EU gelast verlaging van het vermogen van stofzuigers in alle huishoudingen

Screenshot_9

De Europese Commissie heeft besloten dat vanaf 2017 huishoudingen alleen nog maar gereinigd mogen worden met stofzuigers met een vermogen van tot 900 watt. Daardoor moet iedere huishouding driemaal zo lang als tot nu toe stofzuigen om zijn woning schoon te krijgen. De EU hoopt met de “EU-ecodesign-verordening” het aantal werklozen in de EU te verlagen.

De Europese Commissie heeft besloten dat Europese huishoudingen vanaf 2017 alleen nog stofzuigers mogen gebruiken met een vermogen van tot 900 watt.

Daarover deelt het Duitse Energie Agentschap onder de titel “Energielabel weldra ook voor stofzuigers” enthousiast mee:

“De Europese Commissie heeft nieuwe verordeningen uitgevaardigd betreffende de energie-efficiëntie van stofzuigers, die voor het eerst de apparaten van het EU-energielabel voorzien. Vanaf 1 september 2014 moeten producten die in de EU op de markt gebracht worden, voorzien zijn van het EU-energielabel en voldoen aan hogere minimale eisen van energie-efficiëntie.

De nieuwe EU-label regel verplicht producenten en leveranciers tot een EU-energielabel voor stofzuigers. Het wordt in twee fases op 1 september 2014 en op 1 september 2017 ingevoerd. Het label toont behalve de energie-efficiëntie klasse ook het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik. Ook andere informatie, zoals tapijtreiniger klasse of geluidsniveau worden in de toekomst op het EU-energielabel afgebeeld.

Bovendien moeten stofzuigers vanaf 2014 aan bepaalde minimumeisen voldoen wat betreft hun energie-efficiëntie. De nieuwe EU-ecodesign-verordening voor stofzuigers legt o.a. de zogenaamde maximale prestatievermogen vast. Dit op het apparaat genoemde vermogen moet bijvoorbeeld vanaf 1 september 2014 onder de 1600 watt liggen en vanaf 1 september 2017 onder de 900 watt.

Door de nieuwe verordeningen moet er tot 2020 duidelijk energie bespaard worden. Daarmee leveren ze een bijdrage aan het behalen van de nationale en Europese doelen m.b.t. energie- en klimaatbescherming.”

Screenshot_11

Deze beslissing werd begin augustus 2013, veelal onopgemerkt door het grote publiek, al genomen. Het is na de gloeilampenverordening het belangrijkste project van de EU ter verbetering van de Europese mensen.

Daarbij gaat het uiteraard niet om energiebesparing.

Het energieverbruik van stofzuigers is namelijk slechts een te verwaarlozen deel in het totale energieverbruik van een moderne economie, zodat ook het energetische effect onder de meetbaarheidsdrempel ligt.

Om hetzelfde reinigingseffect, dus een vergelijkbaar vacuüm per cm² vloeroppervlakte, te behalen, moet bij een zwakke stofzuiger de zuigbreedte verkleind worden. Dat is eenvoudige fysica. Dus moet men met 900 watt tweemaal zo lang stofzuigen als met 1600 watt. En driemaal zo lang als met 2700 watt. En viermaal zo lang als met 3600 watt. Steeds uitgaande van dezelfde reinigingsprestatie. Op de stroomrekening heeft het wattage van de stofzuiger niet de minste invloed.

Echter: voor de productie van een eenvoudige tandenborstel is minder energie nodig dan voor de productie van een eenvoudige bezem. Van een voorschrift uit Brussel om de ruimtes in de toekomst met een tandenborstel te vegen, is echter nog geen sprake.

Wat wil de Europese Commissie met deze waanzin bereiken?

Moeten de vrouwen teruggestuurd worden naar het aanrecht en de huishouding? Wie langer en vaker moet stofzuigen en ook meer tijd nodig heeft om alle andere huishoudelijke apparaten met minder vermogen te gebruiken, raakt dan gewoon zijn baan kwijt.

Daardoor zou het officiële aantal werklozen verminderd kunnen worden. In dit opzicht kunnen we er van uitgaan dat het de EU niets uitmaakt of de man of de vrouw of de levenspartner van hetzelfde geslacht de halve dag doorbrengt met stofzuigen – hoofdzaak, hij/zij blijft thuis, stofzuigt en ontlast op die manier de werkloosheidsstatistiek.

En hoe zit het met de hygiëne, met de vele stofdeeltjes, bacteriën enz. die dieper zitten en die in het tapijt of de vloer achterblijven? En hoe zit het met baby´s en kleine kinderen, die op de vloer rondkruipen en op het tapijt spelen?

Wellicht gaat het hier om een indirecte subsidie van de farmaceutische industrie: die krijgt vermoedelijk al spoedig toestemming om rechtstreeks reclame te maken in het EU-gebied. De slogan zou dan kunnen zijn: Bij aankoop van iedere EU-stofzuiger krijgt u drie anti-allergische medicijnen voor de prijs van twee!

Het is pijnlijk, dat er op belangrijke posten in Brussel zo vaak dilettanten zitten, die van regelingsmaterie geen idee hebben natuurkundige technische onwetendheid vervangen door een soort verkeerde milieumoraal.

Aan deze ideologische waanzin ligt bovendien een technische denkfout ten grondslag: de energie-efficiëntie van apparaten met een verlaagd vermogen is lager dan die van apparaten met meer vermogen.

Energie-efficiëntie betekent de werkingsgraad verhogen, dat betekent uit een kilowattuur een grotere arbeidsopbrengst te halen. Energie-efficiëntie heeft niets te maken met het uitschakelen van stroom te maken, met het aan banden leggen van het moderne gebruik van de kracht uit het stopcontact.

Paris Hilton, een van de grootste idolen van de heren Van Rompuy en Barroso, heeft ooit op haar verkwistende levensstijl gepocht en gezegd dat ze nog nooit in haar leven heeft gestofzuigd.

Ook Van Rompuy en Barroso hebben vermoedelijk nog nooit een stofzuiger in handen gehad om te stofzuigen.

Zij geven in iedere levenssituatie de voorkeur aan, zoals Nigel Farage dat zo mooi gezegd heeft, natte dweilen (meer hier).

De zeer lezenswaardige EU-verordening vindt u hier.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/23/eu-ordnet-drosselung-von-staubsaugern-in-allen-haushalten-an/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie, EUSSR, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

68 reacties op EU gelast verlaging van het vermogen van stofzuigers in alle huishoudingen

 1. bobzelf zegt:

  en de volgende VERORDNUNG SOLL SEIN , !!

  Het wc papier aan 2 ( zwei !! ) kanten te gebruiken !!

  Jawohl hr, Oberluitenant !!! , heil Hitler !!!

  aufmachen !!! und schnell !!!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Dat was het eerste wat ook bij mij op kwam, heer bobzelf!
   Een passende slogan daarbij zou zijn:
   ‘Gebruik in deze dure tijden het papier aan beide zijden!’
   Leuk als je veel last van je rug hebt en stofzuigen so wie so al een zware klus is; kun je straks lekker drie keer zo lang met dat ding gaan zeulen!
   En dat argument van minder stroomverbruik: WAANZIN!!!
   WAT EEN STEL KRANKZINNIGEN DAAR IN BRUSSEL!
   En met dat soort idiote plannenmakerij vullen ze daar hun dagen op onze kosten!

   Ik voorspel: binnenkort mogen we van Brussel nog maar 5 keer ademhalen per minuut!
   Krijgen we verplicht een onderhuidse chip om te controleren of het er geen 7 zijn!

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Er komt maar één reactie bij me op:
  Zoek het maar uit, doe wat je niet laten kan- dan zuig ik nog minder dan ik nu al doe- en verder, voor mijn part: BARST!

  Like

 3. Philippine zegt:

  Ik verwacht binnenkort een verhoging van de prijs van WC papier met 50%.

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  En die organisatie kost de burger miljarden.
  Hoe krijgen ze het ???
  1. verzonnen en
  2. geplaatst zonder schaamte..

  Like

 5. Cathja zegt:

  COMPLEET VAN DE POT GERUKT!!

  Is er over een tijdje dan wérkelijk niets meer te bedenken wat de burgers zelf mogen bepalen? Waar blijven de protesten uit met name de VVD-hoek? Die staan toch voor Vrijheid en Democratie?
  Alles, maar dan ook álles moeten die rotlui in Brussel regelen. Met energiebesparing of met het creëren van banen heeft het niets te maken, maar alleen met een enorme behoefte aan MACHT!

  Deze plannen vallen niet goed te praten; dit is griezelig! Waarschijnlijk komen er nog veel en veel meer van die onzinnige, nergens toe dienende wetten en regels, en het lijkt mij het beste dat we massaal ongehoorzaam worden. Het probleem is wel dat wat de stofzuigers betreft, er op een gegeven moment geen enkele stofzuiger meer te koop zal zijn met een vermogen wat boven de 900 Watt ligt.

  Brussel kan ons knechten zoveel als ze willen. Aan ons om het hen zo moeilijk mogelijk te maken en allerlei plannen zoveel mogelijk te dwarsbomen.

  Bah, wat een rot-uitvinding, die EU!

  Maar het ergst van alles vind ik dat een stelletje ongekozen en onbekwame figuren denken dat ze een heel werelddeel mogen overheersen. Tijd voor alle lidstaten om helemaal dwars te gaan liggen!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Heb een tip voor die EP-idioten:
  ze mogen in het vervolg bij mij komen zuigen maar dan mbv een verloopstuk aan hun smoel.
  Kijken hoeveel commentaar ze daarna nog hebben.

  Like

 7. Daiyu-ninja zegt:

  Is er iets wat wij niet weten? Hebben ze stiekem achter onze rug een westerse koran geschreven waarin wordt bepaald wat wij wel en niet mogen voelen en denken, en wat wij wel en niet mogen doen?
  Kortom: waarin ons leven van A tot Z wordt gedomineerd door regeltjes van de nieuwe religie van W & G ? (waanzin en gekte)

  Like

 8. Tiny zegt:

  En vanaf 2015 mogen er alleen nog maar wasmachines te koop zijn die tot 30 graden kunnen wassen. Dat stond ook nog ik het bericht.
  Dat wordt weer ouderwets vuile was inweken in soda en aansluitend koken in een grote zinken wasketerl op een vuurtje. 🙂
  Goed dat ik nog weet hoe dat ook alweer ging 😉

  Like

  • Eric zegt:

   Heu , gewoon op warm water aansluiten van meer dan 30 graden.
   Met termostaat kraan op de juiste temperatuur.
   Misschien wat knoeien in de machine ( aansluiting op de 3 weg kraan)
   Want de was moet wel met koud water gespoeld worden
   Is zelfs goedkoper wanneer je op gas verwarming hebt , niet wanneer je op electrische nacht tarief je wasmachine laat werken.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Tiny zegt:
   24 oktober 2013 om 11:28

   Nou Tiny, over 30 graden gesproken: ik heb een ‘Eco Bubble’ wasmachine van Samsung gekocht waarmee je op 30 graden fantastische wasresultaten kunt behalen, maar niet heus!
   Het spul komt er net zo bevlekt uit als het erin ging, dus wat dat betreft zou ik de was net zo goed in de sloot kunnen doen.
   Trouwens: schijnen huisstofmijten niet pas bij 60 graden de pijp uit te gaan?

   Maar wát een leuk speelgoed is dat ding van Samsung: hij piept en toetert, knippert vrolijk met z’n lichtjes; hij doet niet onder voor een tv programma van de rode staatsomroep!
   En -dat moet ik toegeven- hij maakt bijna geen geluid; zelfs niet bij het centrifugeren.
   Als klap op de vuurpijl zet hij zichzelf na afloop van de voorstelling nog uit ook.
   De vulopening is zó groot dat je er zelf met gemak in past, dus je kunt energie en water besparen door jezelf meteen mee te wassen.
   Kortom: hij bevalt prima en ik laat het maar zo, want wasmachines en wasmiddelen doen nooit wat ze beloven; ook dat middel niet waar Bram Moszkowicz momenteel zo leuk reclame voor maakt.

   Like

   • Tiny zegt:

    In ieder geval heb je dan een leuk machientje waar je plezier mee kunt hebben.
    Op 30 graden wast niks schoon. Inderdaad mijten en al dat spul gaat pas dood bij 60 graden+ water. Iedereen al vergeten wat legionella was en hoe men dat kan vermijden. Juist ja.
    En letterlijk alle wasmiddelen wassen niet schoon, duur of goedkoop. En of je er dan een nog duurdere vlekverwijderaar aan toevoegt, helpt ook niet bepaald. Ja, de kas van de fabrikant te spekken. Dat komt simpel en alleen, omdat ze vanwege het milieu alles er uit gehaald hebben wat de was werkelijk schoon en kiemvrij maakt. O.a. fosfaten. Maar daar gingen toch visjes van dood? O, ja natuurlijk deden ze dat. Visjes hebben anders het eeuwige leven. Nu gaan er ook visjes dood huilt de milieu lobby. Uitgezocht waarom die arme vissen nu nog meer en erger dood gaan. Tja, dat werd niet zo prominent wereldkundig gemaakt. Het water bevatte namelijk nu véél te weinig fosfaten.
    Dit en nog heel veel andere zaken.

    Mijn Miele doet het nog prima, en zoals ik Miele ken, zal die het nog heel veel jaren prima doen, tot 95 graden.

    Like

 9. Jade zegt:

  Het beste is om deze lieden in te sluiten in Brussel en Straatsburg,
  en ze van een dwangbuis en verplichte medicatie voorzien,
  in plaats van exorbitante salarissen.

  Like

 10. R.A.F zegt:

  De Europese Commissie heeft besloten dat vanaf 2017 huishoudingen alleen nog maar gereinigd mogen worden met stofzuigers met een vermogen van meer dan 900 watt.

  De Europese Commissie heeft besloten dat Europese huishoudingen vanaf 2017 alleen nog stofzuigers mogen gebruiken met een vermogen van 900 watt.

  en vanaf 1 september 2017 onder de 900 watt.

  R.A.F:
  Wat is het nou meer dan , gelijk of minder dan 900 Watt ???
  voordat we zometeen 3 stofzuigers gaan aanschaffen .

  Like

 11. Pingback: EU-verordening over verlagen vermogen van stofzuigers | Lang Leve Europa!

 12. nieuwenhuis zegt:

  een stofzuiger van 900 Watt????
  Dat is een kruimeldief…………..

  KNETTERGEK daar in BRUSSEL!!!!!!!!!!!!!

  Like

 13. nieuwenhuis zegt:

  “De EU hoopt met de “EU-ecodesign-verordening” het aantal werklozen in de EU te verlagen”.

  Dus daar gaat het om…………………..hahahahahahaha………………

  Like

 14. luckybee zegt:

  Een onzinnige regeling. Alweer?

  Like

 15. Jean zegt:

  Wij Europese burgers gelasten de sluiting en totale afbraak van dat EU gedrocht waarin criminelen aan zakkenvullerij doen en daarbij de eigen bevolking schade toebrengen.
  Een ondergrondse kerker is een nog te nette plaats voor dat schorem, de schijnheilige Drievuldigheid én pinokkio krijgen een extra behandeling w.w.z. tot aan hun dood enkel water en brood.

  Like

 16. R.A.F zegt:

  Dus door de Wattage van stofzuigers lager te maken krijg je meer banen ???
  Ik zeg door de automatisering te verminderen creér je je ook banen .
  Ik zeg de grensposten weer bemannen dat creërt ook banen .

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Over betaalde idioten die van gekkigheid niet meer weten waarover ze nu weer zullen zeiken om de bevolking van de EU dwars te zitten

  Like

 18. De EUSSR/EUZI gaat steeds meer lijken op het regime uit de film Equilibrium: Geen gevoelens, geen emoties en uiteindelijk geen leven door medicatie. Alles wordt voor u geregeld:
  http://www.imdb.com/title/tt0238380/

  Wanneer staan Brussel en Frankfurt in brand?

  Like

 19. Peter Rissing zegt:

  Sterker nog, het kan nóg gekker qua waanzinnige volksverneukerij.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/10/europarlement_weet_letterlijk.html

  Like

 20. Urbanus zegt:

  Mooi, dan maak ik toch gewoon zelf een stofzuigert die op kolen loopt? Helaas zijn onze mijnen nu dicht dus komen mijn kolen met het vliegtuig uit een of ander mensenrechten schendend schimmig land. Maar zuigen doet ie!

  Like

 21. Wachteres zegt:

  Nou mannen, dan moeten jullie twee keer per dag stofzuigen in plaats van één keer. 😦

  Dankzij ons aller Europa……. Als je noodgedwongen vaker stofzuigt, lijkt me dat niet voordeliger …..

  Like

  • Heb nu nog vloerbedenkking (hoogpolig) maar zit er hard aan te denken dit te vervangen door laminaat. Dan heb ik aan een swiffer voldoende 😉

   Like

   • Tiny zegt:

    Of een hele goeie stofzuiger op voorrad kopen dit jaar nog. Tegen de tijd dat die is versleten, ben je dan misschien ook wel aan een andere vloerbedekking toe. Laminaat.

    Like

   • Gelijk heb je Tiny. Ik ga binnenkort een hele zware kwaliteits-stofzuiger kopen. Nu nog even ‘fingers crossed’ voor de huidige Miele. Die moet het nog even uithouden 😉

    Like

   • Tiny zegt:

    Goed zo Pieter. Ik denk dat ik weet welke je bedoelt. Zuigt werkelijk enorm, maar maakt wel een enorme pest herrie.
    Verder alles goed?

    Like

   • Die herrie, daar kan ik prima mee leven, als het ding maar goed schoon zuigt de komende jaren 😉

    Hier naar omstandigeden prima alleen de gezondheid laat ietwat te wensen over. Voor de rest mag ik niet klagen, alleen over dat hele EUZI gebeuren begin ik aardig van de kook te raken, maar ik ben goddank niet de enige op dat punt 😀

    Like

 22. Dr. Kwast zegt:

  Vlak na de 2e WO werd als straf de tandenborstel gebruikt. misschien een idee. Dat levert wel de nodige arbeidsplaatsen op. Na de instorting van de EU voor de hoog geplaatsten. Voor nu men kan van alles verzinnen elk boomblad weer vastlijmen aan zijn tak, de Hollandse lente.

  Like

 23. Dr. Kwast zegt:

  Een oude prostitué zij laatst dat het moeilijk ging. Maar zuugen ging nog goed. Nu het werk stil ligt in Utrecht zelfs zonder watt.

  Like

  • Tiny zegt:

   Lees eruit, dat het in ieder geval weer wat beter gaat.
   Van de kook raken van die EUZI is niet goed. Daar voel je je ook niet beter door. Ik denk dat kalm en nuchter blijven hier een groot voordeel oplevert. Kan men beter over de te zetten en te ondernemen stappen goed nadenken.
   Hou je haaks!

   Like

 24. Daiyu-ninja zegt:

  Het I Robot tijdperk komt eraan.

  Like

 25. peter zegt:

  De mens spoort gewoon niet meer, totaal doorgefokt.

  Like

 26. ed zegt:

  Opdoeken dat gajes in Brussel je heb er niks aan en kost alleen
  Maar geld tijd dat het noorden van Europa er uit stapt. uit deze geld verkwistende organisatie. tijd dat de verantwoordelijke mensen die de crisis hebben veroorzaakt achter slot en grendel komen net als in IJsland het is tijd voor een REVOLUTIE

  Like

 27. r.j.schorn zegt:

  hebben die idioten in brussel echt niets anders te doen dan onze tijd en geld te verspillen met zo achterlijke ideeen

  Like

 28. Petra zegt:

  En dan te bedenken dat stofzuigen nu al onder zwaar huishoudelijk werk valt, laat staan als je het moet doen met een stofzuiger met minder vermogen! Ook de huishoudelijke hulpen mogen dan niet meer stofzuigen, hulpvragende ouderen of zieken moeten nu juist stofzuigers met meer vermogen aanschaffen voor hun schoonmaakhulp.

  Like

 29. stef heerkens zegt:

  Wat een onzin, daar gaat ons zuur verdiende geld heen, weg ermee, dwazen zijn het.

  Like

 30. Ben daar net mee bezig Pieter. Een artikel op de Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Bedankt voor de link naar het originele rapport!

  Bert

  Like

 31. Pingback: EU wijst wet ter bescherming van klokkenluiders af | E.J. Bron

 32. Pingback: De EU pakt eindelijk de geluidshinder door stofzuigers aan | Geluidshinderleed

 33. Pingback: Europese Commissie schakelt stroomvretende koffiemachines uit | E.J. Bron

 34. Madeleine zegt:

  Mijn poetsvrouw (met dienstencheques, 9 euro per uur) stofzuigt. Dit wil dus zeggen dat ze nu 3xzolang zal moeten stofzuigen (bij een nieuwe stofzuiger), en dus minstens één uur extra moet betaald worden?

  Like

 35. Hoewel ik de gang van zaken bij de EU ook waanzinnig vind, (zie de link naar GeenStijl, http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/10/europarlement_weet_letterlijk.html ) ziet iedereen de volgende zin over het hoofd: “aan bepaalde minimumeisen voldoen wat betreft hun energie-efficiëntie.”
  Ik heb m’n leven lang geen stofzuiger willen hebben die meer stroom verbruikte dan 900 watt omdat die krengen van 1000 watt zich (in de vorige eeuw) aan de vloer vast zogen. Hoogst irritant. En hier komt de energie-efficiëntie om de hoek kijken. Fabrikanten gooiden ons de afgelopen jaren dood met stofzuigers die méér en méér “krachtige” motors hadden. Je stofzuiger was niets waard als hij niet minstens 2000 watt verbruikte. Waanzin. Helemaal niet nodig.
  Om fabrikanten te dwingen om efficiënte stofzuigermotoren te bouwen vind ik dit “gebod” toch wel een uitstekende maatregel. Het is dus meer ’n signaal aan de fabrikant….
  (Het trieste is wel dat EU-ambtenaren zelf niet eens weten dat ze ’n keer goed gegokt hebben….)

  Like

 36. Pierre zegt:

  In de winkel wordt de klant aangepraat dat meer vermogen beter zuigt. Dus zijn fabrikanten in een race naar meer vermogen. Airodynamisch is er echter een probleem. De apparaten zelf zijn eerder kleiner dan groter geworden. Airodynamisch neemt de efficiency bij grote vermogens af. M.a.w zo’n power stofzuiger wordt een grote haarfohn.
  De nieuwe regels zijn dus terecht

  Like

  • Dennis Eijs zegt:

   Is het dan niet beter om zuigkracht te bepalen en aan te geven? En de meeste zijn instelbaar tegenwoordig, dus men kan kiezen. bij het zeil wat minder kracht, bij het tapijt wat meer, maar ik vind 900 watt wel erg laag hoor. Kijk voor mijzelf maakt het niet uit, ik heb overal zeil, even vegen, stofzuigen en dweilen. Maar voor tapijt wil je wel wat krachtigs hebben. En er zijn tegenwoordig consumententestsites genoeg, dus dan komt de beste er toch wel uit. Wat zeggen die trouwens over het resultaat tussen lage wattage stofzuigers en de wat hogere? Ik ga eens kijken.

   Like

 37. Pingback: Europese Unie: ‘Langer zuigen, kreng’ | E.J. Bron

 38. Dennis Eijs zegt:

  Ah, maar dit geldt voor huishoudens, dus er zijn dus andere standaarden te verwachten voor industrieel gebruik, en wat doet men dus, men gaat gewoon industriële stofzuigers kopen en die thuis gebruiken. Probleem opgelost.

  Like

 39. wolvin zegt:

  Je kunt onderhand beter een kruimeldief kopen
  En dan kan hij wel heel makkelijk zeggen een natte dweil nou dat zal niet mee vallen met vloerbedekking

  Like

 40. ikkezelf zegt:

  Goed ik koop nu alvast in reserve een goede stofzuiger….met hoog vermogen want ik krijg t nu al amper goed schoon, wat de was betreft heb ik pas een nieuwe machine en om er daar nu een van in reserve aan te schaffen, ik denk tegen die tijd dat ik maar weer een hand/snelwas methode ga gebruiken….ik wordt er gestoord van mijn grootvader zaliger was in zijn tijd zeer vooruitstrevend en kocht voor mijn oma (met haar grote gezin en wat ze nu mantelzorg noemen voor de ouders en t bijspringen in de groentenzaak) alle “elektrieke” zoals hij t noemde huishoudelijke apparaten omdat het voor haar makkelijker (strijkijzer stofzuiger) dan wel met de kinderen veiliger (electrisch kersboomsnoer) was. En dat was rond 1920. Uit zo’n vooruitstrevende familie kom ik en dan moet ik nu terug naar square one?

  Like

 41. Jan zegt:

  En de volgende terreurtsunami uit Brussel komt er aan:

  EU gaat haardrogers, broodroosters, strijkijzers, waterkokers, grasmaaiers, printers, citruspersen met een groot vermogen verbieden tot 2/3 van het huidige. Conclusie test: alles duurt eindeloos langer (maar dat is geen probleem, tijd zat want iedereen is toch werkeloos)

  After banning the most powerful vacuum cleaners from sale to save energy, bureaucrats in Brussels are homing in on other electrical goods.

  Up to 30 domestic appliances, including toasters, hairdryers, lawnmowers and printers, are under threat. If draft proposals are brought into force, experts say power levels could be slashed by a third.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2754239/Blow-EU-wants-ban-high-power-hairdryers-not-mention-kettles-irons-toasters-s-proof-s-madness.html

  Like

 42. Jan K zegt:

  Wat dachten we van een stofzuiger van 800 watt en net zoveel zuigkracht als die van 2000 watt. Een auto uit 2014 met een benziene gebruik van 1 : 24 rijd toch ook niet langzamer.

  Like

 43. Henk zegt:

  Voor een normale, goede stofzuiger is 600 Watt vermogen meer dan voldoende. Zo bleek oa ook bij berekeningen die ik meer dan 30 jaar geleden op de HTS moest doen. Toen al was 1200 al eerder regel dan uitzondering, en bleek ook toen al grote onzin te zijn om hiermee te koketteren.
  De stelling dat je nu 3x langer moet stofzuigen is ONZIN. Er is jarenlang geconcurreerd op meer en meer vermogen. Leuk voor de reclame maar het houdt gewoon in dat er slechte stofzuigers werden gemaakt.
  Goede zaak om gewoon eens een signaal aan industrie en handel af te geven. Bij het gloeilampverbod had ik mijn voorbehoud (stimuleren van spaar en LED was beter geweest), maar dit is een STOP tegen idiotie. De consument wist niet beter, de handel verkocht lekker en de industrie faciliteerde en koos ervoor om de consument niet wijzer te maken.

  Er zijn huishoudens waarin de stofzuiger drie uur in de week wordt gebruikt. Drie uren x 2kW is 6kWh in de week, op jaarbasis met 312 kWh dan in de orde van ongeveer ééntiende van het energieverbruik. 75 euro per jaar te besparen in dat geval, nou dat is de moeite waard.

  Like

 44. Pingback: De EU pakt eindelijk de geluidshinder door stofzuigers aan – Geluidshinderleed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s