Israëlische VN-ambassadeur klaagt over anti-Israëlische houding van de VN

Screenshot_34

Ron Prosor, de ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties 

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) heeft een speciale zitting gehouden betreffende de “Internationale dag van solidariteit met het Palestijnse volk”. Daarbij werd eens temeer een hele serie anti-Israëlische besluiten genomen. Israëls ambassadeur bij de VN, Ron Prosor, heeft de VN scherp bekritiseerd voor dit gedrag: “De anti-Israëlische houding van de VN trekt door haar hele systeem en weerspiegelt zich het hele jaar door in haar beslissingen”, zei Prosor.

“Alleen al in het jaar 2012 heeft de Algemene Vergadering van de VN 22 besluiten aangenomen die Israël op de een of andere manier degraderen of veroordelen. Ter vergelijking: er waren slechts vier besluiten die andere naties bekritiseerden.” De ergste mensenrechtenschenders kregen slechts een fractie van de veroordelingen die Israël – trouwens de enige democratie in het Midden-Oosten – krijgt toebedeeld, aldus de ambassadeur. Dat zou gevolgen hebben: De landen die als deel van de VN-vergadering de zegen gaven aan de anti-Israëlische besluiten zouden de Palestijnen een vals gevoel van werkelijkheid hebben gegeven en nog steeds de rol van de Palestijnen als slachtoffers onderbouwen.

“Al diegenen die beweren de vrede te willen bespoedigen, moeten de Palestijnen er aan herinneren dat er geen kortere wegen op weg naar de vrede bestaan”, zei de ambassadeur. “Er heerst nog lang geen vrede alleen omdat het land door de VN officieel werd erkend. De vrede zal ook niet door eenzijdige acties of een serie anti-Israëlische besluiten worden bereikt.”

Verleden week zouden er in totaal negen VN-resoluties tegen Israël zijn aangenomen, aldus Prosor. Een van deze resoluties zou zelfs Israëls omgang met het Syrische volk bekritiseren. Prosor daarover: “Voor mij is het onbegrijpelijk dat – hoewel Israëlische ziekenhuizen regelmatig Syrische gewonden verzorgen – Israël nogmaals wordt afgestraft, terwijl de Syrische president Assad er met zijn bloedbaden heelhuids vanaf komt.”

De Algemene Vergadering van de VN zal vermoedelijk in een van haar volgende zittingen besluiten de Golanhoogten inclusief hun bewoners af te staan aan Syrië, zei Prosor. Dit zou weliswaar een absurde eis zijn, want daardoor zouden nog meer burgers te liojden hebben onder de wreedheid van dictator Assad. Maar in Israël beschouwt men intussen ook de meest onzinnige VN-besluiten als mogelijk.

Bron:
IsraelHeute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

7 reacties op Israëlische VN-ambassadeur klaagt over anti-Israëlische houding van de VN

 1. Rick zegt:

  Off-Topic:
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/11/28/geheimtreffen-eu-schwoert-staaten-auf-neue-weltordnung-ein/
  “De EU heeft in de afgelopen weken een geheime top in Brussel georganiseerd, waar de lidstaten zullen moeten beloven allen met één positieve stem te spreken over het nieuwe vrijhandelsverdrag (TTIP) met de VS. In het niet aan het publiek bekend gemaakte akkoord spreken de EU-regeringen af uitsluitend de voordelen van het TTIP, wat niets anders dan de volgende stap naar een Nieuwe Wereld Orde is waarin er vrijwel niets overblijft van de soevereiniteit van de landen, te benadrukken”

  Like

 2. fleckie zegt:

  Ze( de eu). Zullen er nu wel “VAART” achter zetten!!

  Like

 3. luckybee zegt:

  De meeste leden van de VN zijn of moslims of Katholiek ze zijn allemaal antie Israel. Maar Israel heeft God die ze beschermd.Daar kan niemand tegen op.

  Like

 4. Jan zegt:

  Holbewoners blokkeren hulp van Israël aan boeren

  U.N. Arab Group Opposes Israeli-Authored Proposal to Help Farmers
  An Israeli-authored United Nations proposal that could help millions of struggling farmers received unlikely support this week from more than 100 nations, barring one key voting bloc: Arab nations.
  “They opposed it for ridiculous reasons,” said Simonne Levavi, a member of Israel’s mission to the U.N. told the Washington Free Beacon. “It’s crazy. Every time we try to do something we have extra hurdles to jump.”

  “The Palestinian delegation, unfortunately, has a lot of influence” with important players in U.N. and lobbies them to oppose anything that Israel backs.
  http://freebeacon.com/u-n-arab-group-opposes-israeli-authored-proposal-to-help-farmers/

  Like

 5. Jan zegt:

  VN steunen terreur tegen Israël

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s