Het bestuurlijke negatiedelirium

Screenshot_39

(Door: Peter Calluy)

Van GAS-boetes, lange baarden, hijab en secularisering

Bij het verschijnen van Anjem Choudary (Al-Muhajiroun) in Terzake gisteren 23/05, in de context van de publieke slachting in Londen van Lee Rigby, werd het weer eens duidelijk hoe ver men hier in België in zijn hoogmoed achter de feiten aanholt.

Wie Anjem Choudary zegt, zegt Fouad Belkacem en Sharia4Belgium en Sharia4Holland en …. Wie daar de voorgeschiedenis van kent, heeft ook weet van de onstellende nalatigheid van sommige hooggeplaatste beleidsvoerders die jaren wegkeken, het fenomeen bleven ontkennen en ondertussen in de marge rotzooiden met de goede naam en eer, het inkomen en de gezondheid van burgers en ambtenaren, straathoek- en preventiewerkers. Gedane zaken nemen geen keer maar enige bescheidenheid zou hen sieren. Dat weet ondertussen ook VUB professor en politicoloog Bilal Benyaich die te gast was in de studio van Terzake om duiding te geven.

Na het vertrek van jongeren naar Syrië schreef hij zeer terecht op 12/03/2013 onder de titel ‘Het gevaar van Sharia4Syria’ dat een reeks prangende vragen aan het adres van beleidsmakers op zijn plaats zouden zijn. Prompt stuurde ik hem de PDF van mijn boek ‘Kroniek van een aangekondigd onheil’ omdat een goede vraag van een wetenschapper een oprechte zoektocht naar antwoorden doet vermoeden. Eén van de vragen die hij stelde was: ‘zijn er preventieve, aanklampende acties geweest? Indien niet: waarom niet?”. Benyaich zou het alvast grondig onderzoeken aan de hand van mijn uitgebreid verslag.

Maar in Terzake bleef de duiding van Bilal Benyaich beperkt tot de mantra van de achterstelling die toch een discussie blijft van ‘de kip of het ei’. Ook ‘dè salafisten’ die worden gesteund vanuit het buitenland werden door Benyaich als aanstichters vernoemd. Weet iemand, gezien de ‘oeverloze semantische onduidelijkheid’, ondertussen al wat en wie die ‘salafisten’ nu juist zijn?

Volgens mij is mevrouw Azabar, woordvoerster van BOEH én sociologe alvast een sterke kandidate voor deze titel. Ze speelde het immers klaar om bij Kathleen Cools, ankervrouw van Terzake op 02/04/2010 met verbluffende standvastigheid gèèn enkele afstand te nemen van Sharia4Belgium met de gevleugelde uitlating, ik citeer: “Als we deze protestanten (Sharia4Belgium) extremisten gaan noemen, we andere mensen, zoals die zogezegde intellectuelen in onze samenleving waaronder een Benno Barnard, Etienne Vermeersch en dergelijke, dat we hen ook als extremisten bepalen”. Einde citaat.

Screenshot_41

Anjem Choudary van Sharia4UK (links) en Fouad Belkacem van Sharia4Belgium

BOEH is, samen met het minder ‘salafistische Minderhedenforum’ vandaag initiatiefnemer om de secularisatie op de helling te zetten middels een handtekeningenactie. Zodoende wordt het Gentse stadsbestuur verplicht te stemmen over de vraag of Gentse overheidsambtenaren levensbeschouwelijke en ideologische symbolen moeten kunnen dragen bij het uitoefenen van hun ambt. Misschien toch nog even diep nadenken over het doorbreken van dit fundamentele principe, hoe symbolisch ook. De kans is echter reëel dat op de gemeenteraad van maandag 27 mei door een wisselmeerderheid het vroegere verbod wordt opgeheven. Een platform van HVV/HV Gent, Vrijzinnige Vrouwen Oost-Vlaanderen, R.A.P.P.E.L en HVV Atheïsme Vlaanderen voert die dag actie. De ‘meubelen redden’ van dit ondergewaardeerde pacificatiemodel dat twee eeuwen nodig had om te kunnen bestaan in zijn huidige vorm is de opdracht.

Maar er is meer dat opgevallen is en waar vragen op zijn plaats zijn.

Wie het gedrag én de verschijning van de Londense slachter van dienst, dhr Adebolajo, heeft geobserveerd moet nu toch stilaan beseffen dat de GAS boetes niet echt indruk zullen maken op geradicaliseerden. Laten we wel wezen, dergelijke zaken willen voorkomen met een middel dat ‘sluikstorters’ en ‘wildplassers’ op andere gedachten moet brengen is bespottelijk. Dat als beleidsvoerders met veel poeha aankondigen nà een vergadering mét ‘specialisten’ geeft stof tot nadenken over wie hier wat heeft bedacht. Het beroep van GAS ambtenaar wordt vergelijkbaar met dat van een frontsoldaat. Gewapend met pen en papier wel te verstaan.

Toen op 12 maart 2008 in totaal onverdachte tijden mijn verhaal werd gepubliceerd in Knack nr 11, jg.38, repliceerde burgemeester van Boom Patrick Marnef (sp.a) destijds in het lokale sp.a-partijblad net hetzelfde. Om aan te tonen dat hij wél krachtdadig op trad stelde hij de Boomse Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) voor als hét middel om radicalisering tegen te gaan en ja zelfs te beboeten. De sp.a van Boom vernoemde radicalisering in één adem met wildplassen en hondenpoep! Het heeft Belkacem niet gehinderd om zich te omringen met figuren als de Britse Anjem Choudary,  haatpredikant Mizanur Rahman of Muhammad Al Maqdisi. We zijn ondertussen vijf jaar verder en samen met de radicalisering breidt de ridiculisering zich verder uit.

De aandachtige kijker die de dader goed observeerde terwijl hij de toevallige toeschouwers in de Londense straat te woord stond, zal ook opgemerkt hebben dat van ‘lange gewaden’ of ‘lange baarden’ en dergelijke geen sprake is. Ook hier worden de ‘maatregelen’ van weer andere prominente experten naar ‘het land der fabelen’ verwezen.

Screenshot_40Einde maart, amper twee maanden geleden, gaf de korpschef van de Antwerpse politie nog opdracht aan zijn agenten uit te kijken naar dergelijke ‘fenomenen’ als prominente signalen van radicalisering. Laten we hopen dat er nu niet wordt bevolen om uit te kijken naar ‘gladgeschoren zwarten in jeans met een Antwerps accent’. Dàt zou immers echt racisme zijn in tegenstelling tot de kunstmatige verwarring van ‘ras’, beter huidskleur, met ‘religie’.

De uitlatingen van Bert Anciaux en Fauzaya Talhaoui, die menen dat  islamofobie een vorm van racisme is en hetzelfde moet behandeld worden als het antisemitisme daar gelaten, wordt het hoe langer hoe meer duidelijk dat een dosis angst voor islamitische religiewaanzinnigheid van gezond verstand getuigt. Als er al een pathologische angst bestaat voor de islam, dan is die te zoeken in het zich al jaren voortslepende negatiedelirium, met de zinledigheid en het simplisme van de voorgestelde non-maatregelen uit hoofde van onze beleidsvoerders en hun experten tot gevolg. Deze opportunistische ‘fobie’ om uit het ‘pluche’ te worden gelicht door stemmenverlies  na een negatief stemadvies van salafisten ten aanzien van ‘islamofobe’ politici zit er goed in.

“Bert for president en Fauzaya eindelijk een hijab, inshallah!” is dan ook dè verkiezingsslogan voor 2014..

Door:

Peter Calluy

Auteur van:
“KRONIEK VAN EEN AANGEKONDIGD ONHEIL” – Radicale islam in Vlaanderen
Met een voorwoord van Wim van Rooy en Johan Braeckman

ASP (Academic & Scientific Publishers)

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", België, Islam, Islamisering, islamofascisme, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit. Bookmark de permalink .

19 reacties op Het bestuurlijke negatiedelirium

 1. koddebeier zegt:

  Het is één minuut voor twaalf. Het onheil hoeft niet meer aangekondigd te worden, het is al arriveerd !!
  Dankzij onze verlichtte bestuurders !!

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Anjem Choudary, de vent die verantwoordelijk is voor het ontstaan en de radicalisering van Sharia4Belgium, de sfeer waarin ook de slachter van Londen Adebolajo is “groot” geworden, wordt dus op de dag van de slachting uitgenodigd door het meest prominente duidingsprogramma van de Vlaamse tv om de zaken in de juiste context te zetten.

  DIT IS DUS ALLE WAANZIN VOORBIJ.

  De Vlaamse krant “Het Laatste Nieuws” van 24 mei 2013 meldt:

  LONDENSE TERRORIST STOND DICHT BIJ SHARIAH4BELGIUM (PRESS)

  Eén van de twee terroristen die een soldaat doodstaken in Londen, is geradicaliseerd in de Britse kennissenkring van Shariah4Belgium. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Michael ‘Mujahid’ Adebolajo [de zwarte met de machete en het mes] groeide op als christen, maar belandde tien jaar geleden bij de groepering van Anjem Choudary. Dat is de mentor van Fouad Belkacem, op wiens initatief Shariah4Belgium destijds is gesticht. Of Adebolajo zelf contacten had in ons land, staat nog niet vast. Maar Choudary is niet zijn enige kennis die banden met Vlaanderen heeft. Ook een andere Britse haatpredikant, Mizanur Rahman, verklaarde donderdag op Facebook dat hij de moordenaar persoonlijk kent. Rahmanzat vier jaar in de cel voor het aansporen tot moord, maar was in juni vorig jaar te gast bij Shariah4Belgium in Antwerpen.

  Like

  • maria zegt:

   Dader van slachtpartij staat met bebloed mes de Koran te citeren maar volgens Cameron heeft het NIKS met islam te maken. Zou dat te maken hebben met het feit dat de dader aangaf dat niet Cameron, maar de Britse burger het volgende slachtoffer zou worden?? Als Cameron echt een held was zou hij zeggen “Ik ben de UK burger, slacht MIJ maar af” Ik wens het niemand toe maar sommige mensen zouden heeeel hard moeten worden geconfronteerd met de nieuwe islamitische realiteit!

   Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  De geur van landverraad is heel goed te ruiken.
  Is iedereen nu stekeblind?
  Nog even en dan gaan we het gewoon vinden dat er mensen, militairen of burgers,gewoon op straat worden onthoofd.
  Opzij svp. Ik heb nu geen tijd voor deze lynchpartij, ik moet m’n bus halen.

  Like

 4. Trucker zegt:

  Vandaag pas thuis, heb de berichtgeving over slachtpartij enkel gehoord op radio.
  Zoals steeds op de BRT openbare KRomroep was het een verslag dat de islamieten wou sparen.
  De voorwaardelijke wijs “zouden” zegt alles, het ging hem over de daders van deze slachtpartij waarbij het tuig dat hournalisten vormt nog geen objectieve commentaar kan geven over een slachtpartij die nota bene gefilmd is en waarbij er x getuigen zijn.
  Volgens de hournalisten wordt gezocht naar (ik citeer) “…de oorzaak van de “steekpartij…”, iedere Rechtse én islamofoob weet dat islam de oorzaak is dus hoeft er niks aan toegevoegd worden :sedert 9-11 is de derde wereldoorlog begonnen met als inzet de totale overheersing van de barbaarse cultuur die islam heet.
  Het piepeltje cameron, de premier (in vergelijking met de Grote Dame Margareth Tatcher is hij een MISLUKKELING die de post van premier niet waard is) van het ooit trotse Groot Britagne wauwelt over gekende personen (islamieten natuurlijk) bij de gerechtelijke diensten…mijn vraag is :die islamieten die “gekend zijn bij de gerechtelijke diensten”, waarom worden deze niet fysiek verwijderd uit de natie?
  Als er bij een islamiet maar de geringste verdenking bestaat moet men hem of haar onmiddelijk verwijderen uit het land, geboren daar of niet maakt niks uit het gaat om nationale veiligheid dan speelt sentiment geen enkel rol dat het linkse tuig dat in hun oren knoopt.
  Ten andere, ze zitten enkel in eurabia om te krijgen, oprotten ermee.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Trucker 21.13u. Dat zou inderdaad de enige juiste gang an zaken zijn, Trucker, en begrijpt U me goed, het is echt een verademing om het iemand weer eens zo ongezouten te horen zeggen (of te lezen, in dit geval) maar U weet ook, het grote probleem is: Hoe krijg je die idiote politici zo ver?
   Uitgezonderd Wilders en de overige PVV-kamerleden en dan een paar zwaar gereformeerden vallen ze in Nederland van hun (parlements)zetel als je zulke voorstellen zou doen en in België -ik heb toch goed begrepen dat U uw domicilie in België heeft, nietwaar?- Nu, ik heb even een blik geslagen op het volgende artikel “Brussel, hoofdstad van…..enz.” en ik vraag mij eerlijk gezegd verbijsterd af, hoe uw politici déze ontwikkelingen zomaar kunnen laten passeren. Wat niet betekent, dat ik de loftrompet wil steken over Nederland, want het is zeker geen al te grote stap, voor wij in hetzelfde schuitje zouden zitten. Iets minder misschien: Een resolutie à la Bert Anciaux is bij ons wat minder denkbaar doordat de vrijheid van meningsuiting in Nederland al decennia lang zowat heilig verklaard is. Maar nogmaals, ik blijf voorzichtig, want God weet wat de toekomst ook voor óns nog in petto mag hebben.
   Echter samengevat: Zowel de Nederlandse als de Belgische politici zouden mentaal zo’n 180 graden moeten draaien om het beleid erdoor te krijgen, dat U voor ogen staat en hoe krijg je ze zover?
   Tóch eerst door een echte catastrofe op eigen bodem, vrees ik. Hoewel dat eigenlijk het resultaat zou zijn, dat wij hadden willen voorkómen door middel van een beleid zoals U voor ogen staat…..

   Like

 5. Jade zegt:

  Deze reactie las ik vanavond op xandernieuws, en blijft maar
  door m`n hoofd spoken. Weet iemand hier meer van?
  Zou het laatste probleem overbevolking zijn?
  Dat wij dus allemaal vermoord moeten worden door moslims?

  Tina op 24-05-2013 18:15
  @ RvZ . Ik post onder speciale naam. Ik ben een lijfwacht van één belangrijk persoon die dit weet en (het staat op de agenda)om de EU VOLLEDIG BANKROET en KAPOT te maken.
  Eerst staat er een oorlog,is al lang bezig,op de agenda.
  Rusland en China zullen eerst de Islam-landen steunen en de USA in de steek laten.
  Na …. jaren zal Rusland zich terug achter de USA zetten en zal er een grote periode van vrede komen.
  Maar er is nog één wereldprobleem, dat kan-en of mag ik niet mededelen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Jade 22.19u. Vaag en raadselachtig. Maar, om je de waarheid te zeggen vermoed ik juist daarom, dat het niet echt iets voorstelt.
   Iemand die ècht bepaalde ‘duistere geheimen’ bij zich draagt, gaat ze volgens mij niet halfwas op de één of andere site posten. Daarmee zou hij toch veel te veel in de waagschaal stellen!
   Waarschijnlijk heeft Xandernieuws hier te maken met iemand die de onweerstaanbare behoefte voelde iets theatraals te presenteren en/of gewoon houdt van complottheorieën.
   Zou bijvoorbeeld wel iets geweest zijn voor staatsgekkie Jeroen de Kreek. Ik zeg maar wat…..

   Like

  • maria zegt:

   Rusland en China zijn niet de meest voor de hand liggende “steuners” van islam gezien de recente conflicten met Tjetsjenië/Oeigoeren maar alles is mogelijk. Voorzover ik het nu zie zijn het juist de EU en de USA die de islam gewild of ongewild in de kaart spelen. Maar dat Europa en USA failliet gaat is nu al duidelijk, terwijl Rusland en China bulken van het geld. Dat ANDERE wereld-probleem is natuurlijk Israël, want Jeruzalem zal een “Steen des Aanstoots worden” (Zacharia 12:3) Ja ik word steeds geloviger van die toestanden!

   Like

 6. Trucker zegt:

  @ Theresa Geissler 24 mei 2013 om 22:14

  Voor de niet goed geinformeerde reageerder, ik ben Vlaming, niks ofte nada pelg.
  Ik spreek ook nooit over pelgie, neem daaarvan akte aub mij pelg heten is een belediging.
  Wat uw reactie betreft er zijn genoeg kiezers die nadenken maar jammer genoeg is de grootste hoop zonder meer DOM en denkt NIET na wat het beleid van deze of gene politieker zal voorstellen, laat staan dat ze enig besef hebben waar een partij voor staat.
  Daarom (heb dit reeds tot in den treure gepend) krijg je geschifte kiesresultaten met partijen die eurabia en multikul toejuichen en de Joods Katholieke geschiedenis willen weggommen.
  Kijk wie nu in de regeringen zit in eurabia en het zegt genoeg over de inhoud van de respectievelijke hersenpannen van de kiezer; leeg en inhoudsloos anders kom je niet tot kabinetten bevolkt met Nationaal Socialisten en communisten. en andere partijen bevolkt met rotzooiverkopers die een voorliefde koesteren voor islamieten.
  Uiteindelijk zal Rechts winnen maar dan zal het te laat zijn, de handlangers van de islamieten zijn nu aan het infiltreren in alle overheidsinstanties.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Trucker 23.03u Heel goed. Vlaanderen, U heeft natuurlijk gelijk. Ik ben ook eigenlijk wel goed genoeg op de hoogte om te weten hoe gevoelig dat ligt, sorry. Maar U had ook Brusselaar kunnen zijn, toch? Hoe dan ook, ik zal het woord ‘België inderdaad maar eens gaan afwennen.
   En verder lijkt het mij, dat, als Rechts tenslotte wint, ze best de mogelijkheden hebben om die infiltranten weer UIT de overheidsinstanties te flikkeren, dus: Houd moed; winnen is inderdaad de sleutel……

   Like

 7. toetssteen zegt:

  ‘Rusland en China zullen eerst de Islam-landen steunen en de USA in de steek laten.’

  Wat een nonsens! Het zijn nota bene Rusland en China die de hakken in het zand hebben gezet en het verdommen om te doen wat Qatar dicteert en wat de USA wensen te doen, namelijk ingrijpen in Syrië.
  Ik zie die clown van een Obama nog buigen, zijn neus bijna op de grond voor zo’n opgewaardeerde kameel. En in Egypte over de grootsheid van de islamitische cultuur, die er helemaal nooit is geweest.
  In Rusland alsook in China worden die gasten zonder proceskosten gewoon afgeknald. ’t Is me toch wat!

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Like

 9. luckybee zegt:

  1 Korinthe 7 Over het Huwelijk vers 1-40
  vers 33 zegt:” 33 Maar die getrouwd is, bekommert zich met de dingen der wereld, hoe hij de vrouw zal behagen.
  Ook dit is de wil des heren.Je kan geen vrouw behagen , als je niet berijdt ben haar toekoms en die van haar kroost te verzekeren dat het veilig is en vrij, en het te verdedigen.Bewapend als het niet anders kan.

  Like

  • BertG. zegt:

   Bij deze staat mijn mening. Hoe spijtig ook, maar dit vind ik nog veel erger.
   Mijn dank gaat uit naar iedereen met bemoedigende woorden om ’t nog eens te overdenken.
   Heb ik gedaan, maar hier gaat mijn bloed van koken. Telkens weer.

   En luckybee, veel succes met je evangelisatie werk hier op deze site.
   Deze ruimte wordt je dan ook van harte gegund. Alles voor de heer.
   En daar doe ik dan ook graag een stapje voor terug.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG. 10.48 Het is jouw keuze, Bert. Dat begrijp ik. Ook ik zal niet meer aandringen.
    Ik blijf erbij, dat ik het heel jammer vind. Op de eerste plaats voor de site en, als ik heel eerlijk mag zijn,voor mezelf, want -al weet ik niet hoe jij dat ervaren hebt- jij en ik zaten af en toe verdómd goed op één lijn. Die belevenis van je in de supermarkt, de dag voor 30 April, weet je dat ik daar soms nóg om zit te lachen, als het me te binnen schiet? Echt!
    Nou ja, als je dat mocht willen, koester jij dan maar je herinnering aan die ‘krabbenmand-mentaliteit’ van mij op “De vrouwen van Hamas”. Ik weet, dat je daar toen ook nogal lol aan beleefd hebt.
    Het is en blijft jammer maar zo gaan de dingen soms.
    Veel succes verder op Internet. (En dat is absoluut niet ironisch bedoeld)

    Like

   • lucky9 zegt:

    Bert G,
    Ik kom hier toch even op terug want ik wil iets aan je kwijt. En dat is dat Luckybee, die ik hier op deze site al een tijdje volg, volgens mij de klok wel hoort luiden maar nog niet goed weet waar de klepel hangt.
    Hij wil wel geloven dat de islam het slechte en het kwade vertegenwoordigt maar is er nog niet in geslaagd zichzelf er helemaal van te overtuigen. Althans niet op een logische manier.
    Dat komt omdat Luckybee geen wetenschappelijke methode hanteert om te redeneren, te catalogeren, te analyseren en te synthetiseren op basis van actuele en geschiedkundig onbetwistbare feiten, maar werkt men het hem vertrouwd systeem de exegese van teksten waarvan hij gelooft dat ze de bron zijn van waarheid.
    Als atheïst til ik daar niet zwaar aan. Ik doe voor niemand of niets een stapje terug behalve voor de webmaster.
    Ik hoop heel oprecht dat hij niet wil evangeliseren maar vanuit zijn hoek een steentje wil bijdragen aan het anti-islamdebat in naam van zijn geloofsgenoten. De laatste zin van zijn commentaar wijst mijns inziens in die richting, niettegenstaande hij de rest van zijn tekst wel eens door de spellingchecker voor werkwoorden zou mogen jagen. Dat doet me dan weer even twijfelen of hij wel wil discussiëren met een open vizier maar uiteindelijk kan het ook een goed bedoelde knipoog zijn. Ik laat mijn bloed liever koken over dingen die de moeite waard zijn om het te laten koken.
    mvg

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik kan niet anders dan een reactie hier op terug geven.
    De tussen liggende boodschap is steeds gelijk met een dezelfde bedoeling. Het begin zinnetje en de laatste zijn altijd net wat anders verpakt. Daar ben jij dus ook in getuind.
    Hangt van het onderwerp af waar het over gaat. Let hier maar op.
    Het citaat ertussen in is gelijk.Begin en eind zinnetje is anders.

    En dat ie het nog niet door heb maar op zoek is naar een verklaring als oplossing, dat lees ik ook wel.
    En of hij wil discussiëren met een open vizier dat betwijfel ik ten zeerste.
    Hij meent namelijk dat hij gelijk heeft met ze evangelisatie werk.Er is namelijk in zijn denk wereld geen andere oplossing mogelijk dan je opgeven aan zijn heer.
    Maar alle ruimte wordt ‘m hier ruimschoots aangeboden om hier vooral een voortzetting aan te geven. En dat is wat mij stoort. Dat zou hier niet op mogen plaats vinden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s