“Vluchtelingen” eisen contant geld i.p.v. voedselpakketten

Op 12 januari 2012 werd door PI bericht over de hongerstaking waaraan jonge asielzoekers uit Afghanistan en Somalië waren begonnen met het doel om de “onbeschrijflijke woon-, hygiëne- en verzorgingsomstandigheden” in een voormalige kazerne van de Duitse Bundeswehr te veranderen. Nu, negen dagen later, wordt het tijd om eens te kijken wat er van de staking is terechtgekomen.

Op 16 januari 2012 berichtte de Bayerische Rundfunk:

(…)

Na urenlange onderhandelingen hebben de minderjarige vluchtelingen in de kazerne in München hun hongerstaking beëindigd. Details worden morgen door de regering van Oberbayern en de commissie binnenlandse zaken bekendgemaakt.

(…)

Welnu, dan zijn we allemaal gerustgesteld. En dit schrijft de Beierse vluchtelingenraad er over:

(…)

Hongerstaking uitgesteld – vanaf nu boycot van voedselpakketten.

De 16 vluchtelingen, die sinds 26 januari 2010 in hongerstaking waren, hebben hun hongerstaking onderbroken. “We hebben de afgelopen dagen gezien, dat onze eisen naar bewegingsvrijheid in heel Beieren, contant geld i.p.v. voedselpakketten en het recht op werk van veel kanten ondersteund worden”, zegt Kabamba Ban Ibanda, een bewoner van het vluchtelingenkamp in Hauzenberg, hierover. “Hoewel we de hongerstaking onderbreken, weigeren we nog steeds de voedselpakketten. Want we hebben een echte verandering nodig. We kunnen niet verder leven onder deze omstandigheden, die men ons hier in dit centrum op deze plaats aandoet”, voegt een jongeman uit Breitenberg er aan toe, die vanaf het begin deelnam aan de hongerstaking.

Op 12-02-2010 ondersteunden meer dan 120 inwoners van Passau met een demonstratie de eisen van de vluchtelingen naar bewegingsvrijheid in heel Beieren, contant geld i.p.v. voedselpakketten en het recht op werk.

De karavanen München en de Beierse vluchtelingenraad ondersteunden de eisen: “Dat vluchtelingen naar levensgevaarlijke vormen van protest grijpen, is de betreurenswaardige consequentie van de Beierse isolering- en centrumpolitiek. Al langer dan een jaar worden er veranderingen beloofd, nu moet er eindelijk gehandeld worden”, aldus Tobias Klaus.

U hebt hier de mogelijkheid om met uw handtekening onder onze online-petitie de eisen van de vluchtelingen te ondersteunen.

(…)

Let wel: “…dat onze eisen, contant geld i.p.v. voedselpakketten…”. Daar zit hem dus de kneep. En dan is ook nog interessant: “…en het recht op werk…”. Hoezo, “recht op werk”? Dient hier gesuggereerd te worden, dat de vluchtelingen een positieve bijdrage aan de overwegend christelijke samenlevingen willen schenken? Of wil men met zes maanden werk zorgen voor verblijfsvergunningen om daarna de familie na te laten komen? En welke jongere in een Duitse familie krijgt zijn verzorgingskosten contant uitbetaald? Als dat zo zou zijn, dan zouden linkse maatschappelijk werkers stormlopen. Zijn deze “vluchtelingen” bijvoorbeeld contant geld nodig om mensensmokkelaars te betalen of een handeltje te beginnen? Waar deze “import” handel zich mee bezighoudt, mag de lezer zelf bedenken.

En deze uitspraak: “…Dat vluchtelingen naar levensgevaarlijke vormen van protest grijpen, is de betreurenswaardige consequentie van de Beierse isolering- en centrumpolitiek…” kan iemand met een normaal verstand nauwelijks nog begrijpen. Daarvoor moet je wel een extra sterke joint gerookt hebben. Ik durf te beweren, dat er niemand in levensgevaar verkeerde en ik beweer ook, dat zo´n uitspraak niet alleen brutaal, maar ook crimineel is. Laten we er eens van uit gaan, dat geen van deze “vluchtelingen” volgens onze wetten het recht heeft om hier asiel te krijgen en die alleen via mazen in de wet, waarin jongeren normaalgesproken niet worden teruggestuurd, kunnen blijven. Dan baalt de belastingbetaler, die nog niet helemaal pervers is, er van, dat hier opnieuw een basis voor toekomstige immigratie in onze sociale stelsels werd gelegd. Hun families in Afghanistan en Somalië staan al in de startblokken, wedden?

Overigens heeft men al vaker voor gestaakt om geld i.p.v. voedselpakketten te krijgen. Zoals hier op 03-12-2010:

(…)

De hongerstaking van honderden asielzoekers is bijna afgelopen. De vluchtelingen hadden geweigerd om nog verder voedselpakketten aan te nemen. Nu tasten de meesten weer toe – de strijd gaat vanzelf ook wel door…

Op een briefje kruisen de asielzoekers aan wat ze willen eten. Tweemaal per week komt dan de vrachtwagen langs om haantjes, eieren, thee, enz. af te leveren. Alles strikt gerantsoeneerd.

Velen zeggen, dat met ieder kruisje de vluchtelingen een stukje van hun waardigheid verliezen. Dat zouden velen niet meer willen accepteren. Intussen zouden in heel Beieren naar het heet tot 500 gedupeerden weigeren de pakketten aan te nemen. Hongerstaking. Een hulpkreet. In plaats van pakketten eisen ze geld, zodat ze zelf hun eten kunnen kopen.

(…)

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/01/fluchtlinge-fordern-bargeld-statt-essenspaketen/#more-233908

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Immigratie. Bookmark de permalink .

15 reacties op “Vluchtelingen” eisen contant geld i.p.v. voedselpakketten

 1. Linsky zegt:

  Nou, ik wilde zoveel zeggen, dat ik maar eens effe zwijg!!!
  Hoe moet je hier nu de juiste woorden voor vinden? 😦

  Like

 2. Linsky zegt:

  Kunnen ze gewoon niet naar Egypte?
  Daar is dat andere moslim-roedel kennelijk aan de macht!
  ====================================
  Islamist parties are the overwhelming winners in Egypt’s first post revolution parliamentary elections. The final results show the Muslim Brotherhood claiming 47 per cent of the lower house. Parliament will holds its first session in just two days’ time. RT’s Maria Finoshina is in the capital Cairo.

  Like

 3. rowi2011 zegt:

  Enkeltje retour!!!

  Like

 4. Linsky zegt:

  Recht op werk?
  Recht op leven?
  Oké, allemaal rechten die we met 7.000.000.000 zielen hebben.

  Maar is dat recht niet enkel gelegitimeerd en vervulbaar, als men dat dan ook aan anderen vergunt?
  Ik weet van die KUT (Kwalitatief Uitermate Teleurstellenden) moslims *, niet meer dan dat zij tegen alles en iedereen zijn wat anders is, en per definitie tegen het leven zelf.
  Dus waarop baseren zijn hun vermeende recht? 😦

  * Nieuw ingevoerde kwalificatie (legitieme gebruik van KUT) door een onzer nieuwe reaguurders. Met dank aan; Johanna Haarlem

  Like

 5. Madeleine Meersman zegt:

  Het aanbieden van eten is dus foei, het bedelen om geld is het niet? Bedelen is menswaardiger ? Ik heb vast iets verkeerd begrepen.

  Like

 6. Marijke . zegt:

  Ja linsky daar om houd ik ook van een echte Amsterdamer,die maakt van zijn hart geen moord kuil.

  Like

 7. Linsky zegt:

  Marijke, yep, en inventief in het vinden van de juiste terminologie om dat gespuis te beschrijven kennelijk! 🙂

  Like

 8. Johanna Haarlem zegt:

  oh wat leuk zeg nieuwe plaatjes van het uitheemse agressieve soort deze kon ik nog niet….allemaal kennismigranten natuurlijk? jaja het intelect straald er vanaf…
  ja dames ik heb die van me oude stadsgenoot dr. Rob Oudkerk 🙂 maar ik spreek en schrijf ABJ algemeen beschaafd jordaans kenne af en toe fouten inzitten ik zeg en schrijf hoe het is 🙂
  en weet U het helpt ook tegen het tuig die taal verstaan ze namelijk….

  Like

 9. Johanna Haarlem zegt:

  en misschien moet iemand deze heerschappen maar ff vertellen dat geld het leven in de twighlight zone niet gemakkelijker/aangenamer maakt voor ze….middeleeuwse levensstyle in het moderne westen…nee dat kan zelfs met miljarden niet beter worden vraag het maar aan de linkse grachtengordel..gooi er een zak tegenaan en probleem is opgelost…de inhoud van fort nox kan dit probleem niet oplossen!! ook geen kopje thee…

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Werk…????? Weten jullie waarom ze in werkelijkheid hier naartoe komen..???
  http://tinyurl.com/3qcstlc
  Het zijn stuk voor stuk chaos-veroorzakers. Niet voor niets riep wijlen Ghadaffi tijdens zijn bewind nog op de EU te overspoelen met vluchtelingen.(of iets van gelijke strekking)
  Foto 1 is ook veel zeggend. Ze willen niet als beesten behandeld worden, maar als ze hier naartoe komen, flikkeren ze eerst hun vrouwen overboord. En dan ook nog het lef hebben te beweren door god geschapen te zijn en geld te eisen inplaats van voedselpakketten.
  Daar wil ik nog wel eens een boom over met ze opzetten.
  Stakkers. Terug naar de zandbak. Werk genoeg daro.

  Like

 11. Johanna Haarlem zegt:

  een boom? toch niet een stekkie van de annefrankboom hé G.D 🙂 die eikel vinden ze haram.
  maar las ff u stukkie van de link hierboven…tuig heb er geen ander woord meer voor en KUT.basta een drama speelt er af onder de ogen van een ieder westerse inheemse….slapie slapie schapie…alle schapies word straks de keel doorgesneden….zo doen wij dat met schapies HALAL geslacht en kosjer onder toezicht van rabijn en imam…..nog ff op de berg in de grot dan maar…langs de lijn…wat een PL….s zooi hebben ze gecreeerd van heel de EU..olie voor islam…arme inheemse bewoners slaven van de schatkist &co.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Paar schroefjes los, denk ik…

  Like

 13. Johanna Haarlem zegt:

  ??bij wie als u bij mij bedoeld miss.moet ik wel een nieuw chippie in me pan? ok dan weet ik ook weer…er kan er maar 1 de gekste zijn….en dat ben ik lekker belangrijk denk ik !!

  Like

 14. Ad zegt:

  Ze hebben niets te eisen. Als het niet bevalt zou ik zeggen “gauw terug naar het land waar je vandaan komt”, daar zouden een hoop mensen blij om zijn.

  Like

 15. vederso zegt:

  Cheradenine Zakalwe: Het verbazingwekkende idee van invasoren van het “recht hebben op”.
  Yizja = tribuut dat ongelovigen (de maatschappij) moeten betalen, dus we moeten niet zeuren. Ik weet het, soms word ik ook wel eens cynisch.

  http://islamversuseurope.blogspot.com/2012/01/invaders-astounding-sense-of.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s