Voormalige EU-assistenten krijgen € 4.600,- werkloosheidsuitkering

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

De assistenten van de niet herkozen Europarlementariërs kunnen aanspraak maken op een werkloosheidsuitkering uit Brussel. In het eerste jaar zonder werk krijgen ze tot € 4.600,- per maand. Voorwaarde is dat ze minstens 6 maanden werkzaam waren voor een Europarlementariër.

De assistenten van de bij de Europese verkiezingen niet herkozen Europarlementariërs kunnen aanspraak maken op een royale EU-werkloosheidsuitkering.

In het eerste jaar zonder werk ontvangen de assistenten 60% van hun huidige EU-salaris, bericht EurActiv. In het tweede jaar zonder werk ontvangen de assistenten 45% en in het derde jaar nog maar 30%. Bij maandelijkse salarissen tussen de € 1,681,- en € 7.740,- komen ze dus op een werkloosheidsuitkering van € 4.600,- per maand.

Om voor deze uitkering in aanmerking te komen, hoeven de assistenten maar zes maanden voor een Europarlementariër gewerkt te hebben. Hun voorwaarden zijn duidelijk beter dan die van de meeste werklozen in Europa.

Het is voor het eerst dat een groot aantal assistenten aanspraak kan maken op EU-werkloosheidsuitkeringen. Want door een hervorming uit het jaar 2008 kregen zij in feite de status van openbare beambten.

Enkele assistenten zullen door nieuwe Europarlementariërs worden overgenomen. Maar het Europees Parlement kon hierover tot nu toe geen aantallen leveren. In juni 2014 hadden de Europarlementariërs in totaal 1,676 officiële assistenten. Ongeveer de helft van de tot nu toe 766 Europarlementariërs werd bij de Europese verkiezingen in mei niet het parlement herkozen.

De assistenten, die in Brussel, Luxemburg of Straatsburg werken, hebben een contract met het Europees Parlement, dat hen de werkloosheidsuitkering uit zijn begroting betaalt. De begroting van het Europees Parlement wordt door de belastingbetalers in de lidstaten gefinancierd. Om in aanmerking te komen voor de EU-werkloosheidsuitkering moeten de assistenten zich werkloos melden in hun landen van herkomst.

Bovendien kunnen de werkloze EU-assistenten geld voor de verhuizing terug naar hun land van herkomst aanvragen. Zodra ze thuiskomen, kunnen ze aanspraak maken op EU-familiegeld.

In totaal veroorlooft het Europees Parlement zich meer dan 6000 beambten. De kosten voor hun salarissen verslinden inmiddels een derde deel van de begroting van het Europees Parlement (meer hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, EUSSR, Graaien, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Voormalige EU-assistenten krijgen € 4.600,- werkloosheidsuitkering

 1. koddebeier zegt:

  Zou dat misschien zwijggeld zijn ?????

  Like

 2. Jean zegt:

  Koddebeier,
  Doofpotgeld is ook oke.
  Nogal duidelijk waarom er zo gestreden wordt voor dergelijke postjes maar geen nood, eerst de familie en vrienden en dan de rest op voorwaarde dat ze zwijgen over het misdadig wanbeleid en decadent profitariaat.
  Opdoeken die misdadige waanzin moet nu de prioriteit worden van alle Europeanen wnt door die misdaadorganisate ziten we nu ook no opgescheept met die massa gevaarlijke moslims is he niet (A)aalstroom en natte dweil?

  Like

 3. Je broek zakt er van af!Ik heb iets meer dan 8oo euro en omdat ik de gemeentebelasting ,ondanks dat,toch moet betalen,heb ik een betaalregeling aangevraagd.Antwoord:we gaan beslag leggen op uw inkomen!!!!Tja,verschil moet er zijn,nietwaar?Grrrrrr!

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Het verbaasd me niet dat alle Marxisten graag naar Brussel willen.

  Like

 5. helletocht zegt:

  Het Italiaanse parlament telt in eerste en tweede kamer 945 leden, die een veelvoud verdienen van het salaris van een kamerlid hier. In hun tweede kamer heb je 630 leden, maar eveneens een leger van ondersteuners. Kappers, electriciens, telefonistes, chauffeurs etc. Zij verdienen sprookjes salarissen. Een kapper begint met 30.000 e, na tien jaar is dat 50.000 e plus, en de verdere uitgroei gaat door tot 136.000 e. Een parlementaire raadgever verdient op zij max 358.000 e. Nu moet je weten dat er 1500 medewerkers in het parlament werkzaam zijn. Tel uit je winst. het parlament kost dan ook ee miljard euro per jaar, de kosten voor de senaat niet inbegrepen. Er zijn overigens bizar veel z.g. hoofden op elke afdeling, you know why!!! Dit soort info wordt ons volk altijd onthouden als er weer eens geld naar het spaghettiland moet. Keep smiling, we worden elke second van de dag bezeikt!!!!!!

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Mensen,oordeel niet te snel! Dit is weinig voor deze mensen.

  Like

 7. Jean zegt:

  Dat EU gedrocht moet gesloten worden en de rovers veroordeeld worden via in beslagname van het geroofde kapitaal.
  Nooit heb ik het woord haat gekent maar daar komt steeds sneller verandering in, de 2 die momenteel op de eerste plaats staan zijn de islamieten en het EU gespuis, ik heb nooit verwacht dat ooit mee te maken maar beide hebben er hard aan gewerkt dit te bewerkstelligen.

  Like

 8. Een gouden kooi als werkloosheidsval. Op onze kosten. Genant. Hoe kan Europa de deelstaten dan nog de les spellen? Nog een voorbeeld: Europarlementairen krijgen bij spontaan ontslag ook nog steeds een ontslagvergoeding. Een mens zou zich voor minder gebelgd voelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s