Chiasso lijdt onder asielzoekers uit Tunesië

“Ik heb nog nooit mensen meegemaakt, die de openbare orde zó verstoren!”

Al 24 jaar lang leidt Antonio Simona het opvangcentrum voor asielzoekers. In de zomer kwam met de Noord-Afrikanen het geweld.

Het zijn er maar enkelen. Maar ze maken de inwoners van Chiasso (in het Zwitserse kanton Ticino aan de grens met Italië) het leven moeilijk. Al maanden geleden verzocht Chiasso de staat om hulp. Tunesische asielzoekers waren aan het stelen, drinken en vechten op straat.

Er is niets verbeterd. Op dinsdag kort na 18.00 uur stoppen in het Aldi-filiaal in de Via A. Volta twee Tunesiërs flessen jenever onder hun winterjacks. Een bewaker van de supermarkt spreekt ze aan. Antonio (53) en Ivonne Cavadini (52) zien het als klanten gebeuren. “Ze duwden elkaar en toen werd er geknokt. De bewaker werd door eentje vastgehouden. De ander sloeg op hem in. Ik ben er naartoe gegaan en heb de andere asielzoeker achter de kassa gedrongen”, vertelt Cavadini. De Tunesiër grijpt een oliefles, gooit deze naar de bewaker, maar mist hem. “De glazen fles vloog wel acht meter door de lucht en raakte mijn vrouw”, zegt Cavadini.

Cavadini wijst naar het verband rondom Ivonne´s elleboog. “Toen heb ik die kerel in de kraag gegrepen en eruit gegooid”. Cavadini wil er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als de fles zijn vrouw tegen haar hoofd had geraakt. “Het zijn boeven”, scheldt hij. “Ik ken asielzoekers uit de hele wereld. Ik verhuur al jaren kamers. Het waren altijd rustige gasten. Maar deze Tunesiërs zijn agressief, meedogenloos, zonder enig respect”.

Ook de verkoopster van de Silo-shop bij de parkeergarage in de binnenstad heeft ervaring opgedaan. “Natuurlijk ben ik bang”, zegt Deborah D. (26), “de Tunesiërs kwamen binnen en stalen wodka. Nu hebben we de drank achter een gesloten glazen deur gezet. Late dienst doe ik niet. Dat is me te gevaarlijk.”

En de filiaalmanager David Stepancic (45) van Denner zegt: “Wij hebben videocamera´s. Maar de Tunesiërs zetten gewoon hun capuchons op. De schade bedraagt ongeveer 1000 Zwitserse Frank per week.” Het is nu acht maanden geleden. Toen schreef burgemeester Moreno Colombo (FDP) een wanhopige brief aan minister Simonetta Sommaruga. Het verzoek: Sluiting van het opvangcentrum voor asielzoekers in het centrum van de stad. Chiasso werd getroost met een Task Force van de staat en het kanton, dat de zaak in de hand zou nemen, verluidde het uit Bern.

De situatie veranderde niet. Integendeel. “Sinds de zomer moeten we 30% meer uitrukken. Er waren 400 voorvallen waar asielzoekers bij betrokken waren. De helft daarvan was van gewelddadige aard”, zegt Nicolas Poncini (50), de commandant van de gemeentepolitie van Chiasso. “Ze vechten niet meer alleen onder elkaar, maar ook met de bevolking. Ze zijn extreem agressief. Ook tegen zichzelf. We hebben ook hele bloederige zelfverwondingen meegemaakt.” De snijwonden brengen de Tunesiërs zichzelf toe om aan hun collega´s te laten zien: Kijk eens hoe hard ik ben.

“Ik ben bang, dat de confrontatie tussen de asielzoekers en de bevolking ontaardt”, zegt de chef van de gemeentepolitie. Ook in het asielzoekerscentrum gist het. Er zijn 134 asielzoekers ondergebracht, de helft Tunesiërs. “De afgelopen dagen ging het er bij ons extreem aan toe”, zegt de leider van het asielzoekerscentrum, Antonio Simona (59). De Noord-Afrikanen komen dronken thuis en maken ruzie met het personeel. “Dinsdag moesten we de politie erbij halen. Er stonden plotseling zes tot zeven Noord-Afrikanen voor ons, die op het personeel los wilden gaan”.

“Het is maar een kleine groep, die ons tot het uiterste brengt. Hele jonge mannen met veel energie en zonder werk. Ze bezuipen zich en worden agressief”, gaat Simona door. “Ik ben sinds 1988 in het asielzoekerscentrum, heb allerlei mogelijke nationaliteiten zien komen en gaan, maar mensen, die de openbare orde zó verstoren als de Tunesiërs heb ik nog nooit meegemaakt.”

Bron:

http://www.blick.ch/news/schweiz/tessin/ich-habe-noch-nie-menschen-erlebt-die-den-oeffentlichen-frieden-so-stoeren-191907

Auteur: Myrte Müller

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", Immigratie. Bookmark de permalink .

8 reacties op Chiasso lijdt onder asielzoekers uit Tunesië

 1. Linsky zegt:

  Eigenlijk meer het nieuwe Zwitserse Lampedusa, dat Chiasso!

  Uit het artikel blijkt weer de vreemde, fatalistische ont-menseling die zij zichzelf aanmeten.

  Ik ben ook nog steeds geschokt over de ontdekking indertijd, dat er erg veel bootjes op Lampedusa aankwamen zonder vrouwen en kinderen!
  Later bleek dat die aanvankelijk wel mee waren, maar klaarblijkelijk echter allemaal over boord zijn gevallen!?

  Het blijft ook onvoorstelbaar hoe de politiek en de rest van de machthebbers en overheden, dit allemaal over hun kant laten gaan, niks wezenlijks doen om zelf het geweld maar te stoppen!
  Daar kan dan toch enkel opzet achter zitten?

  Het spijt me werkelijk, maar ik kan echt niet anders dan daaruit de conclusie trekken dat er op héél hoog niveau al besloten is om de huidige presentie te vervangen door de islam!

  Like

 2. chantal zegt:

  In een andere draad kwam al aan de orde dat het percentage psychiatrische stoornissen onder asielzoekers zeer hoog is. Automutilatie is een bekend psychiatrisch verschijnsel. De zelfverwondingen door die asielzoekers waar de politiecommandant over rept verdienen dan ook eerder een duiding binnen de psychiatrie dan dat ze voortkomen uit stoerheid tegenover lotgenoten. Dit soort wandelende tijdbommen in Europa herbergen is vragen om grote problemen.
  Complotdenken ter verklaring van het op volle zee overboord zetten van de vrouwelijke passagiers is overbodig. Dat barbaarse gedrag is een naleving van de Allah’s wetten binnen de islamitische woestijn cultuur waarin eeen vrouw nauwelijks bestaanstecht heeft.

  Like

 3. chantal zegt:

  En natuurlijk kan geloven in Allah net als geloven in een andeer godt ook als geestelijke stoornis worden gezien. Maar bij die asielzoekers betreft het nog eens een ernstige geestelijke stoornis extra. Dubbel gehandicapt, dus berg je maar als dat soort bijkans wilde dieren ergens anders in Europa ook wordt losgelaten.

  Like

 4. chantal zegt:

  Dat zal vast helemaal toevallig zijn, E.J., dat vet gedrukte “Ik heb nog nooit mensen meegemaakt, die de openbare orde zó verstoren!” zo vlak onder de kop van je vertaling. 🙂

  Like

 5. E.J. Bron zegt:

  @chantal

  Bekijk het origineel maar even! 😉 😀

  Like

 6. Een vrouw stond vanmorgen met tranen in haar oogen te vertellen,ja ja op de tv dat ze het niet meer aan kon ,hier in ons landje.Markelo waar een asielzoekerscentrum is en die mensen hebben zo veel ellende,er word gestolen ze staan bij de school gat te verkopen,meisjes worden van hun fiets af getrokken en ga zo nog maar even door.de mensen willen dat ze weg gaan,want het is zo geen levem meer.Oja de burgermeester kwam ook nog even aan het woord en zei dat het zo was,maar dat het nog 2 jaar kon duuren voor dat ze daar weg gaan.de mensen zijn zo moedeloos en bang voor hun kinderen.God o god wat een verijking toch en je zal er maar tussen zitten.Ze moeten dat zooitje uit den Haag daar eens een paar weken neer zetten en met hun kinderen

  Like

 7. Linsky zegt:

  Marijke,
  Ik kan me nog herinneren dat de eerste buitenlanders hier moesten assimileren en integreren.
  De politici in die tijd hadden het over “Neem eens een gast aan tafel!”
  Dat was om het volk tolerant en sociaal op te voeden….
  Maar we hoorden er nooit van dat zij zelf een buitenlander aan tafel hadden genodigd.
  Sterker, ze wilden er niet eens naast wonen!

  Like

 8. Nee natuurlijk niet,mannetje pech is daar zo goed in Hij had tegen wilders gezegt dat hij er niets op tegen had als er moskeetjes gebouwt werden waar hij woont,ja ja heeft hij echt gezegt.Ha ha ha.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s