Frankrijk: Socialisten willen stemming over Syrië verbieden

Screenshot_20

De Franse parlementariërs mogen niet stemmen over een interventie in Syrië. In geval van een positief resultaat zou Frankrijk namelijk alleen aan het front tegen Syrië staan. Hollande wil dat per se voorkomen. Meer dan de helft van de Fransen vertrouwt Hollande de leiding over een militaire actie niet toe.

De regering in Frankrijk zou niet moeten buigen voor de stemmen, die een stemming eisen over een militaire inzet in Syrië, zei Elisabeth Guigou, voorzitter van de parlementaire commissie van het ministerie van Buitenlandse Zaken en partijlid van de socialisten.

Nadat Groot-Brittannië definitief niet zal deelnemen aan een militaire actie tegen Syrië (hier) en president Obama eerst het Congres wil consulteren (hier), staat Frankrijks president Hollande op dit moment alleen voor de taak om Assad te bestraffen voor de vermeende inzet van chemische wapens.

Dat had de Franse president zich anders voorgesteld. Hollande is de opperbevelhebber van het Franse leger en is er via de grondwet toe gemachtigd om te interveniëren in Syrië. Hiervan hoeft hij slechts binnen drie dagen het parlement in kennis stellen. Slechts als de inzet langer dan vier maanden duurt, zou Hollande verplicht zijn om toestemming aan het parlement te vragen voor een voortzetting.

Twee derde deel van de Fransen zijn tegen een militaire aanval (64%). 585 vertrouwt hollande de leiding van een militaire actie niet toe. 35% is bang dat een militaire actie het hele Midden-Oosten in vuur en vlam zou kunnen zetten.

Uit enkele conservatieve gelederen klonk bovendien de roep naar een stemming. “In gecompliceerde tijden moeten we ons aan onze principes houden, dus aan de grondwet, die de president er niet toe verplicht een stemming te houden, zelfs niet eens een debat”, zei de socialiste Guigou in de Franse radio-uitzending Franse Info.

Een stemming zou politiek geen zin hebben, zei Guigou, want Frankrijk zou “in een onmogelijke situatie terechtkomen als het parlement voor een actie in Syrië zou stemmen, het Amerikaanse congres echter tegen.” Assad zou weliswaar niet ongestraft mogen blijven voor de inzet van chemische wapens, Frankrijk zou echter niet alleen tegen hem willen optreden.

Bewijs ontbreekt nog steeds

De Franse geheime dienst is in het bezit van een document, dat in de Franse krant “Le Journal du Dimanche” werd gepubliceerd. In het door de regering gelegitimeerde document wordt gedetailleerd het chemische wapenarsenaal van Syrië opgesomd. Behalve het gifgas Sarin, dat volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry door Syrië zou zijn ingezet, zou Syrië ook nog het zenuwgas VX en mosterdgas in grote hoeveelheden bezitten.

Volgens het document gaat het om een van de grootste arsenalen voor gifgas met meer dan 1000 metrische tonnen. Al sinds de jaren-80 zou het in Syrië worden ontwikkeld. Het zenuwgas zou met langeafstandsraketten (SCUDS), een bombardement vanuit de lucht en met artillerie met een korte reikwijdte verbreid kunnen worden.

Een bewijs voor de inzet van gifgas konden de Franse geheime diensten niet leveren.

De Amerikanen en de Britten worden wegens hun aarzelende gedrag en hun loze bedreigingen door de Syrische regering belachelijk gemaakt (hier). De toespraak van Obama van afgelopen zaterdag geldt in Syrië als historische stap terug van de Amerikanen. Over de houding van Frankrijk heeft de regering in Syrië zich tot nu toe nog niet uitgelaten.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/09/02/frankreich-sozialisten-wollen-abstimmung-ueber-syrien-unterbinden/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten, Syrië. Bookmark de permalink .

6 reacties op Frankrijk: Socialisten willen stemming over Syrië verbieden

  1. Jan zegt:

    Hussein Obama heeft gezegd dat het hem niets interesseert wat de uitkomst is van het Congres. Als men tegen is trekt hij met ‘zijn leger’ ten strijde (hij kan absoluut niet schieten) ten strijde om Syrië met de grond gelijk te maken (more substantial attack)
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10282697/US-general-says-Syria-action-could-be-more-substantial-than-thought.html

    o.a. hiermee krijgen de Amerikanen te maken; reikwijdte tot ongeveer Cyprus :

    Like

  2. Tom Hendrix. zegt:

    Obama wenst zonder meer in te grijpen. Ik ben er niet gerust op, dat hij zich wat zal aantrekken van de meerderheid van de Amerikanen, die TEGEN inmenging zijn t.o.v. het conflict in Syrië.

    Like

  3. Wachteres zegt:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2410173/Obama-announces-congress-vote-Syrian-strikes-early-week-amid-claims-White-House-IS-planning-regime-change.html

    GOP backing: House Speaker John Boehner today announced his support after the meeting, saying: ‘I’m going to support the president’s call for action, and I believe my colleagues should support the president’s call for action’

    United front: Obama speaks flanked by the House leaders of the Democrats and Republicans – but many congressmen are still undecided

    Zowel Boehner [leider republikeinen] als Nancy Pelisi [leider democraten] staan achter de president..

    President’s message has been that any strikes will be ‘limited and narrow’
    But former Army General says – after speaking to senators – the ultimate aim is to topple Syrian dictator Bashar Al-Assad

    De dictator Bashar moet verdwijnen.

    Like

  4. Wachteres zegt:

    http://nos.nl/artikel/547469-kerry-obama-wil-geen-oorlog.html

    En Kerry beweert dat Obama geen oorlog wil:

    “Wie het vatten kan, die vatte het ….. “.

    Like

  5. Helena zegt:

    Sommige Amerikanen denken ook aan een regime change dichter bij huis!
    Zou het dan toch gaan gebeuren IMPEACHEMENT!! Zwarte Amerikanen van National Black Republican Association dienen impeachment artikelen in. En plaatsen het ook in de Washington Times.
    The Florida based National Black Republican Association has sent Articles of Impeachment to the Judiciary Committee in the US House of Representatives. The NBRA has decided to publish an advertisement in the Washington Times and provide a copy of the ad to every member of Congress as they return to work on Tuesday.

    http://watchdogwire.com/florida/2013/09/02/breaking-impeach-obama-ad-to-his-washington-times/
    In het artikel de link naar de gronden waarop (volg de link) en een link naar de advertentie.

    IK hoop dat hij eraan gaat.

    Like

  6. Tom Hendrix. zegt:

    @Helena: 23.12. uur, op 3/9. Dat pleit voor deze Amerikaanse burgers Helena. En dat ze deze GEK en OORLOGSMISDADIGER heel gauw stoppen. Ik vrees toch, dat het Amerikaanse leger, zo snel mogelijk NU gaat aanvallen, tegen het VOLKENRECHT in. Schande!

    Like

Plaats een reactie