Erdoğan: vrouwen zijn alleen waardevol als moeder

Screenshot_66

Presidencia de la Nación Argentina, Erdoğan en zijn vrouw (met hoofddoek, hoe kan het ook anders).

(Door: Michael van der Galien)

Islam verheft vrouwen als “moeders.”

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft er helemaal genoeg van dat er zowaar mensen zijn die denken dat vrouwen en mannen dezelfde rechten hebben. Volgens de islamistische politicus is dat onzin: mannen en vrouwen zijn niet gelijk omdat ze “verschillende naturen en lichamen hebben,” en dus moeten ze ook niet zo behandeld worden.

De president haalt twee soorten (on)gelijkheid door elkaar: je kunt prima verschillend zijn en toch nog (voor de wet en qua aanzien) gelijk. Dat laatste is waar het normale feministen (die zijn uitgestorven in het Westen, maar in Turkije en in andere ‘islamitische’ landen bestaan ze nog wel) om gaat. Daarom is het een beetje vreemd dat hij dit verhaal ophing toen hij een organisatie voor vrouwenrechten toesprak:

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", discriminatie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

29 reacties op Erdoğan: vrouwen zijn alleen waardevol als moeder

 1. catharina zegt:

  Hahaha, “de strijder van god” aan het woord en zijn opvattingen hebben de diepgang van een vloepapiertje. Het wereldbeeld van de islamitsche Uebermensch (man). laat zich kort samenvatten in spreuken als: Ik neuk je de moeder, de moeder aller veldslagen (saddam hoessein), burqa of slet, De sharia heeft ook wel een paar wetjes waarin dat verheven beeld van de vrouw van Erdogan uit blijkt: islamitisch mens met potlood mag met niet-islamitisch puntenslijpertje huwen mits zij moslim(a) wordt (zo gebeurd, geen ballotage).Moslima mag niet met niet moslim trouwen.een getuige voor de man is genoeg, vier voor de vrouw vaak nog niet genoeg (zij schijnt dus altijd te liegen…) Meisjes erven de helft van wat hun broers erven. Geen wonder dat Erdogan zijn Ma huilde…..zoveel hypocrisie…..Ik moet ff n zakdoek zoeken en een teiltje….!

  Like

 2. De bijbel en de koran leren dat de man het hoofd van de vrouw is. Ik ben een man. Maar ik denk daar anders over. Ik draai die ‘goddelijke’ regels gewoon om; “She’s the Boss!!!” “She’s the Boss”, is een CD van Mick Jagger.

  Like

  • Harry zegt:

   Sprak eens een oude man die zei : de man is het hoofd van het gezin , maar de vrouw is het nekkie en waar het nekkie heen draait , die kant gaat de man uit .
   Ben bang als volslagen niet-geëmancipeerde, dat ie gelijk had .

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   De Vader van wijlen Jan Wolkers -naar verluid waren diens vader en moeder trouwens wèl erg gek op elkaar- hield vanuit zijn gereformeerde achtergrond van tijd tot tijd vol: “De man is het hoofd van het gezin,”waarop zijn moeder er snedig aan toevoegde: “De man is het hoofd en vrouw is de nek. Als de nek draait, draait het hoofd mee.”
   Ik geloof inderdaad, dat talloze Nederlandse vrouwen het generaties lang op die manier hebben opgelost, zolang de handelingsonbekwaamheid van de gehuwde vrouw niet geschrapt was. -ONgehuwde vrouwen hadden overigens nergens last van, afgezien van het gemis van een partner: Zij waren net zo handelingsbekwaam als mannen.
   Stond weer tegenover, dat ze ze tot zeker de jaren ’70 “Juffrouw” genoemd werden. Pleister op de wonde voor het Patriarchaat, denk ik.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Omdat mijn vader veel in buitenland werkte moest mijn moeder de schoolrapporten ondertekenen bij ……………..”te ondertekenen door ,t hoofd van het gezin”. EN DAT was in die paternalistische jaren 50, de man.
    Zij schreef er dan onder:” IS HET NEKKIE OOK GOED” ! !
    Op haar manier was ze al een vroege feministe.

    Geliked door 1 persoon

 3. Wachteres zegt:

  Merkwaardig, de rooms-katholieke kerk zei/zegt hetzelfde. Ook voor die kerk is de vrouw in de eerste plaats moeder. Vandaar de grote verering voor Maria.

  Niet erg intelligent wat hij zegt: Ook al ben je niet gelijk [niemand zal dat ontkennen], dan wil dat nog niet zeggen dat je niet gelijkwaardig behandeld kunt worden.

  Ergerlijk, fundamentalistjes willen vrouwen altijd in een voor hen geschikt hoekje proppen. Dan kunnen ze lekker gelegaliseerd de baas blijven spelen en macht uitoefenen.

  Volgens mij hebben deze fundies in feite last van diepe minderwaardigheidscomplexen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Niet helemaal, Wachteres: Bij dat Maria-dogma zit een heel akelig addertje onder het gras:
   Maria wordt, strikt genomen, vooral vereerd om haar status van Moeder-MAAGD, vanwege dat belàchelijke verzinsel rond de maagdelijke geboorte. Aangezien het Vaticaan en met haar alle kerkfunctionarissen in hun achterhoofd wel weten, dat zoiets in de praktijk onmogelijk is, hoeven ze verder geen enkele vrouw ooit in dezelfde mate te vereren als Maria.
   Karakteristiek vond ik in dit opzicht een Amerikaanse film die ik ooit zag: Een priester (Michael Douglas) droeg een onlangs gestorven weduwe, die geneeskrachtige gaven gehad zou hebben en overigens veel goede werken had verricht, voor om heilig verklaard te worden. Het Vaticaan stuurde een hoge, Duitse kerkfunctionaris (Armin Müller-Stahl) naar de VS om de zaak te onderzoeken. De man was sceptisch, -goed, dat moest hij wel zijn, natuurlijk- maar niet uit zuivere motieven: Hij liet meteen merken, niet veel te zien in de heiligverklaring van ‘een huisvrouwtje’ en liet op een gegeven moment zelfs vallen: “Maar ze is immers getrouwd geweest? Hoe kan ze dan heilig verklaard worden?”
   Ze was geen maagd, bedoelde hij te zeggen, en hoe kón een vrouw heilig verklaard worden, die geen maagd was (!) Bij mannen speelde dat minder, maar bij vróuwen…..
   Vréselijk, niet!

   Like

   • Wachteres zegt:

    Grappig dat je dit aanhaalt, @Theresa.

    Ik had er nog iets bij willen zetten in de trant van: Misschien vindtde RK-kerk de vrouw als moeder wel zo belangrijk omdat de vrouw als echtgenote een beetje precair is: ze kan dan namelijk geen maagd meer genoemd worden en valt niet in de categorie ‘onbevlekte ontvangenis’.

    Absurd dat zoiets niet voor mannen geldt: al die heilig verklaarde mannen, zullen zij nooit eens seks met een vrouw gehad hebben? Ik geloof er niets van.

    Geen wonder dat de RK-kerk zo goed met de islam kan opschieten. Ik zie hen nog wel eens samen optrekken.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Wachteres, 19.27u.: Verschillende van de Apostelen, om te beginnen, waren getrouwd.
    Zéker Simon Petrus, de opvolger van Jezus. “de Mens” Petrus.
    Maar Jezus heeft, voor zover ik weet, dat gedoe met celibaat en maagdelijkheid ook niet verzonnen; dàt groeide pas gaandeweg.
    En jà, natúúrlijk kunnen katholicisme en islam elkaar op bepaalde punten goed vinden: Denk ook aan de dubieuze ‘vrome’ houding van de Maffia-top.
    Die houding t.o.v. de vrouw…..Waarom denk je, dat IK er uit gestapt ben?

    Like

 4. janfreak zegt:

  Het lijkt me dat zo langzamerhand iedereen er wel van overtuigd is dat deze man niet spoort.
  Maar het is net zo’n gevaarlijke gek als die met dat tandenborstelsnorretje.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Gek he, in het linkse feministenkamp blijft het muisstil !!!!!
  Zeker net zo leugen en huichelachting als hun partij ??

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wat is ‘hun partij’ als je het over de feministen hebt?
   Ben daar eerlijk gezegd, nog niet helemaal achter….. SP? GL?
   Waarschijnlijk, want Meulenbelt is ook SP.
   Maar ook dààr zitten ttoch héél enge, linkse mannetjes in!
   Als IK feministe was, zou ik die potentaat, Marijnissen niet gemoeten hebben! (Nu trouwens ook niet, vèrre van….!)

   Like

 6. delamontagne zegt:

  Deze verkiezing zal hij wel met genoegen hebben gevolgd::

  Like

 7. Republikein zegt:

  Een comment:
  Wo bleibt der Aufschrei in der Türkei ?

  Was Atatürk alles für die Türkei erreicht hat und ein Erdogan zerstört es wieder ? Was trinkt oder raucht dieser Mann ? Jeder andere Mensch,der Atatürk so schmähen würde , wäre längst im Gefängnis.Mit Erdogan geht es für die Türkei zurück ins Mittelalter,statt voraus ins 21.Jahrhundert !…

  Zo is het, klaar!

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Theresa Geissler zegt:
  24 november 2014 om 19:08
  EN
  Wachteres zegt:
  24 november 2014 om 19:27
  //////////////
  Ik wil niet al te “pedant” klinken, maar U beiden hebben het verkeerd. En al-hoewel ik geen Theoloog of andere “goog” ben, heeft die “moederlijke” maagdelijkheid NIETS met sex te maken, maar met de erfzonde. Die heeft ieder mens (althans volgens de R.K.-leer ), bij de geboorte mee-gekregen.
  Maar niet, en nu komt het………….De Heilige Maagd Maria, moeder Gods etc, en etc. Zij was gevrijwaard.
  Ja, als klein “katholiekje” kreeg je veels-te-leren vroeger, zowel bij Mijnheer Pastor, de Soeures en de broeders.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En de erfzonde heeft niets met sex te maken?
   Kom, kom, mijn beste Delamontagne: Dat ‘eten van de verboden vrucht’ is heus niet letterlijk bedoeld, hoor!
   En natuurlijk was het op de eerste plaats weer de schuld van de vrouw, de ‘verleidster….’
   En hoe dan ook heeft de kerkelijke leer àltijd gepretendeerd dat Jozef NIET de natuurlijke vader van het kind -de “Zoon Gods,” immers- was.
   Ergo: Tóch een ‘maagdelijke’ geboorte.
   Overigens zijn ‘sex’ en ‘zonde’ bij de gelovigen bijna synoniem. Dat zie je ook bij de zeven Hoofdzonden: De kerk heeft zich bv. nooit zo druk gemaakt over hoogmoed of gulzigheid als zij dat over erotiek deed. Dús……..

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dat van die verboden vrucht had ik over ,t hoofd gezien, U heeft inderdaad gelijk. Uiteraard was het de schuld van de vrouw, zoals dat bij vrijwel alle ( Christelijke ) Geloven wordt geleerd.
    Sex en Zonde waren vooral bij de Katholieken synoniem.
    Weer heel anders dan de is=lam, waarbij je de coran a.h.w een soort Kamasutra zou kunnen noemen en de sex er alleen voor de mannelijke behoefte wordt verheerlijkt.
    Hoe anders is dan het Bhudisme, ook veel meer gelijkheid voor man/vrouw.
    Alleen dat urenlange “chanten”, daar word je echt wel moe van.

    Like

 9. Willie zegt:

  Kijk deze scene uit The Name of The Rose , ondanks zn celibaat , die pater in spe zag t toch wel zitten , daarna gaan biechten heheheh, typical

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kèn die film. (Wie niet, trouwens) Overigens vond ik dat jochie verre van opwindend.
   Ze had beter die oudere priester kunnen beklimmen; dat was tenminste nog karakteristiek geweest.

   Like

 10. Harry zegt:

  Turkije heeft een demografisch probleem. De bevolkingsgroei blijft achter bij de economische groei. Wet van de remmende voorsprong? In Rusland hetzelfde probleem. Ook daar appél van regering en kerk aan vrouwen om meer kinderen te baren. De traditionele rol van de vrouw als redder van de nationale economie. Het levert status en beloning op als een vrouw 3 of liefst meer kinderen heeft. Achtergrond is ook racistisch. Men wil in de toekomst geen arbeidsimmigranten, in acht nemende de problemen van immigratie in west-Europa.

  Like

 11. D.DAY zegt:

  Ze ontkomen niet aan het moederschap omdat ze hun leven lang verkracht worden. Dat is de ‘verhevenheid’ van het Turkse/Islamitische moederschap.

  Like

 12. Avidia zegt:

  Ik ben geen feministe, ik ben gewoon vrouw, ik laat me door niemand domineren, ik plan mijn eigen leven, leef alleen en niets is fijner dan alleen leven, geloof me, geen gesodemieter, in vrede met mijzelf, bereik alles wat ik wil, en dat is heel wat, wat ik heb bereikt zou ik nooit gekund hebben met een partner. Laat dat gezegd zijn.

  Like

 13. Of course, he is exagerating. Nordic Traditions is equality of Women. On the other hand, today,, by us, with 1.5 child per couple, we are UNDER the level of Survival. The Third Child is the mathematical Missing Link to the future of our Folk…. Did our women made biological treason ? The real role of our Elites is to help our young families… NOT Importing massively coloured Folks ! Welcome on http://www.NordhansaMarine.com

  Like

 14. Jules Vismale zegt:

  Ik vraag me af of die lul van een Turkse president, Recep Tayyip Erdoğan, soms sites op internet heeft gelezen met honderden verhalen, foto’s en tekeningen over meisjes en vrouwen die bij jongens en mannen over de schouder worden gedragen, over de knie worden genomen en een flink pak voor hun broek krijgen of worden gekneveld of hun handen op hun rug worden geboeid! Dat is iets waar veel personen wel op kicken al zou ik het vreselijker vinden als Erdoğan oproept om vrouwen tot gedwongen massahuwelijken te gaan dwingen en verkrachtingen toestaat! Zo ja, dan mogen alle vrouwen in Turkije en daarbuiten die idioot eens letterlijk goed de oren gaan wassen en gloeiend hete thee over zijn kont heen gieten! Wat een blaaskaak is deze vrouwenhater!

  Like

 15. Aegolius cs zegt:

  “Sie als Frau, seien Sie still!”Türkischer Vize-Regierungschef mit verbaler Entgleisung

  Der stellvertretende türkische Ministerpräsident Bülent Arinc hat mit einem verbalen Angriff gegen Frauen für Aufregung gesorgt. Bei einer Sondersitzung im Parlament am Mittwoch reagierte Arinc auf die Zwischenrufe einer Abgeordneten mit den Worten. «(Meine) Dame, seien Sie still. Sie als Frau, seien sie still.»

  http://www.n-tv.de/ticker/Tuerkischer-Vize-Regierungschef-mit-verbaler-Entgleisung-article15624411.html

  Zo werkt datonder de paraplu van Erdogans regering!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s