Frankrijk: Wapenvondst bij islamisten

In Frankrijk werden 19 sympathisanten van een verboden groepering opgepakt. Men vond geweren bij hen. De moordenaar van Toulouse, Mohamed Merah, werd intussen begraven.

Frankrijk is na de terreur van Toulouse en Montauban nog steeds in de ban van het islamisme: In Toulouse, Marseille, Lyon, Nantes en de regio Parijs werden vrijdagmiddag tijdens een grote razzia 19 verdachte islamisten gearresteerd. De gearresteerden zijn vooral leden en sympathisanten van de groepering “Forsane Alizza” (“Ridders van de trots”), die sinds februari verboden is; een rechtstreekse connectie met de moorden van Toulouse/Montauban zou volgens de politie niet bestaan.

Tot de gearresteerden behoort Mohamed Achamlane, de oprichter van de organisatie, die op haar illegale website vrome “helpers” zocht en preciseerde: “We hebben allerlei soorten competenties nodig, maar vooral soldaten”. Achamlane ontkende, dat gewapende strijd het doel van zijn mensen zou zijn, de politie vond bij de razzia´s echter drie Kalasjnikovs en een kogelvrij vest – dat versterkt de verdenking van Minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant, die “Forsane Alizza” ziet als een bende, die de fundamenten van de republiek zou bedreigen en die in Frankrijk een “heerschappij van de islam” zou nastreven.

Inreisverbod voor sjeiks

De politieacties volgden op een inreisverbod, dat de regering had opgelegd aan vier extremistische predikers uit Katar, Saoedi-Arabië en Egypte: Deze zouden van 6 tot 9 april optreden tijdens een bijeenkomst van de “Unie van Islamitische Organisaties in Frankrijk” (UOIF) in Le Bourget. De predikers staan naar het heet bekend om hun antisemitische ophitsing en het oproepen tot geweld tegen vrouwen.

Intussen werd Mohamed Merah, die 23-jarige, die de afgelopen weken zeven mensen (waarvan drie kinderen) in Toulouse en Montauban had vermoord en daarna door de politie tijdens de belegering van zijn huis werd doodgeschoten, donderdagavond begraven. Bij de kleine, eigenlijk snel uitgevoerde ceremonie op de begraafplaats Cornebarrieu aan de rand van de stad in het zuidwesten van Frankrijk, waren ongeveer 15 mensen aanwezig, het meest jonge mannen.

Rondom de begrafenis had zich een gehakketak ontwikkeld met diplomatieke gevolgen. De in Algerije wonende vader van de “scootermoordenaar” Mohamed Merah had om de overbrenging van het stoffelijk overschot naar Algerije verzocht. De nogal verrassende wens kwam de Franse autoriteiten heel goed uit, want voor hen was de vraag van de begrafenis onaangenaam: Men zou deze misdadiger niet in Frankrijk willen laten rusten, werd er gezegd, ook omdat men bang zou zijn dat zijn graf een bedevaartsplaats voor islamisten zou kunnen worden.

Bezwaar uit Algerije

Daarom haalde men in Parijs en Toulouse opgelucht adem, toen voor donderdag alles was georganiseerd om het stoffelijk overschot over te brengen naar algerije en dat ook het Algerijnse generaalconsulaat in Parijs toestemming gaf voor het transport over de Middellandse Zee. Maar toen maakte de burgemeester van het Algerijnse dorp, waar Merah begraven zou worden, bezwaar: Om redenen van de openbare veiligheid en ook om de ontwikkeling tot bedevaartsplaats te verhinderen. Nu wezen de Algerijnse autoriteiten ook plotseling het overbrengen van het stoffelijk overschot af.

Toen viel de keuze toch op de genoemde begraafplaats in Toulouse, waartegen de burgemeester van Toulouse, Pierre cohen, zich echter heftig verzette. Zijn stad zou daarvoor “niet geschikt” zijn.

De “raderen van de macht” op de achtergrond beslisten uiteindelijk toch tegen Cohen – temeer, omdat president Nicolas Sarkozy na de weigering van de burgemeester tekeer was gegaan dat men niet verder zou moeten ruziën vanwege de begrafenis. Per slot van rekening zou Merah ook Fransman geweest zijn.

Bron:

http://diepresse.com/home/panorama/welt/745125/Frankreich_Waffenfund-bei-Islamisten?_vl_backlink=/home/panorama/welt/index.do

Auteur: Rudolf Balmer

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron (www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islam, Islamitisch fundamentalisme. Bookmark de permalink .

25 reacties op Frankrijk: Wapenvondst bij islamisten

 1. lucky9 zegt:

  Wat een komedie allemaal.
  Het was toch allemaal veel eenvoudiger op te lossen! In een van de 19 Brusselse gemeenten (in casu Jette) besliste de politiek correcte gemeenteraad zopas twee rijen graven te laten afgraven tot drie meter diepte en de sleuven te laten opvullen met door de plaatselijke imam goedgekeurde “halal-aarde” en af te bakenen met twee rijen coniferen.
  Een moslim zou immers nooit begraven mogen worden in door ongelovigen “verontreinigde” grond ! De wijsheid van deze gemeenteraad is waarachtig onderdanig aan de oekazes van de gebaarde vertegenwoordigers van Allah.
  Ik zou aan Sarko gezegd hebben: het lood er uit, de diepvries in, en dan naar Brussel, de navel van Eurabia. Een waardig einde voor een onwaardige en criminele godsdienstfanaat.
  Lees goed: “twéé” rijen, daar waar ze allemaal gerepatrieerd willen worden als ze dood zijn!

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Weergaloos schrijwerk van Onze Enige Echte Arabist!
  http://hoeiboei.blogspot.com/2012/04/sharia-en-jihad-daar-komen-we-wel-uit.html

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Krijgen we er weer een nieuwe islamitische haatbunker bij?
  Kijk rechtsonder bij de financiële Telegraaf…
  http://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2012/04/03/front/

  Like

 4. Jan zegt:

  Straks is er maar één oplossing: lijk opgraven en dumpen in zee, zodat er niets is voor een bedevaart voor de gekken. De houding van Sarkozy laat zien dat hij niets begrijpt of wenst te begrijpen en dat dan alleen om straks stemmen te trekken.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Tsjongejongenogantoe, wat zijn we toch gelukkig met z’n allen…
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11837055/___Nederlanders_gelukkig_volk___.html
  Maar aan mij werd niets gevraagd.
  Tip: geef NOOIT je vingerafdrukken af. Lees ook het aantal stupide reacties.
  http://tinyurl.com/6lgmq96

  Like

 6. toetssteen zegt:

  @Lucky9
  Lachen! Doen zou ik zeggen!

  Stel hypocrieten overigens. Dat schreef ik al toen Sarko ineens begon te mauwen dat Mo Merah een Fransman zou zijn en ik wist dat Algerije de bodybag niet daar wilde hebben.
  Trouwens, nu ik er zo over nadenk, is er in de achtertuin van mevrouw Ashton of mevrouw Malmström geen plaats?

  Like

 7. toetssteen zegt:

  @Deckzeijl
  Ehhh, je krijgt geen paspoort meer zonder. En ruim 11.000km lopen ga ik echt niet redden.

  Like

 8. louis-portugal zegt:

  Het lijkt mij vrij normaal dat die moslims kalasjnikovs hebben.
  Ik meen ergens gelezen te hebben dat ze er in Marseille al mee op straat lopen.

  Gerrit ik ben even dat stuk van de arabist gaan lezen.
  Goed stuk.
  Ik denk ook dat de aanpak van veel moslim-ellende zou moeten beginnen met ONZE wetten consequent uit te voeren en niks rekening houden met hun cultuur en sharia.
  Hiddema zei het een tijdje geleden bij P&W.
  Zet er maar eens een paar uit van die marokkaanse schoffies en je zult versteld staan van het resultaat. Hij had gemerkt bij zijn “klanten” in de gevangenissen dat ze daar de meeste angst voor hadden.

  Toets ik vind dat Ashton voorstel nog het beste.

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Toetssteen: Ze mogen geen vingerafdrukken meer van je eisen, Donner heeft het in 2011 afgeblazen. Zie http://www.vrijbit.nl
  Het wordt tijd dat heel nederland in verzet komt tegen deze latente 9/11-praktijken, het eind is zoek, waar zullen ze de volgende keer mee aan komen kakken??
  Een slappe houding maken ze misbruik van, snap je?
  Ben trouwens zeer benieuwd wat de RvS nu gaat beslissen, vooral omdat Donner in z’n vorige functie zaken heeft laten versloffen.
  Steeds vaker krijg ik braakneigingen van dat hele bestuursZOOITJE…!!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Ik word op m’n wenken bediend…!!! ZUM KOTZEN…!!! Luister en huiver inzake meneer Leerdam.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11839385/__PvdA-kamerlid_valt_door_de_mand__.html

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Gewoon UITGEZET…!!! En zo hoort het ook: opgerot met dat tuig.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11838889/__Frankrijk_zet_radicale_moslims_uit__.html

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom ik het eeuwig zal verdommen om dat woestijnbrabbeltaaltje te gaan leren:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11838791/__Arabisch_voor_douaniers__.html
  Wat nu zijn het de Letse douaniers, straks zijn wij het, vatten jullie wel?

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Niks ten nadele van jou, beste Toetssteen, ik snap dat je het in je broek doet voor dat stelletje machtswellustelingen, maar mijn vingerafdrukken krijgen ze NIET. Iedereen is namelijk verplicht ervoor te zorgen dat niemand misbruik kan maken van persoonsgegevens. Als je je auto niet afsluit, geef je ook aanleiding tot diefstal, als je dure spullen zichtbaar in je auto achterlaat, dito!
  Ik heb een rijbewijs, daar moeten die pennelikkers het maar mee doen.
  Onderzoek heeft aan het licht gebracht dat gecentraliseerde databanken* niet gebruikt moeten worden voor de opslag van vertrouwelijke gegevens. Denk maar eens aan de DigoNotar-ellende.
  Hier kan ik nog wel bladzijdenlang over doorgaan maar daar heb ik geen zin in!
  http://tinyurl.com/3m5wfmg
  *internet is NIET veilig en dat zal het ook NOOIT worden.Bedenk zelf maar waarom dat zo is.
  En ik blijf ook hier herhalen dat MASSAAL VERZET het enige middel is om zieke registratiepraktijken in te dammen dan wel te STOPPEN.
  Wie desondanks blijft roepen dattie nog steeds niks te verbergen heeft moet vanaf vandaag z’n pincode en BSN maar op z’n voorhoofd laten tatoueren.
  http://tinyurl.com/3hz4xg3

  Like

 14. toetssteen zegt:

  @Deckzeijl
  Ik ben niet bang voor, maar ik wil snel reizen. Ik wil geen gezeur. Dat is niet ;af, maar eh, je wordt ergens ingehuurd voor een klus en dan kun je dwars gaan liggen, maar de rekening is dan voor jou.
  Kijk en dat gaat overal zo. En natuurlijk weet ik als geen ander wat de consequenties kunnen zijn. Daarom zou ik graag naar een ander systeem willen. Ik vrees vergeefs, maar ergens moet toch nog een Karel Martel te vinden zijn…. Hoop ik.
  Ik bedoel te zeggen dat bepaalde zaken beslist wel een goed doel kunnen dienen vermits goed gebruikt.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Geen gezeur. Daar spinzen die Haagse idioten iedere keer op als ze weer wat nieuws hebben uitgedokterd om de burger met stress op te zadelen. En dat lukt want jij bent niet de enige die geen gezeur wil, jij bent niet de enige die de weg van de minste weerstand kiest. Daarstraks ook weer een mooi staaltje van gezien in DWDD. En S.Barend die haar ouders in Auschwitz verloor, de multiKUL prachtig vindt en de zoveelste is die niet in de gaten heeft wat zich ook in ons land aan het ontwikkelen is.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom er qua VERRADERSMENTALITEIT na 5-5-1945 geen donder is veranderd in dit land!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11842159/__Tipgever_fiscus_blijft_geheim__.html
  Kijk dus maar goed uit, ze kunnen zelfs naast je wonen.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Voor de laatste keer, Toetssteen:
  http://www.nu.nl/politiek/2557171/eind-juli-stop-opslag-vingerafdruk-paspoort.html
  We worden met z’n allen bestuurd door een stel achterbakse intriganten die van leugens aan elkaar hangen, zo denk ik erover.

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Het UWV en identiteitsdiefstal…
  http://webwereld.nl/analyse/109970/uwv-stuurt-privacygevoelige-data-op-van-buurman.html
  Ziezo, en dan ga ik er nu mee stoppen.

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  On Topic! Sarko is een grote voorjaarsOPRUIMING begonnen! Zouden ze hier ook eens mee moeten beginnen. Alle fundamentalistische idioten terug naar de stenen waar ze onder vandaan zijn gekropen!
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11845197/__Radicale_moslims_opgepakt__.html

  Like

 20. louis-portugal zegt:

  Gerrit als ik jou zie reageren op die vingerafdrukken op allerlei sites krijg ik de indruk dat je er redelijk gestrest van wordt.
  In ieder geval veel meer dan ik over dat punt en dat mag natuurlijk.
  De overheid krijgt telkens meer gegevens van iedereen en ik ben idd. van mening dat als je geen crimineel leven leidt dat je er weinig of geen last van hebt.
  Zelfs met een beetje belasting ontduiking valt het nog wel mee.
  Als je iets uivreet wat serieus is vinden ze het, af en toe na veel tijd, toch wel allemaal.
  Als ik zie hoeveel mensen al over hunzelf op internet zetten begrijp ik de discussie nauwelijks.
  Trouwens via DNA en ons mobieltje worden veel meer misdaden opgelost heb ik de indruk.
  Straks krijgen we ook nog onze biometrische gegevens en dan zien ze al meteen als je op een vliegveld aankomt wie het is en eerlijk gezegt vind ik het erg prettig als ze daarmee terroristen oppaken.

  Like

 21. G.Deckzeijl zegt:

  @Louis: dank voor je bemoedigende reactie. Maar ik tolereer het niet, niet vandaag, niet morgen, nooit!! Je mag rustig weten dat ik STRONTZIEK word van al die verdomde meelopers in dit land, al die simpele zielen die maar aan je kop blijven zeuren dat ze niks te verbergen hebben(zie hierboven), dat zijn degenen die dit land naar de KLOTEN helpen met hun misselijke repressieve tolerantie. Maar die Haagse nitwits hebben gelukkig niet altijd succes.
  http://tinyurl.com/cvb3x5c
  Zie ook mijn reactie hierover op AP, onderwerp over richtlijnen voor Noorse journalisten.
  To sin by silence when we should protest, makes cowards out of men.
  (Ella Wheeler Wilcox)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s