EUROPA: vrijheid, recht, eensgezindheid

Screenshot_5

“Verkrachting van Europa”  – Peter Paul Rubens (1577 – 1640)

(Door: Michael Paulwitz)

Wie de koers en de toestand van de EU bekritiseert en de euro niet als een geniale zet beschouwt, wordt door de politiekmediale klasse graag belastert als “anti-Europeaan”. Alsof je iets tegen het continent zou kunnen hebben, waarin je woont. In een periode van multipolariteit, van globale vervlechting, van opkomende nieuwe machten en van het afnemende gewicht van het oude continent is de aaneensluiting van de Europese naties een gebod van het gezonde mensenverstand. Hoe moet het Europa, dat wij willen, er echter uitzien?

Een Europa van de vrijheid: Het idee van de individuele vrijheid van de burger en de politieke vrijheid van de natie is de harde kern van het Europese zelfbewustzijn. Brussel heeft met beide niet veel op. Een vrije burger heeft geen gouvernante nodig, die hem d.m.v. “tolerantie”-dwang meningen en een levenswijze voorschrijft – geen partijenoligarchie en al helemaal geen door niemand gekozen commissariaat nomenklatoera. De staatsmacht moet daar naar terugkeren waar deze vanuit gaat: naar de burger, die in gemeentes, provincies en landen zelf over de openbare belangen moet beslissen.

Een Europa van de democratie: Want democratie is wat men zelf praktiseert i.p.v. alleen maar tegenover anderen te preken. We hebben een Europa nodig, waarin de nationale parlementen en regeringen het laatste woord hebben; waarin politici verantwoording moeten afleggen aan hun burgers en niet aan een transnationale politieke klasse, feodale commissies, anonieme raden en “alternatiefloze” konkelrondes, die alleen nog maar goedkeuren wat achter gesloten deuren werd besloten; een Europa, waarin de volkeren in directe verkiezingen kunnen beslissen of zij de zeggenschap over hun munt, hun financiën, hun instellingen, hun grenzen en hun etnische identiteit willen behouden, en dat deze wil ook gerespecteerd wordt en niet als een lastige storende factor met een handige manier wordt uitgeschakeld.

Een Europa van de identiteit: Europa is meer dan een geoptimaliseerd terrein voor globale consumptie, verkeer van arbeidskrachten, geld en goederen. Europa heeft wortels en tradities: christelijke, culturele, filosofische, historische. Een dak, dat niet op dit fundament rust, is veroordeeld tot instorten. Europa leeft in haar volkeren: een Europese aaneensluiting, die hun bijzonderheden en eigenheden niet respecteert, die de wil om hun identiteiten te bewaren als “racisme” belastert, het hele continent over dezelfde ideologische kam scheert en iedere nog zo onbelangrijke minderheid belangrijker vindt om te beschermen dan de autochtone bouwstenen van Europa, wordt een levens- en mensvijandig verdraaid beeld.

Een Europa van het recht: Europa dient de belangen van haar volkeren en naties te behouden en niet als missionaris met universalistische holle frasen door de wereldgeschiedenis te trekken. Europa dient er niet voor in andere landen regimewisselingen af te dwingen, rechten van randgroepen op te eisen en om Amerika een plezier te doen conflicten te beginnen, die zij niet kan beheersen. Een Europese aaneensluiting, die duurzaam dient te zijn, moet zelf gebaseerd zijn op rechtmatigheid: de geïnstitutionaliseerde chantage van een partner met diens nationale schuldcomplexen is net zomin een solide basis voor een gelijkgerechtigd partnerschap als misplaatst begrip tegenover lidstaten, die uit politieke opportuniteit misdaden van de eeuw zoals de uitdrijving van complete volksgroepen tot op de dag van vandaag als rechtmatig beschouwen.

Een Europa van de soevereiniteit: De voorwaarde voor democratie is het staatsvolk en de voorwaarde voor het staatsvolk is de nationale staat. Zonder de nationale staat bestaat noch democratische legitimering noch sociale solidariteit. De naties zijn de bouwstenen van de Europese samenwerking en geen hindernissen op weg naar hun realisering. Een muntunie, die een politieke unie wil afdwingen door de soevereiniteit van de Europese naties stapje voor stapje te ondermijnen en verdragsbreuk tot norm verheft, is daarom een gevaarlijke dwaalweg.

Een Europa van de concurrentie: Het Europa, dat wij bedoelen, moet zijn kerntaken dienen in plaats van met wereldvreemde richtlijnen de linkse ideologische gelijkschakeling van de arbeidsmarkt, de sociale en de immigratiepolitiek te bedrijven. Het respecteert de verscheidenheid van de rechts-, economische en sociale systemen en vernietigt deze niet door dirigistische aanwijzingen en het afbreken van alle barrières. Ons idee van Europa is dat van een statenbond en een vrijhandelszone, die openstaat voor alle Europese landen, omdat deze hun eigenheden respecteert en de verschillende voorwaarden die zij met zich meebrengen niet gedwongen wil egaliseren. Een Europese aaneensluiting, die tegelijkertijd streeft naar maximale uitbreiding en maximale integratie, moet stuklopen op zijn interne tegenstrijdigheden.

Een Europa van eensgezindheid: Het Europa, dat wij willen, is geen Europa van de centralistische gelijkmakerij, maar een Europa van vaderlanden, waarin soevereine nationale staten zich aaneensluiten op basis van het eens worden over gemeenschappelijke tradities, rechtsopvattingen en waarden. Niet om een Europese superstaat te creëren, maar om als vrije en gelijkberechtigde naties nauw samen te werken in militaire en veiligheidspolitieke zaken, in de buitenlandse en de handelspolitiek, zonder zichzelf tot het aanhangsel of de vechtersbaas van het vasteland van de trans-Atlantische supermacht te maken.

Bron:
http://jungefreiheit.de
Auteur: Michael Paulwitz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Europa, EUSSR, Krankzinnigheid, landverraad, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op EUROPA: vrijheid, recht, eensgezindheid

 1. Sjaak zegt:

  ERGO ! GEEN WOORD MEER EROVER VERLIEZEN !
  MET HOOGSTE SNELHEID IN MEI NAAR HET STEMHOKJE
  EN HET KANKERGEZWEL EU ERUIT SODEMIETEREN !

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Hier kan ik mij in vinden goed stuk mijn complimenten.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik sluit mij aan bij de conclusies van de auteur!

  Like

 4. Philippine zegt:

  Wie is er morgen in het land?
  Obama.
  En waar gaat het gesprek over?
  Hierover?

  Klik om toegang te krijgen tot LP05114_210314.pdf

  Like

 5. Avidia zegt:

  Er uit zo snel mogelijk!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s