Parijs: Pro-Palestina meute valt synagoge aan

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

In heel Europa schijnt nu het geweld tegen Joden door te breken. Niet alleen in veel Duitse steden vinden deels gewelddadige demonstraties tegen Israël plaats. In Parijs werd gisteren de synagoge in de Rue de la Roquette door een horde pro-Palestijnse demonstranten aangevallen. Met kreten als “Dood de Joden!” drong de meute de synagoge binnen en verwondde meerdere mensen, van wie eentje zwaar gewond raakte.

Daarvoor hadden er in de buurt van de Place de la Bastille al heftige botsingen met de politie plaatsgevonden. Vrijdagavond al was er een molotovcocktail gegooid naar de ingang van de synagoge van Aulnay-sous-Bois, een voorstad van Parijs.

Al op 8 juli had een moslim een 17-jarig joods meisje openlijk op straat, dichtbij het Gard du Nord, met pepperspray aangevallen onder de woorden: “Vieze Jodin, insha´Allah zul je verrekken.”

In Belleville, een andere Parijse voorstad, riepen zaterdag de deelnemers aan een anti-Israël demonstratie er openlijk en zonder gevolgen toe op de Joden af te slachten, bericht Alain Aria, een Franse fotojournalist. Men heeft daar “Dood de joden!” gescandeerd.

Voor de synagoge in de Rue de la Roquette:

 

Maar ook in Glasgow en Den Haag vonden anti-Israël demonstraties plaats, allemaal op dezelfde manier: “Dood aan de Joden! Allahu Akbar!” En de regeringen van al deze landen kijken toe. Europa in 2014 – wat een schande.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Europa, Gazastrook, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, politici, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

46 reacties op Parijs: Pro-Palestina meute valt synagoge aan

 1. HUUBSAN zegt:

  enge mensen ,,,,kunnen we wel over mensen spreken ,,,,,griezels mannen en vrouwen zit geen verschil tussen over het jonge grut maar te zwijgen

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Vuile smerige gore EUSSR en haar politici! Dankzij het VERRAAD door middel van:” De Resolutie van Straatsburg”, zitten we met de DOODSCULTUS ISLAM opgescheept! Een gore schande, na 70 jaar, worden de Joden weer bedreigd met moord en doodslag in Europa. Maar de grootste schuldigen zijn onze Nederlandse/Europese politici, van “links tot rechts”. Waarbij de SOCIALISTEN het meest anti Joods zijn!

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja @ Tom, helemaal mee eens! Vreselijk wat er nu gaande is. En wat hebben Joden eigenlijk misdaan? Deze mensen hebben toch ook recht op een leven binnen Europa? Zij zijn niet gewelddadig, hebben zich goed aangepast aan de samenlevingen, en toch worden ze zó bedreigd!
   De wereld is DOODZIEK Tom, en we kunnen vrezen voor wat ons nageslacht nog te wachten staat! De wereld loopt ten einde. Ik kijk uit naar een nieuwe hemel en aarde, waarop gerechtigheid is. Vrij van geweld.

   Niet voor te stellen!

   Like

   • Lucie zegt:

    Ja Cathja,dat is ook mijn enige hoop nog in deze barre tijden,”Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde”.
    Mogen we hopen dat die gauw komt want anders zie ik het heel donker in voor mijn kinderen en kleinkinderen.
    Het is niet te bevatten hoe de politici een totaal gestoord beleid voeren.
    Macht en geld,daar draait het enkel nog om.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Cathja: 09.41. uur. Inderdaad @Cathja, dat is i.i.g. nog troostrijk.

    Like

  • wim peters zegt:

   Laten,fatsoenlijke Nederlandse jonge kerels,dit gespuis hun gang gaan,begin met hun ruiten in te gooien enz, enz, en maak het leven hier ondragelijk voor ze. Ze willen niets anders

   Like

 3. Lis zegt:

  Men kan openlijk doen wat de koran beveelt: joden haten en aanvallen. Met een hoop drogredenen wordt antisemitisme toegestaan met wat vaag geroep over ‘zionisten’ of ‘Palestijnse kwestie’. Wie heeft het toch ook steeds over ‘Nie wieder’? Het is allang weer bezig.

  Like

 4. de 13de imam zegt:

  Duidelijk dus; de pro-palestina beweging staat zij aan zij met antisemieten die een tweede holocaust nastreven, niets meer en niets minder. Geen uitvluchten meer van Agt, Meulenbelt, van Bommel etc, geen “ich habe es nicht gewust”. De islamofascisten zijn onder ons, zij zijn op alle fronten vergelijkbaar met de nazi’s van 70 jaar geleden en eenieder die zich hierachter schaart is gewoon een NSB’er, klaar!

  Like

 5. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv OVERHEID?WAAROM STAAN WIJ DIT TOE?Parijs: Pro-Palestina meute valt synagoge aan http://wp.me/p1O7aM-haY via @wordpressdotcom

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Dat waren waarschijnlijk, de aanhangers van de Collaborateurs van Marechal Petain. Maar als ik de foto’s bekijk zijn het hoofdzakelijk Algerijnen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En dáár zeg je nu eens wat zinnigs:
   Als men in eerste instantie bericht, dat anti-semitische demonstraties hebben plaatsgevonden in “Parijs, Glasgow, Den Haag enzovoort, lijkt het op het eerste gezicht of er in heel Europa zomaar een anti-semitische opleving plaatsvindt. Maar in feite zijn het de aldaar aanwezige Palestijnen, de MOSLIMS, die verantwoordelijk zijn voor deze demonstraties.
   Met andere woorden, Als heel Europa al die jaren niet al die moslims had binnengehaald, was de kans grootv geweest, dat het anti-semitisme nóóit zo ’n heropleving gekend zou hebben als het nu kent.
   Je kunt deze opleving dan ook rustig op het conto van de Islam schuiven in plaats van te stellen dat EUROPA zoveel anti-semitischer geworden zou zijn.
   Door de móslims, ja! Gooi ze er uit en het wordt hier weer een stuk rustiger!

   Like

 7. Trucker zegt:

  In deze gebruik van vuurwapen toegelaten, dit zijn geen rellen meer maar zijn regelrechte aanvallen op Joodse doelen.
  Te gebruiken in deze zonder restrictie want het gaat om lijfsbehoud.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Dit is ZEER ERNSTIG!! Ik ben erg geschrokken van de berichten over de aanval op die synagoge! Zo ver zijn we dus al in Europa. De geschiedenis herhaalt zich. Brussel doet niets. Daar kan ik woest om worden. Waren zij daar niet degenen die ons wijsmaakten dat één Europa oorlog zou voorkomen? O ja, en wat zien we nu? Nooit meer oorlog? Een grotere leugen is er bijna niet!
  De kwestie Israël/Gaza mag geen reden zijn voor Europese burgers (hoewel, ik denk dat het overgrote deel van de raddraaiers moslim is, en die horen hier sowieso al niet thuis!!) om Joden het leven onmogelijk te maken, en ze zelfs te doden, zoals we in Brussel hebben gezien. Dit is zó schandalig! Alle politici die hiervan wegkijken scheer ik over één kam met de nazi’s, en we weten allemaal wat dat betekent. Ook onze politici zijn wegkijkers, behalve dan die van de PVV.
  Binnenkort barst de hel in Europa los. Met ‘dank’ aan al die figuren, zoals Malmström met haar onmogelijke eisen, die ons bovenop onze huid zitten om alles in te leveren wat we zelf hebben opgebouwd. Al die minkukels wil ik voor het gerecht zien, want ze hebben willens en wetens onze samenlevingen totaal ontwricht en kapot gemaakt.
  Levenslang, dat is de enige eis die past.

  Like

 9. gielah zegt:

  En luistert u allen vooral ook goed naar onze nieuwsmedia…. hoe zij deze kwestie bewust downplayen.
  Zo hoorde ik vanochtend dat de Joden en de moslims in Frankrijk maar met elkaar in dialóóg moesten gaan over ‘de Joods-Palestijnse kwestie’.
  Hadden de Joden dat vanaf 1935 soms ook moeten doen; in dialoog gaan met hun moordenaars?
  Laten wij de omroepen en de kranten BLIJVEN aanvallen op hun afzwakken of verzwijgen van deze feiten.
  Schrijf brieven, bel op, mail!
  Laat ze gék van ons worden!

  Like

  • Trucker zegt:

   Deze morgen een mail gstuurd naar de openbare KRomroep BRT is pelgische “nieuws”zender bevolkt met lieden als rudi ARAFATSJAALTJE vranckx.
   Heb link van de video’s bijgezet want het was (is) nog geen nieuws voor hun.

   Like

  • Harry zegt:

   Heeft iemand de mail adressen van die lui ? Wil graag een bijdrage leveren .

   Like

 10. Sjaak zegt:

  Die vieze vuile tapijtenvreters zijn op de beste weg een burgeroorlog
  te ontketenen ! Ze hebben inmiddels de grenz ver overschreden en
  ze doen goed daaraan alvast hun koffers ( kartons) te pakken !

  Like

 11. likoednederland zegt:

  De herleving van de jaren dertig.
  Alleen worden de Joden nu Israëli’s genoemd.
  http://likud.nl/2013/03/herleving-van-de-jaren-dertig/

  Like

 12. Charles Martel zegt:

  Wie kan nog een goede reden bedenken om die akelige psychoten ideologie niet onmiddellijk te verbieden? Onze politici hebben de rotzooi binnengehaald. De gewone burger zal de rekening betalen; de terreurvarkens zitten in ons midden. Na Syrie, Irak, Noord en Midden Afrika zijn wij aan de beurt. Parijs staat op de prioriteitslijst van de terreurfanaten. Wij zullen niet ontsnappen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Charles Martel: 11.04. uur. Daar vrees ik ook voor Charles. Onze gore politici, die hebben ons verraden voor de belangen der BILDERBERGMAFFIA en voor OLIE! De Resolutie van Straatsburg, gesteund door de RODEN, de LIBERALEN, en de CHRISTEN-DEMOCRATEN, in het toenmalige Europa Parlement, tussen 1970 en 1975.
   DAARNA IS DE INVASIE VAN MOSLIMS PAS ECHT BEGONNEN!

   Like

 13. Vederso zegt:

  Daniel Greenfield schrijft: Meanwhile Pierre Minnaert of the (French) Green Party stated that it was “not surprising “synagogues as” under attack “when they support Israel’s policies.

  Is GroenLinks in NL. dit ook van mening? Het zou goed zijn hier iemand over te horen.

  Like

  • Ja,ze lieten zelfs een lid van gr.links meelopen bij de verfoeilijke demonstratie in Den Haag!Dus wie nu nog kiest voor groen links heeft geen haar aan zijn/haar lijf dat deugt!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Vederso, ikzelf zeg altijd, dat ik in dit soort kwesties een GroenLinksrer zo dolgraag zèlf het antwoord zou horen geven. En dan behoorlijk onderbouwd.Ook al kun je het er niet mee eens zijn, dat zou je in ieder geval een idee hebben van wat er al dan niet in die mensen omgaat. -en het, waar mogelijk, beter kunnen weerleggen.
   Zelf geloof ik beslist, dat dit soort meningen wel degelijk leeft onder GroenLinksers. Kijk, we hebben het nu bijvoorbeeld over synagogen: GroenLinks koestert deze houding in elk geval reeds van meet af aan tegen de christelijke kerken, wier vroeger beleid zij met name laakt -niet geheel zonder reden, trouwens- en die zij het liefst definitief bij het grof vuil zou zetten. Des te opmerkelijker is haar tolerante houding ten opzichte van de moskeeën, maar dat weten wij nu eenmaal in verband met haar gepamper wat alles wat met de islam te maken heeft, nietwaar? Over het Joodse geloof laat zij zich veel minder expliciet uit, mààr……Als Israël momenteel al bij haar onder vuur ligt (al noemt ze dat zelf waarschijnlijk ‘kritisch beschouwen’) èn als de synagogen Israël in deze steunen, waarom zou zij er dan tegen dat die synagogen “aangevallen” zouden worden?
   Bij christelijke kerken zou zij daar ook meteen haar fiat geven! Oh ja, zonder aarzelen!
   En door hun anti-islamitische houding belanden de synagogen bij haar dan automatisch in hetzelfde kamp, natuurlijk.
   GroenLinks is nu eenmaal anti-religieus, maar islam-verslingerd, hoe krankzinnig dat ook is. Ik noem ze zelf niet voor niets “Het rariteitenkabinet GroenLinks.”
   En ja, die mening vertrouw ik ze dus best toe.

   Like

   • Vederso zegt:

    @ Theresa. Joost Niemöller heeft 2 video’s waarin Daniel Pipes discussieert met een jonge dame op de Iraanse propagandazender Press-TV. Pipes moet daar ook niet meer toe bereidt zijn, want het helpt toch niet. De manier waarop deze dame met de door en door beschaafde Pipes discussieert, ik was allang heel kwaad geworden, maar Pipes beheerst zich. Ze spreekt over “occupation” en reageert niet op een correctie daarover. Kijk zelf maar even, maar ik vind het een typische manier waarop die-hard linkse mensen duscussiëren. Bijna niet te filmen.

    http://joostniemoller.nl/2014/07/eu-steunt-open-inrichting-gaza-hamas-in-videos/.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Vederso, 12.42u.: Hartelijk dank voor de link. Na het bekijken van de betreffende discussie ben ik eerst eens gaan googlen, in een poging, enige achtergrondinformatie over de betreffende jongedame te vinden, want al te duidelijk plaatsen kon ik haar aanvankelijk niet. Haar naam is Hafsa Kara Mustapha -wat onbetwist een oriëntaalse, maar misschien geen specifiek-Iraanse naam is, hoewel zij dus verbonden is aan het Iraanse Press TV, gevestigd in Londen. Zij staat niet te boek op Wikipedia, althans, zulks vond ik niet terug op google. Hamvraag is hier: Moet zij nu ook nog beschouwd worden als moslima of eerder als onversneden ‘links?’ Zij draagt geen hijab/niqaab, wat zij als ingezetene van de Iraanse islamitische republiek ongetwijfeld zou hebben gedaan, dus misschien is zij strikt genomen geen Iraanse, maar iemand met, mogelijk, een Brits paspoort, die dan evenmin moslima behoeft te zijn. In dat laatste geval is zij dus inderdaad eenvoudigweg “links” en staat in die hoedanigheid op de bres voor de Palestijnse Zaak.
    Nu, dàt soort kennen wij hier uit GroenLinkse Kring natuurlijk ook, niet waar? Vechten, vechten, vechten. Volkomen gefocused op hun gezichtspunt in kwestie, en dat dan nog knap begrensd ook, want als linkse steunpilaren voor die arme Palestijnen -lees: moslims- kijken ze krampachtig heen langs het feit, dat hun beschermelingen er levensopinies op nahouden, waarmee zij zelf, als het er op aan zou komen, nog geen uur zouden kunnen leven. Vandaar ook, dat zij nog harder gaan vechten als bijvoorbeeld de gesprekspartner daar de geringste toespeling op maakt. Dat zag je hier ook: Het smalende lachje zodra Daniel Pipes Israël betitelde als een moderne democratische staat, die alleen maar met rust gelaten wil worden, was niets anders, zo is mijn overtuiging, dan de poging – tot – afzetten van iemand die deep down heel goed beseft, dat zij zelf alleen maar in een dergelijke moderne democratie zou kunnen leven, maar die dit bewust niet wil weten. Daarom beginnen ze des te harder te schreeuwen, zodra zulks op welke manier dan ook ter sprake wordt gebracht.
    Daniel Pipes, die mij qua persoonlijkheid wel wat aan onze Hans Jansen doet denken, zou inderdaad beter van dit soort debatten kunnen afzien maar U zult zien, dat hij dat juist niet overweegt: Ook aimabele, beschaafde debaters, hoezeer zij ook door dit verbeten soort tegenstanders onder de voet gelopen kunnen worden, beschouwen zichzelf veelal als mensen met een missie die doen wat zij menen te moeten doen.

    Like

   • Vederso zegt:

    Graag gedaan. Zo’n video is bijna een cursus in; hoe moet ik NIET discussiëren om mijn standpunt ernstig genomen te krijgen. Door haar hysterisch gedrag staat ze inhoudelijk meteen al op achterstand. Zo moet het dus niet.

    Like

 14. Trucker zegt:

  Naar mijn bescheiden mening minimaliseert zelfs ElsevierNL de rellen van gisteren in Parijs waar ze schrijven “…Bij de aanval zouden enkele gewonden zijn gevallen….”.
  Dat het zelfs in de voorwaardelijke wijs (let op “het zouden”) wordt geschreven is reeds totaal fout.
  Ik had toch meer accurate informatie verwacht van hun redactie dan deze vage onjuiste berichtgeving naar iets dat (veel) erger is dan het lijkt.
  Het monster dat islam(iet) heeft begint zich massaal te manifesteren in eurabia en misschien moet ik nog eens in mijn archief duiken om de video met beelden van de toekomst van eurabia te plaatsen.
  Heel langzaam escaleert het, onopgemerkt en dus voor velen geen oorlog want er is geen strijd…
  De fucking mollen die hier hun rotzooi komen spuien lig ik voor de moment niet van wakker.
  Zal Heer Bron respect betuigen en dus niet schrijven hoe ik denk over hun en al helemaal niet wat ik zou doen met hun.

  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/7/Had-Van-Aartsen-moeten-ingrijpen-tijdens-Gazaprotest-1559180W/

  Like

 15. windwens zegt:

  Telkens weer straalt de waanzin van deze lui af.

  Like

 16. guusvelraeds zegt:

  Massale import islam in Europa betekend automatisch, gratis en voor niks ook massale import antisemitisme. We hadden het kunnen weten maar wilden het niet. Nu het antisemitisme zich steeds brutaler manifesteert hebben we opnieuw de lafheid de andere kant op te kijken. Nu rest alleen nog het wachten op het moment dat we voor de 2de keer vrijwillig de bevolkingsregisters overhandigen aan de islamitische bezetter zodat het opsporen en doden van Joden zo soepel en geruisloos mogelijk verloopt. De vastberadenheid van de vaak politiek correcte antisemitische collaborateur is in elk geval dezelfde als die van weleer.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ guusvelraeds: 13.31. uur. Klopt Guus, maar de grootste LANDVERRADERS zitten in Den Haag, ALLE POLITIEKE PARTIJEN minus de PVV en de SGP! Denken we maar eens terug aan de motie Halalsema!

   Like

 17. Dood aan de Joden scandeert dat tuig.Nou,wat zij mogen,mogen wij ook!Komt ie:dood aan de islamieten!

  Like

  • wim peters zegt:

   Goeie slogan,maak kopieën en plak ze overal ,in liften ,in stationsgebouwen,in sportkantines,in warenhuizen of waar dan ook.Laat ze voelen en lezen dat we ze meer dan zat zijn en ze desnoods met kracht willen verwijderen!!!!!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   En aan hun kinderen en kindskinderen en voor altijd!!!!!!

   Like

  • roger catrysse zegt:

   maar Yvonne dat mag je niet zeggen tegen de islam je mag ook niet lelijk kijken naar een islamiet maar hij mag wel in naam van de islam moorden en kerken in brand steken dat is toegelaten

   Like

   • Aangezien er met 2 maten gemeten wordt in dit shitland,eigen ik mij toe,wat moslims ook wordt toegestaan:mensen,zelfs hele volken dood wensen.Wat zij mogen,mag ik tegenwoordig ook!Het verschil is dat ik niet roof,verkracht,martel en moord!

    Like

 18. Frans Brassens zegt:

  Ik weet dat het kán, ik weet ook dat het niet mág, maar gezien het schandalige wegkijken van de ‘overheden’ en het minstens zo schandalige bagatelliseren door de media, wordt het mijns inziens tijd om op de een of andere manier ‘radicale afschrikkingsmiddelen’ in te zetten op dit soort radicale gehersenspoelde idioten.
  Praten helpt niet, het gezonde verstand is bij die lieden verdwenen tezamen met de menselijkheid. In feite hebben we te maken met een in een ideologisch laboratorium ontwikkelde, ethisch bijzonder laagstaande en uiterst gevaarlijke, levensvorm die op een instinct reageert dat slechts verwoesting kent ten aanzien van hoger ontwikkelde species die anders functioneren dan zij.
  Dit soort is slechts werktuig zoals robots dat zijn. Met de nadruk op ‘tuig’.

  Like

  • Tempelier. zegt:

   U bent nog erg netjes !!

   Like

   • Frans Brassens zegt:

    Opvoeding, Tempelier! 😉 Een goede opvoeding kan remmend werken op uitingen in woord, geschrift en daad. Een slechte of afwezige opvoeding natuurlijk ook en dat ervaren we tegenwoordig maar ál te goed…

    Like

 19. Pingback: Frankrijk verbiedt anti-Israël demonstraties | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s