Mali: zoals bij Mohammed in de 7e eeuw

Het Westen heeft weer een keer de gelegenheid om zich te blameren. Nu, op het moment dat tot aan de tanden bewapende islamitische milities half Mali onder de controle van de sharia gebracht hebben, kindsoldaten rekruteren, mensen met de zweep geven, handen en voeten afhakken, komt het Westen op het idee dat men daar eventueel wat zou moeten doen.

De Tagespost:

(…) De radicale islamieten verdreven de Toeareg-rebellen, hun voormalige bondgenoten, sindsdien uit de grote steden en riepen het islamitische recht van de sharia uit. De Malinese interim-president Dioncounda Traoré heeft in feite alleen de controle over het zuiden van het land. Honderdduizenden mensen zijn naar het zuiden en naar de buurlanden gevlucht.

Het conflict in Mali bedreigt inmiddels de stabiliteit van Afrika. Ook Europa en de VS vrezen een nieuw Afghanistan in de Sahel. Er dient een islamitische Godstaat voorkomen te worden, waarin terroristische groeperingen zoals Al Qaida een veilige basis hebben – zoals het geval was in Afghanistan voor de westerse militaire invasie in 2001. Ooggetuigen in het noorden van Mali berichten over een toestroom van radicaalislamitische strijders in de steden Gao en Timboektoe. In Gao, ongeveer 1200 kilometer ten noorden van Bamako, werden meer dan 100 voertuigen met buitenlandse strijders geteld. De pickups zouden zijn uitgerust met automatische wapens, zegt men. De jihadisten komen volgens onbevestigde berichten uit Soedan, maar ook uit Algerije, Pakistan, Egypte en Jemen.

In de Sahelzone speelt zich een drama af, waarvan de daadwerkelijke omvang nog niet te vermoeden is. Het komt tot zweepslagen, stenigingen, amputaties van ledematen – bovendien verwoesten de radicale islamieten mausolea die behoren tot het wereldcultuurerfgoed. Ook delen van de tot het wereldcultuurerfgoed behorende oude stad van Timboektoe werden verwoest. Overal wappert de zwarte vlag van de radicale islamieten. Zwaar bewapende mannen met tulbands en lange baarden rijden in hun pickup terreinwagens door de straten. Weliswaar is 90% van de mensen in het noorden van Mali moslim, maar de daar gepraktiseerde islam gold echter altijd als bijzonder gematigd. Alcohol- en rookverbod evenals het dragen van sluiers voor vrouwen waren bijna onbekend. Nu bepaalt de islamitische politie hoe de mensen hier moeten leven: volgens de strenge wetten van de sharia.

Mali: slachtoffer van sharia-amputatie

Het noorden van Mali, de “Islamitische Republiek Azawad”, wordt geterroriseerd door zijn nieuwe heersers – door radicale islamieten van de groepering “Ansar Dine” (“Verdedigers van het geloof”) of van “Mujaho”. De “Beweging voor Eenheid en Jihad in West-Afrika”. De radicale islamieten kopen met geld uit de drugshandel en losgeldeisen kinderen om hen als strijders op te leiden. Dat berichtte een hoge medewerker van de VN. Ook zou er een lijst met ongetrouwde vrouwen bestaan, die zwanger zijn of net een kind hebbe gekregen. Ze leven in voortdurende angst voor de te verwachten shariastraf.

De wereld wil nu niet langer meer toekijken. Een “West-Afrikaans Afghanistan” mag er niet komen. Bondskanselier Angela Merkel had op een legerconferentie in Strausberg de principiële bereidheid van de regering te kennen gegeven om Duitse soldaten deel te laten nemen aan een opleidingsmissie voor Malinese strijdkrachten, mits de voorwaarden duidelijk zouden zijn. Hiermee staat de internationale gemeenschap nog maar aan het begin. Met welke opdracht de Duitse soldaten dus de woestijn worden ingestuurd, is omstreden. Zo zal de situatie in Mali ook op de agenda staan tijdens de volgende vergadering van de ministers van buitenlandse zaken en defensie van de Europese Unie op 19 november. De EU-buitenlandgevolmachtigde Catherine Ashton moet tot dat zorgen voor een concept van inzet. Op basis van deze resultaten evenals het rapport van de secretaris-generaal van de VN kan de Duitse regering vaststellen of en hoe de voorwaarden voor een Duitse deelname aanwezig zijn. Op dit moment wordt er gediscussieerd over de ondersteuning van de strijdkrachten in het Noord-Afrikaanse land d.m.v. training en opleiding. “Het gaat er eventueel ook om hoe we logistiek, technisch en ook financieel helpen”, zei de Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Guido Westerwelle. Alle internationale operaties in Mali zouden echter onder Afrikaanse verantwoordelijkheid moeten vallen. Ook de politieke ondersteuning van de buurlanden, vooral van Algerije, zou noodzakelijk zijn.

Frankrijk, tot wiens voormalige koloniale rijk ook Mali behoorde, heeft in de Zuid-Malinese hoofdstad Bamako al een afluistercentrale ingericht. Enkele honderden van de intussen nog slechts vijfduizend in Afrika gestationeerde Franse soldaten zijn verplaatst naar omringende landen. “Wij kunnen materiële ondersteuning bieden, we kunnen opleiden, maar Frankrijk zal niet interveniëren”, had president François Hollande bevestigd. De internationaal erkende overgangsregering wees eerst iedere buitenlandse interventie af, ook die door de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse landen Ecowas aangeboden 3000 man troepen. De herovering van het noorden dient uitsluitend de taak van het Malinese leger te zijn – die daartoe echter qua personeel en materieel vermoedelijk niet toe in staat zal zijn.

Het land heeft maar achtduizend slecht uitgeruste soldaten, een paar tanks uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en een enkel jachtvliegtuig. De Duitse minister van Defensie Thomas de Maiziere spreekt van een leger in “erbarmelijke toestand”. Deze vaststelling schijnt intussen ook aangekomen te zijn in het officiële Bamako. Overgangspresident Dioncounda Traoré spreekt nu van de “volledige samenwerking” van zijn regering met de buitenlandse partners. Zonder transport- en gevechtsvliegtuigen uit het Westen echter zouden de troepen van de statenbond van 15 West-Afrikaanse landen vermoedelijk nauwelijks een kans hebben om hun taak te vervullen.

De afgelopen maanden heeft Mali enkele van de voorwaarden van de Afrikaanse Unie (AU) vervuld. Zo kwam er een overgangspresident in de plaats van de junta, die een regering vormde, waarin ook de oppositie is vertegenwoordigd. De AU-veiligheidsraad hief toen de uitsluiting van Mali op en heeft het land weer in de gemeenschap opgenomen. De Afrikaanse Unie riep de regering van Mali ertoe op om “zo snel mogelijk nationale structuren te creëren om met de bewapende Malinese troepen ion het noorden van het land, die bereid zijn tot onderhandelingen, een politieke oplossing voor de crisis te vinden”.

Eerst echter lijken de perspectieven zeer bedreigend, wanneer de radicale islamieten verder ongestoord hun Godstaat vestigen. De meerderheid van de bevolking begroet daarom een militair ingrijpen ter bevrijding van het noorden, verklaarde de secretaris van de bisschoppenconferentie van Mali, Edmondo Dembele, tegenover Fides. “De inwoners van het noorden lijden onder de overvallen van de radicale islamieten en hebben kritiek op de aarzelende houding van de autoriteiten in Bamako. Ze willen dat er snel wordt ingegrepen met als doel hun bevrijding. Maar ook in het zuiden lijden de mensen onder de crisis in het noorden. “Het hele land is getroffen en wil de bevrijding van het noorden van de radicaalislamitische groeperingen”, aldus Dembele.

Vragen: Waar komen eigenlijk de wapens vandaan waarmee de shariamilities om zich heen schieten? Wie verkoopt dat spul aan die smerige bendes?

Nog meer vragen: Waarom wordt er altijd gewacht tot de islam een land volledig heeft onderworpen? Waarom wordt dat niet in het voorveld verhinderd? Wanneer schakelt de VN zichzelf een keer in wat betreft de islam en de sharia? Er zijn toch genoeg landen die door de sharia worden geterroriseerd. Dat moet toch een keer ophouden of moet dat eeuwig zo doorgaan? Kan men er niet eindelijk voor zorgen dat de sharia wereldwijd in de ban wordt gedaan en er eindelijk sprake is van normale verhoudingen?

Het Westen moet beslissen: of doelbewust en zonder veel discussie ingrijpen en alle shariamilities uitschakelen of zich er helemaal buitenhouden. Dit constante gedraai als een kat om de hete brij levert NIETS op, zoals je in Irak en Afghanistan kunt zien.

En vooral: een inreisverbod voor shariapredikers naar Europa! We willen deze idioten hier niet!

De African Globe heeft al in september bericht over enorme mensenrechtenschendingen. De bendes gedragen zich zoals Mohammed in de 7e eeuw.

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=30204#more-30204

Auteur: Redactie “Zukunftskinder”

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, Mali, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Mali: zoals bij Mohammed in de 7e eeuw

 1. Martien Pennings zegt:

  Onze quasi-elites zullen dit laten rotten, niet alleen in Mali, maar wereldwijd en als zelfs deze principiële hedonisten de ogen niet meer kunnen sluiten omdat de islam werkelijk overál ter wereld zijn ware gezicht zal laten zien, zullen ze “iets” gaan doen, maar dat zal te weinig en te laat zijn en het zal veel meer slachtoffers kosten en gekost hebben dan nodig. Maar gelukkig voor hen hebben deze quasi-elites geen enkel schuldbesef.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Beletten? onze elite zullen ze hier bij ons uitnodigen te komen wonen.Whaaaaaaahahaha

  Like

 3. baksteen zegt:

  En Duitsland gaat trainers sturen……hadden ze dat maar in 1939 gedaan.
  Inderdaad, wie betaalt de wapens?
  Ondanks dat er nu slechts een klein gedeelte op de OS gaat worden bezuinigd wordt de mening wel steeds breder gedeeld dat de vraag gesteld mag worden of OS wel een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van een land en dat het niet eerder contra productief is. Immers de landen die geen ondersteuning hebben gekregen de afgelopen 10-tallen jaren hebben veel beter gepresteerd.
  We denken altijd in landen maar stel dat we denken langs Islam-lijnen. Wat ik wel eens zou willen weten is welk deel van OS naar Islamitische landen is gegaan en/of naar landen waar de Islam bezig was de andersdenkenden op andere gedachten te brengen en dat mogelijk de echte reden van het mislukte OS beleid ligt in het simpele feit dat we het aan Islam-gedomineerde landen hebben besteed.
  Het zou me niets verbazen gezien de faciliterende houding tov deze groep sinds begin 70-er jaren.

  Like

 4. “Daar komen we nou weer eens vroeg achter ”
  ik Zeg gewoon thuis blijven laat zij maar gaan we zijn toch al te laat.

  Like

 5. oogenhand zegt:

  Gewoon terughakken. De islam verbiedt euthanasie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s