd krijgt, dan wordt alsnog kernwapens gebruikt door de Rusland.
    Ik heb meelijden met de Oekraiense bevolking. Een leider als Zelensky gooit slechts olie op het vuur…..

    Like

  11. Harry zegt:

    Misschien worden er ooit nog wel eens westerse tanks op het rode plein geparkeerd .
    Maar dan zullen de Russen die eerst wel aan flarden hebben geschoten en daar zelf geparkeerd zodat iedereen dat kan aanschouwen .

    Like

  12. koosv8 zegt:

    De Westerse Complotten worden steeds dommer. De machthebbertjes in Brussel zijn dommer dan de idioten aan de overkant van de Atlantische Oceaan. De CIA doet niets anders dan Complotten smeden, maar wie daar achterkomt is een complotdenker. De Media draait echt vrijwel alles 180graden om. MH17? de Russen. Duur gas, de Russen, dure olie de Russen.
    En Oekraïne gaat winnen, draai dat dan ook maar om. DE RUSSEN. Weg met de NAZI’S.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie