Leven we in een participatiesamenleving?

Screenshot_34

De Koning sprak in zijn troonrede over de participatiesamenleving. Een bedenksel van VVD en PvdA.

De Koning sprak vanmiddag zijn eerste troonrede uit. Het begon persoonlijk, maar het werd al gauw een ‘Gamma-troonrede’, een kwalificatie die Mark Rutte in 2008 gaf aan de troonrede van toenmalig Koningin Beatrix tijdens het kabinet-Balkenende IV. “Ik heb geen behoefte aan een lijstje met wat ik bij de Gamma kan kopen,” zei oppositieleider Rutte toen.

Dit jaar was de troonrede niet veel anders. Toch wist Rutte er een ieniemienie klein beetje visie in te proppen. Koning Willem-Alexander zei in zijn troonrede:

Het is onmiskenbaar dat mensen in onze huidige netwerk- en informatiesamenleving mondiger en zelfstandiger zijn dan vroeger. Gecombineerd met de noodzaak om het tekort van de overheid terug te dringen, leidt dit ertoe dat de klassieke verzorgingsstaat langzaam maar zeker verandert in een participatiesamenleving. Van iedereen die dat kan, wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven en omgeving.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Leven we in een participatiesamenleving?

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Met participatiesamenleving word in dit geval bedoeld dat de beter bedeelden zorgen voor de minder bedeelden, allen klopt er in dit geval iets helemaal niet, omdat de minder bedeelden al eeuwen zorgen voor de grootste opvreters van het land namelijk die zogenaamde Oranjes.
  In het geval van Willem zou Ik zeggen Ga eens iets nuttigs doen in plaats van te profiteren van de Nederlandse burger en anders kun je je Argentijnse nog altijd achter het raam planten

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Henk der Niederländer 14.03 u. Goed idde, dat laatste: Ze zal niet weten wat ‘r overkomt!
   Maar, alle gekheid op een stokje, Inderdaad: Als wij dan officieel een ‘participatie-maatschappij geworden zijn, is het niet meer dan billijk, dat de Vórst daaraan eveneens deelneemt en van nu af aan om te eginnen eens belasting gaat betalen, net als iedereen.En als dat over een tijdje nóg niet gerealiseerd is, net zo lang onder de aandacht van de media blijven brengen, tot het de publieke wrevel opwekt. Dat kan niet al te moeilijk zijn want het is al eerder vastgesteld: Nederlanders houden weliswaar van hun koningshuis, maar hebben moeite met privileges -Niet meer dan normaal overigens. Nou, dan zul je ze over een tijdje over dít privilege horen, als het ons verder allemaal ècht slechter gaat! Wat dàt betreft kon Geert wel eens Kamervragen gaan stellen, dat is helemaal niet zo’n extreem standpunt. De monarchie moet blijven? Best, maar dan wel gewoon belasting betalen, net als iedereen! -Ik wed trouwens dat het grootste deel van de Nederlanders, ook van de koningsgezinden, het daar roerend mee eens is!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    iste zin: idde=idee.

    Like

   • Jean zegt:

    Theresa,
    Wat is de toegevoegde waarde van dat circus?
    Nul, noppes, Nada, Zero, Nothing.
    Opdoeken die middeleeuwse folklore idem dito in België, hier loopt een nul rond die zijn naam nog niet kan schrijven maar wel kan fokken als de konijnen, maar ja, de kosten zijn toch voor de belastingbetalers dus niet voor die bende allochtonen want die parasiteren lustig mee gevolg van linkse ratten in het systeem te hebben zitten, niet!!

    Like

   • Helena zegt:

    speciaal voor jou Theresa.
    http://www.ikclaimmijnnaam.nl/

    Like

 2. Eén participatiesamenleving is te weinig als er al meerdere paralelsamenlevingen langs elkaar heen leven.

  Like

 3. jowitteroos zegt:

  Deze regering heeft ( en had) totaal geen beleving van het Nederlands volk. Het worden ‘Amerika toestanden’; ziek, geen werk, huis afgebrand of overstroomd, kind ziek of gehandicapt, ouders weinig tot geen pensioen, etc. ga dan maar lekker onder een brug slapen of in je auto ( als je die nog bezit) of sterf dit alles onder het mom van verdraagzaamheid, eerlijk verdelen en ( omdat de EU dat eist) bezuinigen. Maar oh wat is de regering sociaal en bewogen en trots op ons land en iets vaags als eigen verantwoording en zelfredzaamheid …………..en gij geleuft ut…………………………………

  Ze moeten ze opsluiten en de sleutel in die ‘met olie gevulde zandbakken’ donderen. Droog brood en water…….

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Mooi, het einde van de verzorgingsstaat is er na jaren waarschuwen dus gekomen.
  Oorzaken: 1) massa-immigratie van kanslozen, criminelen en aanhangers van een totalitaire religie, 2) De EU-ramp.
  Maar de oorzaken die de regenten aangeven zijn heel andere, veel positievere oorzaken!
  Namelijk de mondigheid van de burger en het internet!
  En ze hebben een mooi woord gevonden voor “je zoekt het verder zelf maar uit”: participatie-maatschappij”.
  Lijkt me een prachtige slogan ook voor de hele EU, want als totalitaire systemen ergens goed in zijn dan is het wel om prachtige eufemismen te bedenken voor gruwelijke werkelijkheden.
  Het is een indicatie hoezeer de nep-elite van de Nederlandse Linkse Kerk klaar is voor die nieuwe Orwelliaanse EU-werkelijkheid, dat het nieuwe overkoepelende Grote Leugenwoord in Nederland werd gemunt.

  Like

 5. skills of nature zegt:

  mijn participatie aan de samenleving is een dikke middelvinger naar jullie valse regenten en valse aristocraten en valse koningen en koninginnen die zichzelf allemaal een luxe eiland aanmeten en dan met de vinger naar de burger zitten wijzen dat ze van hun eiland af moeten komen, de paus zei het hetzelfde, christenen zijn geen eiland.
  daar zitten ze dan met z’n allen, allemaal een eigen private paradise aangemeten in een netwerk van kasteeltjes en eilandjes wijzend naar de onderdanen en slaven die hun dromen mogen inleveren en overleveren aan iemands natte dromenboek.
  greetings and fuck you.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Wachteres bedankt voor het artikel. De participatiemaatschappij, deze kreet wordt geuit, met het gegeven dat op 1 januari 2007, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning is ingevoerd. Inderdaad spreekt de aanhef van deze WET, spreekt over “de zelfredzaamheid van de burger, en waar deze burger deze kwaliteit(en) niet heeft is er sprake van ondersteuning voor de betreffende burger”.
  Deze hele WMO schept hoge verwachtingen. We moeten conform deze WET, meer voor elkaar zorgen, en VRIJWILLIGERS en MANTELZORGERS zijn bij uitstek de doelgroepen die deze zorg op zich nemen.
  Gemeenten zijn echter (mede) verantwoordelijk dat mantelzorgers en vrijwilligers zich ZODANIG ONDERSTEUND voelen, dat zij hun WERK kunnen blijven verrichten.
  Nu de praktijk, het is een feit dat deze WMO ingevoerd is geworden vanwege BEZUINIGINGSOVERWEGINGEN onder het Kabinet Balkenende, waar ook de PvdA en de CU deel van uitmaakten! Deze WET kan en gaat NIET werken, evenals de zgn. participatiemaatschappij, waar MARK RUTTE zich op beroept, en waarom niet; zal ik achtereenvolgens aantonen. Hierbij met de aantekening dat ik ca. 3 jaar deel heb uitgemaakt van de WMO Raad, in mijn huidige woonplaats.
  1. Vrijwilligers; deze vind men hoofdzakelijk onder de groep 60 jaar en ouder. En deze mensen werken zich nu al een slag in de rondte, omdat zij zich aangesproken voelen en vaak deel uitmaken van meerdere evenementen, verenigingen en buurtwerk. DE VRIJWILLIGER VERGRIJST, met alle gevolgen van dien. Tevens het gegeven, dat jongere mensen niet deel nemen aan vrijwilligerswerk, omdat ze vaak een gezin hebben, en met tweeën moeten werken om de hypotheek en vaste lasten te betalen.
  2. Mantelzorgers: deze mensen lopen nu al vaak op hun tenen, om hun gehandicapte partner, kind of familielid te verzorgen.
  3. De Gemeenten hebben GEEN CENT gekregen van Den HAAG om de WMO doelstellingen te kunnen verwezenlijken.
  Kort gezegd komt het hierop neer, dat Rutte, de koning laat zeggen: BURGER ZOEK HET MAAR ZELF UIT! Ik heb het gehad met heel deze politieke elite, die ons van alle kanten pakt, en ook nog van ons verwacht 24/7 bereid te zijn jan en alleman bij te staan. Walgelijk!

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  In zin 3, de eerste keer spreekt weglaten.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Slaapogen-Asscher doet de eerste aftrap…
  Hoeveel Lodewijk? Eén tientje per maand…??? Bruto, mag ik aannemen..???
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/werk-inkomen/21900402/__Toeslag_bij_inwonend_familielid__.html
  Kindertoeslag… voor bv. een volwassen hulpbehoevende vader..???

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Van één woord uit het door Rutte in het oor van Willem-A gefluisterde economie-sprookje gingen
  mijn nekharen recht overeind staan, nl. participatiemaatschappij.
  Dat vertaal ik met: zoek ‘t in het vervolg zelf maar uit. We moeten dus minder een beroep op de overheid doen en meer voor onszelf zorgen.Dat lukt hier nog vrij aardig. Echter, als ik dat in de toekomst ook moet doen, dan verwacht, nee: dan EIS ik dat al m’n vaste lasten + m’n zorgpremie met de helft worden verlaagd. Of verwachten jullie dat iemand van 80 die ook niet meer de snelste is, dat hij/zij iemand van 95 ook nog eens dagelijks een stijle trap op gaat slepen
  omdat jullie zo nodig wagonladingen geld naar Afrika verschepen..???Want beste Haagse plucheplakkers, jullie houden niet op met zeiken over bezuinigen, nilvelleren, hervormen en sterker uit de crisis komen, maar jullie vertikken ‘t om zelf de hand in eigen boezem te steken en eens flink te gaan snijden in eigen vlees. Dus geen nieuwe bezopen regeltjes bedenken die door een nieuw leger pennelikkers en luie hondekeuteltellers moeten worden gehandhaafd. Dat kost de burger nl. handenvol geld.
  Tip voor de toekomst: als je leugens verkoopt en als je de kiezer belazert, moet je niet gek opkijken als je dat zetels kost. Dan heb je dat alleen aan jezelf te wijten.

  Like

 10. Jade zegt:

  Even van een site geplukt…

  In een verzorgingsstaat wordt door de overheid iedereen in de samenleving
  een aanvaardbaar bestaansminimum gegarandeerd. De overheid kan
  iedereen in deze samenleving alleen maar een aanvaardbaar bestaansminimum
  garanderen wanneer er voldoende financiële middelen zijn.
  Hiervoor heeft de overheid inkomsten nodig. De inkomsten van de overheid
  bestaan voor een groot deel uit belastingen en sociale premies.
  In Nederland is sprake van een verzorgingsstaat. Dit betekent dat
  in Nederland een relatief groot deel van de overheidsinkomsten
  (belastingen en sociale premies) worden uitgegeven aan het in stand houden
  van de verzorgingsstaat. Simpel gezegd betekent het dat de geïnde belastingen
  en sociale premies worden uitgegeven aan o.a. UITKERINGEN en SUBSIDIES
  aan mensen in Nederland die een laag of geen inkomen hebben.

  Dankzij al die import (en die kloten-EU) vervallen we nu dus tot een
  “ZakMaarInDeStront-staat”. Nog even, en je mag ook je huis en je
  autosleutels afstaan aan zo`n aardig asielzoeker-gezinnetje.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jade: 15.55. uur. Als het nog zou gaan om steun voor geboortige Nederlanders, zou ik daar niet zoveel moeite mee hebben Jade. Maar ondertussen onderhouden wij, dankzij de socialisten en andere linkse gekken, half Afrika. Plus het feit, dat zoals de econoom Milton Friedman gezegd heeft: “Massa-immigratie en het in stand houden van de sociale verzorgingsstaat is onmogelijk”. Kotsmisselijk ben ik van pvda,vvd,cda,d66,gl,cu. Ze zijn niet voor de echte NEDERLANDER!!

   Like

   • Jade zegt:

    Beste Tom,
    jij weet dit al, en hebt het ook wel eens aangehaald…
    Maar misschien weten sommige mensen dit nog niet.
    1974, Houari Boumedienne, president van Algerije verklaart
    tegenover de VN:
    One day, millions of men will leave the Southern Hemisphere to go
    to the Northern Hemisphere. And they will not go there as friends.
    Because they will go there to conquer it.
    And they will conquer it with their sons.
    The wombs of our women will give us victory.

    Die miljoenen zijn inmiddels gearriveerd en de
    baarmoeders draaien overuren.
    Ik lees steeds vaker, “Aan het eind van deze eeuw is er
    geen blank ras meer…”

    Like

 11. Tom Hendrix. zegt:

  @G.Deckzeijl: 15.39. uur. Beste Gerrit jou reactie sluit naadloos aan op mijn reactie van: 15.14. uur. We zijn bij dat hele politieke zooitje gewoon “de sjaak”. SCHANDE!

  Like

 12. Het slinks gebruiken van de woorden “verzorgingsstaat en participatiesamenleving zijn in feite geraffineerde synoniemen van “de staat betaalt en het volk betaalt!!” Het kuddevolk ziet niet hoe bedrieglijk dit is geformuleerd!

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Voor de goede orde: wat Rutte aan Willem-A heeft gegeven om aan het volk voor te lezen, namelijk zijn GEZEIK over o.a.een participatiesamenleving is een open deur: die bestaat al lang.
  Kijk maar:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21900613/__Agent_doet_boekje_open__.html
  Let wel: tussen gewone Nederlanders zitten ook volslagen VOLLIDIOTEN…!!!!

  Like

  • De definitie “arbeidsparticipatie” en “sociaal-culturele participatie”: De eerste heeft al decennialang succesvol plaatsgevonden: de werkenden dragen bij aan de kosten en het Rijk vult aan met een werkloosheidsuitkering, ziektekosten (ziekenfonds), of bijstand daar waar de werkloosheid hoog is of sterk fluctueert. Dit was geen probleem omdat destijds de werkeloosheid in Nederland tot de laagste van Europa hoorde.
   De sociaal-culturele participatie komt grotendeels uit de zakken van het volk! Wij zijn verplicht om de (dankzij de EU) miljoenen binnengehaalde immigranten (waarvan de integratie volkomen is mislukt en de werkeloosheid het grootst is) te onderhouden. De subsidies voor hun culturele activiteiten, de explosieve bouw van moskeeën, de gezinsherenigingen, veel hogere geboortes en de kosten van de verhoogde criminaliteit etc. worden allemaal middels ‘bezuinigingsacties’ op ons afgewenteld! Evenals de miljardensteun aan “noodlijdenden landen” en de torenhoge kosten van de crisis.
   De linkse bestuurders en de elite kunnen hiervoor wel een hele mooie definitie verzinnen, maar dit is de harde werkelijkheid!

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @realpredictor: 19.58. uur, op 18/9. Ook deze reactie geeft duidelijk aan, waar “de schoen wringt”, prima gedaan realpredictor. En deze instroom van ONAANGEPASTEN heeft ons 7 MILJARD EURO op jaarbasis gekost, en helaas deze WAANZIN gaat op bevel van de LEIPE EU ZETBAZIN MALMSTRÖM gewoon door. RUTTE zegt toch geen NEEN tegen de DICTATUUR EU!

    Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom dit uiterst arrogante rampenkabinet zo snel mogelijk moet oprotten.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21900565/___Coalitie_blokkeert_debatten___.html
  Alle info over schaliegas hier: http://tinyurl.com/ktp45n6
  VERZET, VERZET, VERZET en nog eens VERZET.
  Blijf niet lijdzaam toekijken, denk niet dat je het redt met slechts één demonstratie,
  begraaf die Haagse Bende onder de mails en reguliere post, woon je in de buurt
  van zo’n plucheplakker, bel bij hem/haar aan en doe je beklag.

  Like

 15. Jean zegt:

  Ik zou hem eens in een onbewaakt ogenblik willen vragen of hij de betekenis van het woord kent!!! I don’t think so.
  Neem ze (die van België, Luxemburg, Spanje, GB, Zweden) het papiertje af en ze staan met de bek vol tanden en die komedie komst ons miljoenen, weggesmeten miljoenen want de komedies hebben geen enkele toegevoegde waarde.
  Gelukkig verdoe ik mijn tijd niet aan dergelijke wansmakelijke komedie ik ga liever dan naar Mondo Verde.

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Niet vergeten: deze “meneer” kan alleen aangepakt worden middels het rode potlood in het stemhokje!!!!
  http://www.z24.nl/ondernemen/prinsjesdag-2013-dit-heeft-rutte-voor-ondernemer-in-petto-378597

  Like

 17. Helena zegt:

  Wordt het pilletje wel gratis toch?

  Like

 18. Republikein zegt:

  Zo, dat scheelt mij een heleboel geld, alle loterijen zeg ik af.

  Like

 19. luckybee zegt:

  Participatiesamenleving heeft dat iets met de diktaat uit Wenen dat bekend stond als de Wener congres?Daar waren wij (Gereformeerde kerk) niet eens uitgenodigd.

  Like

 20. Ronald Soeverein Mens zegt:

  De verzorgingsstaat houdt langzamerhand op te bestaat waren Willems woorden en we gaan voor een participatie-samenleving. Ok prima maar dat betekend dus ook dat ik geen onzinnige belastingen meer ga betalen en dat het volk weer zelf kiest dus die incompentente randdebielen als een Markje en simpelson hebben wij dan NIET meer nodig net zomin als Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s