Burgemeesters lanceren handleiding tegen moslimradicalisering

Screenshot_10

In het Antwerpse stadhuis is vandaag een brochure voorgesteld die lokale besturen en middenveldorganisaties moet helpen om sluimerend moslimradicalisme onder jongeren te bestrijden. De handleiding is een initiatief van de burgemeesters van Antwerpen, Maaseik, Mechelen en Vilvoorde naar aanleiding van het vertrek of mogelijke vertrek van jongeren uit die steden naar Syrië en kwam tot stand met steun van de federale en Vlaamse overheid.

Vanuit Vlaanderen trokken de voorbije maanden tientallen jongeren naar Syrië om er mee te strijden in de burgeroorlog, vaak ingegeven door extremistische overtuigingen waartoe ze door ronselaars werden gebracht. “De media focussen steeds op de Syriëstrijders, maar deze brochure wil vroeger ingrijpen, wanneer jongeren overwegen om naar Syrië te gaan vechten of wanneer ze in contact komen met het gedachtegoed dat hen tot die overweging zou kunnen brengen”, legt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) uit. In de brochure staat zowel een informatief luik over wat (moslim)radicalisme precies is en welke factoren een rol kunnen spelen, als een reeks aanbevelingen voor preventie in beleid en praktijk.

Ogen openen

“Deze brochure zal hopelijk vele ogen openen”, zegt Hans Bonte (sp.a), burgemeester van Vilvoorde. “Radicalisering is een fenomeen dat kan opduiken waar je het niet verwacht, en allerlei soorten gezinnen of groepen van jongeren kan treffen.”

De handleiding heet ‘Beheersen van moslimradicalisering – Handreiking voor beleid en praktijk’ en werd voorlopig op 8.750 exemplaren gedrukt die zullen verspreid worden onder lokale besturen en middenveldorganisaties. Ze is ook terug te vinden via de website van de Vlaamse overheid. 

http://assets.rug.be/img_art/site/images/F70CADE5-29B5-4353-A1D2-EE87A6AF3464.pdf

Bron:

Belga

(h/t Peter Calluy)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in België, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Naïviteit, Overheid, Salafisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Burgemeesters lanceren handleiding tegen moslimradicalisering

 1. wim van rooy zegt:

  Ik vrees dat hier eerder de burgemeesters en hun vrome wensen moeten worden gedeprogrammeerd.

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Dat lijkt er weer op dat deze “Heren” Burgemeesters weer een probleem niet bij naam willen noemen en het werkelijke probleem dus zoals gewoonlijk weer uit de weg gaan.
  Wat hier word gezegd is dat het een probleem is dat ze gaan vechten in Syrie en je ze dus maar beter in eigen huis kunt houden om daar de geradicaliseerde uit te hangen.
  Hallo zeg kan het nog duidelijker.

  Like

 3. Trucker zegt:

  Hahaha, ik weet het lijkt idioot dat ik daar hard om lach maar wat moet je met zo’n UITERST DEBIELE STOMPZINNIGE stap in het voorkomen van islamieten die naar syrië trekken om onthoofder te worden.
  Misschien zouden ze beter advies vragen aan de IDIOOT van dienst op het parket die de jongen die monnik wou worden in India naar de jeugdrechter sleepte en vebod oplegde om te vertrekken.
  STOMPZINNIG dus, kan alleen uit de koker komen van een de wever bart of die ex volksunie populist (voor de nederlandse Rechtsen en islamofoben dat was de voorloper van de BENDE nva waar ik eerder op de avond omstandig heb over gepend) somers bart die bij de liberalen zijn potje ging koken en dan is er nog een Nationaal Socialist bij het clubje die eveneens meewerkt aan dit (het moet gezegd een Masterplan dat de wereld zal verbazen) “project” maar ben eventjes zijn naam vergeten, maakt niet uit is toch qauntité negliable.
  Godverdomme van dit soort KNETTERGEKKE armzaligen van geest wordt ik niet goed, advies vragen aan El Cid hij weet de oplossing.

  Like

 4. lucky9 zegt:

  Moslim radicalisering is een hersenschim. Eens moslim, altijd radicaal! Al het overige is veinzing en dus ‘Takiyya’. Hoe kan je nu beschaafd blijven bij zulke uiting van islamofiele debiliteit?

  Heu ja, Hans Bonte is een collectivist, een rode sos-cialist die graag, aars omhoog, samen hurkt met de paarse smurf Verhofstadt die zelfs kleine o/oo-tjes niet versmaadt!

  De Vlaamse overheid is crimineel bezig en verdient een sjot op haar islamofiele teelballen.
  De aanwending van sarin is een poep-simpele -huis -tuin- en keukenklus die hopelijk nooit zal moeten volgen. Maar ik heb zo mijn twijfels!

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Deze burgemeesters doen in hun brochure voorstellen alsof het moslim radicalisme een extremistisch randgebeuren is binnen de islam terwijl het in tegenstelling tot dat zonder omweg ideologisch religieuze uitingen zijn rechtstreeks afkomstig uit de kernleer van de islam zelf. Elke gelovige moslim kan dit beamen en binnenskamers onder elkaar zullen ze glimlachen om zoveel naïviteit. Sterven op het slagveld van de jihad is de grootse eer die een moslim ten deel kan vallen. De jihadisten zijn de helden van de islam en zijn door hun gedrag getrouwe duplicaten van hun geliefde Mohammed de grondlegger van de agressieve islam en het rol model van elke gelovige moslim. Deze burgemeesters zijn veel gevaarlijker dan de jihadist voor de toekomst van België en Europa. Wanneer gaat bij het grote publiek het kwartje vallen en ze eindelijk gaan beseffen dat met de import van de islam de toekomst van alle landen in Europa te grabbel werd gegooid. De islam is een kanker waar we nooit meer vanaf komen tenzij we de grenzen voor verdere import van moslims hermetisch dichtgooien. Als we dat doen zullen we ooit enige kans hebben dat de kanker niet verder woekert. Maar ook als de islam geen kans meer heeft verder en dieper in onze maatschappij door te dringen zal altijd een zeker ongemak hiervan blijven uitgaan in onze samenleving. Een ongemak waar we de komende 100 jaar nog niet vanaf zijn. Het beste dat de wereld kan overkomen is een islam die wereldwijd gaat imploderen. Dit imploderen kan als proces alleen maar versneld worden als we onze grenzen beschermen tegen nieuwe islamitische indringers en onze handen daaropvolgend afhouden van alle gebieden op de wereld die al volledig geïnfecteerd zijn door deze afschuwelijk totalitair maatschappelijke ziekte. De islam heeft 2 gezichten: het media-masker, d.w.z. hetgeen u voorgeschoteld krijgt in diverse tv-programma’s bijvoorbeeld hoe goed een poldermoskee wel is of hoe tolerant en modern de islam is en meer van dat soort leugens. En er is het ware gezicht van de islam: het gezicht wat u niet of nauwelijks zal zien, het gezicht wat zich verbergt in de moskee en in islamitische scholen. De islam woekert voort in Nederland en Europa. De Europese samenlevingen hoeven niets te verwachten van hun overheden als het gaat om bescherming van onze oude Europese normen, waarden, vrijheid en democratie. De overheid is eerder geneigd de voort woekering van de islam te stimuleren dan om deze een halt toe te roepen. De angst voor de islam is bij de Europese regeringen groter dan de moed om de islam-expansie op een adequate wijze te beëindigen. Dit is islamofobie in haar zuiverste vorm. Het is maar dat u het weet..

  Like

 6. Republikein zegt:

  In hoeveel talen? Ik denk 8750 of zo. Goede handleiding,slechte zelfbevrediging voor inheemsen.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Allez mannekes, het is beter als ge eerst dit gaat lezen héé..!!!
  http://www.antivenin.blogspot.nl/2013/09/flashback-het-moslim-broederschap.html
  Daarna kunt u de islamitische mentaliteit alleen beheersen door al degenen, die alles in het werk stellen om niet-moslims hun van vrouwenhaat en apartheid doordrenkte woestijn-ideologie door de strot te persen, met de hele achterban te denaturaliseren, tot persona non grata te verklaren en uit te zetten naar hun thuislanden.
  Ze houden het paspoort van hun thuisland, dus gezeik van linkse idioten over “juridische implicaties” en “statenloosheid” kunt u gerust negeren.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Wat een folder vol onzin.
  Legitimeren van geweld, promoten van geweld, aanzetten tot geweld, plegen van geweld, als je dit wil voorkomen moet je de koran verbieden, die staat er vol mee. Dan de noemde voedingsbodem, frustratie, discriminatie, vernedering, vervreemding, onrechtvaardigheid, dat voelen en vinden ze (de moslims) altijd. Terwijl ze daar zelf voor gezorgd hebben.
  Laten ze eerst maar eens de hand in ‘eigen boezem’ steken.
  Vroeger werden ze gastarbeider genoemd, nou als gast hebben ze zich nooit gedragen.
  Als ik zulke gasten in mijn huis zou hebben had ik ze erlang uit gelazerd !!

  Like

 9. koddebeier zegt:

  moet genoemde zijn.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad. Wat is nou precies het probleem dat die burgemeesters zich opeens zorgen gaan maken?
  Dat die lui massaal in Syrië gaan vechten? Maak je liever zorgen om wat ze hun naaste omgeving allemaal aandoen!
  Maar dat kan niet genoemde worden, want dan spreek je hardop uit, dat de ISLAM een probleem is en dat mag niet gezegd worden. Tenminste……Tjé, laat ik nou ècht gedacht hebben dat de Resolutie-Anciaux er nog níet officieel dóór was!
  Maakt daar ook al weer niet uit. Heren, schort uw overleg maar lekker op en gooi uw dossiers erover desnoods maar op de schroothoop: Het heeft op deze manier GEEN zin!
  Pas als U uw lafh….pardon, schróóm overwonnen hebt en openlijk het kind bij de naam durft te noemen praten we wel eens verder. (Nooit dus)

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  En in het Canadese Quebeq worden ze gelukkig ook wakker!
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1704778/2013/09/15/Manifestatie-in-Montreal-tegen-verbod-op-religieuze-symbolen.dhtml
  (scroll door naar de andere artikelen)

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Foutje… moest Quebec zijn.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  En wat gaat dit allemaal weer kosten en wie gaat dat weer betalen, terwijl we weten dat het geen donder zal helpen en dat er maar één oplossing is !!
  Modderen we maar door met de lui met allerlei pogingen om enige beschaving bij te brengen.
  (Net zoiets als water naar de zee dragen)
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, hetgeen steeds duidelijker wordt in onze maatschappij, dankzij de achterlijke gutmensch !!

  Like

 14. Trucker zegt:

  @ lucky9 15 september 2013 om 01:26

  “…sjot op haar islamofiele teelballen”.

  Op iets met het formaat van pindanoten (islamofiele teelballen) kan je niet sjotten lucky9.

  Like

 15. john zegt:

  De Wever, Somers en Bonte smossen met belastingsgeld. Zotte kosten zo’n folder. Ze kunnen beter al de jongeren die popelen om te gaan vechten, aanmoedigen om te vertrekken met een gratis ticket enkele reis .

  Like

 16. Ja ja en wij maar moppen vertellen over die domme Belgen, zij liggen intussen wel op ons voor want hier wordt nog altijd net gedaan alsof alle booslims bloemenkinderen zijn.
  Meer dan 95% van alle brandhaarden op de wereld hebben een moslimachtergrond en dus is het zaak dat moslimextremisme in een vroeg stadium wordt herkent.

  Like

 17. Rudi zegt:

  Uit een enquête die enkele jaren geleden werd gepubliceerd in Humo (oerlinks blad) bleek dat niet minder dan 40% van de moslimjongeren de shari’a genegen is en 30% terrorisme goedkeurt.

  Twaalf jaar geleden stond ik voor een klas in het Antwerpse met voor het grootste deel moslims. Op een gegeven moment legde een gehoofddoekte leerlinge het verschil uit tussen christenen en moslims: “Jullie willen leven, wij willen dood zijn.”

  Neen, heren en dames politici, het probleem is niet radicalisering en het is ook niet Syrië.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s