Minder Nederlanders!

Screenshot_21

Met een toespraak direct na de gemeenteraadsverkiezingen heeft de Marokkaanse rechtspopulist Abdel el Hasnaoui in het hele land voor grote verontwaardiging gezorgd. Hij stookte zijn aanhangers tegen Nederlandse immigranten op door tijdens een verkiezingsfeestje in Rabat te roepen: “Willen jullie in deze stad en in Marokko meer of minder Nederlanders!?” “Minder, minder, minder!”, antwoordde men in koor. De uitspraken van El Hasnaoui hebben vanuit het oogpunt van critici een nieuwe dimensie, omdat hij in het verleden slechts de uitwijzing van criminele Nederlanders had geëist.

De vergelijking met de beroemde sportpaleisrede van de nationaalsocialistische minister van Propaganda Joseph Goebbels, waarin werd opgeroepen tot de “totale oorlog”, werd in dit verband al meerdere malen genoemd. Waarom hitsen deze intolerante rechtspopulisten op tegen medeburgers en niet tegen bijvoorbeeld Tunesiërs, Algerijnen of Turken? Ik zal proberen, ook al zal dat niet gemakkelijk zijn, me te verplaatsen in de hoofden van de aanhangers van El Hasnaoui.

In de hoofdstad Rabat wonen op dit moment ongeveer 70.000 Nederlandse medeburgers, in het hele land zullen het er vermoedelijk ongeveer 430.000 zijn. De integratie verloopt zelfs na drie generaties uitermate moeizaam. In de grote Marokkaanse steden zijn complete wijken door Nederlandse immigranten en hun nakomelingen “gechristianiseerd”; kerken met luide klokken, Nederlandse haram supermarkten, haringwinkeltjes, vrouwen in onzedige minirokken en de overal in het openbaar klinkende Nederlandse taal hebben veel autochtone inwoners ertoe bewogen hun stadswijken te verlaten. Er is echter nog iets: Nederlanders zijn 22x vaker verdachte wat betreft misdaden. 22 x! Van alle in Marokko wonende Nederlandse jongeren is meer dan 60% al met de politie in aanraking gekomen. Een meerderheid dus! Wie wekelijks kijkt naar de Marokkaanse uitzending “Opsporing verzocht” weet dat deze cijfers inderdaad kloppen. Veel Marokkanen voelen zich door de politiek en de media in de steek gelaten; niet zelden worden ze door hen als “racisten” of kortzichtig aan de kant gezet. Enkele jaren geleden beweerde de voormalige politiecommissaris van Rabat, Hassan Boularouz ( te vergelijken met Joop van Riessen) in een tv-uitzending nog serieus dat deze kortzichtige Marokkanen gewoon een enorm probleem vormen en beter zouden kunnen emigreren. Hij zei hierover: “Deze Marokkanen horen niet meer bij Marokko, omdat ze niet meer in de nieuwe samenleving passen die we op dit moment samen met de immigranten opbouwen.”

Waarom vragen vooraanstaande Nederlanders in Marokko zich nooit openlijk af waarom er juist tegen hun minderheid zoveel weerstand in de Marokkaanse samenleving bestaat? Nederlanders zouden ermee moeten ophouden zichzelf eenzijdig in de slachtofferrol te plaatsen en zichzelf als zodanig voor te stellen. Het feit dat de Nederlandse minderheid 22 x vaker met criminaliteit in verband wordt gebracht, heeft juist binnen de Nederlandse gemeenschap een kritische receptie en een actieve omgang nodig. De Marokkaanse Partij voor de Vrijheid is op dit moment de op twee na sterkste politieke kracht van het land. Denk u echt dat de miljoenen Marokkanen, die zich over westelijke buitenlandse overheersing van hun stadswijken, waarin ze zich niet langer thuis en geprovoceerd voelen, en over de absurde misdaadcijfers van deze Nederlandse medeburgers beklagen, allemaal potentiële nationaalsocialisten zijn? Ik denk het niet. Dit zijn doorsnee Marokkanen, die gewoon willen dat er ook eens naar hen geluisterd wordt en dat de politiek en de media zich ook inzetten voor hun belangen.

Deze schreeuw bleef lang ongehoord. Deze niet gehoorde Marokkanen scharen zich sinds enkele jaren rondom de politicus Abdel el Hasnaoui en diens Partij voor de Vrijheid. Hij zou Marokko tegen westelijke buitenlandse overheersing en criminaliteit willen beschermen. Misschien zijn z´n woorden van gisteren inderdaad ietwat “onhandig” en “tactloos” geformuleerd geweest. Daarover moet echter per se gezegd worden dat hij steeds opnieuw bevestigd heeft alleen criminele Nederlanders te willen uitwijzen en dat hij geen problemen zou hebben met goed geïntegreerde Nederlanders. Bovendien is de vraag van Abdel el Hasnaoui een psychologische, quasi een gewetensvraag. Ik weet zeker dat veel, ook links georiënteerde Marokkanen die nu zo verontwaardigd zijn, de vraag nooit met “Meer, meer, meer!” beantwoord zouden hebben. Stiekem weten ze heel goed dat meer Nederlanders in Marokko tegelijkertijd meer integratieproblemen en criminaliteit zouden betekenen. Bijna iedereen denkt dit, maar het ook daadwerkelijk uit te spreken, is ongewenst.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Boëtius van Everdingen (Amsterdam)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Immigratie, Marokkanen, Nederland. Bookmark de permalink .

13 reacties op Minder Nederlanders!

 1. Drs.P. zegt:

  Helemaal geweldig stuk, ga het meteen naar al die rukkers van de 2e fuck kamer mailen!

  Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Dat zal nog lachen worden als zulke dingen gebruikt gaan worden in een eventuele rechtzaak tegen Wilders leg het maar uit heren Marokkaantjes en aanverwante sukkels van advokaten.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Heel vernunftig geformuleerd, deze ‘spiegel,’maar laten we vooral in ogenschouw nemen, dat dit de werkelijkheid juist NIET is en dat ook nooit zal wórden.
  In Marokko of in welk ander islamitisch land dan ook kan de Nederlander zich NIET permitteren om zijn eigen cultuur ongelimiteerd op te dringen, zoals de moslims in ons land wèl doen!
  Dat vinden die goedmensch-idioten allemaal goed en alle anderen moeten het ook maar goed vinden van ze. En als je er tegenin gaat, ben JIJ de gebeten hond!
  Ach, verdorie: Die stomme moslims zijn nog niet eens de oorzaak: Als ze consequenter in toom gehouden werden, was er veel minder aan de hand.
  Dat linkse landverraderstuig dat het eigen volk voor de leeuwen gooit, zou àfgemaakt moeten worden, die nep-regering met haar smerige trucjes voorop!

  Like

 4. Nemesis zegt:

  Inderdaad, een geweldig stuk.

  Like

 5. maria zegt:

  Marokko mocht willen dat daar Nederlanders zich massaal zouden vestigen. Ze zijn nu al blij met de “miljonairs” die zich met hun NL-uitkering/pensioen/kinderbijslag het “goede heertje” mogen spelen.
  Mocht ooit Marokko bezoeken en het gemiddelde inkomen lag op 120 euro. Dat is zowat het bedrag aan kinderbijslag. Je hoort ze van hieruit bijna lachen.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Elke dag opnieuw, al jaren lang, begint me dag hetzelfde terwijl ik op internet het nieuws even doorneem. Zomaar wat berichten. Om doodmoe van te worden. Elke dag weer hetzelfde.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22417272/__Dode_bij_schietpartij_A_dam__.html
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22416866/__3_mannen_in_elkaar_geslagen__.html
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22416794/__Vier_doden_woning_Duitsland__.html
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/22416181/__AFP-journalist_gedood_in_Kabul__.html
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22415314/__Steekpartij_bij_school_Rotterdam__.html

  En zo kan ik nog uren doorgaan. Wat een verrijking is dit toch.
  En dit is alleen nog maar het ochtend nieuws uit de telegraaf. De rest zal ik jullie besparen.

  Als het nou nog niet duidelijk is, hou dan maar op. Een zwart toekomstbeeld, een zombie staat in angst.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  @Berg G.
  In mijn OPEN BRIEF AAN WILDERS heb ik nog meer aardige links bijgevoegd. Lees en huiver:

  Beste Geert,
  Het is aan te nemen dat u de laatste dagen wordt bedolven door e-mailende burgers na de furore over de ‘minder Marokkanen’ toespraak op de markt in Loosduinen en de vraag over ‘minder of meer Marokkanen’ tijdens de verkiezingsbijeenkomst.

  Ik wil graag mijn dank betogen voor de wijze waarop u de ‘Marokkanenkwestie’ behandelt. U hebt lef en u zegt waar het op staat. U neemt geen woord terug. PRIMA. De schijnheilige reacties van diverse politieke leiders zijn misselijkmakend. Zij jammeren over de schande als een koor in een Griekse tragedie, schreeuwen ‘moord en brand’, hebben slechte smaak in hun mond en ga zo maar door. Niemand van de leiders meent werkelijk wat hij of zij voor de TV camera zegt.
  Ook zij weten, dondersgoed, hoe Marokkanen zich tegenover anderen misdragen; vooral autochtone Nederlanders. Niemand van de politiek-correcte “grand signors” wil Marokkanen in zijn buurt hebben. Maar ze kunnen met de waarheid niet voor de dag komen.

  Ik erg mij vooral over de schijnheiligheid van organisaties zoals PKN, CIDI en anderen onzaligheden. Te beginnen met de CIDI. Ik schaam mij rot voor de lafheid van een organisatie die ‘Israël’ in haar naam draagt. De Israëliërs zijn mensen die tegen hun vijanden vechten en niet voor ze knielen of kruipen. Waar zijn de mensen van de CIDI op het moment dat Joden door Marokkanen worden aangevallen? Open ‘Google’ en tik ‘Joden mishandeld door Marokkanen’ en een armlange lijst komt naar voren. Waarom doet de CIDI zo veel moeite om mensen te beschermen die haar vijanden zijn? Die Joden het liefst willen doden? Is dat niet ziekelijk?
  Zie: https://www.youtube.com/watch?v=Ac_AXVq3qVk

  Hetzelfde vraag stel ik graag ook aan de PKN en andere Christelijke organisaties. Kan hen dat helemaal niet schelen hoe autochtone Nederlanders worden, op dagelijkse basis, als afgeschoten wild uit hun omgeving verjaagd? Mensen van wie hun families al eeuwenlang in de omgeving wonen?
  http://www.amsterdampost.nl/de-angst-regeert/
  http://www.at5.nl/artikelen/106063/familie-is-intimidatie-zat-en-wil-naar-badhoevedorp
  https://ejbron.wordpress.com/2014/02/25/marokkaanse-jihad-in-helmond/#comment-158413
  Kan deze onzalige organisaties het echt niet interesseren dat invaliden worden door Marokkanen en andere moslims (maar vooral Marokkanen) aangevallen en in elkaar geslagen? http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3548684/2013/11/21/Invalide-man-is-al-vijf-keer-overvallen.dhtml
  https://ejbron.wordpress.com/2013/10/30/lichtgetint-tuig-berooft-invalide-in-alkmaar/

  Ik weet dat politici koesteren minachting en groot hekel aan hun eigen volk. Zij behandelen hun eigen kiezers en belastingbetalende burgers als vuil. Het kan ze niet interesseren op welke wijze hun burgers leven:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/02/in-wat-voor-een-land-leven-wij-ii?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=03933db705-nb&utm_medium=email
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/07/het-is-prima-marokkanen-weer

  Men wil graag geloven dat de Marokkaanse jongeren zijn een groep apart binnen de Marokkaanse gemeenschap. Men mag niet het hele nest over een kam scheren.
  Echter mensen die de oriëntale mentaliteit beter kennen, weten dat binnen het gezin, uitgebreide familie of gemeenschap, iedereen weet wat de ander doet. Zeker als het om jongeren gaat. Nog meer dan dat! Aanvallen op autochtone Christenen, Joden en mensen met ander gezindte is in de Islam toegestaan. Het is een vorm van Jihad. Net als bij de Palestijnen in Gaza en de West Bank worden de “jongeren” (in Arabisch el Shabab) aangemoedigd Dhimmies aan te vallen. Laten zien wie de baas is. Volwassenen gebruiken, met opzet, kinderen en jongeren om achter hen te schuilen: “Ja het zijn kinderen of jongeren die het doen! Niet wij allemaal!” Dat doen ze niet enkel in het Midden Oosten, maar ook in Nederland.
  Als dat ongeloofwaardig klinkt, lees het volgende artikel
  http://www.omroepwest.nl/nieuws/15-01-2014/lid-haagse-jeugdbende-we-moeten-ons-een-tijdje-rustig-houden

  D66, de grote winnaars van de laatste verkiezingen, adviseert het volgende:
  Geef Marokkaanse tuig werk woning en een vrouw
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21958186/___Geef_tuig_werk_en_woning___.html
  Maar D66 geeft geen advies over hoe men normatieve mensen moet beschermen tegen dat Marokkaanse tuig. Ik ben benieuwd wat voor toegevoegde waarde zullen steden hebben waarin D66 de meerderheid in het stadsbestuur zal hebben? Of dat zal helpen? Een ding is zeker: ze zouden hun burgers voor Marokkanen niet beschermen.

  Hierbij twee voorbeelden op lokaal niveau. De burgemeester van Haarlem toont een machteloze houding. Hij zegt dat straffen helpt niet
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21953486/___Geen_effect_straf_Marokkanen___.html
  Een prominente ex minister van Verkeer en Waterstaat en nu burgemeester van Almere zorgt voor de veiligheid van haar stadsgenoten op de volgende wijze:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/veiligheid-burgers-geen-prioriteit-voor-jorritsma?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=8f1384dbf7-nb&utm_medium=email&utm_term=0_ec416e99c9-8f1384dbf7-283378589

  De politie, als uitvoerende macht, neemt de beleidslijnen klakkeloos over.
  Haar advies is: GAAT U MAAR VERHUIZEN!.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/08/politie-gaat-u-maar-verhuizen?utm_source=Dagelijkse+Standaard+List&utm_campaign=7ff0370f37-nb&utm_medium=email

  De Nederlandse burger is de Marokkaanse terreur meer dan zat. De burger wil niet minder Marokkanen

  HIJ WIL HELEMAAL GEEN MAROKKANEN MEER.

  Like

 8. Lodewijk Langeweg zegt:

  Omdat ik niet politiek “correct” genoeg was, en links naar info plaatste die de opniemakerij op Joop.nl ontzenuwden, ben ik daar geband. Anders zou ik daar een link posten naar dit artikel.
  De kans dat het door de censuur daar zou komen en geplaatst worden is klein, maar ik zou het proberen. Iemand anders hier die daar (nog) niet geband is en dat zou willen doen?

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Allochtonen versus autochtonen;een richtings -verkeer met instemming van hypocrite politici en onder dwang van Brussel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s