Schokkende studie van de EU: Duitse industrie tegenover de VS en China in het nadeel

(Vertaling: E.J. Bron)

Slachtoffers van de zelf veroorzaakte energiecrisis zijn niet bijvoorbeeld de geopolitieke concurrerende machten Rusland of China, maar de Europeanen zelf. Dat blijkt uit een geheim document van de Europese Commissie.

Teneur: veel directeuren van ondernemingen in de EU zien de toekomst pessimistischer tegemoet dan tijdens de corona-”pandemie”. Speciaal over de Duitse middenstand wordt gezegd: “De prijsontwikkeling dwingt ongeveer 40% van de ondernemingen ertoe om investeringen in de groene en digitale transformatie op te schorten. En bijna één op de vier ondernemingen overweegt (of is hier al mee bezig) om aandelen, productie of arbeidsplaatsen naar het buitenland te verplaatsen.”

Zulke bevindingen blijken uit de resultaten van een peiling van de “European Roundtable for Industry”. Derhalve willen de leidingen van EU-ondernemingen gemiddeld 34% van hun geplande investeringen tijdelijk opschorten, 15% zelfs voorgoed.

Daarbij komen duidelijke concurrentienadelen tegenover andere landen. Zo is tegenover de VS de staatssubsidie in Duitsland duidelijk lager, en tegenover China ontbreekt het aan goedkope stroom uit de zonne-industrie.

Volgens het EU-document zou het vooral tot problemen komen voor energie-intensieve branches zoals de chemie, de bouwnijverheid of de metaal-, staal-, papier- of elektronica-industrie. Het document wijst er op dat in staalbedrijven in Bremen en Hamburg de productie al verlaagd werd. Bovendien willen marktleiders zoals BASF, BMW of Volkswagen fabrieken verplaatsen of liever in nieuwe in China of de VS investeren. De “de-industrialisering” van Duitsland is al lang begonnen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Schokkende studie van de EU: Duitse industrie tegenover de VS en China in het nadeel

 1. Ravian zegt:

  “en tegenover China ontbreekt het aan goedkope stroom uit de zonne-industrie.”

  Tegenover China?
  Goedkope stroom uit de zonne-industrie bestaat helemaal niet.
  China draait op gas, kolen, en nucleair.

  De veruit belangrijkste factor in de concurrentie positie van de EU industrie was goedkope en betrouwbare energie uit spotgoedkoop Russisch gas.
  Dat is dan nu vervangen door de duurste en onbetrouwbaarste energie ter wereld; energie opgewekt met behulp van zon en wind.

  Het spotgoedkope Russische gas gaat dan inmiddels naar de grootste concurrent van de EU industrie: China.
  En even voor de duidelijkheid; ook als de huidige oorlog voorbij is gaan deze gasleveranties nooit meer terug komen, of in ieder geval nooit meer in het volume en aan de prijs zoals die was.

  De EU is dus als industriegebied voorgoed uitgeschakeld, de kip met de gouden eieren is geslacht, en honderden miljoenen idioten binnen de EU hebben al zwaaiende met geel-blauwe vlaggetjes hun eigen economische ondergang staan toejuichen…

  Geliked door 3 people

 2. Peter zegt:

  Miljoenen spuiten gekocht die zo in de vuilnisbak belanden ,gas en olie veels te duur ingekocht ,grote bedrijven vertrekken door de regelgeving naar het buitenland ,Warenhuisketen gooit 52 van de 127 filialen dicht ,en die kan je vergelijken met de Bijenkorf,,nee ze zijn daar lekker bezig .Over de verpaupering van de steden maar niet te spreken ,leegstand van winkels ,alles is daar vergelijkbaar met een achterbuurt in Zuid Afrika .

  Geliked door 1 persoon

 3. saddy zegt:

  En ondertussen:

  Russia DELIVERS enriched Uranium to France- -Seventh delivery since Ukraine war began

  Business as usual, zolang jij maar onteigend wordt door de bewust hoge inflatie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s