KRO zoekt ex-PVV-ers voor afzeikprogramma

Screenshot_56

(Door: Joost Niemöller)

Het is verkiezingstijd en dus is de NPO druk bezig met het voorbereiden van anti-PVV uitzendingen. Beschuldigingen van onderhuids nazisme, gedoetjes tussen mensen waaruit interne onenigheid blijkt, mensen die het ineens echt niet met hun geweten konden rijmen dat Wilders met Marine Le Pen ging optrekken, en die dit geweten graag voor de buis willen uitventen. Grijpt uw kans. Het is bij de NPO altijd ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’, maar nu, voor de Europese verkiezingen en voor de gemeenteraadsverkiezingen, gaan we op de tv in de hoogste versnelling.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, mainstream-media, PVV. Bookmark de permalink .

54 reacties op KRO zoekt ex-PVV-ers voor afzeikprogramma

 1. Cathja zegt:

  Zullen we dan ook maar eens een avondvullend programma laten presenteren, waarin alle misstanden van de PvdA en de VVD aan de orde komen?
  Vergeleken met de twee bovengenoemde partijen gaat het er binnen de PVV nog netjes aan toe!
  Wie er nog kan ‘genieten’ van bagger-TV moet zichzelf eens afvragen uit welk hout hij of zij dan zelf gesneden is!
  Ik hoop dat alle negatieve uitspraken het tegendeel zullen opleveren als wat men voor ogen had: de ondergang van de PVV!
  Het kan nog wel eens totaal anders uitpakken dan men denkt!

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Geef me, de namen en huisnummers maar eens op ,
  ZAL BOBZELF effe personlijk door de brievenbussen zeiken !!
  hebben ze eindelijk hun zin ,
  verder , iets met Judas en zilverlingen , geloof ik , en 3 x kraaien , toch ??

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Dit is de eerste uit de reeks programmas: “ken Uw politici”. Omdat de PVV bovenaan de rangorde staat, qua aantal stemmen, wordt Wilders uiteraard als 1e (ver)[ge]volgd. Heel logisch toch.? :[-)

  Like

 4. Jean zegt:

  Overal komt men lafaards tegen en zeker in de politiek dus die verraders zullen zo ook wel vinden al moeten ze er geld voor geven.
  Hopelijk krijgt die roedel wolven een flinke afstraffing in maart maar zeker in mei want het gaat met een rotvaart richting totale vernietiging met die massa vreemdelingen, in Vlaanderen zelfs al 17,5%, als ze dat cijfer voor Belgie zouden bekend maken dan loopt dat gegarandeerd naar 35%.
  Goeg bezig! Afmaken die roedel wolven.

  Like

 5. meneertje zegt:

  Mag ik deze Marco de Lange een perfide proleet noemen of staat de wet dat niet toe?
  Een gluiperige, achterbakse wroeter dan? Of is dat ook niet geoorloofd?
  Goed dan: bedenk kwalificaties die zo dicht mogelijk bij bovenstaande komen, doch er wettelijk nog net mee door kunnen.

  De bedoeling van dit onderkruipsel is kennelijk om zijn hele geniepige actie geheim te houden.

  Wat wij dus moeten doen is die zo veel mogelijk overal bekend maken.

  Is het technisch mogelijk deze hele draad naar Marco de Lange en de andere Brandpuntfiguren te sturen?
  Dan weten zij dat hun gluiperige gedoe niet onopgemerkt is gebleven.

  Like

 6. Ik begin me steeds bewuster te worden van het feit dat alles begint en eindigt met het linkse monopolie op de mainstream-massamedia.
  Wilders heeft groot gelijk als hij zegt dat hij die hele publieke omroep opruimt als hij de kans krijgt.
  Hier valt net zo min iets aan te hervormen als aan de islam: in zijn geheel bij het grof vuil zetten, die zooi.
  Maar Wilders heeft ze ook wél de gelegenheid gegeven door zijn eigen blijkbaar diepgewortelde hang zich met Tokkies te omgeven.
  Niks ten nadele van Bosma en Agema overigens, maar als-ie een ander personeelsbeleid had gevoerd had-ie nu mensen als Thiery Baudet binnen de gelederen gehad.
  Die personele flank blijft dus kwetsbaar.
  Wat ook een Achilleshiel blijft: de samenwerking met verdachte partijen in Europa.
  Ik weet waarachtig niet of het dát waard is: met Haider en Le Pen en het Vlaams Belang gaan samenwerken om méér spreektijd en meer subsidie in het Europarlement te krijgen.
  Nigel Farage heeft het niet nodig en is uitermate succesvol.
  Haiders FPÖ had ik sowieso uitgesloten, want te sterk antisemitisch geïnfiltreerd.
  Marine le Pen heeft nog steeds niet gereageerd op de quenelle-foto’s van papa.
  Het is niet voldoende om één keer te zeggen: “Ik ben wel de dochter van mijn vader, maar niet van al zijn ideeën”.
  Wilders had in ruil voor samenwerking moeten eisen dat zowel het Front National alsook het Vlaams Belang, via uitspraken van de topmensen (Marine le Pen, Gerolf Annemans en Filip Dewinter) afstand zouden nemen van het antisemitisme dat nog steeds in hun achterbannen zit. En liefst met een pro-Israël-statement er achteraan.
  Ik ben ervan overtuigd dat zulks stemmen had gekost van de traditionele achterban, MAARRRR . . . . . . . . . NET ZOVEEL NIEUWE STEMMEN HAD OPGELEVERD voor zowel de PVV, als het Front National als het Vlaams Belang.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ach, als Geert Wilders aan alle eisen zou hebben voldaan, zouden ze nog steeds wel wat over hem te zeiken hebben gehad. Men blijft in dit land, in deze open inrichting, tóch op de foute partijen stemmen.
   Mark my words: indien het niet wederom de PvdA of de VVD worden, worden het de SP en het partijtje van die gevaarlijke pechtrol: D66!
   Wellicht aangevuld met enkele ‘Christenen’.

   Like

  • meneertje zegt:

   @martienpennings,

   Ik ben het gedeeltelijk met u eens, gedeeltelijk oneens.

   Inderdaad zou het een zegen zijn als de Publieke Omroep zou worden opgeheven.
   Die wordt bemand met een troep lakeien, veelal vorstelijk gesalarieerd, doch met het journalistieke instinct van een pissebed.
   Uiteraard worden die lieden zorgvuldig geïnstrueerd in wat zij wel mogen zeggen (dat wat goed is voor de P.v.d.A., D’66, Groen Links, Brandpunt -zie boven-, het Huis De Ranitz
   en nog wat van dergelijke troep) en wat niet (alles wat tegen de zegeningen van de E.U. en de islamisering van Europa of – als het ff kan – van de hele wereld ingaat).

   Maar met uw kritiek op de bondgenoten van Wilders ben ik het niet eens.
   In plaats van een heel betoog geef ik u een godwin: een uitspraak van Churchill, toen de U.S.S.R. werd aangevallen door Hitler. Ik kan die niet letterlijk citeren, maar het kwam neer op: “Als Hitler de hel aanvalt, sluiten wij een verbond met de duivel.”

   Farage is bewonderenswaardig, maar zal op zijn eentje niet veel klaarmaken in het Europarlement.

   En wat de politici van de P.V.V. buiten Wilders zelf betreft: er zijn buiten een paar uitstekende krachten, nogal wat kneusjes onder, daarin hebt u gelijk.
   Maar wat hangt je allemaal boven het hoofd als je je bereid verklaart politicus binnen de P.V.V. te worden? Dat ga ik niet allemaal opsommen, want dat weet u ook wel.

   Stel: je bent intelligent, welbespraakt, hebt een fijn gezin, een goede baan met een mooi salaris en je bent het helemaal eens met Wilders. Nu vraagt Wilders of je kamerlid van de P.V.V. wilt worden. Wat doe je? Je goede, eerlijk verdiende mooie leventje opgeven om door het islamofiele geboefte met gezin en al (geestelijk) te worden gestenigd?

   Nou dan.

   Like

  • Trucker zegt:

   Feit is dat Jorg Haider reeds overleden is in de vorige eeuw maar goed dat terzijde.
   Feit blijt dat Nigel Farage voor mij niks betekend omdat ik Vlaming ben en islamofoob (hoe ik echt denk over de islamiet pen ik niet want wil geen comment met een weggelaten gedeelte), dus in die optiek heeft Farage voor mij geen betekenis omdat hij van de islam geen core business heeft gemaakt, zijn anti eurabia retoriek is wel leuk maar is maar een deel van het verhaal.
   Ik kies voor iemand die ik zeker weet dat hij tegen de islamiet is punt.

   “…Marine le Pen heeft nog steeds niet gereageerd op de quenelle-foto’s van papa.
   Het is niet voldoende om één keer te zeggen: “Ik ben wel de dochter van mijn vader, maar niet van al zijn ideeën”….”

   Heb ik al omstandig uitgelegd op dit forum (was als ik me niet vergis een repliek op ene vanhetgoor indien mijn geheugen me niet in de steek laat), als Marine afstand neemt van haar vader en zelfs maar zou overwegen om zijn lidmaatschap af te nemen is het gedaan met haar sucses als sucsesvolle partijleidster en splits haar partij want er zijn er velen die “ouwe getrouwen” zijn van Jan-Marie en daarom blijven steun geven aan het Front national.
   Antisemieten zitten overal Pennings net of je dat niet weet, ze zitten onder elke steen maar weinigen laten het naar de oppevlakte komen tot ze eens in een gezelschap zitten en er grapjes gemaakt worden je mag er je leven onder verwedden dat er antisemietsche opduiken na tijd, of dronken klootzakken die de remmingen verliezen…
   Ik blijf erbij een pact met de duivel om onze toekomst te redden want velen beseffen niet dat na 2014 de despoten hun plannen niet meer gestopt kunnen worden omdat er simpelweg geen democratische legimiteit meer zal zijn om weerwerk te bieden.
   De dromers en fantasten met hun fantasietjes over opstand en revolutie mogen toch eens uit de kast komen op deze blog, ik wacht nog steeds op geargumenteerde comments waarom ze denken dat dit zou lukken,
   Na 2014 is het over and out voor ons die de wens koesteren om onze oude waarden en normen te zien handhaven, we rijden op de highway to hell met een vehikel waarvan de remmen zijn gesaboteerd met brandstof die islam heet en de bestuurder iemand is die blind blijkt te zijn.

   Like

   • bobzelf zegt:

    duidelijker kan ik het niet maken ,
    mooie woorden :
    HIGHWAY TO HELL !!
    PET AF, EN DIEPE BUIGING TRUCKER !!

    Like

   • Trucker zegt:

    Moet mezelf corrigeren, Jorg Haider is overleden in het jaar 2008.
    Dacht echt dat het al langer geleden was, heb het opgezocht, moet Mea Culpa slaan.

    Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  GLENN BECK EXPLAINS “REHYPOTHECATION” FROM THE FED, AND WHATS HAPPENING WITH THE WORLD’S GOLD

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Bij “de kloten van Herodes”, het demoniseren begint dus nu al? Ach, de hele OMROEPWERELD hangt aan het SUBSIDIE-INFUUS, daarom zijn ze ook zo SOCIALISTISCH allemaal geworden. Niet een daarvan deugt nog, ze maken met TV HANOI de zgn.neutrale NOS – KOTS- wel uit wat men moet denken! Ik kots haast over mijn toetsenbord! En deze NAZI-PROPAGANDA wordt betaald met…..gloeiende, ONS BELASTINGGELD!!

  Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  God, God, wat een doorzichtig, infantiel gedoe! Het komt langzamerhand op mij over, dat die hele MSM aan het dementeren is!
  Als ze tóch onderwerpen zoeken voor een afzeikprogramma weet ik nog wel iets gedurfders en raadselachtigers voor ze: “Mannetje Pechtold en de Bilderbergkliek.” Zou dat iets zijn?
  Wat? Daar durven ze hun handen niet aan te branden?
  Nee, dat dacht ik wel: Niet alleen kinds maar nog laf bovendien!

  Like

 10. Monalisa zegt:

  Ik ken wel iemand die daar graag aan mee wil werken hij zit aleen op Ekudos, die is ook zo negatief over de PVV van de 10 artikelen die hij plaats zijn en zeker 7 tegen de PVV, aleen hij is zelf een SP’er (Communist) dat is nog erger..

  Like

 11. Leo zegt:

  Wat een ondemocratisch smerig journalisten tuig/schorem waart er rond in de media.
  Media behoort objectief de waarheid te verkondigen en niets MEER !! moet buiten de politiek staan en een voorlichtende taak vervullen, GEEN politieke voorkeur, op welke wijze dan ook verkondigen , daar zijn de campagnes van de politieke partijen voor. !
  Laat de burgers zelf het recht om in vrijheid te denken en te beslissen zonder VIJANDIGE indoctrinatie.

  SCHAAM U, KRO Katholieken moeten niet blijven verketteren, die tijd is over.
  Behandel uw naaste gelijk u zelve.

  KOTS ……

  Like

 12. bobzelf zegt:

  En ja hoor, er zijn weer een 14 dagen om , en daar is hij weer !!!!!!!!!!!
  HET STOKEN KAN WEER BEGINNEN !!
  Wat moet u een verschrikkelijk bord voor Uw harsus hebben ??,
  Geert bleek dus geen gebruik van Uw diensten te willen maken , en als ik dit
  zo zie, iedere keer , HEEFT HIJ NOG GROOT GELIJK OOK !!
  U weet alles beter, wat Geert beter kan, kon dan wel moest doen ?
  Lees ASTERIX EN DE INTRIGANT !! , OF KIJK IN HET WOORDENBOEK BIJ INTRIGANT !
  Daar staat gewoon uw pasfoto bij , whahahaha
  3 positieve dingen en dan begint het HELE GEZEIK weer van voren af aan !!
  Wat probeert U nou in jezusnaam te doen ??
  Geert aanhangers te overtuigen om ergens anders op te stemmen ?
  Komt het Le Pen gezeik uit je eigen nest ???
  i,p,v, SLUIT DE RIJEN , EN WE GAAN VOOR DE OVERWINNING !!!!!!
  dacht u , dat we het al vergeten waren , dus dat U het weer even aan moest halen ??
  ZAAI ONRUST , MISSCHIEN GAAN ZE TWIJFELEN ??
  IEDERE KEER WEER ?
  Denkt u nou gloeiende , gloeiende, dat Stalin dit gezeik ook naar zijn hoofd gehad heeft , toen “”WIJ “” , DUS CHURCHILL EN ROOSENVELDT HEM NODIG HADDEN OM onze duitse VRIENDEN te verslaan ????
  Dus in tijden van “” OORLOG “” is dus alles toegestaan ,
  EN DE OVERWINNAAR HEEFT DUS ALTIJD, IK HERHAAL ALTIJD GELIJK !!
  iK ZAL ALVAST DE VOLGENDE DATA PRIKKEN IN MIJN AGENDA , WANNEER DE VOLGENDE AFZEIK / ZEUR BRIEF van U eraan komt !!!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Zeg, “Bobzelf”, in dit commentaar op Martien Pennings noem je zijn naam niet.
   Dat is om te beginnen laf.
   Argumenteren doe je niet, maar Pennings belasteren des te meer.
   Je noemt Pennings een stoker, iemand die een bord voor zijn kop heeft, een intrigant is, een zeikerd en een onrustzaaier vol rancune.
   Kortom: het is eigenlijk een agent van de vijand die de PVV kapot wil maken.
   Zou je kunnen ophouden met dat lege schelden en verdacht maken?
   Neem een voorbeeld aan “meneertje”, die uitlegt waarom hij het met Pennings oneens is en dan ook netjes antwoord krijgt van Pennings.

   Webmaster

   Like

   • bobzelf zegt:

    BESTE HR. BRON : NOU DE RANCUNE druipt er vanaf .
    en dat is zeker niet de eerste keer !
    dus belaster ik hem daarmee , Ja, wie anders ???
    en mij is geleerd ,wie kaatst moet de bal verwachten , en niks anders
    dan wel , wie geschoren wordt moet stilzitten, .
    dus als hij dat zelf niet vindt ,
    dan mag hij dat uitleggen , maar dat kan hij niet
    want hij vindt, hij denkt , Geert moet eisen , enz. enz.
    maar als ik het goed begrijp , heeft onze Martien bij u geklaagt ??
    mag ik u dan vriendelijk groeten ,
    vanuit een steenkoud Ukraine
    het gaat u , allen goed, ik heb mijn best gedaan de afgelopen jaren .
    Ik ga Nigel wel een beetje helpen .
    iedere 14 dagen zo’n afzeik Geert stuk , omdat GEERT hem er niet bij wil hebben !!
    nogmaals dikke kus voor allemaal !
    het was dikwijls heel leuk en geinig !!!!
    kus en hug Bobzelf

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    WAAROM HEEFT IEDEREEN OP WIE KRITIEK GEUIT WORDT TOCH ALTIJD ZO´N GODVERGETEN DIKKE STAART!?

    Webmaster

    Like

   • bobzelf zegt:

    waarom zo’n dikke staart ?????
    omdat u partij trekt , en dat mag hoor , Het is tenslotte Uw site
    laat die grapjas van pennings het dan ontzenuwen !!
    waarom dat hij iedere keer diezelfde eigenlijk negatieve riedel afdraait ??
    De foto van Papa, de omgekeerde heil hitler beweging ,enz ,
    en altijd Geert erbij betrekken ,
    omdat wij incl de PVV dus geen fuck voorstellen in Europa , dus
    heb je hulp en medestanders nodig ,
    Dus sluit je de rijen , en strijd voor 1 goed doel ,
    en als dat niet lukt, dan is het over en klaar na Mei ,

    Gaat het niet linksom dan wel rechtsom ,
    Moet Wilders dus , een beetje de feilloze nieuwe messias zijn ?? of zo

    Of vindt u dat hij een lekker positief stukkie heeft geschreven ??

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Martien Pennings is absoluut niet anti-PVV. Hij beseft héél goed dat wij hier in Nederland geen andere keuze hebben dan om op Geert te stemmen. Hij staat achter Geert. Ik sta achter Geert. Zodra dit mogelijk was, heb ik op de PVV gestemd en zal dat blijven doen.
    Dat neemt niet weg dat ik, net zoals Martien Pennings, niet alles wat Geert/de PVV zegt/doet klakkeloos aanneem als “heilig”. Wat is er verkeerd aan om de groep Wilders af en toe van tips te voorzien waarmee zij eventueel haar voordeel kan doen??? Ik zie daar geen enkel kwaad in!

    Groeten,

    E.J.

    Like

   • Sjaak8.1.2014U zegt:

    Groot gelijk E.J.BRON !
    Demokratie is in een discussie je eigen standpunt ter discussie
    te stellen ! Je kann de gelijke mening hebben of niet ! En ook ik
    ben het met Wilders niet altijd eens ! Ook is het grootste mankement
    van hem dat hij in vele situaties zich als een god ziet ! Een Partei die
    Partei voor vrijheid heet moet het zich ook bevallen laten dat deze partij
    niet uit een man (Wilders ) bestaat ! En een Demokratie zegt woord al
    is dat demokraties ook andere PVV ers m aar eens aan het woord
    moeten komen ! En dat vermis ik bij de PVV !
    En daarom ben ik terughoudend met het kommentaar geven wanneer
    er maar weer PVVer zijn partij Verlaat, om wat ook voor een reden !

    Like

 13. Joop Klepzeiker zegt:

  Ik begrijp dat men hier niet begrijpt dat we op een tijdbom zitten waar ook Wilders geen ene malle moer aan kan veranderen.

  Zien jullie het nu nog echt niet dat de eens trotse natie staat Nederland is vervallen tot een infantiele debiel in een hoekje van het nieuwe rijk..

  Ons onderpand is verpand gewoonweg gestolen waardoor we volkomen afhankelijk zijn geworden van de dieven, want we zullen het spel blijven meespelen tot het bittere einde er is namelijk geen andere mogelijkheid meer, of wil u even en bezoekje aan fort knox afleggen.

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Maar heer Bron, die pdf had ik u al op 22 januari via de mail toegestuurd! 😆
  Met als titel: “PVV zwart maken…” 😛

  Like

 15. Rien zegt:

  Wat the fuck is dit nu , Het beste pakt je die paardenkop van d66 die het nooit haald stemmen bij mekaar te krijgen , Geen wonder wat een vuil vies mannetje is dat zou niet graag zijn vrouw zijn volgende dag zat hij stijf aan tafel dat zweer ik je,Wat hebben wij dan nog o ja pvda dat is een party van jan lul ja ze zuipen alle thee en knuffelen de moslim manne dat is helemaal een fraai party , Party van de knuffellaars WHAAAAAA, rutten kan zijn koffer van het torentje halen het is gedaan met hem en de rest schiet die maar naar de maan , Nou ik wil Geert wilders al feliciteren komt goed Geert jij staat al maanden boven aan ze proberen weer roed te strooien maar dat laat je kiezers niet toe wij staan achter jou , En dit keer laten wij de PVV niet zo maar weg duwen als jij boven aan staat allen dat de heren jou niet als minister willen hebben gekozen is gekozen daar zorgen de pvvers wel voor dit keer, En dit stomme program pak die paardenkop maar en hou hem maar goed voor de gek ,

  Like

 16. Jean zegt:

  Tom, Theresa,
  Niet teveel opwinden is slecht voor de bloeddruk, gewoon familie en vrienden overtuigen, voor zover dat nog nodig zou zijn, op 22 en 25 mei de juiste keuze te maken, als dan de grondvesten trillen zullen er velen heel snel een ander liedje zingen, die coburgers en oranjes sturen we met een One Way Ticket richting onbewoond eiland en we maken de beerput leeg.
  Er zal veel vuil aan het gereedschap hangen maar daar hebben we containers voor.:-)..
  Onze ouders hebben ons geleerd steeds alles proper achter te laten, politieke vuiligheid is hardnekkig maar met het juiste product lukt alles.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oranje…. Oh, de van Amsberg- de Ranitzen, bedoel je!
   Oké, done! Liever vandaag dan morgen!
   En inderdaad eerst zorgen voor de nodige liters ontsmettingsmiddel, want het wordt een uíterst vuil karweitje!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 17.04. uur. Bedankt voor het medeleven Jean! Maar soms trek ik het niet meer, als ik zie hoe ons land -Nederland- vakkundig wordt kapot gemaakt, door de RODEN en de LIBERALEN!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jade: 17.11. uur. Ik heb het gelezen Jade. ISLAMAMSTERDAM met een KOTS RODE UNIVERSITEIT! Amsterdam is kapot gemaakt door de PVDA!

   Like

  • delamontagne zegt:

   In de jaren 90, toen wij nog in een randgemeente van Rotterdam woonden, klaagde een mevr. op Radio Rijnmond dat haar wijk zo veranderde. Als zij de (allochtone ) jeugd op allerlei ongeregeldheden aansprak, kreeg ze een “grote mond” terug. Was ze vroeger niet gewend. Toen de journalist vroeg welke wijk dat was en ze antwoordde: “Lombardijen”…………!!!!!, ja maar mevr. da,s een wijk in de OVERGANG.!!!!!!!!!!!!!!!!
   iN hetzelfde programm verweet een allochtone wethouder/raadslid (herinner me niet meer welke soort ) de AUTOCHTONE Rotterdammers:”: het wordt tijd dat de autochtone R,dammers eens gaan integreren.”
   25 jaar later lees ik Uw link naar G.S.???????????
   De autochtoon moet zich meer aan de allochtoon aanpassen dan andersom? Gekker kan het niet worden. ///////////////////
   xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
   Feitelijk is het dus ‘te laat’ in 40jaar geeft een volk zijn eigen land uit handen…
   PvdA bedankt.

   Like

 17. meneertje zegt:

  Nu we het toch over de ramp van publieke omroep hebben, kan ik het niet nalaten te gaan citeren uit mijn ego-geschriften, die ik “Notities in blessuretijd” heb genoemd. “Blessuretijd” omdat ik natuurlijk al lang dood had moeten zijn en dus in blessuretijd leef.

  Zet u schrap, want het wordt een lang verhaal (en het is anekdotisch van karakter, dus als u daarvan niet houdt, sla het dan over). (Ik zal het wel inkorten. Als ik wat oversla, zet ik 5 puntjes.)

  Donderdag, 16 september 2010.
  ……
  Gisterenavond opende het journaal van 8 uur (het belangrijkste van de dag) met een bericht over Bisschop Gijsen. Een man van 63 had, zo vernamen wij, een aanklacht tegen hem ingediend omdat de man (die toen nog geen bisschop was, maar …..in het kleinseminarie Rolduc werkzaam was) hem, toen hij 12 jaar was (dat werd…..vandaag 13 jaar) bij het rukken in bed zou hebben begluurd. ….., maar het ging toch echt minutenlang vrijwel uitsluitend over dat gluren door Gijsen naar die jongen die zichzelf bevredigde, zoals men het uitdrukte.
  Er werd ons uitgelegd dat gluren onder sexueel misbruik valt en er werd uitgebreid bloedserieus verder geleuterd over de vraag of het O.M. het wel zou willen vervolgen, omdat het waarschijnlijk verjaard was..
  Er werd ook nog op gewezen dat de 63-jarige man nu leed onder de psychische schade die hij als 12-jarige had opgelopen.

  Jawel, VIJFTIG JAAR NADAT ER IEMAND NAAR HEM HAD GEKEKEN TERWIJL HIJ ALS JOCHIE LAG TE RUKKEN, LEED HIJ DAAR ZODANIG ONDER DAT HEEL NEDERLAND DAT NU EINDELIJK MAAR EENS MOEST WETEN.
  En de journaalredactie vond blijkbaar dat die man van 63 daar groot gelijk in had.

  Kan het nog krankzinniger?
  Ik wil vooropstellen dat ik Gijsen ….. , net zoals de meeste mensen, een vervelende idioot vond.
  …..En nu is de man 78 en tot mijn eigen verbazing kan ik niet anders dan hem verdedigen.
  Wat hij deed was namelijk strikt normaal voor een priester in die dagen.
  Of eigenlijk zelfs nog beter: het was erg lankmoedig van hem, mag je zeggen. Want hij had die jongen, een priesterstudentje nota bene, uiteraard de hel in moeten vloeken, omdat hij daar een afgrijselijke doodzonde lag te bedrijven.
  Het is niet alleen krankzinnig, maar toch ook wel weer heel komisch dat die man van 63 nu de zaken geheel omdraait.
  Hij schaamt zich niet voor de vreselijke doodzonde, waarbij hij – zo lees ik op het internet – niet één maal maar meermalen is gezien door die toezicht houdende priester, maar klaagt brutaalweg de man aan die hem had moeten betrappen.
  Zou hij dat ook hebben gedurfd als Gijsen zijn katholieke plicht had gedaan en hem inderdaad openlijk had betrapt (in plaats van in de coulissen naar hem te gluren), hem onmiddellijk had gedwongen bij hem te biechten (kortom: de hele procedure had afgewerkt), waaruit de jongen misschien zelfs wel een echt trauma zou hebben overgehouden?
  ……
  Nog een vraag die men zich blijkbaar nog niet heeft gesteld, ondanks alle aandacht die er al aan de zaak is besteed (jawel, ik zie op het internet dat…..Trouw en N.R.C. er al hele artikelen hebben gewijd!): hoe wist die jongen eigenlijk dat hij werd begluurd? En als hij dat dan zo erg vond, waarom zorgde hij er dan niet voor dat het niet een tweede keer kon gebeuren? Hij had zich toch wel op een ander tijdstip en/of op een andere plaats kunnen afrukken?

  …… verklaar ik dat die jongen het destijds misschien wel heel leuk vond dat hij werd begluurd door een zo gewichtig man als een priester en dat hij met zijn schandelijke daden ook iedere keer nog eens ongestraft wegkwam.

  Maar ja, nu hij oud en mogelijk al een tikje dement is geworden, weet hij dat niet meer. Hij weet alleen dat hij mooi kan inhaken in de hype rond sexueel misbruik door priesters (voor wie ik
  overigens vanzelfsprekend geen enkele sympathie….. kan opbrengen) en dat hij aldus ook zijn (hoe was het ook weer?) ten minutes of fame….. kan beleven.
  …..
  Overigens zou ook dan gelden dat de herinneringen van die man (en anderen die hem intussen zijn bijgevallen) na vijftig jaar uiterst onbetrouwbaar zijn…..
  Ik vind Gijsen walgelijk, maar niet om dit geval, doch gewoon omdat ik dat altijd al vond.
  Ik vind die 63-jarige idioot nog wel wat walgelijker.
  Maar het meest walgelijk zijn natuurlijk de M.S.M., die de zaak op zo’n puur op sensatie beluste wijze brengen, in plaats van die (hoogstens!) in een berichtje van een paar regels op pagina 10 of zo af te doen. (En dat dan nog maar alleen omdat Gijsen nu eenmaal een bekend persoon is.)

  GATVERDAMME, WAT EEN GORE, HYPOCRIETE KLEREZOOI ZIJN DIE MAIN STREAM MEDIA TOCH GEWORDEN.

  …… (enzovoorts)

  Like

 18. @mijnheertje om 16:30

  Je hebt het over een uitspraak van Churchill uit WO II die zoiets zei als: “Als Hitler de hel aanvalt, sluiten wij een verbond met de duivel.”

  Toen Churchill de Sovjets tot bondgenoten nam was dat inderdaad verstandig, want anders had hij de oorlog niet gewonnen.
  Overigens: de geallieerde troepen en de Sovjet-troepen trokken wel op tegen dezelfde vijand, maar niet gezamenlijk.
  Ze vochten afzonderlijk, dat is dus iets ander dan het “gezamenlijke front” in het EU-parlement dat Wilders nastreeft.
  Ik wil dat Wilders “onze” oorlog óók wint en daartoe moet hij zijn bondgenoten zo tactisch mogelijk gebruiken.
  En ik heb uitgelegd wat die betere tactiek is, maar daarop ga je niet in, mijnheertje.
  Die betere tactiek is, nogmaals: als Wilders openlijk voorwaarden had gesteld aan de samenwerking met Front National en VB had in elk geval Wilders er net zoveel en betere kiezers bij gewonnen als hij er aan antisemitische Tokkies verloren zou hebben.
  En zouden het Front National en het VB op Wilders zijn voorwaarde zijn ingegaan en openlijk afstand hebben genomen van de antisemitische achterban, dan zou hetzelfde voor die partijen hebben gegolden.
  Resultaat: a) zuiverdere en betere partijen, b) net zoveel verkiezingsresultaat en c) veel minder kans voor de linkse monopolie-media om te lasteren.

  Je zegt, mijnheertje: “Farage is bewonderenswaardig, maar zal op zijn eentje niet veel klaarmaken in het Europarlement.”

  Dat is onzin.
  Farage is de meeste gevreesde spreker in het Europarlement.
  Hij maakt zonder die openlijke blokvorming héél veel klaar in Engeland.
  In het Europarlement maakt Farage ook heel veel klaar en zónder openlijke blokvorming, want . . . . . . . . . die rechtse partijen stemmen tóch wel hetzelfde.
  Die extra spreektijd die je krijgt met blokvorming?
  Farage schijnt zijn spreektijd ruim voldoende te hebben!
  De extra subsidie bij blokvorming?
  Mwah.

  Je zegt, mijnheertje: “Stel: je bent intelligent, welbespraakt, hebt een fijn gezin, een goede baan met een mooi salaris en je bent het helemaal eens met Wilders. Nu vraagt Wilders of je kamerlid van de P.V.V. wilt worden. Wat doe je? Je goede, eerlijk verdiende mooie leventje opgeven om door het islamofiele geboefte met gezin en al (geestelijk) te worden gestenigd?”

  Ik denk dat er genoeg mensen zijn, die aan die criteria voldoen en bij de PVV willen.
  Vooral in deze economisch onzekere tijden, waarin een PVV-kamerlidmaatschap juist relatief veel zekerheid schept.
  Maar Wilders selecteert ze niet.
  Voorts.
  Hoe vaak moet ik dit nog vertellen?
  Wilders heeft, toen hij voor het eerst met een grotere fractie in de kamer dreigde te komen, zijn personeels-chef de opdracht gegeven de mensen uit te zoeken die het meest tot eigen initiatief geneigd waren.
  Die wilde hij met stip op zijn buro.
  En toen de personeels-chef dat deed, haalde Wilders een dikke streep door al die namen.
  Onder het motto “geen LPF-toestanden meer” werden alleen volgzame Tokkies geselecteerd, die vervolgens óf schandaal veroorzaakten óf alsnog in opstand kwamen.
  (Ik vind Hero Brinkman overigens geen Tokkie.)
  De personeels-chef is met slaande deuren vertrokken en nooit meer teruggekomen.
  Ik denk, mijnheertje, dat onder die geschrapte namen veel types hebben gezeten die aan de volgende criteria voldeden: “intelligent, welbespraakt ( . . .) een fijn gezin, een goede baan met een mooi salaris en ( . . .) helemaal eens met Wilders”.
  Als nou Wilders die betere types eens had aangenomen?
  (Ik was niet onder die sollicitanten.)
  Dan was er een heel andere dynamiek rond die partij ontstaan.
  En als-ie dan ook nog eens het vulgaire kopvodden-, knieschoten- , tuigdorpen en het-leger-naar-Gouda-gelul had nagelaten, dan . . . . . . enfin.

  Like

  • meneertje zegt:

   In ieder geval dank omdat u de moeite hebt genomen zo uitvoerig op mijn reactie in te gaan.
   Ik zal echt niet zeggen dat het onzin is wat u beweert, maar ik ben toch niet overtuigd.
   Hoogstens op wat details, bijvoorbeeld wat Farage betreft.
   En die kopvoddenuitspraak vond ik destijds ook fout. Of liever: onhandig. Wilders had een uitstekende toespraak gehouden, maar nu konden de tegenstanders zich helemaal op die kopvoddentaks concentreren en de rest van zijn toespraak geheel negeren.

   Voor de rest weet ik niet zeker of u dan wel ik het gelijk aan zijn zijde heeft. Elk een beetje, denk ik.

   Hoe dan ook, ik zal altijd P.V.V. stemmen als dat mogelijk is (bij de gemeenteraadsverkiezingen dus niet in Amsterdam).
   Er is nu eenmaal geen alternatief.

   De door mij nog altijd zeer betreurde Jaap Mollema (“de prof” schreef ik altijd) had een politieke partij willen oprichten. Misschien zou die partij een alternatief zijn geweest.
   O o, die ongelukkige vrachtauto… En Jaap die vermoedelijk nog helemaal in de roes van zijn intense gesprekken van die nacht was… Het gebeurde op een tijdstip waarop er nog maar heel weinig verkeer was…
   Ik kan nog altijd geen vrede hebben met zó veel ongelukkig toeval.

   Like

 19. Omastar10 zegt:

  Ik kan niet anders zeggen GA de stemmen tellen anders naaien ze ons toch een oor aan

  Like

 20. Trucker zegt:

  @ E.J. Bron 27 januari 2014 om 21:28

  Was maar tot ,aan Pennings comment geraakt en voelde reeds de noodzaak om te replikeren, dus lees nu pas het overige gedeelte.
  ik kom hier minder vaaak om posten, lees nog wel de comments van de meeste als het onderwerp mij appeleert.
  Voornaamste reden dat ik minder post is dat er mensen op deze (voor de Nederlandstalige toch zeker) TOPBLOG (is niet voor te slijmen heer Bron) geen bal weten wat krijgskunde betekend.
  Alles wat in het voordeel van de vijand is (voor mijzelf is dat de islamiet tout court en is eurabia op zichzelf bijzaak in deze) is een psychologische overwinning, hoe klein ook een overwinning.
  Iedere dag lees ik comments op het Katholiek Geloof of het instituut Kerk immer dezelfden, om de andere dag lees ik comments op de pvv of het Front National…
  Regel een van oorlogsvoering (niet dat conventie van Genève gedoe en weet ik veel wat) is list of misleiding,.
  Dat is onenigheid bij de vijand gebruiken, en dat is waar ik het schijt van krijg iedereen die maar zit te hakken op zij die in hetzelfde kamp zitten.
  Waarschijnlijk zijn er nog altijd reageerders die denken dat het zo’n vaart niet zal lopen want we kunnen toch gaan stemmen maar ze vergeten dan wel de noodzaak om één homogene groep te vormen en zich naar buitenuit te tonen als een gesloten front…stom, echt stompzinnig zelfs.
  Ik doe daar niet verder aan mee door hier te pennen, zal af en toe eens iets plaatsen maar that’s it, mijn enige bekommernis is mijn eigen veiligheid en niet geschimp op de Kerk te lezen, noch commentaar op een man die toch bevreesd voor zijn leven moet zijn maar blijkbaar niet op waarde wordt geschat, en dat hoeft niet te betekenen “hem op een voetstuk plaatsen” heb trouwens al gepend over hoe ik over Geert Wilders denk (moedig en SLIM man).
  We krijgen binnen enige maanden zeer belangrijke verkiezingen en ik voorzie het heel somber en weet dat wij de verliezende partij (gaan) zijn, zij die denken dat het is zoals in de cinema “we gaan ondergronds” of als er dit of dat gebeurd “zal er opstand uitbreken…” get lost met die CRAP en op die ZEVER reageer ik zelfs niet meer.
  Sluit godverdomme de rangen ipv steeds in eigen rangen te zeiken.
  Dat moest er even uit Heer Bron.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Zonder meer mee eens Trucker! Niet om en bos veren in je strakke afgetrainde “reet” te steken maar je hebt gewoon een punt. Het in mijns inziens toch niet te doen om ons weg te zetten als ‘tokkies’ en verdeeldheid te zaaien in het kamp van de islam criticasters.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    De gematigde islam bestaat niet!
    door Anne-Marie Delcambre

    Gelukkig een goed beredeneerde analyse en uitspraak van een academisch gevormde vrouw, meestal kan men van academische gevormde, hoogopgeleide mensen niet veel goeds verwachen in de zin van dat zij hun artikelen bol laten staan van terminologie. De academici hebben mijns inziens een handje van weg om in hun jargon te spreken en te schrijven wat vrijwel altijd bedoeld is om indruk te maken op gelijk gestemden. De mindere goden worden meestal af gedaan als ‘Tokkies’, Plebejers of Proleten, die niets weten te dom zijn om het zelf te weten en over een hersencel beschikken anders schijten zij de boel onder waar zij staan. Vaak zijn hoogopgeleide mensen narcisten, hebben altijd gelijk, artikelen die zij aandragen doen de normale burger duizelen van langdraderigheid, stroperigheid en een totale overvloed van niet ter zake doende gegevens, meestal na het lezen van zo een kleverig stuk haak ik persoonlijk af. Ook de politiek kenmerkt zich door deze kleverigheid en jargon, meestal blinken de politici uit in een niets zeggende en zogenaamde onwetenheid wanneer zij voor het oog van de kamera’s en onder hun neus toegeschoven microfoons hun narcisme doen manifesteren. Deze verliefdheid met betrekking tot hun zelf kan misselijk makende vormen aannemen, door de fout bij een ander te leggen en luisteren niet naar andermans mening zijn ook zo de karakteriseerende eigenschappen van een narcist of iemand die er naast heeft gelegen. En wanneer zij iemand tegenkomen die hun in een oogopslag doorgronden en hun vermaledijde karater door de mand valt, zich gelijk op hun pik getrapt voelen worden zij explosief en laten hun masker vallen en weg is de charme van de persoon. Een waargebeurt verhaal, toen ik jaren geleden bezig was op mijn werk was ik een zware as aan het lassen, (een zeer zware costructie om een hefbrug op te hijsen) dat moest volgens een vast gestelde procedure gebeuren, stond te wachten dat er iemand kwam om de vereiste lasprocedure te noteren, enfin een jongeman benaderde mij van achteren en zei hardop Hé! nu had ik er een handje van weg wanneer iemand hé tegen mij zij of het de directeur of een colega betrof er totaal niet op regeerde. Dus de jongeman draaide zich in mijn blikveld en zij op een aanmatigende toon: hoorde je niet dat ik het tegen jou had? in een oogwenk had ik deze jonge gluiperd door en zei: als je mijn naam niet weet zeg je maar ‘meneer de lasser’ weet je wel wie je voor hebt? dat interesseerd mij niet antwoorde ik. Zijn stem sloeg over en zei ik ben een HTS’er! en ik zei daar veeg ik mijn reet mee af met je HTS papiertjes, en maakte aanstalten om met mijn opgedragen werk te beginnen en stak een warmstoker aan die ik voor zijn arrogante smoelwerk haalde zonder hem echt te verbranden en verhitte de te lassen as op de juiste temperatuur. De HTSér maakte zich uit de voeten. Naderhand kwam de assistent bedrijfsleider verhaal halen en zei: Peter je hebt mijn stagiaire aan het huilen gemaakt hij kwam helemaal ontdaan op mijn bureau en vertelde het verhaal in snikken wat hij zoeven meegemaakt had en vertelde hoe rot hij door jou behandeld was. Vertelde hoe het werkelijk gegaan was en dat ik een snotneus die 40 jaar jonger was door zijn arrogante gedrag niet serieus nam, nu kende de assistent bedrijfsleider mij wel redelijk goed en het liep met een sisser af, en heb natuur lijk een vijand voor het leven erbij gemaakt.

    Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei. Er is geen goede en slechte islam, zoals er ook geen gematigde islam bestaat. Gematigde moslims bestaan wel: dat zijn degenen die een deel van hun geloof links laten liggen’

    Om de islam niet te hoeven betichten van geweld en terreur, hebben niet-islamitische westerlingen en sommige verwesterde moslims de term ’islamisme’ bedacht. Hiermee bedoelen zij een politieke, oorlogszuchtige ideologie die niets te maken zou hebben met de ware islam. Voor hen zijn er twee islams. De ene is verlicht, open, vredelievend, een godsdienst van liefde, tolerantie en vrede – en dit zou de godsdienst zijn zoals die door een overgrote meerderheid in alle rust wordt beleden. De tweede islam, het islamisme, is obscuur en in zichzelf gekeerd, sektarisch, fanatiek en oorlogszuchtig; een politieke, ontspoorde en zieke islam dus die niet te vergelijken is met de eerste, de ware, goede, gematigde, mystieke islam die de broeder is van het christendom en het jodendom, en die door zijn hoge graad van spiritualiteit vele niet-moslims aanzet tot bekering. De uitvinding van ’de twee islams’ is heel praktisch omdat het de niet-islamitische westerling geruststelt over het karakter van de islam. (Lees verder)—>

    http://www.uitkijk.net/islam.php?do=matig

    Like

 21. Jantje zegt:

  Die hele p.o. is gewoon corrupt. We moeten het beestje bij de naam noemen. Ze krijgen een belachelijk hoog salaris om propaganda voor de PvdA te maken en de islam te faciliteren. De KRO/NCRV en EO zijn dan nog wel het ergst. Islam faciliteren en de Christenen in het Midden-Oosten laten stikken. Dat noemt zich gelovig. Laat me niet lachen.
  Gelukkig heb ik mijn lidmaatschap vorig jaar opgezegd.

  Like

 22. Jade zegt:

  Trucker heeft wel een punt.
  Als wij het hier met elkaar op de site al niet kunnen rooien…
  Kom op mensen, denk aan Nederland, zet je over jezelf heen!!!
  Blijf op dit forum lezen en posten, we kunnen u niet missen.
  En hoe meer mensen , hoe beter!

  Like

  • Sjaak8.1.2014U zegt:

   Precies zo is het Jade !
   Daar is de moslim wel anders gestrikt !
   Ze zijn zich enig dat ze alles wat hun geloof
   niet aanneemt , naar de klotenword geholpen !
   Daar past de onenigheid van de ongelovige
   honden ( ander woord voor nietmoslim)
   mooi in hun konzept !
   Zet tien Nederlanders aan een tafel en je
   hebt tien verschilende meningen !
   Daarbij is de mening over de Moslim toch
   eendeudig ! We hebben ze zo nodig als
   kiespijn ! En over de EU (€uropese parasitäre
   Politiker) die we ook kunnen missen als kiespijn
   hoeven we ook niet meer te diskuteren !
   Alleen zoveel wie mogelijk Nederlandse
   mensen aan te spreken en te mobiliseren
   dat ze op 22 bezw. 25 mei hun NEE voor EU
   hun stem afgeven ! Zucht !

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Zo is het maar precies Jade, “Als wij het hier met elkaar op de site al niet kunnen rooien…” dan is het slecht gesteld verdeeldheid tot op het bot dat zou op joop.nl een rol moeten spelen maar niet bij E.J. zijn blog/site. Elkaar vliegen afvangen is wel één ding waar op ten duur de reguurders afhaken.

   Like

 23. Trucker zegt:

  Sjaak8.1.2014U zegt:
  28 januari 2014 om 15:04

  en dizelfde

  Sjaak8.1.2014U zegt:
  28 januari 2014 om 17:29

  Geen shrink nodig jongen, voor mij lijk je erg op een MPD weet 123 niet hoe je dat in het Vlaams heet maar blijkbaar weet je dat niet over jezelf of je lult wat uit je nek.
  Doe maar verder en die Geert Wilders weet er toch geen bal vanaf is het niet.
  Hak zijn kop er vanaf en neem zijn plaats in of vecht een robbertje met Pennings die denkt net heztzelfde alj jij dus zal het drummen worden aan de top.
  Lik jullie wonden maar na de fatale verkiezingen in mei en sluit je aan bij de dromers die een revolutie gaan opstarten.
  Eenheid en rangen sluiten kennen jullie niet en jullie begrijpen geen barst hoe het is op het “veld” en dat is iets dat ik dan wel wat meer van afweet.
  Bobzelf heeft overschot van gelijk, ik hou het hier voor bekeken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s