Nobelprijs voor de Vrede 2014 voor Malala Yousafzai

Screenshot 16

(Door: L.S. Gabriel – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds de Nobelprijs voor de Vrede in 1994 aan de terreurchef Yasser Arafat, later aan Barack Hussein Obama en de EU(SSR) werd verleend, kon men deze onderscheiding niet echt meer serieus nemen wat betreft haar eigenlijke bedoeling. Maar dit jaar verzoent de keuze van het Nobelprijscomité enigszins haar foutieve keuzes van de afgelopen jaren. Met de 17-jarige Pakistaanse Malala Yuousafzai krijgt een moedig meisje de prijs, die zich ondanks haar persoonlijke slachtofferschap van islamitische terreur nog steeds moedig voor haar overtuiging van een wereld zonder het korandictaat en de daaruit voortkomende onderdrukking inzet.

In 2009 hadden de Taliban al meer dan 150 scholen verwoest en wilden met geweld de sharia doordrukken, toen het destijds 11-jarige schoolmeisje Malala op een blog van de BBC teksten over haar indrukken op een destijds vooral voor vrouwen en meisjes bijzonder gevaarlijke plek in de wereld, het Pakistaanse Swat-dal, berichtte. Aan het eind van het jaar 2011 kreeg ze daarvoor de Pakistaanse Vredesprijs. Slechts enkele weken later kostte haar de daardoor verkregen publieke aandacht bijna het leven. In de schoolbus schoot een lid van de islam haar in het hoofd, het meisje overleefde zwaargewond.

Terwijl Malala zich terug vocht in het leven, pochten haar moordenaars via de media op hun daad. Het islamitisch recht, de sharia, zou duidelijk zeggen dat vrouwen moeten worden gedood die zich verzetten tegen de strijd van de Moedjahedien, citeerden Pakistaanse kranten een woordvoerder van de Taliban.

Maar Malala liet zich ondanks haar jeugdige leeftijd ook na haar genezing niet intimideren, integendeel: met de “Malala Education Foundation” zamelt ze in de hele wereld, als uithangbord voor het verzet tegen de moslimterreur, geld in voor onderwijsprojecten en schreef ze een boek (“Ik ben Malala”) over wat haar overkomen was en wat haar als motor dient. Ook daarvoor werd ze opnieuw bedreigd. Ze zou met haar boek de islam beledigd hebben en ze zou nog steeds een doelwit zijn, zei een woordvoerder van de Taliban destijds.

Een moedige jonge vrouw, die niet door de islam en niet door terreur gebroken kon worden, en die zich eveneens al vele jaren inzet voor de rechten van kinderen.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Nobelprijs voor de Vrede 2014 voor Malala Yousafzai

 1. bobzelf zegt:

  whahahahahahahaa
  Ik bob , had mijn hoop even gevestigd op ”

  VLADIMIR PUTIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  De man , de grootste regeringsleider van dit moment ter wereld ,

  de man die binnen een paar maanden 2 wereldoorlogen voorkwam !!

  terwijl de halve wereld bezig is deze kanjer uit zijn tent te lokken !!!.

  gr. bob

  Like

  • wouteenhoorn zegt:

   IJdele hoop beste Bob maar dat hoef ik jou niet te vertellen.

   Like

   • bobzelf zegt:

    ik dacht , dat na Islambombama en de EU , er nu wel een serieuse
    kandidaat gekozen zou worden !!
    dat waren en zijn nog eens echte vredestichters ????

    TOCH , WHAHAHAHA

    DE bende van binnen zonder kloppen , en de Bilderberg troepen !!

    gr.bob

    Like

 2. Driek zegt:

  Ik vind het een dapper meisje, ze overleefde de aanslag ternauwernood, maar we moeten de zaak ook weer niet overdrijven, want ondanks haar ernstige verwondingen, waarvan zij, dank zij de christelijke naastenliefde en de kundigheid van Engelse artsen, gelukkig is genezen, is het nog steeds een moslima en draagt ze nog steeds dat vervloekte kopvod.
  Ik vind het een mooi, zielig en ontroerend verhaal. Maar het is mij te veel van het goede.
  Ze woont nu in Birmingham en gaat daar ook naar school. Fijn voor dat meisje, en ik ben blij voor haar, dat ze die aanslag te boven is gekomen, maar dat verandert allemaal helemaal niks aan dat islamitisch recht, de sharia, die voorschrijft dat vrouwen die zich verzetten tegen de strijd van de Moedjahedien, moeten worden gedood. Veel heeft ze niet geleerd van die aanslag. Ze blijft een trouwe volgelinge van Mohammed. Maar goed, ik zou het wel weer verkeerd zien. Iedereen ineens lyrisch over meisje Mala.

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Inderdaad Driek, mijn indruk is en blijft dat je als vrouw vooral ver op de achtergrond dient te blijven en enige vorm van tegen- en/of inspraak niet wordt geduld door de “heren” van “het geloof van de vrede”.

   Voorlopig zijn bijzonder veel vrouwen maar mooi in de aap gelogeerd met zoveel barbaren.

   Like

  • Latraviata zegt:

   Mee eens!

   Like

  • Willie zegt:

   Driek , Birmingham is bijna t grootste en ergste moslim-sharia nest van de UK ,dus als die daar wil wonen ??????????

   Like

  • delamontagne zegt:

   Ik had iets dergelijks willen schrijven, maar U bent mij voor (en beter ). Als ze die moslim-hoofddoek had weggedaan, had ik ,t allemaal nog beter geweest. Het is uiteindelijk door de islam dat ze haast was vermoord. Vrouwen moeten ondergeschikt aan de man blijven, dus niet leren. Aan de andere kant is dat Birmingham ook verschrikkelijk geinfecteerd met de is=lam, dus zelfbescherming. Ik geloof het eerste, geen afstand nemen van de islam.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Eens, Driek !!

   Like

 3. Zilvermeeuw zegt:

  Zwaar overdreven die ophemeling. Zoals Driek al schrijft, het is en blijft een islamitische en daarmee m.i. medeplichtig aan alle ellende die door de islam wordt veroorzaakt. Knettergek om na wat ze heeft meegemaakt geen grote trap tegen dat “geloof” te geven. Maar ja, compleet gehersenspoeld dus wat wil je. Maar dat verderfelijke westen was wel goed genoeg om haar op te vangen, te genezen en nu leeft ze ook nog eens op kosten van de “ongelovigen”. WEG met de islam uit Europa, te beginnen vanuit Nederland. En wanneer ik dan lees dat wij volgens Rutte NIET in oorlog zijn met ISIS, nou ja, geen klompen genoeg om te breken….ISIS is in oorlog met alle niet-moslims maar eerst moet waarschijnlijk het bloed door onze straten gaan vloeien voordat bij Rutte het kwartje valt..

  Like

 4. Ha Bobzelf… ze draagt dat kopvod niet helemaal correct. Je ziet nog wat van haar zwarte haren. Dat is een overtreding van jewelste tegen de islam want dat betekent dat je schijt hebt aan de strenge regels van de islam. De islam schrijft vrouwen voor dat je niks maar dan ook niks van je haar mag laten zien als je een kopvod draagt. Dat kopvod draagt ze als show en dat is ook een provocatie. Daarom duim omhoog voor dat meisje!!!

  Like

  • Driek zegt:

   “Je ziet nog wat van haar zwarte haren. Dat kopvod draagt ze als show en dat is ook een provocatie. Daarom duim omhoog voor dat meisje!!!”

   Fantastisch zeg, we moeten ze al de hemel in prijzen als ze een haarlok laten zien. Ja hoor, duim omhoog voor dat meisje. Alsjeblieft zeg, doe me een lol.

   Like

 5. Furry zegt:

  Ik vind haar verhaal allemaal opgeklopt en de nep straalt ervan af. Dit meisje is niets bijzonder, schrijft niet bijzondere speeches zoals Obama. Het enige is dat ze wat (onbewezen) wat op een BBC blog heeft gegeven (politiek correctheid bolwerk), wat niemand leest en dan wordt een moordpoging opgeklopt. Dat meisje dat naast haar zat die verdiende de nobelprijs van de vrede.

  Deze Malala is niet anti islam, ze is pro onderwijs, ze is een moslim. Ze is voorgeschoten als de “goede” moslima. Een opgedweept meisje dat door haar vader wordt gepushed en zich de beroemdheid goed laat vallen bij de Camerons in deze wereld. Ze is net zoals moeder theresa, die in een sterfhuis werkte, maar daar mensen dood liet gaan, aan geneesbare ziektes, omdat anders haar imago eraan ging. Moeder theresa die miljoenen kreeg en overal haar clubjes oprichten maar de oorspronkelijke plek in India niet verbeterde, de mensen geen hulp gaf.

  Malala woont nu in birmingham. Hoe kan ze daar die meisjes in Pakistan of onder de islam helpen. En wat moet er nog van dit meisje worden voor de rest van haar leven. Ze is nu al een narcist, die een engel kleedje aandoet van schijnheiligheid. Nee, ze verdient de Nobelprijs van de vrede, als aanhanger van de religie van de “vrede”. Ze past goed in de rij van Arafat, Obama en de EU.

  Like

  • Lis zegt:

   @Furry, wat u schrijft, is zeer herkenbaar. Net als het heldere commentaar van Driek (dank daarvoor). De eerste keer dat ik iets over haar zag op televisie mocht ze een speech houden. Haar houding met een priemend vingertje, het uitkramen van een paar simpele kreten en de zaal lag aan haar voeten. Ondertussen werd de islam ook indirect nog wat opgehemeld. Maar nergens werd duidelijk wat ze nu precies wilde voor de meisjes in Pakistan die in dezelfde verrotte situatie zaten. Het ging alleen maar om HAAR rechten, niet om meisjes die niet in staat waren tegen islammisbruik te vechten.

   Like

 6. Doornroosje zegt:

  Je gunt niemand wat dat meisje overkomen is en gelukkig is ze lichamelijk genezen
  Dat ze de vredesprijs gekregen heeft is leuk voor haar. Maar waarom eigenlijk.
  In mijn ogen ,heeft dat ding al enige jaren geen waarde meer.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Kutmeisje. Weet zij veel.
  Nee, niet deze leipe, maar de omgeving.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  dit is net zoiets als je broeken plassen het geeft zo warm gevoel maar het stinkt wel !

  Like

 9. luckybee zegt:

  Huuh Nobel prijs voor de vrede?De oorlog is maar net begonnen!

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Wat je waarneemt bij Malala is al vele malen eerder waargenomen bij islamitische vrouwen, en niet alleen bij hèn: In naam van het geloof wordt ze de vreselijkste dingen aangedaan, waarvan ze niet zelden gered moeten worden door buitenstaanders, zelfs tegenstanders van dat geloof, ze aanvaarden de hulp weliswaar dankbaar, maar blijven uiteindelijk devoot-gelovig.
  volgens henzelf kunnen ze hetgeen hen aangedaan is loskoppelen van het geloof, dat oh zo belangrijk voor ze is. Ja, dan ben je als buitenstaander uitgepraat want “wie ben jij tenslotte om….enzovoort.”
  Het blijven toch twee werelden die onverenigbaar zijn.
  Hoewel het geen monopolie van de islam is, zoals ik al zei: Er zijn wel gevallen bekend van bijvoorbeeld Ierse meiden, die nota bene ternauwernood weg konden komen uit een “Magdalene asylum,” waar ze jarenlang gegijzeld werden en die daarna tóch hun leven lang devoot katholiek bleven.
  Amper te bevatten, maar niettemin realiteit.

  Like

 11. Jan zegt:

  Malala Yousafzai financiert antisemitisme

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s