SP.A en de hoofddoek: een flinke politieke ommezwaai

Screenshot_9

De Vlaamse socialisten zien geen heil meer in een hoofddoekenverbod in overheidsdienst. Dat is een flinke politieke ommezwaai.

De koerswijziging is een onderdeel van de nieuwe beginselverklaring die SP.A-voorzitter Bruno Tobback woensdag 27 maart presenteert. Een belangrijk onderdeel daarvan is een duidelijk standpunt over ‘uiterlijke tekenen van levensbeschouwelijke aard’. Zeg maar: ‘de hoofddoek’.

Nieuw is dat de Vlaamse socialisten geen heil meer zien in een hoofddoekenverbod, wat nochtans jarenlang het standpunt was van de Antwerpse ex-burgemeester Patrick Janssens. Uitgerekend op aangeven van de nieuwe nummer één van SP.A Antwerpen, Yasmine Kherbache, kiezen de Vlaamse socialisten voor een andere aanpak. Ze draaien de oude methode-Janssens om.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", België, Islamisering, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op SP.A en de hoofddoek: een flinke politieke ommezwaai

 1. Rudi zegt:

  Wat mij aan het denken zet, is dit: enerzijds zeggen ze in die linkse kringen: moslims in Europa willen geen shari’ah (mevr. Talahoui zei het onlangs nog in het artikel over de strijd tegen islamofobie), anderzijds geven ze steeds maar toe als moslims jengelen om een voorkeursbehandeling, die overigens volledig om de shari’ah draait: hoofddoeken overal, halal overal.
  Het is eigenlijk heel eenvoudig (en sorry als dit al eerder ter sprake is gekomen: ofwel willen moslims de shari’ah niet en dan hoeft die hoofddoek, dat halal, aparte uren voor vrouwen in sportscholen en zwembaden, de azaan, het ‘mijn-dochter-komt-niet-naar-huis-met-een-kaffer’, het strafbaar maken van islamkritiek en het verscheuren van een koran (en vele, vele andere dingen die gewoon shari’ah in de praktijk zijn) dus ook allemaal niet.
  Ofwel willen ze het bovenstaande wél en zijn ze dus voor de shari’ah.

  De feiten liegen er niet om, ik ga voor de laatste stelling. Het scheermes van Occam in de praktijk: een eenvoudige uitleg valt te verkiezen boven een ingewikkelde.

  En ofwel weet zo’n socialist dat ofwel weet hij of zij dat niet. Indien hij dat weet, bedriegt hij de bevolking, in het andere geval vertelt hij dingen waar hij niks van af weet en is hij incompetent.

  Vroeger noemde men iemand die met totalitaire buitenlanders heulde om er zelf beter van te worden een landverrader en collaborateur. En we weten allemaal wat er met zulke lui gebeurt.
  Het is hier al een aantal keer geopperd, maar Neurenberg 2.0 komt dichterbij. En dan gaan er weer wat collaborateurs worden opgehangen.
  Om te laten zien dat ik geen racist ben, zou ik islamitische landverraders ook willen zien hangen, net zo hoog als de anderen. En om te tonen dat ik multicultureel ben: aan een groen koord.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Iedere moslim in het Westen beschouw ik als een infiltrant, hoofddoek of niet.
  http://www.amsterdampost.nl/ach-meneer-ali/
  Hélène Bleyers ook nog maar even: http://tinyurl.com/3vbhg32

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Rudi 20.59. uur. Helemaal mee eens.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Goed gesproken, Rudi, geen speld tussen te krijgen. Het probleem is alleen dat de multi-culti’s nog steeds niet doorhebben wat shariah precies inhoudt.
  Daarom redeneren ze dat bepaalde verschijnselen wel door de vingers gezien kunnen worden want: ach, dat is toch nog geen shariah….Je zou er om kunnen lachen als het niet zo diep treurig en, in zekere zin, gevaarlijk was.
  Natuurlijk komen ze er op een dag achter. Als het te laat is.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Hoe moeilijker het wordt om stemmen te krijgen hoe meer ze aan hun potentieel stemvee toegeven.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Vuile smerige linkse huigelaars !! Landverraders .

  Like

 7. Benesha zegt:

  Juist Rudi. De multicul is mogelijk met mensen uit Papoea Nieuw Guinea, Congo, Roemenië, China etc. maar niet met de islam omdat de Koran gebiedt dat elke ongelovige sowieso omgebracht moet worden. Al die hoofddoeken fundamentalisten die volgens de Koran leven moeten ons niet komen vertellen dat ze bovenstaand Koran gebod niet kennen. Alleen kunnen ze dit gebod nog niet uitvoeren wegens (nog voor eventjes) te weinig kritische massa, maar ééns ze sterk genoeg staan met de hulp van de linksen, verdraagzamen, domme politici, dan zal je heel snel zien gebeuren wat nu in de Arabische lente landen gebeurt. Islamistische sharia terreur alom. Eens kijken waar Tobback en co dan zullen zijn? Verscholen in een Boerka? Of rap een buitenverblijfje gekocht in Paraguay? Trouwens… mijn vrouw werkt in Brussel als lerares in moslimconcentratiescholen. Wil ze niet uitgescholden worden, gemolesteerd of zelfs verkracht, dan moet ze zich op snikhete zomerdagen kleden in kledij die zelfs tante nonneke 50 jaar geleden nog niet had willen dragen. Is dat multicul Mijnheer Tobback? Verplichte Boerka voor Westerse vrouwen is niet meer veraf, willen ze zich nog veilig op straat begeven in bepaalde wijken. We stevenen af op ofwel algehele sharia voor onze kleinkinderen en niqab voor de kleindochters ofwel op een bloedige burgeroorlog wanneer de ogen van de gewone mensen eindelijk zullen opgengaan als het net te laat is en de eerste sharia wetten ons met verstomming zullen doen slaan.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Benesha 12.48. uur. Beste Benesha, heel goed neergezet. Maar wat nederland en europa betreft, is de ellende begonnen vanaf 1972. Eerst het rode kabinet Den Uyl, welke gezinshereniging toestond, nota bene tegen de afspraken in. Gastarbeiders, marokkanen en turken zouden slechts tijdelijk in nederland verblijven, maar rooie Joop vond het nodig hele families uit Turkije en Marokko toe te staan nederland binnen te komen.
  Daarna kwam het gerotzooi in het europese parlement, waar een complot tegen de europese bevolking is gesmeed, namelijk ” DE RESOLUTIE VAN STRAATSBURG”. Waardoor Noord-Afrikaanse moslims massaal werden uitgenodigd om naar europa te komen. En de burgers werden hiervan NIET op de HOOGTE gesteld. We zijn verraden en verkocht vanwege OLIEBELANGEN, en de ORANJE KLIEK zat mee in het complot, evenals de BILDERBERG BENDE.
  Zo zitten we nu in de ratsmodee!

  Like

 9. Benesha zegt:

  Beste Tom. Ik ben het met je eens. Alleen moeten we volgende nuanceren. Ik hou van reizen en ben reeds verschillende keren in Marokko en Turkije geweest. Zo was ik eens in Agadir en zag de meeste vrouwen daar rondlopen zonder hoofddoek en in sexy topjes en nauwsluitende jeans. Ik was verbaasd en vroeg mensen in het hotel om uitleg. Ze legden mij uit dat dit de normaalste zaak van de wereld was in Marokko. Toen ik hen vroeg waarom de moslims bij ons zich met hoofddoeken en boerka’s bedekten, lachten ze en zeiden dat wij het fundamentele uitschot uit de achterlijke dorpjes uit de bergen hadden gekregen en dat ze blij waren dat ze ze kwijt waren. Mij gaat het niet zozeer om het feit dat wij hier Turken of Marokkanen leven hebben, maar wel om hun achterlijk moslimfundamentalisme waarbij ze streven naar overheersing van de door hen veroverde gebieden met invoering van hun wetten. In de middeleeuwen leefden in Spanje en Frankrijk de moslims tussen de Christenen. Zonder problemen. Hun islam was zeer gematigd. Een beetje als katholieken die zich dan wel katholiek laten dopen, mar niet meer naar de Mis gaan. Feit is dat wij hier in Europa met een ander soort islam te maken hebben. Een islam die de macht wil hebben over de hele maatschappij en die iedereen zal verplichten tot bekering op straffe van de doodstraf, want fundamentalisten passen de wet strikt toe, zo ook de verplichting tot doden van de ongelovige honden. Misschien verhuis ik wel naar Agadir.

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Een moslim land ongeacht welk…..ik zou er nog niet eens begraven willen leggen, laatstaan dat ik er op vakantie gaat !!

  Like

 11. Rudi zegt:

  Beste Benesha en Tom
  Jullie slaan de spijker op zijn kop. Inderdaad was het niet de bedoeling dat ze hun gezinnen hierheen zouden halen. Wat ook de mythe ontkracht van “ja maar, we hebben ze zelf hierheen gehaald”, u weet wel. En dan nog, we hebben niet gevraagd om hun moslimnazi’s.
  Zoals u weet, zijn het merendeel van de Marokkanen in België en Nederland Berbers en geen Arabieren. En dan weet u ook dat Koning Hasan (een Arabier en de vader van de huidige koning) er maar wat graag van af was. Wat echter wél waar is, is dat onze regering destijds expliciet om laaggeschoolden vroeg (ze mochten geen Frans kunnen).
  Linkse politieke partijen hadden sinds eind jaren zestig immers nood aan een proletariaat, doordat het traditionele proletariaat (arbeiders) het in die tijd steeds beter kreeg en stilaan tot de middenklasse ging behoren (door betere werkomstandigheden en sociale voorzieningen in het naoorlogse West-Europa). En ze waren er als de dood voor dat de gastarbeiders ook binnen de kortste keren tot de middenklasse gingen behoren. Vandaar dus dat ze expliciet laaggeschoolde mensen wilden. En dus ook de gezinshereniging erdoor hebben gekregen.

  U weet allemaal dat verkiezingen enkel dienen om het volk het GEVOEL te geven in een democratie te leven. Een beetje zoals een goochelaar je het gevoel geeft dat jij vrij bent eender welke kaart te kiezen en uiteindelijk toch die kiest die hij wil.

  Een enkele opmerking, echter, over de uitspraak van Benesha “In de middeleeuwen leefden in Spanje en Frankrijk de moslims tussen de Christenen. Zonder problemen. Hun islam was zeer gematigd.”:
  Zie de voordracht van Bill Warner, het multiculturele sprookje van Al Andalus was er een van duizend-en-één nachtmerrie: christenen en joden werden vervolgd, er waren pogroms en bloedvergieten: 6000 joden in Fez, 3000 christenen gedeporteerd naar Marokko. De kalief die zijn bestellingen om blanke slaven en slavinnen ieder jaar invulde, raids op Spanje en Frankrijk om slaven te halen, raids op Sicilië, Italië en Rome.
  Vergeleken bij de moslims waren de vikings watjes.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @ Benesha en @ Rudi bedankt voor uw beider reactie. Ik vind de reacties zeer waardevol, en het overdenken waard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s