Kom zeg, zo heilig is die grondwet van ons niet

Screenshot_44

(Door: Caroline Vonhoff)

De grondwet is weer even erg in de mode, althans er wordt met veel eerbied over gesproken. De grondwet, wat zou het leven zijn zonder? Al onze rechten staan erin, en ach, wat zijn we heden blij. Dat kan natuurlijk, maar de enige redelijke reden daarvoor is dat je met die grondwet niets te maken hebt, en dat dan de reden is voor die blijdschap. Je hoeft je er niets van aan te trekken en die grondwet beperkt je aangeboren soevereiniteit, vrijheid, niet.

Dit zou anders zijn als we hier een echte grondwet hadden, dat wil zeggen een grondwet die door en namens ons, het volk opgesteld is, en door ons is aanvaard, en waarin én macht aan de staat wordt gegeven én die macht wordt beperkt.

Daarvan is met ‘onze’ grondwet alleen al geen sprake, omdat het onze grondwet niet is.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Kom zeg, zo heilig is die grondwet van ons niet

 1. janfreak zegt:

  Wat een kulverhaal, toen onze Grondwet geschreven is bestond Beatrix niet eens. Je kunt wel andere verhalen schrijven om de aandacht te trekken.

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Wat een idioot stuk van Caroline en nog erger het gebrek aan kennis bij de reactie, s ja zo gaat een volk naar de klootte.

  Ten eerste de Grondwet is de wet waar de overheid en bestuur zich aan moet houden niet de Burger die heeft het burgerlijkwetboek dit is een zeer vaak voorkomend misverstand die maar blijft bestaan onder de mensen de grondwet is geschreven voor de overheid niet voor ons.
  Ten tweede als er dus een wetboek is voor de overheid dan moet er dus ook een macht zijn die dit afdwingt nou die is er niet de overheid kan dus lekker zijn gang gaan zonder zich zorgen te maken over straf.
  Deze macht was er aanvankelijk wel het constitutioneelhof, maar die is buiten werking gesteld door de Duitsers tijdens de oorlog want we waren Duits grond gebied geworden en vielen dus onder het Duitse hof.
  Na de oorlog heeft de overheid dit niet terug gedraaid nee natuurlijk niet een crimineel zou ook de politie niet willen optuigen maar heeft liever een vrijstaat net zo als de overheid.
  We hebben dus gewoon niks aan de grondwet het is een vodje zonder waarde het is zelfs de bron van de ellende waar we nu mee zitten ze konden Nederland slopen want ze hadden geen controle te vrezen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Joojootje: 16.12. uur. Inderdaad we hebben NIKS aan deze zogenaamde Grondwet! Dit is een zeer achterhaalde wet, een overblijfsel uit de staatsvorm van 1848. Het is een wet die compleet voorbij gaat aan de soevereiniteit en vrijheid van elke burger.

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Je hebt wel wat aan de grondwet. Het probleem is de uitvoering en de handhaving en dat is mensenwerk. Daar gaat het fout, o.a:

   – het is geschreven voor burgers, niet voor (mutinationale) corporaties;
   – non-discriminatie verbod zou ook moeten gelden voor zgn. positieve discriminatie, want discriminatie;
   – de zorgplichten van de overheid t.o.v. de burgers worden met voeten betreden ten gunste van van overheidsdienaren;
   – etc.

   De amerikaanse grondwet heeft met haar ´checks en balancesstructuur een anderhalve eeuw goed gewerkt ´the land of hope´, maar is sinds een halve eeuw gecorrumpeerd door macht en geld tot aan een huidige president die vnl. d.m.v. presidentbevelen regeert.

   Like

   • JooJootje zegt:

    Het is niet geschreven voor Burgers die hebben een ander wetboek het is geschreven voor de overheid en de politiek zodat ze weten waarbinnen ze moeten blijven,maar ja een wet zonder handhaving is geen wet.

    Like

 3. windwens zegt:

  Hoe het stuk tot stand is gekomen is mij een raadsel maar weet wel dat de grondwet voor een groot deel gestoeld is op de grondwet die Stalin herschreef in 1932 nu kan ik deze niet zo snel weer helemaal terug vinden want google geeft alleen nog maar Oekraïne eindtermen. Maar de volgende link geeft wel voor een groot deel iets van deze wet prijs en als je goed tussen de regels door leest dan zie de de contouren van de huidige EU

  https://docs.google.com/document/d/16zuHMg3HP6METXVqEufVXEg-IWw4IFC9ogq9Iok5HAU/edit

  Like

 4. Ik schreef het al eerder:deze grondwet werkt tegen ons,Nederlanders en niet voor ons!En dat zal dan ook net de bedoeling zijn geweest!

  Like

 5. Jean zegt:

  Smijt die grondwet in de verbrandingsover en laat een nieuwe schrijven ‘door het volk’ een waaraan de politiekers zich te houden hebben, een nieuwe grondwet die om de 4 jaren aangepast wordt, niet in het voordeel van allochtonen maar in het voordeel van het eigen volk een grondwet waar zich geen enkele allochtoon mee te bemoeien heeft ook al heeft hij/zij 3 a 4 paspoorten, een allochtoon is een allochtoon en blijft eeuwig een allochtoon en zal dus ook eeuwig als een allochtoon behandeld worden w.w.z. asap naar homeland.

  Like

 6. Louis Burgemeestre zegt:

  De grond wet dat wij nu steeds volgen stamt nog uit de tijd van Napoleon Bonnaparte; en hij was geen democraat.,maar een absolute heerser.Daar om terug naar de Grondwet van Jezus Christus, zo als dat heeft gegolden aan het begin van onze wording. in het Hof te Dordrecht.

  Like

 7. Jade zegt:

  Als blijkt dat een vijandelijke natie dankzij onze grondwet
  zonder problemen de nieuwe eigenaar van het land kan
  worden, dan deugt het systeem niet, en moet het op de schop…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s