Thüringen: 47% van de jonge volwassenen zouden op de AfD stemmen

(Door: Henry Albrecht – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een onderzoek van “Civey” in opdracht van de Friedrich-Ebert-Stiftung kunnen ongeveer 47% van de 18- tot 29-jarigen in de Duitse deelstaat Thüringen zich voorstellen op de AfD te stemmen. Het onderzoek werd donderdag in Erfurt gepresenteerd.

Ongeveer 47% van de 18- tot 29-jarigen in Thüringen kunnen zich volgens een representatieve peiling van “Civey” in opdracht van de Friedrich-Ebert-Stiftung voorstellen op de AfD te stemmen. Het onderzoek werd donderdag in Erfurt gepresenteerd. Civey enquêteerde tussen 2 oktober en 9 november 2023 online ongeveer 1500 Thüringers vanaf 18 jaar. Behalve politieke vragen voor de komende deelstaatverkiezing op 1 september werden aan de deelnemers ook vragen over de levenskwaliteit en tevredenheid gesteld.

Het totale resultaat liet zien dat ongeveer 16% van de geënquêteerden Die Linke in overweging namen, bijna 35% de AfD en ongeveer 23% de CDU. De “stoplicht”-partijen kunnen in Thüringen waarschijnlijk op een aanzienlijke nederlaag rekenen. De SPD kreeg 8% instemming, de Groenen bijna 5% en de FDP ongeveer 3%. Op dit moment leidt minister-president Bodo Ramelow (Die Linke) in Thüringen de regering, die uit een coalitie van Die Linke, de SPD en de Groenen bestaat. Deze partijen beschikken echter niet over een eigen meerderheid in het parlement.

Behalve de reeds genoemde partijen hebben ook de nieuw opgerichte partijen Bündnis Sarah Wagenknecht (BSW) en de Waardenunie van de voormalige chef van de binnenlandse veiligheidsdienst Hans-Georg Maaßen aangekondigd aan de verkiezing te willen deelnemen. Volgens het onderzoek zouden ongeveer 27% van de kiezers zich kunnen voorstellen hun stem aan de BSW te geven.

Bron:
apollo-news.net
Door: Henry Albrecht

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Thüringen: 47% van de jonge volwassenen zouden op de AfD stemmen

  1. Ravian zegt:

    “Volgens het onderzoek zouden ongeveer 27% van de kiezers zich kunnen voorstellen hun stem aan de BSW te geven.”

    Die ruilen dus de nu afgebrande socialisten in voor de socialisten die de komende regeerperiode af gaan branden.
    Dit eeuwige stuivertje wisselen tussen de linkse regen en de linkse drup zie je in Nederland ook al jaren.
    Alles om toch maar vooral niet ‘rechts’ te hoeven stemmen, en aan het socialisme kan het sowieso niet gelegen hebben tenslotte.
    En zo komen we dan nooit werkelijk van domme corrupte linkse klootzakken als Habeck, Timmermans, Baerbock, en Klaver af…

    Geliked door 3 people

    • droevige mof zegt:

      Alles wordt in het werk gesteld om de verkiezing van Björn Höcke tot minister-president van Thüringen te voorkomen. De Duitse en Nederlandse staatsmedia framen hem als neonazi. Als hij echt een neonazi zou zijn, zou hij zich in Duitsland niet verkiesbaar kunnen stellen, maar dat wordt niet gemeld. De nieuwe partij van Sarah Wagenknecht heeft maar één doel: de AfD tegenhouden. Dat zal ook op kleine schaal lukken. Maar dat kan genoeg zijn om de AfD onder de 50% te houden. En dan zijn er de bekende Nederlandse toestanden ook in Thüringen, de coalitieblokkade.

      Like

  2. Tukker24 zegt:

    Uitstekend nieuws. En nu de rest van de deelstaten nog.

    Geliked door 1 persoon

  3. olieklippie zegt:

    Misschien wel zo verstandig met het oog op, dat het stoplichten + die christelijke honden cdu graag oorlog willen spelen.

    Like

  4. stradivotsi zegt:

    jong volwassenen weten niks. gelul is dat. Android dingetje mobieltje
    wat heerst. Authisme een groot woord tegenwoordig. en het slaat toe
    als luizen aan de vruchten. Die weten niks dan zuigen aan de nectar..

    zolang domme millenium pappa en mamma hun kroost berijke…

    bullshit dus…ik zie het elke dag

    Like

Plaats een reactie