Voor vluchtelingen: Duitse stad gooit 40 langjarige huurders uit hun woningen

(Vertaling: E.J. Bron)

In de districtsstad Lörrach in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn de poppen aan het dansen: daar werden 40 langjarige huurders uit hun woningen gezet. Officiële reden van de gemeentelijke woningbouwvereniging: “We hebben plaats nodig voor (Oekraïense) vluchtelingen.”

Lörrach ligt de het drie landen driehoek Duitsland-Frankrijk-Zwitserland, is een schilderachtige districtsstad met 50.000 inwoners. Normaal gesproken is de wereld hier aan de rand van het Zwarte Woud nog in orde. Maar nu gaan de bewoners op de barricades, op internet zijn de poppen aan het dansen. De stedelijke woningbouwvereniging heeft van 40 langjarige huurders in een gemeentelijke woningcomplex (foto) de huur opgezegd, omdat de stad plaats nodig heeft voor vluchtelingen: “Zoals u weet, registreert Duitsland een aanzienlijke toestroom van vluchtelingen uit de Oekraïne en andere wereldregio´s,” staat er in een brief van de stad. Daarom zou men zijn aangewezen op de reservering van bestaande woningen.

Chef van de huurdersbond: hondsbrutale ontslagbrief

Aanstaande maandag zal aan de huurders in een bijeenkomst officieel bekendgemaakt worden hoe het nu verder met hen moet gaan. De stad heeft toegezegd te helpen bij het verkrijgen van een vervangende woning. Veel huurders echter, die al tientallen jaren in hun woningen wonen, willen geen vervangende woning.

Huurder Manuel M. (34): “Smeerlapperij. We hebben drie jaar op de woning gewacht, we zijn er pas vijf maanden gelden ingetrokken.” De chef van de huurdersbond van de deelstaat, Rolf Gaßmann: “De onderbrenging van vluchtelingen is geen reden tot opzegging. Een hondsbrutale brief van de woningbouwvereniging.”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Voor vluchtelingen: Duitse stad gooit 40 langjarige huurders uit hun woningen

  1. Henk zegt:

    Links de hufters en landveraders

    Geliked door 1 persoon

  2. karton zegt:

    Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een dergelijke manier van “handelen” door de overheid, óns ook te wachten staat.
    Maar wat ik NIET begrijp : waarom kan het niet gaan als in de tijd van de zg. Boerenopstand in Hollandscheveld in 1963 o.l.v. “boer Koekoek”.
    De huisraad en machines van diverse boeren zouden in beslag worden genomen t.b.v een executoire verkoop door de Belastingdienst. Op de dag dat een deurwaarder zou komen om te noteren welke bezittingen de boeren hadden, hadden zich zoveel mensen IN en ROND de boerderijen van de betreffende boeren verzameld, dat het voor de deurwaarders onmogelijk was geworden om naar binnen te kunnen gaan, vanwege de mensen IN de boerderij, ze stonden daar letterlijk tegen elkaar gedrukt.
    De deurwaarders zijn onverrichterzake weer vertrokken. Hoe de Belasting later waarschijnlijk toch aan geld gekomen is, weet ik niet.
    Op deze manier zou men kunnen verhinderen, althans voor enige tijd, dat iemand uit zijn/haar huis wordt gezet. Indien meerdere woningen op deze manier zouden worden bezet door tegenstanders van de uitzetting, zou de overheid mensen tekort komen om hun vuile spelletje te spelen.

    Geliked door 3 people

  3. Jules Vismale zegt:

    Wat mij betreft vallen de 40 huurders en de overige inwoners van Lörrach al het linkse tuig van die stedelijke woningbouwvereniging aan dat hen uit hun huizen proberen te verdrijven! Er moest toch zo nodig een Verenigd Europa komen maar het samensmelten van allerlei verschillende volkeren om een multiculturele samenleving te creëren, waaronder talloze figuren uit het oosten, zorgt haast voor een ware tijdbom!
    Ik las zelfs ooit in een boek over, ‘De Kameleon – Recht door zee (1982)’, dat bepaalde huurders en boeren in het dorp Lenten, waar Hielke en Sietse Klinkhamer woonden, een stel projectontwikkelaars daar illegaal huizen wilden bouwen, de smederij van Klinkhamer wilden doen verdwijnen en zelfs heel wat boeren chanteerden die dan meer extra moesten gaan betalen voor de huur van hun boerderijen. De familie Plantinga, die hierachter zaten, werden toen gelukkig ontmaskerd en Lenten uitgejaagd!
    En even een wijze oproep aan alle reageerders van E. J. Bron en de overige Nederlanders: als dergelijke linkse klootzakken van soortgelijke woningbouwverenigingen gaan proberen om jullie uit uw huizen te verjagen om daarin Oekraïners, asielzoekers en vluchtelingen in te huisvesten, ga dan naar de kantoren van zulke blauwe jakhalzen toe om daarin te bivakkeren totdat jullie je huizen terug krijgen!
    Dit soort uitschot mag zelfs gewoon, gedompeld in pek en veren, op een spoorrails Nederland, Duitsland en de rest van de EU voorgoed worden uitgejaagd!

    Geliked door 2 people

  4. Cathja zegt:

    Schandalig wat hier gebeurt! Trouwe huurders voor vele jaren moeten opeens hun boeltje inpakken…., en weg wezen!
    En dat allemaal voor de ‘tijdelijke’ opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.
    ‘Reservering van bestaande woningen’…., wat is dat voor flauwekul? Zijn er dan nergens woningen die in de planning staan voor renovatie of zo? Zo ga je toch niet met je burgers/huurders om?

    Inderdaad, een hondsbrutale daad van de woningbouwvereniging!

    Geliked door 2 people

  5. antiislamnu zegt:

    Geweldig laat ze maar voelen waar ze op gestemd hebben de zogenaamde Duitse barmhartigheid.
    Wil je het waarden westen prima dan ook oekie’s in jou huis stuur nog wat tanks heb je dadelijk helemaal geen huis meer .

    Geliked door 1 persoon

  6. Nu word deze smeerlapperij verkocht als hulp voor Oekrainers.
    Hoe lang is het wachten op eenzelfde soort zaken ten gunste van de zogenaamde vluchtelingen.
    Duidelijk wordt hier weer het credo eigen volk laatst naar buiten gedragen.
    Dit wordt als proefballonnetje nu in een kleine stad gedaan om af te wachten wat de reacties zijn, maar later komen ook de grote steden aan de beurt.
    De omvolking moet doorgang vinden nietwaar

    Geliked door 4 people

  7. Sinyo zegt:

    Des ies ka Dicker Hund mehr. Dies ies SCHWEINEREI.
    Die Behörden denken “Die Mieter können uns am ARSCH lecken”.
    In Kölle ies was anneres die feieren Fasching, nennen sich die Jecken.
    Die Mieter wurden “raus” geschmisschen.
    Des ies- nennt man eenfach – BESCHISSEN.

    Like

    • karton zegt:

      @ J,v,d.H. op 21-2-2023 om 11.16 u.
      Ik lees : “kartonnen doos.”
      Voor álle duidelijkheid : Ik heb hier niets mee te maken !!!!
      Groeten, @karton !
      😂

      Like

  8. J.v.d.Heijden zegt:

    … en als je geen vervangende woonruimte kan krijgen
    moet je zeker in een kartonnen doos daan wonen…?
    Vraag me af of ze die waanzin hier ook willen doordrammen…

    Geliked door 1 persoon

  9. Julia zegt:

    Tijd voor een massale opstand. Die idioten en oorlogshitsers maken het met de dag bonter. Wie laat zich zonder meer uit huis plaatsen om plaats te maken voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Zij zijn zelf gevlucht, komen met auto’s dan spreek ik niet over vluchtelingen. Tijd dat ze hun corrupte leider Zelensky eens aanpakken hij is degene die de oorlog bewust in opdracht van de VS in stand houdt en blijft smeken nog meer oorlogstuig en vertikt te onderhandelen dat vele onnodige doden onder de burgers kost en zijn land verder in puin wordt geschoten.

    Geliked door 2 people

  10. Marc zegt:

    Praatjes vullen geen gaatjes: de hens in alle gebouwen, ook die van roverheid

    Like

  11. ronjaspers zegt:

    Zoals nazi/rotschild en bilderberger klauSS schwab al zei: You will own nothing,and you will be happy.Gewoon doorslapen en nooit meer wakker worden.

    Geliked door 2 people

  12. HTT zegt:

    De wet verplaatsing burgers zit in nederland alvast in de gereedschapkist.
    Hoor nu steeds vaker over uitzetting, bijv ouderen van wie kinderen het huis uit gaan, studenten die met bijvoorbeeld 3 vrindinnen in een flat wonen, bovendien nog een flat in eigendom, geen huur. Moeten weg anders boete per maand tot een bedrag van 25.000 euro. Wat een getreiter. Natuurlijk komt dit ook naar nederland. Ze zeggen ook nog ronduit om welke reden het is. Gaan gewoon door. Het nieuwe normaal!

    Geliked door 1 persoon

  13. Harry zegt:

    Een paar handgranaten en een paar jerrycans met benzine doen vast en zeker wonderen , mits op de juiste plaats gedropt .
    Dat soort schrikt zich al dood als er iemand met een fakkeltje voor de deur staat .
    Laffe rotzakken zonder schuldbesef .
    Zal wel toeval zijn , maar het is wéér in Duitsland !
    Maar om een boze moffin vóór te zijn , daar hebben we er hier ook een paar van !

    Like

  14. mooinique zegt:

    Als mens heeft dacht ik iedereen recht op onderdak. Kunnen die Duitsers niet bij de EU aankloppen?! Van hè we worden gedwongen na 40 jaar huur uit ons huis gezet voor zogenaamde vluchtelingen? Hilfe! Is die EU misschien toch nog ergens goed voor. 🤪

    Geliked door 1 persoon

  15. henryN zegt:

    Was even verbaasd toen ik las: de stad gaat helpen met het zoeken naar vervangende woonruimte!!!! Indien ze dat zouden doen voor die “vluchtelingen etc” zou je er nog me kunnen leven maar ik denk dat het een illusie is dat de stad gaat meehelpen zoeken naar woonruimte want als die er is of zou zijn ,zouden die huurders er ook niet uitgezet hoeven te worden!!!!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie