Portugal: Intellectuelen verklaren Angela Merkel tot “ongewenst persoon”

Hard gelag voor het bezoek aan Lissabon: Angela Merkel wordt door 100 schrijvers en kunstenaars voor een “neoliberale doctrine” verantwoordelijk gemaakt, die Europa zou ruïneren.

Voor het bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel aan de Portugese hoofdstad Lissabon op 12 november heten ongeveer 100 schrijvers en kunstenaars haar niet welkom. Merkel zou de hoofdverantwoordelijke zijn voor de neoliberale doctrine, die Europa zou ruïneren, schrijven de intellectuelen in een open brief.

Ze spreken van een aanval op vele staten door de bezuinigingspolitiek. Merkel zou in Portugal gelden als ongewenst persoon (“Persona non grata”), omdat ze zich zou mengen in het democratische systeem van Portugal, eisen de schrijvers en kunstenaars.

Onder het voorwendsel van “buitenlandse investeringen” zou Merkel gehaaide buitenlandse zakenmensen het land binnen brengen, die de Portugese economie net zo zouden plunderen en ruïneren als die van Griekenland, Ierland, Italië en Spanje, staat er in de brief.

De intellectuelen wijzen er echter nadrukkelijk op dat ze niet het Duitse volk met hun brief bedoelen. De kritiek zou uitsluitend de bondskanselier gelden, die met haar neoliberale doctrine Europa zou ruïneren. Bovendien kondigden de schrijvers en kunstenaars een Europese staking aan voor aanstaande woensdag. Daarmee willen ze tegen de bezuinigingspolitiek van de regeringen demonstreren, die de mensen zouden bedriegen.

De schrijvers van de brief noemen de EU een autoritair regime. De EU-commissie, het IMF en de ECB zouden de wil van de straat negeren, maar het protest zou toenemen, zeggen de kunstenaars uit Portugal.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/11/09/portugal-intellektuelle-erklaeren-merkel-zur-unerwuenschten-person/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Europa, Europeanisering, Portugal. Bookmark de permalink .

15 reacties op Portugal: Intellectuelen verklaren Angela Merkel tot “ongewenst persoon”

 1. Die demonstranten hebben heel goed door waar die Stasi-dochter mee bezig is ondanks het feit dat het schrijvers en kunstenaars zijn. Ze zijn al slimmer dan de meesten hier in Nederland! Ik hoop dat de rest van Portugal dit ook zo snel mogelijk door hebben, anders gaat Portugal dezelfde weg als Griekenland (als het al niet zo ver is).

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Zal het er dan toch ooit van komen? Een democratische breed nationalistisch gedragen Europese lente die ons allemaal vanaf Griekenland westwaarts over Portugal richting Noord Europa zal verlossen van de het totalitaire juk genaamd EU.

  Like

 3. De dag dat dat zou gebeuren zou ik als Europese Feestdag willen uitroepen. Een soort van ‘Independence Day’ maar dan voor ons! Weg met de EU!

  Like

 4. Fred zegt:

  De EU is een fascistisch dictatoriaal regime. Het autoritaire is daar een klein radertje van.
  De Europese staking zal wel door de MSM verzwegen worden zodat het vrijwel kansloos is.
  Nochtans wens ik ze veel succes.

  Like

 5. Piet Klont zegt:

  @Pieter Veenstra:
  ‘Ik hoop dat de rest van Portugal dit ook zo snel mogelijk door hebben, ….’

  Ik hoop dat Angela Gnurpel zelf eens gaat beseffen dat ze (we) haar al lang door hebben en vervolgens hieruit haar conclusies trekt…

  Like

 6. Leto 2 zegt:

  @Piet,

  Je onderschat het volslagen onbenul van de massa.
  Ooit stonden miljoenen met hun rechterarm gestrekt omdat ze wel de plaatjes keken maar de tekst niet lazen.
  Plus ça change, plus c,est la même chose….

  Like

 7. BertG. zegt:

  Bij mij komt ze der ook niet in.
  Al heel lang is dat zooitje door mij ongewenst verklaard.

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  Ach, @Leto, daar heb je natuurlijk gelijk in. Ik zal het nooit meer doen, dat toekennen van enig verstand aan de grote meute.
  En dat terwijl ik gisteren nog ergens aan Toetssteen antwoordde toen hij opperde dat de doden kennelijk ook hadden meegestemd, dat dit niet uitmaakte omdat de meeste stemmers immers zo goed als hersendood zijn.

  Like

 9. Jan zegt:

  Angela Merkel is niks, was niks en zal niks zijn. Is een opportunistisch figuur dat tot op de dag van vandaag politieke items van andere partijen heeft overgenomen om hen macht af te nemen. Als het op niets uitliep liet zij het vervolgens vallen, zoals de ‘Gesundheitsreform’ ook wel ‘Kopfpauschale’ (1) genoemd, praatte er niet meer over of gebruikte wollige taal zoals zij in het stukje film doet hier op de site als zij Farrage antwoord geeft, dwz zij geeft geen inhoudelijk antwoord maar beschrijft met een fictieve toekomst van Gr. Brittannië die op niets is gebaseerd.

  1. http://www.focus.de/finanzen/versicherungen/krankenversicherung/kurz-erklaert-wie-funktioniert-eigentlich-die-kopfpauschale_aid_490489.html

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Angela is gewoon een ultra-linkse communiste.

  Dat soort kan blijkbaar alleen tot leven komen als ze anderen deel kunnen laten uitmaken van een door hen opgelegde dictatuur. Onder het motto:

  “Macht is heerlijk, overmacht is overheerlijk”.

  Geweldig dat de intellectuelen in Portugal zich (ook) laten horen.

  Nu de rest van Europa nog.

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Die SLIMMEN vergeten toch even dat de ellende BEGONNEN is omdat van 15 jaar regeren 12 jaar de socialisten flink gegraaid hebben waardoor het immense gat ontstaan isOok de globalisering heeft voor Portugal niets meegeholpen.

  Dat Merkel zo aangevallen wordt is daarom misschien niet helemaal terecht maar dat het EUROVERHAAL helemaal in elkaar mag storten ben ik helemaal voor.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik verklaar hierbij plechtig Mw. Merkel tot “persona non grata”, ongewenst persoon! Amen!

  Like

 13. Lucky9 zegt:

  Sluit ik me allemaal bijzonder graag bij aan!

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad hebben de intelectuelen het over een regeringsleider – merkel-. Het is niet de bevolking, het zijn de politici en de banken, die ons helemaal kapot trachten te maken.

  Like

 15. Vandaag opnieuw een Siberisch koude ontvangst voor Angela ‘Hitler’ Merkel:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21067938/__Merkel_als__Hitler__onthaald__.html
  Als ze het nu nog niet doorheeft, dan moet ze echt wel blind zijn van machtswellust…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s