Nieuw: Uitkering-Nederlands

Screenshot_39

(Door: Joost Niemöller)

“Jij baas. Ik geld.”

Dat is basaal Nederlands. Wie deze zinnen kan spreken heeft recht op een uitkering. Je hoeft echt geen moeilijke woorden te kennen als “ambtenaar’, of “overheid.’  Een beetje wijzen en een paar eenlettergrepige kreten, daar is dit kabinet al heel blij mee.

In de misdaad is men al een heel stuk verder. Want wat zei die ene Marokkaanse overvaller in Deurne ook weer tegen die andere? “Schiet hem kapot.” Dat is al een hele behoorlijke zin. En dan zou een van die twee, een illegaal, ook nog eens alleen het Italiaans beheersen.  In de misdaad integreer je kennelijk sneller dan met een uitkering.

Er gaat zich dus een nieuw soort Nederlands ontwikkelen. Het uitkering-Nederlands. Of, nee, dat  soort moeilijke woorden hoef je niet te verwachten van iemand met een uitkering. Doe maar: Geld taal. Een beetje wat je nu ook al vaak op straat hoort. Het is een soort Nederlands, maar dan zonder iedere verfijning.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Immigratie, Krankzinnigheid, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Nieuw: Uitkering-Nederlands

  1. Monalisa zegt:

    Wil dit land ooit weer goed gaan functioneren, dan zou het minimaal deze eisen moeten stellen voor wie uitkeringen of stemrecht wil:
    – goed Nederlands of Fries (lol) spreken
    – de Nederlandse nationaliteit hebben
    – geen andere nationaliteit hebben

    Like

  2. BertG. zegt:

    We weten toch allemaal dat het alleen maar luchtballonnetjes zijn i.v.m. de verkiezingen.
    De uitzondering groepen zijn enorm. Om te beginnen iedereen met een NL paspoort, iedereen uit de eu en iedereen uit Turkije want die hoefde niet ingeburgerd te worden.
    Wie blijven er dan over? Een paar verdwaalde uit donker Afrika waar waarschijnlijk nu uitzonderingen voor bedacht. Stop ze 5 jaar in NL en ze hoeven nooit meer terug.
    En dit wordt bij de eerste de beste rechtszitting weg gestreept wegens discriminatie.
    Ja, ik loop al een tijdje rond in NL.

    Like

    • peterselie1 zegt:

      Helemaal mee eens Bert, het is een zwak excuus dit voorstel van staatssecretaris Jetta Klijnsma om dit om te zetten in beleid. Men kan nog meer van deze populistische proefballonnen verwachten voor 22 mei.

      Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Het zal de regering een “rotzorg”, zijn, het is toch niet hun geld, maar dat van U. Inderdaad, Hr. Niemöller zo loopt dat in Nederland anno 2014. Met dank aan de nep liberalen van de VVD! Het pluche, is het enige waar deze klootviolen in zijn geïnteresseerd!

    Like

  4. Bauernschmaus. zegt:

    Kortom,in de praktijk zal er niets veranderen.

    Like

  5. Cathja zegt:

    In de praktijk zal het er wel op neerkomen dat iedereen gewoon zijn uitkering krijgt, met of zonder kennis van de Nederlandse taal. De SP vond het in ieder geval een slecht plan. Maar ik begrijp het wel, de PvdA wil zich toch ook eens van de ‘goede kant’ laten zien, en met de verkiezingen in aantocht moet je naar de mond van het volk praten natuurlijk. Dit plan ging de PVV niet ver genoeg, en terecht. Als je hier werkelijk een bestaan wilt opbouwen, dan lijkt het me logisch dat je weet hoe men in ons land spreekt. Hoe wil je anders meedoen?
    Helaas is er een groot deel die nooit zal willen meedoen, en weet dat dat in Nederland ook geen enkel punt is. Er is hier zat geld te halen, want de overheid zorgt goed voor al die insluipers.
    Dus we vergeten dat tromgeroffel van mevrouw Klijnsma maar snel, want er komt echt niets van terecht.

    Like

  6. DeSnor zegt:

    LOLLAND, meer woorden dan daden.

    Like

  7. Joannes den Hollander zegt:

    Wie nemen toch die examens af want ik zie niemand opsodemieteren?
    Ik zou graag pro Deo examinator willen zijn.
    Dan heeft het Nederlandse volk het voordeel dat er niemand slaagt.
    Alle kleine beetjes helpen vind ik.

    Like

  8. nieuwenhuis zegt:

    Toen Geert dit riep waren de rapen gaar…………………..nu Klijnsma het roeptoetert is er alleen maar een “discussie “…………….
    Hoe zo jatten van een ander Jetta ?

    Like

  9. BertG. zegt:

    Als je als immigrant of wie hier dan in aanmerking voor komen, zouden zeggen dat ze klompen in de gang hebben staan en een bosje tulpen op tafel dan zijn ze al door de criteria heen om NL’s te kunnen spreken, en zeggen, Iek houe van mijn holland als van thuisland, dan kan je helemaal niet meer stuk.

    Like

  10. Yvonne van Cleef zegt:

    Wat mij betreft helemaal geen recht op een uitkering als je hier komt binnen gewandeld!Geen werk?Opsodemieteren;we kunnen niet de hele wereld aan de vreet houden!

    Like

    • Monalisa zegt:

      Yvonne van Cleef geen recht op een uitkering wat dacht je van de kinderbijslag daar kunnen ze temet de hypotheek van betalen zij hebben meer kinderen dan de nederlander, ook afschaffen verwerken in het loon of niet meer dan twee kinderen betalen, daar streef ik al jaren voor.

      Like

  11. leefbarbaar zegt:

    Dit gaat er echt niet van komen. Maar het is wel leuk om te zien hoe het rode tuig van de PvdA schaamteloos ideeën van de PVV overneemt. Op een dag willen ze nog criminele allochtonen de grens over zetten; je kunt er op wachten. Gewoon PVV blijven stemmen dan blijft er nog een toekomst over voor uw kinderen.

    Like

    • treintrien zegt:

      Daarom inderdaad PVV stemmen: die blonde (witte, zeggen ze in ’t zuiden 😉 met bruin haar ben je een zwarte 😉 Bij ons in de familie waren we met drie kinderen, waarvan twee meiden, steevast die witte en die zwarte genoemd ;). Grappig, wel. )

      Enfin, die Wilders zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat het taboe op het op redelijke wijze praten over het integratieprobleem opgeheven wordt. Dat is in het dichtgetikte Holland van tegenwoordig een prestatie van formaat.

      En nou maar hopen dattie niet door een linksdraaiende groentefetisjist door zijn harsens wordt geschoten. Of door een horde onwelriekende antifassisten en/of SP-ers wordt bestormd tijdens een bijeenkomst in een hotel ergens.

      Dan wordt het wel drie keer is scheepsrecht, denk ik. Mag ik toch hopen.

      Like

    • Monalisa zegt:

      En kat in het nou maakt rare sprongen!

      Like

  12. delamontagne zegt:

    NL-s is toch al zo,n moeilijke taal. Je kunt dus niet verwachten dat ze voor die eenvoudige “kennis-immïgranten” een volledige taalcursus doen met ontleden van zinnen en ,t leren van”tijden” ( o.t.t./v.tt/ etc )
    Dat zinnetje Joost Niemoller aanhaalde: “SCHIET HEM KAPOT”, is de gebiedende wijs/ imperatief. Geen onderwerp in de zin. Is ook niet NODIG voor hen Je zou dit dan ook de nieuwe “immigranten-taal” kunnen gaan noemen,

    Like

  13. nieuwenhuis zegt:

    Heb een donkerbruin vermoeden dat dit hele gesteggel over Geen Nederlands=Geen Bijstand
    al bij voorbaat gedoemd is om te mislukken:
    Want de Groenslinkerds zijn TEGEN:

    https://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2014/04/17/003/

    Like

  14. Anneke zegt:

    En…spreekt men het ABN, is men goed ontwikkeld, cq opgeleid; dan ontvangt men NIETS. Waarom moesten wij autochtonen zo nodig goed opgeleid zijn??? We worden al te-lang weg-gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Niet zo zeer direct. zichtbaar, maar via de sluiproute van het overheersende beleid van bedrijfsleven en politiek. En dan komen de dwazen met de smoezen….het NL volk voelt zich te goed om werkzaam te zijn in – en voor dit land. “NEE; we zijn financieel TE DUUR….”.
    Het is al tijden de wereld op z’n blote kop. Het kwaad overheerst meer en meer, het is (NU) de spuigaten aan het uitlopen. Al-lang is dit proces gaande; vandaar de inmiddels ontelbare crisissen. De eerste maakte ‘k bewust mee in 1973, de olie-‘ramp’ voor het (wilde) westen. Benzine-bonnen, de autoloze zondag; m’n ouders hadden ’t niet meer. Dit deed heel veel pijn in hun zielen, de herinnering aan de voedselbonnen uit de WW-II. En de overige ellende uit hun jonge -, maar niet sprankelende jaren. HOOP voor mezelf, kinderen, kleinkinderen en de vele mede-lotgenoten…..dat er wel heel snel SPRANKELENDE TIJDEN komen.

    Like

Plaats een reactie