Verplichtend moskeebezoek voor Vlaams Belang in strijd met de grondwet

In België kwam het in loop van het afgelopen schooljaar tot talrijke bezwaren van ouders en leerlingen over het zogenaamde “groepsonderwijs” met obligatoire moskeebezoeken onder schooltijd. Het patriottische Vlaams Belang noemt deze verplichtende uitstapjes in de wereld van de islam in strijd met de grondwet. Filip Dewinter appelleert daarom aan de ouders om de leerlingen bij zulke uitstapjes thuis te houden.

Ouders van leerlingen in Antwerpen, Gent, Eeklo en Aarschot hebben wat betreft deze zaak al contact opgenomen met het Vlaams Belang. Op scholen met zogenaamd “groepsonderwijs” worden tonder schooltijd moskeebezoeken georganiseerd, en wel regelmatig i.v.m. verschillende “pedagogische projecten”.

Niemand kan tot religie gedwongen worden

Leerlingen, die met toestemming van hun ouders weigeren deel te nemen aan zulke uitstapjes, worden als “ongeoorloofd afwezig” genoteerd en niet zelden vaak gestraft. Deze handelwijze is volgens Vlaams Belang echter in volledige tegenspraak met artikel 20 van de Belgische grondwet, dat luidt: “Niemand kan op welke wijze dan ook gedwongen worden om deel te nemen aan handelingen en plechtigheden van een cultus of zich te houden aan diens feestdagen.”

Netelige thema´s worden weggelaten  

Tijdens deze bezoeken worden bepaalde thema´s schuchter verzwegen, zoals de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de islam, de zeer problematische relatie tussen de islam en de mensenrechten of de veelvuldig uitgeoefende religieuze dwang. Filip Dewinter organiseert daarom de actie “Laat de kinderen thuis” en zegt: “Als een school zulke moskeebezoeken wil organiseren, dan zouden deze buiten schooltijd moeten plaatsvinden en de deelname hieraan zou op vrijwillige basis moeten zijn. Ik appelleer aan de ouders van Vlaamse leerlingen om hen niet te laten deelnemen aan moskeebezoeken, omdat deze gelijkstaan met een beschamende islamitische indoctrinatie van de leerlingen.” Dewinter diende ook een schriftelijke interpellatie in bij Minister van Onderwijs Pascal Smet om bezwaar aan te tekenen tegen obligatoire moskeebezoeken.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/009577-Verpflichtende-Moscheebesuche-f-r-Vlaams-Belang-verfassungswidrig

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", België, Dhimmitude, Islamisering, Linkse Kerk, political correctness. Bookmark de permalink .

22 reacties op Verplichtend moskeebezoek voor Vlaams Belang in strijd met de grondwet

 1. Johanna Haarlem zegt:

  Ik heb dit 3 jaar geleden aan de hand gehad in het kader van de burgerplicht moest mijn zoon ook naar zo een haattempel…daar ging Johannie schaft weer in het verzet heb je zo een geitensoktrut van een directrice dhimmie….beroep doen op je levensovertuiging!! het is onder schooltijd dus verplicht..had ze gedacht 🙂 een groepje kids bleef op school met een lerares zo gaat dat!!oprotten met je haattempel op een gewone dag is mijn kind ook niet welkom en mijn kind hoeft niet te weten hoe zo een haattempel er van binne uit ziet…vroeg of ze de kids ff mee wou nemen nou de kathedraal van Haarlem historisch gezien van 1000x meer waarde…uh nee dat kon niet whahha wat een stelletje achterlijke linkse mongolen oh ja die imammes was zó aardig…ik zei die haatprediker kan mij niet aardig genoeg zijn en heel snel zijn koffer pakken richting mekka waar die thuishoord whaha oeps geitjesok werd rood….hoe durf je….IK WEL mafkut…ik zei rijk ze je hand en ze nemen je tot je oksel aan toe …nou nee dat was niet zo hoor….ach ja de dagelijkse dingetjes toen in Nederland…wat was ze blij dat ik zei dat ik naar spanje ging 🙂

  Like

  • John Wolf zegt:

   Helemaal eens met je, hopelijk moeten mijn kleinkinderen dit niet ondergaan ,de school is te klein dan ,en ze zullen mij moeten komen halen met de flikken

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Hier word ik wel zo gloeiend giftig van. Potverdorie, we hebben een seculiere maatschappij, waarin niemand gedwongen kan worden verplicht deel te nemen aan hersenspoeling, over een achterlijke ideologie, die ons terug dreigt te zetten naar de Middeleeuwen. Iedere dag komt meer naar voren, hoe de rode linksen in samenwerking met de liberalen en christen-democraten ons verkocht hebben aan de HAATBAARDEN. Ik walg van deze linkse en andere verraders!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Johanna, helemaal met U eens. Ik heb mij dit keer nog een beetje ingehouden. In mijn woonplaats zie je ook steeds meer van ” die lappen en pinguins”, lopen. En de enige politicus die er iets aan wil doen, heeft bescherming nodig en wel 24/7.

  Like

 4. Ad de Koning zegt:

  Di6t zou niet moeten kunnen. Ik zou ook, als ik kinderen had, weigeren ze deel te laten nemen aan zo’n bezoek en dat zou iedereen moeten doen.

  Like

 5. Johanna Haarlem zegt:

  nou michael valt mij nog mee dat ze die meisjes op de foto geen kopvod hebben omgebonden…en ik zeg enkeltje mekka voor al tuig daar hoor je thuis met je idioterie en onderwerping niet in ons vrije westen met sex drugs drank en rock roll en varkenslapjes en dolle mina’s…wegwezen met dat dhimmieTUIG en hun ISLAMidols…

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  http://eeklo.blogspot.nl/2012/06/eeklose-kinderen-verplicht-deel-te.html
  Ook in de stad Eeklo wordt de “politieke correctheid” en de “Multi-kul” al jaren lang opgedrongen aan onze jeugd. Eerder viel een leerling van een school in Eeklo een straf te beurt, toen deze weigerde een moskeebezoek af te leggen in het kader van de lessen geschiedenis. De leerling in kwestie voelde zich niet comfortabel de gebedsruimte van een Antwerpse moskee binnen te gaan en haalde hiermee de woede van de leerkracht en de directeur op de hals die hem een woensdagnamiddag lieten nablijven. Volgens een brief aan de ouders (zie hieronder) waren de leerlingen al een hele semester bezig met begrippen als integratie, respect en openheid voor andere culturen, …

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @jowitteroos, en dat allemaal door de vuile verraders van de EEG in 1972/1975. Door aanname van de resolutie van Straatsburg, ook wel genoemd: ” Oil for immigration”, zitten we door medewerking van christen-democraten, socialisten, en liberalen in het Europese Parlement, nu met deze achterlijke zandratten te kijken. Nog giftiger word ik op politici, schoolbesturen en andere gutmenschen die gaan slijmen met de muzelmensen! Ach laat ook verder maar, kots ben ik deze achterlijke idiote haatbaarden!

  Like

 8. Pingback: Mandatory mosque visits unconstitutional, according to Vlaams Belang | Vlad Tepes

 9. niyooh zegt:

  Ik heb het ook moeten doen, ’t is schandalig als je het ziet, en ze praten inderdaad niet over de harde feiten in die moskees, tegen niet-gelovigen. En de gelovigen die er waren hebben, buiten de gids dan, niet met ons gesproken of wat dan ook. Ze zeiden wel dat vrouwen apart moesten zitten. ’t was in principe ook gewoon een vuil kot in ’t algemeen.

  Like

 10. Supporter of Palestine zegt:

  Super goed, Alle scholen zouden dit jaarlijks moeten doen. en dit zijn geen haattempels Johanna…. Jij reacties zijn haatreacties, dus wie is er onverdraagzaam? 😉

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Supporter of Palestine; volgens mij bent U een volgeling van de zgn. ” religie van de vrede”, en voor mij is dat voldoende om U niet serieus te nemen.

  Like

 12. Die haatkazernes zouden per gisteren gesloten en afgebroken moeten worden. Als met als school meent om hier aan mee te moeten doen en de kinderen onder dwang denkt hieraan te onderwerpen, dan zijn deze scholen het voortbestaan ook niet waardig en dien gelijk met die haatkazernes gesloten en ook afgebroken te worden.

  Like

 13. @Supporter of Palestine: Als het u niet aanstaat hoe er hier gesproken wordt, is er maar een weg te gaan: Zoek die zwarte steen op en ga er rondjes omheen kruipen voor mijn part…

  Like

  • meneertje zegt:

   Ze moet natuurlijk dan ook steentjes naar de duivel gooien. Een nogal riskant ritueel, want er worden elk jaar weer mensen in de massa doodgedrukt.

   Ik denk dat de duivel zich niet door zijn soortgenoten wil laten stenigen en op zijn manier wraak neemt….

   Like

 14. max zegt:

  @Supporter of Palestine 6 augustus 2012 om 17:16

  Kijk ik ben een supporter of Israël, weet je waarom?

  Ik ben voor elk land dat vrijheid, democratie en de mensenrechten respecteert.
  Tolerant is en intolerantie bestrijdt.

  Dat kun je van Palestine niet zeggen, evenmin van de sharia die in de moskeeën wordt gepredikt.
  Daarom vind ik het een slecht idee dat men moskeeën bezoekt, en daar mee respect toont voor iets dat in strijd is met de mensenrechten! Daarom vind ik het een slecht idee dat men moskeeën bezoekt, en daarmee respect toont voor de sharia die onverdraagzaam is met andere religies en denkwijzen.

  Like

 15. lucky9 zegt:

  Aan alle supporters van Supporter of Palestine: beseft U wel goed wat voor fascistische indoctrinatie en psychische terreur er bij verplicht moskeebezoek wordt uitgeoefend op jongeren?

  Het resultaat is net hetzelfde als die welke wordt geproduceerd door een verplicht bezoek aan een bordeel. 50% vindt het leuk, 50% … twijfelt. Uiteraard!

  Supporter of Palestine kan mijn edele delen kussen. De bazooka’s liggen hier toch maar voor het oprapen in de Limburgse bossen. Zorg er maar voor dat uw kinderen er niet in zitten, in de moskeeën bedoel ik, want de kans er symbolisch gemikt wordt op de hoekige torentjes is uiterst gering.

  Of denkt U nu echt dat de vrije wereld debiel is? Wie jihad predikt zal jihad krijgen. Zoveel is zeker.

  Like

 16. van meeuwen zegt:

  In veel scholen word ook halal vlees opgediend tijdens de middagmalen. Worden onze kinderen ook verplicht het te eten. Het zijn wij die zich aan het aanpassen zijn aan de moslimgemeenschap maar niet de moslims aan onze gemeenschap. Moslims nemen stap voor stap heel de wereld over en wat doen wij ????? Ons schikken naar hun gewoonten. Ligt dat aan de staat en aan de ministers??? Nee dat ligt aan de bevolking zelf want wij vlamingen hebben geen solitair gevoel meer en laten ons verdrijven uit onze eigen gemeenschap. Wij lopen als lammetjes mee en laten ons onderdrukken zonder er ook maar bij stil te staan. Plus dat men praat van praat van burgerrechten maar waar kan je die nog vinden?

  Like

  • John Wolf zegt:

   Bij ons (Voorpost) is nog plaats voor allen die dit niet over hun kant laten gaan ,en steeds met ons op de barricaden staan tegen nieuwe moskeeën en alles wat met die facho doctrine te maken heeft

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ik als webmaster ben heel nieuwsgierig naar de attitude van de heer Wolf van “Voorpost” m.b.t. tot de Joden en Israël….
    Komt u maar binnen, heer Wolf, ik ben benieuwd….

    Webmaster

    Like

 17. Het geldt niet alleen voor België maar evengoed voor Nederland en andere Europese landen. Steeds meer verneem je dat de bewoners zich maar schikken naar de eisen van de islam…
  Het zou juist andersom moeten zijn en als je dat zegt maar dan ben je een gore racist volgens de linksmensch

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s