7 % van de Franse bevolking leeft in islamitische no-go area’s

De no-go area’s worden Zones Urbaines Sensitives (ZUS) genoemd, probleemwijken, waar zelfs brandweer en ambulances bang zijn om in actie te komen. Hieronder vindt u een Frans overheidsrapport met betrekking tot de ZUS, dat vorige week werd gepubliceerd.


In 2006 leefden er 4.4 miljoen mensen in de zogenaamde probleemwijken, dat is 7 % van de Franse bevolking. Het relatieve aantal in de hoofdstedelijke “sensitieve zones” is 2.3 % gedaald sinds 1999, dat betekent -0.3 % gemiddeld per jaar. Deze vermindering is geringer dan de voorgaande periode van -0.6 % tussen 1990 en 1999, hoewel de regio’s Île de France, Languedoc-Roussilion, Aquitaine, Provence-Alpes-Côte d’Azur en Corsica hun populaties in probleemwijken hebben zien stijgen.

De karakteristieken van de inwoners van probleemwijken zijn sinds 1999 nauwelijks veranderd. Men is er gemiddeld jonger dan in omliggende, stedelijke wijken, meer dan 1 op 3 is jonger dan 20 jaar, vergeleken met 1 op 4 in de gehele agglomeratie. Het aantal vreemdelingen is groter: 17.5 % tegenover 8.2 % in doorsnee wijken, waarvan bijna de helft uit Noord-Afrika afkomstig is en 10.2 % de Franse nationaliteit heeft verkregen.

….Volgens het onderzoek “Loopbaan en Afkomst” vertegenwoordigen immigranten, d.w.z. mensen die in het buitenland zijn geboren met een niet-Franse nationaliteit én de nakomelingen van immigranten, d.w.z. van wie tenminste één ouder buiten Frankrijk geboren is, meer dan de helft van alle bewoners van probleemwijken in de leeftijd tussen 18 en 50 jaar.

In de probleemwijken van de Parijse agglomoratie vormen ze bijna 64 % van de bevolking bij de leeftijd tussen 18 en 50 jaar. De nakomelingen van immigranten leven meer dan twee keer zo vaak in probleemwijken en immigranten zelf meer dan drie keer zo vaak.

…. De mate van werkloosheid onder immigranten is over het algemeen hoger dan in de rest van de bevolking. Voor immigranten die in probleemwijken wonen, geldt dat nog meer dan voor hen die daar buiten wonen. Als immigranten en/of hun nakomelingen een baan hebben, verdient men minder dan een modaal inkomen. Vooral in probleemwijken waar de salarissen zich concentreren rond het minimumloon vergeleken met de totale bevolking. Het type baan van immigranten of nakomelingen verschilt ook ten opzichte van de rest van de bevolking, men is vaker “arbeider” en minder vaak “leidinggevende” vergeleken met de rest van de bevolking. Dat is zowel het geval in probleemwijken als daarbuiten.

…..Terwijl gemiddeld 9 op de 10 het eens is met de vraag of men zich “Frans voelt,” is dat onder immigranten in probleemwijken 57 % en onder immigranten die buiten een probleemwijk wonen 79 %.

Het is interessant om te constateren dat een overheid toegeeft, dat immigranten en hun nakomelingen vaker werkloos zijn dan de rest van de bevolking. Het mysterie is nu, hoe men dit gegeven wil verzoenen met de vooronderstelling, dat immigranten een stimulerende factor zouden zijn voor onze economie.

Bron:

http://islamversuseurope.blogspot.com/2011/11/7-of-population-of-france-lives-in.html

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Lees ook onze nieuwspagina

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Islam, Islamisering. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s