56 islamitische staten weigeren VN-debat over antihomo geweld

Mensenrechtengroepering dringt er bij Hillary Clinton op aan om zich uit te spreken. Een islamitische Pakistaanse vertegenwoordiger van het islamitische blok in de VN heeft vandaag (17 februari)  voor verontwaardiging gezorgd na de mededeling aan het UNHRC, dat zijn 56 lidstaten een gepland VN-debat over antihomo geweld zullen negeren en zeggen “verstoord te zijn” door de poging “de aandacht te richten op zekere personen” op basis van hun “abnormaal seksueel gedrag”, dat “niets te maken heeft met fundamentele mensenrechten.” De islamitische verklaring, door de in Genève gevestigde mensenrechtenorganisatie UN-Watch op haar website geplaatst, heeft tot scherpe reacties van mensenrechtenactivisten geleid.

Directeur Hillel Neuer van UN-Watch heeft vandaag de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, die werd geprezen om haar leiderschap op dit onderwerp in VN verband,  ertoe opgeroepen om “de schandalige aanval op het recht van homo’s om niet gedood te worden in landen als Iran, Mauritanië, Saoedi-Arabië, Soedan en Jemen, te veroordelen. Mensenrechten zijn universeel en er is geen religieuze uitzondering voor barbaars geweld tegen onschuldige mensen waar dan ook.”

Diplomatieke bronnen hebben aan UN-Watch gerapporteerd, dat de islamitische staten overwegen uit de vergadering te lopen tijdens de 7e Paneldiscussie in maart.

De brief van de Pakistaanse gezant in Genève, namens de Organisatie van Islamitische Coöperatie (OIC) – bestaande uit 56 islamitische lidstaten en de Palestijnse Autoriteit – is op Valentijnsdag verzonden aan de voorzitter van de VN Mensenrechtenraad (UNHRC) Laura Dupuy Laserre en aan de VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Navi Pillay (klik hier voor de brief)

De OIC verklaarde ondubbelzinnig zich te zullen verzetten tegen de 7e Paneldiscussie in maart betreffende een nieuw VN-rapport over discriminerende wetten, praktijken en geweld tegen individuen op grond van hun seksuele geaardheid en geslachtelijke identiteit. De OIC “zal z’n overwegingen en aanbevelingen niet accepteren.”

De Paneldiscussie en het rapport, dat zonder precedent is, zijn er in opdracht van de historische resolutie van de Raad van juni 2011, die met een krappe meerderheid van 23 tegen 19, met 3 onthoudingen, werd aangenomen.

De OIC-brief stelde, dat de Paneldiscussie over antihomo geweld zich richt op “controversiële begrippen,” die “geen juridische basis in het internationale mensenrechteninstrument (UNHRC) hebben,” en “de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens verkeerd uitleggen/interpreteren.” De OIC waarschuwde, dat het debat “ernstige gevolgen voor het kader van de internationale mensenrechten zou hebben en afleidt van de werkelijke kwesties die de aandacht van de Raad verdienen.” Om z’n standpunt te rechtvaardigen citeert de OIC uitspraken van de VN, waarin ogenschijnlijk uitzonderingen op universele rechten zijn geformuleerd; “dat met historische, culturele en religieuze achtergronden rekening moet worden gehouden.”

De brief van de OIC komt in het kielzog van de Libische toespraak in de VN, die homo’s er van beschuldigt een bedreiging voor het menselijk ras te zijn.

Bron:

http://blog.unwatch.org/index.php/2012/02/17/outrage-at-un-as-56-islamic-states-slam-gays-for-abnormal-sexual-behaviour-urge-silence-on-anti-gay-violence/

Vertaald uit het Engels door:

vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, homofobie, Islam, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

11 reacties op 56 islamitische staten weigeren VN-debat over antihomo geweld

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Weergaloze, snoeiharde tekenaar, deze Cox & Forkum! Hier is nog zo’n juweeltje.
  http://tinyurl.com/7oek3jr

  Like

 2. Ze hebben het zeker te druk met het instellen van de Bashar Assad VN prijs voor de mensenrechten,
  in navolging van die voor Moeammar Ghadaffi.
  http://likud.nl/2012/03/vn-hypocriet-israel-veroordeeld-syrie-niet/

  Like

 3. Ad zegt:

  We weten wat we van de islamitische staten te wachten hebben. Ze eisen wel alle vrijheid voor moslims op om in alle landen de vrijheid te hebben de islam te volgen met zijn absurde eisen. Er zal nooit vrede zijn tussen moslims en andersdenkenden omdat de moslims iedereen willen overheersen en anderen de vrijheid niet gunnen. We moeten ons veel harder opstellen.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Idd. een mooie prent.
  Ad iki vrees dat er maar weinig medestanders zijn maar ben het helemaal met jou eens.
  Er zit nog veel teveel links in vooral de msm.

  Like

 5. vederso zegt:

  @ Likoed Nederland. Tenzij ironisch bedoeld zit er een denkfout in uw reactie om 14.43. Gelukkig heeft de IDF die er al lang uitgehaald. Groeten.

  Like

  • Het was inderdaad ironisch bedoeld.

   Wat moet je anders met het nieuws deze week dat Syrie lid mag blijven van het Mensenrechtencomite van de UNESCO? 35 stemmen voor, 8 tegen. Het VN mensenrechten standpunt wordt geformuleerd door islamtische staten en andere dictaturen. Krankzinnig.

   Like

 6. vederso zegt:

  @ Likoed, Mee eens. Diep treurig. Keep up the good works!

  Like

 7. realpredictor zegt:

  Deze primaten vinden dat voor homo’s de mensenrechten niet gelden!
  Ze vergeten dat zijzelf geen enkel menselijk trekje hebben!

  Like

 8. toetssteen zegt:

  Nou zeg, heel verstandig!!! Weet u waar je het over hebt nee natuurlijk. Die lui kleden zich achter hun deur in spijkerbroek, hebben schijt aan de hele boel en proberen gewoon nog met een glas in de hand de vrouw op de ene knie, het sprot op de andere, een leven te leiden. .
  Democratie, ach ja…… die kenden ze al, dat bracht niets en de theocratie nog minder. Maar ja. het probleem van de denker schuilt hem in het individualisme. Het voordeel van de massa hoeft niet uitgelegd. Tja en ineens zagen de studenten en het maakt niet uit waar dat het ideaal was gekaapt…….. hoe kan/kon dat nou…., nou zo dus. And still going on.

  Like

 9. Pingback: Oekraïne haat homoseksuelen

 10. Jan zegt:

  Meulenbelt helemaal op dezelfde lijn als VN:
  ‘Anti-homogeweld niet veroorzaakt door geloof of nationaliteit’
  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2014/01/23/antihomogeweld-en-de-nederlandse-cultuur/#more-102325

  Jaren terug schreef het lijfblad van Meulenbelt echter:
  Homogeweld: wél vaak Marokkanen
  Drie wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam komen tot deze conclusies, die opmerkelijk genoeg afwijken van een Haagse rapportage eerder deze week, waarin de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken aan de hand van nauwkeurig ogend cijfermateriaal vaststellen dat de overgrote meerderheid van de daders autochtoon is.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/919469/2008/11/21/Homogeweld-wel-vaak-Marokkanen.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s