De poorten van Rome worden opengegooid

Screenshot_5

Paus Franciscus en Mahmoud Abbas

(Door: Baron Bodissey)

Ook al ben ik niet katholiek, toch vind ik het volgende artikel verontrustend. Het reciteren van de islamitische gebeden in het Vaticaan is voor de oemma een claim op het grondgebied. Als dat gebeurt, wordt Vaticaanstad voor alle eeuwigheid de officiële verantwoordelijkheid van de Waqf. Islamitische autoriteiten zullen het praktische beheer van het grondgebied op zich nemen wanneer de demografische en politieke omstandigheden rijp zijn.

Kennen paus Franciscus en zijn oecumene gezinde kardinalen deze feiten? Als ze dit weten, kan ze dat nog wat schelen? Hebben ze een plaats om zich verborgen te houden om te kunnen ontsnappen wanneer de zwarte vlag van de jihad over de St. Pieter waait? Misschien denken zij er nog eens over na in de raket naar Mars…? Of zullen ze gewoon de sjahada opzeggen en hun loopbaan zonder onderbreking voortzetten?

Hier is het verhaal volgens Al Arabiya:

Islamitische gebeden zullen in het Vaticaan worden opgezegd. Voor het eerst in de geschiedenis zullen op initiatief van paus Franciscus de islamitische gebeden en lezingen uit de koran zondag in het Vaticaan te horen zijn om te vrede tussen Israëli’s en Palestijnen naderbij te brengen.

Franciscus nodigde vorige week tijdens zijn bezoek aan Jordanië, Israël en de Palestijnse Auroriteit de Israëlische president Shimon Peres en de Palestijnse president Mahmoud Abbas uit. Abbas, Peres en Franciscus zullen worden vergezeld door de joodse, christelijke en islamitische religieuze leiders, zei volgens Times of Israël Peres’ woordvoerder in een verklaring.

Volgens Associated Press zeiden vrijdag vertegenwoordigers van de Heilige Stoel dat het avondgebed een “pauze in de politiek” zou zijn en geen politiek doel had anders dan het verlangen het Israëlisch-Palestijnse vredesproces op alle niveaus weer nieuw leven in te blazen.

Geen hoog gespannen verwachtingen

Het Vaticaan zal van het evenement een live-uitzending voor kijkers over de hele wereld verzorgen. Toch moeten de verwachtingen voor het evenement laag gehouden worden, aldus Pierbattista Pizzaballa, de bewaarder van het onroerend goed van de katholieke kerk in het Heilige Land.

[Niemand moet denken] “dat plotseling op maandag de vrede zal uitbreken of dat vrede dichterbij komt”, meldde AP.

Vrijdag had de paus een ontmoeting met de Japanse premier Shinzo Abe en zij bespraken manieren om vrede en stabiliteit in Azië te bevorderen, zei het Vaticaan in een verklaring.

 

Bron:
http://gatesofvienna.net
Auteur: Baron Bodissey

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op De poorten van Rome worden opengegooid

  1. Jan zegt:

    Ik had het al op Alarabiya gelezen: http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2014/06/06/Islamic-prayers-to-be-held-at-the-Vatican.html en het geeft Caroline Glick voor 200% gelijk* dat Franciscus (die naam kan nu in de vuilnisbak (net als hijzelf, graag zelfs) hij grenzeloos stupide en een misselijkmakende antisemiet. Hoe iemand lid kan zijn van de rk-kerk is mij een raadsel; maar ik heb mij ook altijd afgevraagd hoe de ARP ooit kon samengaan met de KVP.
    * Pope Francis’s unfriendly visit http://carolineglick.com/pope-franciss-unfriendly-visit/

    Like

  2. BertG. zegt:

    Dat zeiden ze toch al tijdens het uitzoeken over wie de nieuwe paus zou worden, dat dit de laatste is en een soort van anti-christ gaat worden. Ze hadden er ook 1 uit Afrika op het oog maar die viel af.
    Hij doet behoorlijk ze best om het te bewijzen. Stekeblind is die man.
    En waarom al die katholieken daar achter aan blijven lopen, geen flauw idee.
    Waarschijnlijk vanwege ze rechtstreekse telefoonlijn naar boven met ze baas.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Ja, dat is, wat ze in al hun simpelheid geloven. Een ‘goede’ katholiek zegt als vanouds “Ik geloof” op alles wat de Paus zegt en basta. Nog niet zo lang geleden mochten katholieke leken niet eens de bijbel zelf lezen; dat mochten alleen de priesters en de parochianen hadden maar tot zich te nemen wat die daarover predikten! Je reinste onmondigheid!
      Katholieken hebben nooit geleerd zelfstandig te denken, alleen maar klakkeloos te doen wat ze werd voorgekauwd. Ze lieten zelfs hun kinderen in scholen, internaten en ziekenhuizen rustig mishandelen en misbruiken door priesters, broeders en nonnen, omdat ze zich niet konden voorstellen, dat zulke lui ooit iets fout zouden doen: Dat van het seksuele misbruik geloofden ze niet en de gewone manier van ‘straffen’-zeg maar gerust mishandelen en vernederen- werd als welgedaan beschouwd omdat het religieuzen waren, die dat deden. Een ander zou het niet laten doen met z’n kind, maar ZIJ wel.
      Zo beschouwd vertonen het katholicisme en de islam wel de nodige raakvlakken: Beide zijn gestoeld op onmondigheid.

      Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @BertG: 09.58. uur. Dat is de waarheid, Bert. En niet alleen de RK Kerk, maar ook de PKN in Nederland, en de Wereldraad van Kerken, zijn vuile zaken aan het doen met de Islam!

      Like

  3. vanhetgoor zegt:

    De Rooms Katholieke kerk is reeds lang geen baken meer voor het morele kompas. Wat kindermisbruik betreft komt de RK-kerk al heel aardig in de buurt van de moslims. Niet wat betreft de schaal waarop het gebeurt maar wel in hypocrisie. Binnen de islam ontkent men alles en daar is het misbruik het duizendvoudige in vergelijking met de RK-Kerk, die is nog heilig in vergelijking met de aanbidders van Mohammed! Maar de veroordeling van de RK daders is allerbelabberdst.

    Verder is feitelijk de RK-kerk een prachtig verdien-model want in veel landen is het belastingvrij en mag men oppotten zoveel men wil. Met de opbrengsten van de islam loopt het niet zo’n vaart, dat is wereldwijd gezien misschien veel, maar veel van dat geld moet met misdaad worden verdient, terwijl de RK-kerk de inkomsten legaal verwerft.

    Like

  4. Vederso zegt:

    Is Paus Franciscus daarmee een soort NSB-er geworden? De “botsing der beschavingen” is weer een stukje dichterbij gekomen.

    Like

  5. Vederso zegt:

    Een comment op Gates of Vienna;

    Pope Francis again shows us how politically correct he is, how vitally important “inclusion” and “diversity” are to him. He sees no enemies to the Catholic Church. Only misunderstood brothers. The man should be teaching his flock how incompatible Islam is with Christianity and that it has no place in Europe. Instead, he leads them further down the path of suicide via unreciprocated altruism.

    Like

  6. J. C. Th. Köhler zegt:

    Vanhetgoor:

    “Met de opbrengsten van de islam loopt het niet zo’n vaart, dat is wereldwijd gezien misschien veel, maar veel van dat geld moet met misdaad worden verdiend, terwijl de RK-kerk de inkomsten legaal verwerft.”

    Je bent vergeten de “ironie-modus” uit te zetten. De inkomsten van de katholieke kerk legaal?

    Weet je niet meer van de schandalen van de Vaticaanse bank, de Banco Ambrosiano? Daar is zelfs voor gemoord. Ook al wil men het doen voorkomen dat Roberto Calvi zelfmoord had gepleegd.

    Een bestaande bank, de Cisalpina bank op de Bahama’s, die door dezelfde Roberto Calvi en aartsbisschop Marcinkus werd bestuurd, was betrokken bij het witwassen van cocaïne-geld uit Latijns-Amerika.

    En wat vind je dan van het verkopen van “aflaten” aan goedgelovige katholieken? Mensen op de mouw spelden dat ze, als ze maar genoeg geld aan de kerk gaven, toch naar de hemel konden. Legaal? Ze kennen de betekenis van het woord niet eens.

    j.c.th.kohler@online.nl

    Like

    • vanhetgoor zegt:

      @kohler,
      ik ben mij er terdege van bewust dat veel van de geldstromen van de RK-kerk zeer discutabel zijn, ik heb ook gehoord van het witwassen. Ik weet ook van de vier-en-twintig-duizend gebouwen die het Vaticaan rechtstreeks in zijn bezit heeft, via een constructie betaalt men dan geen belasting. Het zij zo. Dit is een constructie en ik wil niet heiliger dan de paus zijn, dáárom veroordeel ik dit niet. Witwassen is ook een constructie die bestaat omdat er ergens anders iets schimmigs gaande is. Iemand draagt iets af aan een ander, daardoor ontstaat er de air van zakendoen, en daar heeft men geld voor over. Dit is wel bedenkelijk maar geen echte misdaad, als het geld niet bovengronds had moeten komen was er geen witwassen nodig geweest, als het geld zwart was gebleven was er door de RK-kerk geen delict gepleegd. Ik ga er van uit dat men feitelijk niet mee heeft gedaan met het verhandelen van coke. Het zou natuurlijk wel anders zijn als men weet zou hebben van de herkomst. Voor dat witwassen krijgen de banken van het Vaticaan hun provisie mag ik aannemen, maar het hoofdbestanddeel van de inkomsten komt uit de collectezak en uit legaten etc,

      In de moskee heeft men wel weet van de herkomst van het geld, elke misdadiger moet namelijk 20% van de buit afdragen aan de moskee, daarom is de moskee medeverantwoordelijk. Dat is het verschil, daarom geen cynisme tekens en ironie-mode. De verplichte maandelijkse afdracht aan de moskee is slechts €41.- per maand, en dan is er de aanzienlijke post van afdrachten van drugsdealers en tasjesrovers. Omdat de moskee hier kennis van heeft is men verantwoordelijk. Bij de RK-kerk is tenminste de collectezak nog redelijk schoon!

      Overigens wil ik de RK-kerk helemaal niet verdedigen, al vijftig jaar weet men dat er iets volkomen mis is met het celibaat, het is de oorzaak van dat laffe kindermisbruik. Men weet het en men doet niets! Aflaten komen sinds de reformatie niet meer voor, dat was heel erg fout namelijk, maar dat is inmiddels wel verleden tijd. Wat dus blijft is dat de RK-kerk absoluut geen moreel baken is.

      Like

      • J. C. Th. Köhler zegt:

        Vanhetgoor:

        ik heb zelf, dus niet van horen zeggen, tijdens mijn Lagere Schooltijd nog geleerd over aflaten, die op dat moment nog volop in gebruik waren. En ik ben wel oud, maar duidelijk van ná de reformatie.

        Maar dat was het hoofdpunt van mijn reactie niet. Dat was dat het bestuur van de Banco Ambrosiano, te weten Roberto Calvi en aartsbisschop Paul Marcinkus een netwerk van meer dan 200 banken hadden opgericht, met het doel de duistere praktijken van het Vaticaan te verdoezelen. Via de Banco Ambrosiano werden gelden van de Rooms-katholieke kerk en van de mafia belegd in Zuid-Amerika. De Cisalpina bank op de Bahama’s, die door Calvi en ook weer aartsbisschop Marcinkus werd bestuurd, was betrokken bij het witwassen van cocaïne-geld uit Latijns-Amerika.

        “Ik ga er van uit dat men feitelijk niet mee heeft gedaan met het verhandelen van coke.”

        De paus zelf zal dat niet gedaan hebben, maar Calvi én Marcinkus wisten van de hoed en de rand. Als die twee een netwerk van 200 banken in het leven roepen, is dat niet alleen om geld wit te wassen, maar ook om te investeren (samen met de mafia) in Zuid Amerika. Je kunt je voorstellen dat dat geld niet werd geïnvesteerd in Argentijns rundvlees, maar in veel lucratievere cocaïne.

        “Voor dat witwassen krijgen de banken van het Vaticaan hun provisie mag ik aannemen”

        Neem nou maar gewoon aan dat het het eigen (zwarte) geld van het Vaticaan was, dat witgewassen moest worden. Niet voor provisie, maar voor dikke winst, desnoods over de lijken van de drugsverslaafden.

        “het hoofdbestanddeel van de inkomsten komt uit de collectezak en uit legaten etc,”

        Hoe weet je dat? Zijn de inkomsten van het Vaticaan tegenwoordig openbaar?

        j.c.th.kohler@online.nl

        Like

  7. Yvonne van Cleef zegt:

    Maak je maar geen zorgen:als de bom barst hebben de paus,koninklijke families en regeringen zich al lang in veiligheid gebracht en ingedekt.Zowel op financieel vlak,als qua huisvesting en veiligheid;de smeerlappen!En wij mogen trachten de rotzooi op te ruimen!

    Like

  8. obermeijermiranda zegt:

    “Deze feiten”??
    Snapt de auteur van dit stuk de relatie tussen Rome en de islam wel?
    Niet de islam bepaald. Zij die de islam heeft gecreëerd bepaald.
    De islam komt met knikkende knietjes bij de paus op bezoek en dat heeft een reden.

    Het gaat mij te ver om hier het ontstaan van de islam en haar oorsprong weer te geven en de rol die Khadija daarin speelde te belichten.
    Eén ding is zeker; Rome en de islam staan dichter bij elkaar dan men kan vermoeden in de strijd tegen de Joden/voor Jeruzalem.en de heilige plaatsen.

    Like

  9. lucky bee zegt:

    Ik wist toch dat Een jesuiten paus nooit zal deugen? Nu wordt de Vaticaanstad ook nog moslim met deze paus.

    Like

    • fleckie zegt:

      de Jezuieten zijn wel de hoogste intelligentsia v.d.r.k.kerk,(hebben OOK overal hun ‘spionnen’)deze paus zal heus wel weten ,(met hun gedegen studies, psychiatrie, etc.)hoe de vork in de steel zit’ met uitspraken van de islam.

      Like

Plaats een reactie