Stichting Joods Monument Utrecht: Doe mee

Screenshot_4

Stichting Joods Monument Utrecht heeft uw hulp nodig. Als we samen een gedenkteken willen oprichten ter nagedachtenis aan de joden uit de stad, zullen we in actie moeten komen. Een indrukwekkend comité van aanbeveling steunt ons, u ook?

Specialisten gezocht

We zoeken journalisten die aandacht aan dit onderwerp willen besteden, tekstschrijvers die bijeenkomsten willen verslaan voor de website, historici die met ons mee willen schrijven over het leven tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Wilt u uw talent inzetten? Neem contact met ons op, we zoeken samen naar de beste manier om uw talent aan te haken op onze doelstelling.

Jongeren gezocht

Ben jij handig met Facebook en wil je jouw generatie aanspreken om in actie te komen, dan hebben we jou hard nodig. Kom ons social media team versterken. Ben je grafisch handig en wil je een flyer ontwerpen? Kun je lange, historische teksten omzetten in relevante tweets? Doe dan mee!

Betaal een stukje van het monument

Uiteindelijk zullen we geld nodig hebben. Laten we het niet verwachten van een subsidiepotje. Het Monument zal symbool staan voor de betrokkenheid van de inwoners van Utrecht bij de joodse slachtoffers. Daarom vragen we aan de bevolking om geld te geven. U kunt een gift overmaken naar rekening 1138.42.570 ten name van Stichting Joods Monument Utrecht. Dank!

Screenshot_2

Bron:
http://joodsmonumentutrecht.nl
(h/t jowitteroos)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Holocaust. Bookmark de permalink .

12 reacties op Stichting Joods Monument Utrecht: Doe mee

 1. Ik ben Nederlander en een geestelijke Jood. Omdat ik de God van de Joden aanbid. Omdat Die geen drie-eenheid is! En de God van de christenen bestaat wel uit een drie-eenheid. En daar geloof ik niet in.

  Like

 2. Driek zegt:

  Meneer Terrible: U hoeft daar ook niet in te geloven, maar het is toch dezelfde God.
  Want – “Ieder huis wordt door iemand gebouwd, – en de bouwheer van dat alles is God”.

  Hebreeën 3, 4

  Like

 3. trebor2110 zegt:

  Uiteindelijk zullen we geld nodig hebben.

  Kijk daar gaat het weer om geld , er staat in Utrecht op het Janskerkhof allang een beeld , eentje van Anne Frank , joodser kan haast niet , maar nee ze willen er weer eentje bij hebben .
  Het is een stichting en die gaat natuurlijk geld ontvangen en daar gaat het om .

  Like

 4. Nogmaals Driek: De christenen aanbidden een drie-eenheid en de joden aanbidden één God. Daarom aanbid ik de God van de Joden. Ook omdat het eerste van de tien geboden luidt: “Ik, JHWH, uw God, duld geen andere goden naast mij!” Ben Kok bijvoorbeeld, een Joods-christelijke pastor van de Tora Yeshua, aanbidt zowel JHWH als Jezus en zegt dat ze één zijn. Maar dat is volgens mij een overtreding van het genoemde gebod. Maar al zijn collega’s overtreden dat gebod want ze aanbidden allemaal Jezus en zien Jezus als God in plaats van als Zoon van God.

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   Een dominee legde mij ooit uit hoe de 3-eenheid gezien kan worden.
   Hij nam drie lucifers, legde ze tegen elkaar en stak ze aan, en zie: het werd 1 grote vlam die God verbeeldt.

   Vader, Zoon en Heilige Geest…..
   De mannelijke kracht van God openbaarde zich in de persoon Jezus, die daarom zijn zoon wordt genoemd.
   Heilige geest betekent zoiets als ‘adem’ of ‘wind’ (ruach ) ofwel levensadem (van God), en verwijst tevens naar Gods’ wijsheid die zich als vrouwelijke kracht openbaart (de Sophia).
   Met hetzelfde recht zou daarom de Heilige Geest beschouwd kunnen worden als Gods’ dochter.
   Ook in het thomas evangelie noemt Jezus zelfs God zijn moeder.

   Helaas mag in het Christendom het vrouwelijke nog steeds niet benadrukt worden.
   In het Joodse geloof bestaat het vrouwelijke als heilige kracht al helemaal niet,
   evenals in het Mohammedanisme.
   Het zijn dan ook ‘broeder’religies die gedrieen het patriarchaat voorstaan.

   Intussen weten we allemaal het het patriarchaat niet heeft gewerkt, en de wereld onder leiding van het mannelijke is verworden tot een zeer onveilige plek.
   Tijd dus voor benadrukking van de Heilige Geest.

   Like

  • win zegt:

   de joden zijn in discussie met god, jack. dat leidt naar zelfstandig denken en uiteindelijk wetenschap.

   Like

   • Ik sta ook vierkant achter het idee van een Joods monument wegens al dat moslimtuig. Weet je, Win, dat het Amerikaanse theater, muziek en film is ontstaan door de Joden die net waren gevlucht voor de Jodenhaat naar de Verenigde Staten in het begin van de twintigste eeuw?

    Like

 5. trebor2110 zegt:

  Ik, JHWH, uw God, duld geen andere goden naast mij!”
  Jack dit betekend niet dat er geen andere goden zijn ,maar dat jou god de andere goden niet naast zich duld oftewel een alleen heerser een dictator die je ook nog eens met de hel dreigt wanneer je niet aan zijn eisen voldoet , wat een fijne vent !

  Like

  • Beste Trebor2110; als ik met een hele mooie vrouw zou willen trouwen en die vrouw zou tegen mij zeggen dat ze alleen met me zou willen trouwen als ik beloofde dat ik alleen met haar naar bed zou gaan voor de rest van mijn leven zou die vrouw dan een dictator zijn? Volgens mij niet. Ik droom ook van een eeuwig monogaam huwelijk. Ben ik daarom een dictator? Zo vind ik JHWH ook geen dictator! Ik vind dat als je als man van veelwijverij houdt niet moet gaan trouwen! Je moet je ook geen ware gelovige noemen als je naast JHWH ook andere goden aanbidt. Zoals Jezus, de Heilige Geest, Allah, Maria of de Duivel.

   Like

 6. HansFire zegt:

  Vooral moet in Utrecht een JOODS monument komen te staan, omdat juist in Utrecht Zo een monument moet staan .iv.m het MOSLIM tuig WAT IN UTRECHT BESTAAT.

  Like

  • jowitteroos zegt:

   Het mooie is dat het geen beeld is maar een wapenschild………………inderdaad HansFire, dit in tegenstelling tot die verrotte Marokkaanse vlag tijdens dodenherdenking ( vanwege zogenaamde Marokkaanse deelname aan verdediging van Nederland tijdens de 2de wereld-oorlog, waar PVV provincie Utrecht vragen over heeft gesteld aan Burgemeester van Zanen te Utrecht.)

   Like

 7. Jan Van zegt:

  Ik hoor vrij negatieve reacties uit de Nederlandse Joodse hoek over de PVV.
  Dus ik ben niet meer zo genegen ideeën van Joods/Nederlandse bodem te steunen…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s