Wat de Westerse media u willen onthouden: Ook Krim-Tataren en Oekraïners stemden voor de aansluiting bij Rusland

Screenshot_40

(Door: Prof. Michel Chossudovsky)

Volgens mediaberichten heeft 83,1% van de stemgerechtigde bewoners van de Krim deelgenomen aan het referendum van 16 maart. Volgens de officiële einduitslag stemde 96.77% voor de aansluiting bij Rusland en 2,51% tegen.

Westerse media benadrukken dat zowel de Krim-Tataren als de Oekraïense bevolking van de Krim tegen een aansluiting bij de Russische Federatie waren. De niet-Russische bevolking vormt een aandeel van 41,7% op de totale bevolking van de Krim. Volgens de officiële cijfers vormen de Russen een aandeel van 58,32% op de totale bevolking van de Krim, 24,32% zijn Oekraïners en 12,10% Krim-Tataren.

In een massale poging tot media desinformatie schreef de Britse krant “The Guardian” onder de kop “Krim-Tataren rekenen op het ergste” dat de Krim-Tataren een golf van onderdrukking vreesden wanneer de Krim zich zou aansluiten bij de Russische Federatie:

“Omdat de Krim nu een referendum tegemoet ziet, dat vermoedelijk haar lot als provincie of satelliet van Rusland zal bezegelen, bereiken de etnische spanningen een kookpunt. Het kenmerken van huizen van Tataren met een X in de stad Bachtschyssaraj op de Krim roept herinneringen op aan de tijden van de Sovjet-Russische deportaties. Maandag werden twee Tataarse winkels door brandaanslagen verwoest…
Het vooruitzicht om opnieuw onder heerschappij van Moskou te moeten leven, is verontrustend. ´De mensen zijn in paniek´, zei Deljawer Akie, secretaris van de Mejils (de Tatarenraad op de Krim)… ´We proberen de mensen gerust te stellen, maar ze zijn bang voor de Russische soldaten en Kozakken, die hier naartoe komen´, zei hij.”

Tegen de berichten van 135 internationale waarnemers uit 23 landen in beweerden de westerse media in koor, zonder echter hiervoor ook maar het geringste bewijs voor te leggen, dat de verkiezingen gemanipuleerd zouden zijn en de Krim onder Russische militaire bezetting stond. De berichten van de waarnemersmissie, waartoe ook afgevaardigden van het Europees Parlement behoorden, werden door westerse mainstreammedia gewoon buiten beschouwing gelaten:

Mateusz Piskorski, leider van de Europese waarnemersmissie en Pools afgevaardigde: “Onze waarnemers hebben geen overtreding van de verkiezingsvoorschriften kunnen herkennen.”

Ewald Stadler, afgevaardigde van het Europees Parlement, verwierp het beeld van een “referendum met het wapen onder de neus” als “mythe”: “Ik heb niets meegemaakt wat je ook maar in het minst druk zou kunnen noemen…De mensen zelf willen hun beslissing kenbaar maken.”

Pavel Chernev, Bulgaars afgevaardigde van het Europees Parlement: “De organisatie en het verloop komen 100% overeen met Europese standaards.”

Johannes Gudenus, lid van het Weense stadsbestuur: “volgens ons zouden de mensen, als ze over hun toekomst willen beslissen, ook het recht moeten hebben dit te doen. De internationale gemeenschap zou dit moeten respecteren. De mensen op de Krim willen d.m.v. een referendum over hun eigen toekomst beslissen – dat is het doel. Natuurlijk is Kiev daar niet blij mee, maar het moet het resultaat van het referendum van de mensen van de Krim accepteren en respecteren.”

Milenko Baborats, Servische waarnemer: “De mensen hebben, waar we ook waren, op democratische wijze hun wil bekendgemaakt…Gedurende de hele dag hebben we geen enkele serieuze overtreding van de legitimiteit van het proces meegemaakt.”

Srdja Trifković, een vooraanstaande Servische waarnemer: “De aanwezigheid van soldaten op straat merk je bijna niet en het enige dat in de verte aan soldaten herinnert, zijn de ongewapende Kozakken van middelbare leeftijd, die zich hebben opgesteld voor het parlementsgebouw in Simferopol. Maar als je kijkt naar de mensen voor de stembureaus en op straat, bijvoorbeeld op de strandpromenade in Jalta, kan ik me eerlijk gezegd voorstellen dat men in het zuiden van Chicago of in Harlem in New York een beklemmender gevoel heeft dan waar dan ook hier.” (www.globalresearch.ca)

Zonder kennis te nemen van de berichten van de internationale waarnemers, vond het magazine “Time” het nodig te berichten dat de verkiezing gemanipuleerd zou zijn en dat het referendum zou hebben plaatsgevonden onder de geweerlopen van Russische soldaten:

“95% stemde voor aansluiting bij Rusland. Dit komt over als een onmogelijk resultaat en als gemanipuleerde verkiezing. En in veel opzichten was ze dat ook. Het referendum vond plaats onder een Russische militaire bezetting van de Krim en de kiezers hadden niet de mogelijkheid om voor de huidige status in de Oekraïne te stemmen.”

In alle westerse mediaberichten stond dat zowel de Oekraïners als de Krim-Tataren zich heftig zouden uitspreken tegen een afsplitsing van de Krim van de Oekraïne. Ook was er steeds opnieuw sprake van een boycot van het referendum door de Krim-Tataren.

De “Washington Post” schreef bijvoorbeeld “een verkiezingsuitslag voor een afsplitsing” zou onvermijdelijk zijn, omdat de “van oorsprong Russische bevolking ongeveer 60% uitmaakt van de totale bevolking van de Krim.” Maar zoals de officiële einduitslag laat zien, heeft niet 60% voor een afsplitsing gestemd, maar 97%. Dit duidt erop dat alle grotere minderheden op de Krim zich uitspraken voor een afsplitsing van de Oekraïne.

Een blik op de cijfers maakt dit duidelijk: de Russen vormen 58% van de bevolking van de Krim. In totaal was 97% van de stemmen voor een aansluiting bij Rusland. Wanneer de Oekraïners en Krim-Tataren het referendum geboycot zouden hebben, dan had de verkiezingsdeelname duidelijk onder de 83,1% moeten liggen.

Het referendum was dus een stemming tegen de door de VS en de EU ondersteunde putsch in Kiev. Tegelijkertijd bevestigen de resultaten dat ook de Tataren en Oekraïners, die meededen aan het referendum, zich grotendeels voor een aansluiting bij Rusland uitspraken.

Dit stemresultaat van 97% markeert eveneens een duidelijke afwijzing van de onrechtmatige rechts-radicale regering in Kiev.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Prof. Michel Chossudovsky

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Brussel, Censuur, democratie, Desinformatie, dictatuur, Elite, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, mainstream-media, NAVO, nieuw fascisme, Obama, Oekraïne, Poetin, politici, Rotzakken, Rusland, Vrijheid, VS, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Wat de Westerse media u willen onthouden: Ook Krim-Tataren en Oekraïners stemden voor de aansluiting bij Rusland

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Taak voor Geert Wilders om deze gegevens onder de aandacht van de Tweede Kamer te brengen. Hiermee kan hij het valse beleid van de Europese Commissie aan de kaak stellen. Aan de reacties van de leden van de andere partijen kan dan afgelezen worden welke prijs die stellen op objectieve berichtgeving.

  Like

 2. lucky9 zegt:

  Ik ben niet akkoord met deze becijfering.

  Etnisch van Russische oorsprong zijn is niet hetzelfde als de Russische taal machtig zijn en die cultuur ook aangenomen hebbend.
  De enige waarheidsgetrouwe verklaring is te vinden in het feit dat 96,67 % van de bevolking op de Krim Russisch spreekt en die taal ook machtig is.

  Het bevolkingsaandeel van de Krim-tartaren wordt hier sterk overdreven. Het bedraagt bijlange geen 12 procent maar situeert zich eerder rond de 4 procent of zelfs minder!.

  Desalniettemin is de conclusie juist. Een belangrijk deel van de Krim-Tartaren en ook van de Oekraïens sprekenden op de Krim wil helemaal niet weten van de nieuwe machthebbers in Kiev en de EUSSR.

  Dat is duidelijk! En,ze hebben gelijk!!

  Like

 3. Syrier zegt:

  Men zou ook een referenda in de rest van oekraine kunnen houden.
  Ik vermoedt dat er meerderheid voor aansluiting buj Rusland zal zijn.

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Vraag me af of de media überhaupt nog wel eens de waarheid kan schrijven. Het enige wat ze nog kunnen is het spinnen van leugens, leugens, leugens. De leugendraden zijn al zo enorm talrijk, dat ik ze wens, dat ze eerdaags in hun eigen leugenweb zullen stikken.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Nemesis: 02.52. uur. De westerse media, zijn ofwel geheel in handen van de ” de rode kerk”, of de spreekbuis van de politiek correcte klasse van liberalen, en christen-democraten.

   Like

   • Nemesis zegt:

    Dat zijn alleen maar de stropoppen van de bepaalde banken en financiële gokkers. Die voeren uit wat de laatstgenoemden beslissen. We zijn compleet overgeleverd aan dat gebroed dat achter de schermen werkt en ageert. Dat is de beruchte NWO.

    Like

 5. Jean zegt:

  Wij geloven en lezen al jaren geen westerse pers meer, een brok leugens en bedrog steeds in opdracht van de grootste huichelaars de EU misdaadorganisatie.
  Bekijk de natte dweil en zijn cornuiten maar en het is overduidelijk, domheid en profitariaat zijn de core business van dat zootje meeglopers, ze vernietigen enkel maar waarbij de Europeanen armer en zij rijker worden.
  Nooit zal ik stemmen voor die EU misdaadorganisatie, enkel tegen.

  Like

 6. Joost Visser zegt:

  Zou het niet zo kunnen zijn dat van de 60% etnische Russen 3% niet konden stemmen wegens ziekte etc. Dus een uitslag van 97% van de uitgebrachte stemmen?

  Like

 7. vigilante zegt:

  Op zoek naar een nieuw jihad front?
  Krim tartaren zijn gedeporteerd door stalin vanwege nazisme.
  Die trekken 1 lijn met de Kiev nazi’s,gooi nog wat Tjetjenen in de mix en u heeft een mooi explosiev mengsel;

  Tatars warn Russia risks provoking jihadi backlash in Crimea
  http://www.ft.com/intl/cms/s/0/17bd814e-a7ab-11e3-9c7d-00144feab7de.html#axzz2wYFX23Sp

  http://euromaidanpr.com/2014/03/13/crimean-tatars-warn-russia-of-jihad/

  Like

 8. reageerbuis zegt:

  Dat 96,77% van de kiezers voor aansluiting bij Rusland was, betekent dat ze tegen een onafhankelijke Krim waren. Dat was de keus. De uitslag zegt dus niets over het percentage mensen dat liever bij Oekraïne had willen blijven. Alle bewoners van de Krim moesten dit als een voldongen feit accepteren. Het artikel gaat dus uit van een verkeerde veronderstelling.

  Like

 9. Sjaak zegt:

  HIER HAARSCHERP ANNALISEERT VAN EEN OOSTERRIJKER !
  EN DEZE WAANZIN IS VANDAAG DOOR HET EU PARLAMENT ONDERSCHREVEN !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s