Top islamleider roept de Verenigde Staten op om jihad voor Allah te voeren

Screenshot_11

Yusuf al-Qaradawi

(Door: Raymond Ibrahim)

Een video van Dr. Yusuf al-Qaradawi waarin hij een beroep doet op de Amerikaanse regering om jihad voor Allah in Syrië te voeren, doet op dit moment de ronde in de Arabische media en Facebook, reden tot spot en ontzetting. In de opgenomen toespraak bedankt Qaradawi, een van de meest invloedrijke islamitische geestelijken in de wereld, geestelijk leider van de Moslimbroederschap, auteur van meer dan 100 boeken over islamitische doctrine en het hoofd van de International Union of Muslim Scholars, de VS sarcastisch voor het ondersteunen van de “vrijheidsstrijders” in Syrië, eraan toevoegend dat “Als Allah het wil, uw [VS] hulp zal toenemen”.

Dan, terwijl hij emotioneel wordt omdat de VS alleen wapens aan de Jihadisten in Syrië verstrekken in tegenstelling tot direct in te grijpen, verklaart Qaradawi gefrustreerd: “We willen dat Amerika een ​​mannelijke positie inneemt – een positie voor Allah!”

Onnodig te zeggen dat alle tegenstanders van de Moslimbroederschap in de regio verwijzen naar dit (deze video) als nog meer bewijs dat Qaradawi en de Broederschap huurlingen zijn die jihad interpreteren op welke manier dan ook, zolang het hen maar helpt macht te consolideren: anders, hoe kan het “ongelovige” Amerika “vechten voor Allah” door het voeren van jihad op mede-moslims?

Verder moet worden opgemerkt dat de klassieke formulering van het Arabische woord jihad, zoals in “gevecht”, verschijnt in de koran met de toevoeging fi sabil Allah, is “strijden voor de zaak van Allah”.

Met andere woorden, een beroep op de VS doen om Syriës Bashar Assad aan te vallen – en het “een standpunt voor Allah” te noemen – is in wezen synoniem met een beroep doen op de VS om te vechten “voor de zaak van Allah”.

Verbazingwekkend, Qaradawi past klassieke jihadistische retoriek toe om Amerikaans leiderschap aan te zetten tot actie. Zoals een politiek commentator in Egypte, die deze anekdote voor de televisie besprak, het uitdrukte:

Sjeik Qaradawi is natuurlijk de belangrijke en prominente sjeik van de jihad, die, zoals we weten, beroemde fatwa’s uitvaardigde om op zijn bevel te doden en te vernietigen. Werkelijk, de man heeft het punt bereikt waar hij nu een beroep doet op Amerika om jihad te voeren en een standpunt in te nemen voor Allah. Geen commentaar; Wat moet je op dit moment zeggen… Nu jihad van Amerika wordt gevraagd om te worden gevoerd tegen moslims.

Maar er is vanuit een Amerikaans perspectief een meer relevante waarneming: Door openlijk aan de leiding van de VS te vragen om de jihad voor de zaak van Allah te voeren, verliest Qaradawi, zoals velen in het Midden-Oosten zeggen, zijn geest in wanhoop of kan het zijn dat hij onbewust een “Freudiaanse slip of the tongue” maakte: namelijk, dat hij weet dat het Amerikaanse leiderschap, hand in hand met de wereldwijde islamitische beweging, al “het standpunt voor Allah” inneemt, in het Midden-Oosten in het kader van dit te “bevrijden”. (Zoals hier beschreven; islamitische landen die de VS zijn binnengedrongen en “bevrijd” hebben – Afghanistan, Irak, Libië en nu in Syrië – zijn allemaal veel radicaler en vijandiger geworden tegenover  niet-moslims, voornamelijk christenen).

Het is ook geen geheim dat deze regering reageert op de oproepen van Qaradawi. Zoals Clare Lopez voor het Gatestone Institute samenvat:

De huidige regering bleek herhaaldelijk en consequent gretig te reageren op de oproepen tot revolutie van de belangrijke islamitische geleerde van de Moslimbroederschap, Yousef al-Qaradawi. Toen al-Qaradawi zei dat Mubarak moest gaan, wachtte de VS drie hele dagen voordat zij een belangrijke bondgenoot van Amerika in het Midden-Oosten na dertig jaar in de steek liet. Toen al-Qaradawi opriep dat de Libische rebellen Muammar Qaddafi (dus de Al-Qaida jihadisten in zijn gevangenissen vrij te laten die aldus konden deelnemen aan de revolutie) moesten doden, voerden de VS de westerse militaire campagne aan die Al-Qaida, de Moslimbroederschap en chaos naar Libië bracht. En toen al-Qaradawi in het begin van juni 2013 een oproep doet tot jihad in Syrië, stuurden de VS snel een uitnodiging aan Abdullah bin Bayyah (al-Qaradawi’s vicepresident van de International Union of Muslim Scholars), die een Al-Jazeera verslaggever vertelde dat: “Wij eisen dat Washington een grotere rol inneemt [in Syrië ]”. Het kostte de VS minder dan een week na al-Qaradawi’s fatwa om intensievere militaire hulp aan de aan Al-Qaida en de Moslimbroederschap gelieerde Syrische rebellen aan te kondigen. De aankondiging van het Witte Huis kwam slechts een dag nadat bin Bayyah een ontmoeting had met National Security en andere hooggeplaatste regeringsfunctionarissen.

Het probleem is dus niet dat Qaradawi in wanhopige seniliteit de VS verwart met de Jihadisten, maar eerder dat hij weet dat het Amerikaanse leiderschap waarde hecht aan de worsteling “in de zaak van Allah” en dat hij ongewild jihadistische retoriek gebruikte om de VS aan hun plichten te herinneren.

Helaas, in het huidige surrealistische klimaat van de Amerikaanse politiek is geen interpretatie te absurd om ongeloofwaardig te zijn.

Bron:
http://www.frontpagemag.com
Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Jihad, Obama, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Top islamleider roept de Verenigde Staten op om jihad voor Allah te voeren

 1. Martien Pennings zegt:

  Obama is een moslimboeder en de Manchurian Candidate die het wél heeft gehaald,

  Like

  • Theodoor zegt:

   Het kan niet anders dan waar zijn gezien de populariteit van de moslimbroeders van de westerse regeringen.
   Gelukkig heeft generaal Sisi ook een hekel aan de m broeders..

   Like

 2. Republikein zegt:

  Gekke Gerrit is gek.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Dit is geen oproep, dit is een provocatie!
  En het zou me niets verbazen als zou blijken, dat hij dat alleen durft omdat hij wéét wat hij met Obama voor vlees in de kuip heeft!
  Eh…..vergis ik me nu ernstig, of was het zo, dat onze ‘geïntegreerde’ Marcouch ook nogal wegliep met deze ‘Sjeik….?’
  Weten we meteen, in welke hoek we hèm moeten plaatsen!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Hier blijkt toch duidelijk uit, dat Obama, een VERRADER en een RENEGAAT en MUZELMAN is. Wat een gore vuile verrader zit er in het “Witte Huis”. In dit geval zou een Dallas 1963 te verdedigen zijn!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Tom Hendrix 21.25uur. Ja, Tom je vraagt je af waarom de Amerikanen dit blijven pikken van die Obama, zijn er geen Lee Harvey Oswalds meer ??
   Kunnen die vent niet afzetten ??

   Like

 5. Joop Klepzeiker zegt:

  Obama Family Discovered to be Part of Secret Muslim Terror Operation

  http://shoebat.com/2014/02/01/obama-family-discovered-part-secret-muslim-terror-operation/

  Like

 6. sylvia Groot zegt:

  Die Shoebat dat is er een uit bijzonder hout gesneden.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Al die moslims leiders weten dat Barrack Hussein Obama een moslim is, behalve onze elite, die weten van niets.

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  De woorden zijn reeds gevallen, Raymond Ibrahim gebruikt de omschrijving seniel. Het kan niet anders of Yusuf al-Qaradawi is volkomen van god los. Aan de andere kant is hij natuurlijk ook te vergelijken met een geestelijk gestoorde man die het verkeer gaat staan regelen op het kruispunt. De twintigtonner stelt zich uiterst rechts op om de bocht naar links op het kleine kruispunt te kunnen halen. De man met een chromosoom te veel maakt armzwaai-bewegingen die hij eerder gezien heeft bij een politie-agent. Dan lijkt het voor omstanders of dit kind-van-een-mindere-god de opdrachten geeft en dat hij daarom het verkeer regelt.

  Ogenschijnlijk geeft Yusuf al-Qaradawi een voorzet en Obama maakt een doelpunt. Maar toch is dit slechts schijn. In Libië moest Ghadaffi weg. Dat als gevolg van de chaos er veel delinquente moslim broeders uit de gevangenis zouden weglopen, het zij zo! Dat is een onbedoeld bij-effect gewest. Waar we hier nu feitelijk mee te maken hebben is niet een malloot in het witte huis die zich laat leiden door een nòg grotere idioot, maar de malloot die denkt dat zijn gebrabbel invloed heeft op de gang van zaken. Veel Arabische leiders zijn gewoon slecht, opportunisten die hun eigen vriendjes geholpen hebben met staatssteun. De oppositie is tweeledig, de echte andere politieke stroming en los daarvan de moslim broederschap. Doordat de beschaafde wereld tegen de corrupte Arabische leider is lijkt het alsof de moslim broederschap steun krijgt uit het westen. Beiden zijn tegen de corruptie, maar het westen is tegen de corruptie an sich, de moslim broeders willen die corruptie vervangen door hùn eigen corruptie en dat is iets anders.

  Het is jammer dat de Amerikanen vaak zo ontzettend weinig inzicht hebben in de werkelijke gang van zaken. Ontwrichting van de status quo in een Arabisch land zorgt voor veel onrust. In Perzië hebben de westerse landen een marionet op de troon geholpen en de ontluikende democratie werd afgedaan als communistisch. De oppositieleider werd opzij geschoven omdat deze felle ‘communist’ het zelfde wilde als in Nederland, namelijk dat de opbrengsten van de aardolie ten goede zouden komen van het volk, en niet van een kleine groep zakkenvullers. Amerika en een verdeeld Europa hebben toen fout gekozen, tegen die ‘linkse’ rakker. Jaren later had het tot gevolg van dat de Sjah van Perzië werd afgezet toen hij voor een medische behandeling naar Amerika moest. De islamitische revolutie was regelrecht het gevolg van het wegwerken van de prille democratische politiek in Perzië, tientallen jaren ervoor! Het gevolg is een ellende die niet te overzien is, en nog jaren zal duren. Uiteindelijk zal men toch ooit naar democratie toe moeten. Maar doordat Amerika en Engeland (èn Frankrijk, asiel voor de Ayatollah) fouten hebben gemaakt zijn er miljoenen doden en verwoeste levens te betreuren. Moebarak was fout, net als Ghadaffi. Toch is het alternatief erger dan het probleem.

  Yusuf al-Qaradawi is een soort mongooltje dat het verkeer staat te regelen. Amerika kiest vaak fout omdat ze geen inzicht hebben. Amerika heeft in de afgelopen EEUW geen enkele beslissing genomen die niet was ingegeven door hebzucht. De vrijheid om goedkoop aan rijkdom te komen is te verkiezen boven het leven in een goelag in armoede, maar ideaal is geen van beide. Er is namelijk geen toekomst voor systemen die gebaseerd zijn op onrecht. Het Perzische volk, het Egyptische volk, Libië; noem ze allemaal maar op ze snakten naar vrijheid en rechtvaardigheid. Ze kregen een schijnvertoning en dat wreekt zich. Er moet op een àndere manier gewerkt worden aan democratie en aan vrijheid.

  Like

 9. Theodoor zegt:

  Het gebrul en gezwaai van deze malloot heeft al heel veel bloed laten vloeien en de wereld kijkt erna en doet gewoon niets, belachelijk.
  Hebben ze ook bij Hitler gedaan de politici, laf!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s